Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دانشمندان با آزمایش داروهای بی‌حسی روی گیاهان مختلف دریافتند که ویژگی‌های گیاهان، تفاوت عمده‌ای با انسان‌ها و حیوانات ندارد.

یک تیم تحقیقاتی متشکل از محققان دانشگاه "فلورانس" و دانشگاه "بن" آلمان، دریافتند که عکس العمل "گیاهان" در برابر داروی بیهوشی، با عکس العمل "انسان" و "حیوان" یکسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این پژوهش، محققان ریشه چند گیاه مختلف را به "لیدوکائین"( lidocaine)که یک داروی بی حس کننده موضعی است، آغشته کردند. هدف از این کار این بود که نشان داده شود، عکس العمل گیاهان در برابر اعمال روش‌های مختلف بی‌حسی موضعی حتی با وجود عدم شباهت ساختاری آن‌ها با هم، اتفاقی نبوده است.

دانشمندان برای اثبات یافته‌های خود، از یک دوربین "رفلکس تک لنز" استفاده کردند تا حرکات گیاهان هنگامی که در معرض این داروها قرار می گیرند را دنبال کنند. پیگیری این حرکات در 3 مرحله صورت پذیرفت. قبل، بعد و درحین بهبودی حاصل از قرار گرفتن در معرض بی حسی‌های مختلف.

دانشمندان فعالیت‌های الکتریکی سلول‌های گیاهی گوشتخوار موسوم به "ونوس مگس خوار" را اندازه گیری کرده و دریافتند، این گیاه پس از قرار گرفتن در معرض داروی بی‌حسی "پتانسیل عملکرد" خود را از دست داده است.

براساس این مطالعه، "پتانسیل عملکرد" برای بسته شدن گیاه و آغاز حرکات گوارشی الزامی است.

پس از اینکه اثر دارو به تدریج از بین رفت، تقریبا 900 ثانیه طول کشید تا گیاه "ونوس مگس خوار" به وضعیت طبیعی خود بازگردد.

این گروه از دانشمندان اذعان کردند: "بیوالکتریسیتی"(علم استفاده از اصول الکتریکی ، مغناطیسی و الکترومغناطیسی در حوزه پزشکی) و"پتانسیل عملکرد" همانطور که انسان‌ها و حیوانات را تحت تاثیر قرار می دهد، گیاهان را نیز تحریک می‌کند.

اثری مشابه، راجع به گیاهی به نام "گل قهر و آشتی" یا " گیاه خجالت" هنگام قرار گرفتن در معرض اتِر اتفاق افتاد.

در مورد این گیاه نیز، تقریبا یک ساعت پس از قرا گرفتن در معرض داروی بی‌حسی، گیاه به طور کامل از توانایی پاسخ به "محرک‌های لمسی" بازماند.

ولی بر خلاف "ونوس گوشتخوار" تقریبا 7 ساعت طول کشید تا " گل قهر و آشتی" بتواند هوشیاری خود را بازیابد.

البته دانشمندان قادر نبوده‌اند توضیح دهند که داروهای بی‌حسی چطور باعث عدم هوشیاری انسان‌ها، حیوانات و گیاهان می‌شوند.

بالوسکا، یکی از محققان این پروژه گفت: گیاهان نیز مشکلات مربوط به خود را دارند. ممکن است مانند انسان‌ها احساس "درد" یا " شادی" نیز داشته باشند.

این مطالعه نشان می‌دهد که گیاهان روزی می‌توانند جایگزین "حیوانات" برای انجام آزمایش‌های مختلف شوند.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

آزمایش داروهای بی‌حسی روی گیاهان

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۶۷۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، تلسکوپ فضایی جیمزوب واضح‌تررین تصاویر را از بخشی از یک سحابی به نام سر اسب به تصویر کشیده که جزئیات آن را برای نخستین بار به نمایش می‌گذارد.

سحابی سر اسب، در صورت فلکی شکارچی، ۱۳۰۰ سال نوری از ما فاصله دارد. یک سال نوری نزدیک به ۶ تریلیون مایل (۹.۷ تریلیون کیلومتر) است.

این سحابی بیش از یک قرن پیش کشف شد و نام مستعار آن از ظاهر خیره کننده آن گرفته شده است؛ تصویر ستونی از گاز و غبار را نشان می‌دهد که شبیه اسبی است که سر خود را بلند کرده است.

جدیدترین تصاویر فروسرخ جیمزوب که روز گذشته منتشر شد، بالای سر اسب را با جزئیات بیشتری به تصویر کشیده، این عکس‌های واضح و دقیق می‌توانند به اصلاح درک اخترشناسان از سحابی سر اسب کمک کنند؛ تصور بر این است که سحابی مذکور زمینه لازم برای تولید ستاره‌های بزرگ است.

به گفته دانشمندان، سر اسب از هلیوم و هیدروژن متراکم تشکیل شده و به‌همین علت به‌آسانی از هم نمی‌پاشد. با این‌که ابر‌های گازی که سحابی را احاطه کرده‌اند در حال پراکنده شدن هستند، اما پنج میلیون سال دیگر زمان لازم است تا این بخش از سحابی نیز از هم بپاشد و گاز‌های آن پراکنده شوند. همین بخش، هدف بررسی رصدخانه‌های فضایی از جمله تلسکوپ فضایی هابل است.

 تلسکوپ فضایی اقلیدس نیز سال گذشته عکس‌های جدیدی از این سحابی ثبت کرد، اما تصویر گرفته شده توسط جیمزوب نخستین تصویری است که از این سحابی بدین شکل و با این جزییات تهیه و ثبت شده است. این تصاویر به خوبی نشان می‌دهند که چگونه یک سحابی بسیار زیبا با شکل شبیه به اسب در فضای کیهانی وجود دارد.

دانشمندان می‌گویند، این سحابی دارای یک ستاره جوان و داغ در مرکز خود است که بواسطه تابش، گاز‌های موجود در اطراف خود را به رنگ‌های زیبا و روشن متراکم می‌کند. تلسکوپ جیمز وب ناسا با توانایی‌های منحصر به فرد خود، توانسته تصاویری زیبا و دقیق از این سحابی را ثبت کند. این تصاویر به محققان و دانشمندان کمک می‌کند تا بهتر درک کنند که چگونه ستاره‌ها و سیارات در کهکشان‌های مختلف شکل می‌گیرند. علاوه‌بر این، تصاویر جیمزوب نشان دهنده زیبایی‌های بی‌پایان و غیرقابل تصوری است که در کیهان بیکران وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • داروی کاهش وزن به تسکین علائم آپنه خواب کمک می کند
  • بازار فروش گیاهان محلی زنجان در فصل بهار
  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • مزایای فوق‌العادۀ باغبانی «بدون شخم»؛ بیل را کنار بگذارید!
  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • سربازان زن صهیونیست به دلیل امتناع از حضور در جنگ در معرض بدرفتاری قرار دارند
  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 
  • کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است