Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-25@12:40:59 GMT

باکتری‌ای که طلا تولید می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۷۰۱۱۹

باکتری‌ای که طلا تولید می‌کند

نوعی باکتری جدید شناسایی شده است که می‌تواند فلزات سمی هضم کند و قطعات کوچکی از طلا را دفع می‌کند.

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceAlert، هیچ شکل دیگری از حیات در سیاره زمین موفق‌تر از باکتری‌ها عمل نکرده است؛ این سلول‌های منحصر به‌فرد توانسته‌اند در هر محیطی نفوذ کنند. باکتری‌ها نقش‌ مهمی در حیات زمین دارند و حالا مشخص شده است که برخی از این میکروب‌ها قادر به پاکسازی فلزات گرانبها نیز هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی طی تحقیقات خود متوجه شد که یک باکتری فلزخوار به نام «Cupriavidus metallidurans» می‌تواند ترکیب‌های فلزی سمی را هضم کند، همچنان به زندگی خود ادامه دهد و قطعات کوچکی از طلا تولید کند.

طلا نیز مانند بسیاری دیگر از عناصر می‌تواند در چرخه زیست ژئوشیمیایی حرکت کند، هضم شود، تغییر کند و در نهایت دوباره در رسوبات زمینی بازسازی شود.

میکروب‌ها در هر قدم از این فرآیند دخیل هستند که این امر دانشمندان را متعجب کرده است چگونه این میکروب‌ها توسط ترکیبات فوق سمی که یون‌‌های طلا در خاک ایجاد می‌کنند، مسموم نمی‌شوند.

در سال 2009 برای اولین بار کشف شد که این میکروب میله‌ای شکل می‌تواند قطعات طلا دفع کند. همان موقع بود که دانشمندان متوجه شدند که این باکتری به‌ نحوی می‌تواند ترکیبات سمی طلا را هضم کند و آنها را عناصر فلزی تبدیل کند. جالب اینجاست که در این فرآیند هیچ آسیبی به خود ارگانیسم وارد نمی‌شود.

فرانک ریث در سال 2009 در این باره گفت: «نتیجه این مطالعه نشان می‌‌دهد که این باکتری‌ها در فرآیند سم‌زدایی ترکیبات طلا و تبدیل آن به طلای زیست معدنی دخیل هستند».

حالا ریث و همکارانش پس از سال‌‌ها مطالعه و بررسی موفق به کشف مکانیسم دقیق فرآیند علمکرد باکتری شده‌اند.

این باکتری در خاک زندگی می‌کند و سرشار از هیدروژن و طیف وسیعی از فلزات سنگین سمی است. این امر بدین معناست که این باکتری‌ها با ارگانیسم‌های دیگر در رقابت نیستند چرا که باقی ارگانیسم‌ها در چنین محیط سمی زنده نمی‌مانند.

دیتریچ نیس از دانشگاه مارتین لوتر در آلمان در این باره می‌گوید: «اگر ارگانیسمی بخواهد در چنین محیط سمی زنده بماند، باید راهی برای محافظت در برابر مواد سمی موجود در آن محیط پیدا کند».

حالا مشخص شده است که باکتری «Cupriavidus metallidurans» مکانیسم محافظتی بسیار هوشمندانه‌ای دارد که تنها شامل طلا نمی‌شود و مس را شامل می‌شود.

ترکیبات حاوی عناصر مس و طلا می‌تواند به راحتی وارد سلول‌های این باکتری شوند. سپس فعل و انفعالاتی پیش می‌آید که یون‌های مس و طلا به عمیق‌ترین قسمت باکتری منتقل می‌شوند. برای جلوگیری از هرگونه آسیب وارده، باکتری آنزیم‌هایی تولید می‌کند تا فلزات را از سلول‌هایش خارج کند.

مترجم: هانا حیدری

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۷۰۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خلیج فارس، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با ورود این ۲ واکسن مهم به برنامه واکسیناسیون، از عفونت‌های مختلف تنفسی و گوارشی در نوزادان جلوگیری می‌شود.

پنوموکوک یکی از مهم‌ترین باکتری‌های بیماری‌زا در انسان است که عامل اصلی بیماری پنومونی (سینه پهلو) شناخته می‌شود، روتاویروس نیز یک ویروس بسیار مسری است که موجب اسهال در کودکان می‌شود.

دکتر عبدالجبار ذاکری افزود: واکسن روتاویروس در سنین دو، چهار و۶ ماهگی و همچنین واکسن پُنوموکوک در سنین دو، چهار و ۱۲ ماهگی به کودکان تزریق می‌شود.

بیشتر بخوانید؛ اجرای طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در هرمزگان

باکتری پنوموکوک می‌تواند عفونت‌های دیگری مانند سینوزیت، اوتیت (عفونت گوش میانی)، باکتریمی، سپسیس، مننژیت، استئومیلیت، آرتریت سپتیک، اندوکاردیت، پریتونیت، پریکاردیت، سلولیت و آبسه‌های مغزی را نیز ایجاد کند.

دیگر خبرها

  • داروهای غیر آنتی‌بیوتیک باکتری‌ها را از بین می‌برند
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • باکتری‌های درون دهان از تعداد کل انسان‌های زمین بیشتر است!
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد
  • ستون gc چیست و انواع ستون gc کدام‌اند ؟
  • هشدار جدی/ اگر این 7 غذا را دوباره گرم کنید و مصرف کنید مرگ آور خواهد بود