Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@00:26:17 GMT

راه‌اندازی سامانه اطلاعات از صرافی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۷۴۵۶۲

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: به دنبال طرحی هستیم که موضوع آن الزام بانک مرکزی به ضمانت سپرده‌های ارزی است.

خبرگزاری فارس: محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به افزایش نرخ ارز طی روز‌های اخیر گفت: در حوزه مربوط به نرخ ارز باید یکسری اقدامات اساسی صورت پذیرد و بانک مرکزی با فعالیت‌های جاری و رصد روزانه خود در بازار ارز بعضی اقدامات پایه‌ای را انجام دهد که بتواند مدیریت بازار ارز را به خوبی انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: متاسفانه بانک مرکزی در مباحث پایه‌ای و اساسی خود دچار روزمرگی شده و لازم است تا نگاه متفاوتی را نسبت به بازار ارز داشته باشد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: در جلسه‌ای که ما حدود ۱۰ روز قبل با رئیس‌کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد در کمیسیون اقتصادی داشتیم بنا بر این شد تا بانک مرکزی و وزارت اقتصاد اقداماتی را در بحث بازار ارز انجام و گزارش آن را به کمیسیون ارائه کنند.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد: اعتقاد ما بر این است که نرخ ارزی که امروز در بازار آزاد در حال افزایش است بخشی از آن به خاطر تقاضای سفته‌بازی و ایجاد التهاب در فضای جامعه است تا با ایجاد یک فضای روانی و مردم برای خرید ارز مراجعه کنند و یک تقاضای کاذب در کشور شکل بگیرد.

وی افزود: همه علامت‌ها در حوزه اقتصادی بیانگر این است که وضعیت ما در سال آینده در حوزه ارز بهتر از امسال خواهد بود و دلیل آن هم این است که قیمت‌های جهانی افزایش پیدا کرده و وضعیت درآمد‌های ارزی ما و افزایش قیمت محصولات صادراتی ما همچون سنگ آهن، مس و ... نشان‌دهنده این است که اتفاقی برای حوزه ورود منابع ارزی ما به کشور نیفتاده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به بحث تحریم‌ها و تاثیر آن بر بازار ارز در کشور اظهار داشت: تحریم‌ها بحث جدیدی نیست که بگوییم بعضی‌ها نگران اقدامات آمریکایی‌ها هستند، من فکر می‌کنم آمریکایی‌ها هرچه درخصوص تحریم‌ها خواسته اند به اقتصاد ایران صدمه بزنند زده‌اند و اقتصاد ایران از این پس کمترین تاثیر را از تحریم خواهد پذیرفت که نمونه آن را می‌توان در شاخص بورس مشاهده کرد که علی‌رغم وجود فضای تحریمی شاخص بورس رو به افزایش است و برای اولین‌بار می‌خواهد به بالای ۱۰۰ هزار واحد برسد که این امر بی‌سابقه‌ای در اقتصاد ایران است.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد: طبق گزارشی که در حوزه اقتصاد جهانی داده شده رتبه ما به عنوان هجدهمین اقتصاد دنیا مطرح می‌شود و بسیاری از شاخص‌های ما در حوزه اقتصادی رو به بهبودی است و این نشانگر این است که ما از نظر شاخص‌های پایه‌ای در حوزه اقتصاد نگرانی چندانی نداریم، اما عدم ورود جدی بانک مرکزی به حوزه بازار ارز در رویکرد‌های کوتاه مدت و روزانه و هفتگی و از طرفی عدم یکسری اقدامات پایه‌ای در اقتصاد باعث ایجاد التهاب در بازار ارز شده که متاسفانه این روند به گونه‌ای است که ادامه پیدا می‌کند با وجود اینکه بنا بود بانک مرکزی برنامه جامعی را اعلام کند و کار را مدیریت کند.

وی افزود: ما شاهدی هستیم که بازار ارز رها است و عددی که در بحث رشد قیمت ارز شاهد هستیم عدد منطقی نیست و نرخ ارز به مراتب کمتر از این مقدار است و لازم است با دستور آقای رئیس‌جمهور بانک مرکزی با جدیت بیشتری در این حوزه ورود پیدا کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: در همه دنیا وقتی التهابی در بازار ایجاد می‌شود با مداخله عوامل موثر که در کشور ما بانک مرکزی است و باید به عنوان اصلی‌ترین بازیگر در بازار ارز مداخله کند کار قابل مدیریت است.

پورابراهیمی اضافه کرد: البته مکانیز‌های ما مکانیزم عرضه و تقاضا است و ما نمی‌توانیم نرخ ارز خارجی را پایین بیاوریم.

وی افزود: در سال‌های گذشته بود و مردم رفتند تا تسویه ارزی خود را انجام دهند تسویه ارزی آن‌ها با میزان ارز مبادله‌ای انجام شد و این یک خطای فاحش در اقتصاد ایران بود و تبعات منفی در پی داشت و این وضعیت می‌تواند تغییر پیدا کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: ما به دنبال طرحی هستیم که بعد از بررسی بودجه در صحن علنی مجلس نیز مطرح خواهد شد که موضوع آن الزام بانک مرکزی به ضمانت سپرده‌های ارزی است که از طریق بانک‌های عامل این ضمانت تعریف شود و هر کس که هر مقدار ارز دارد بتواند در آنجا بگذارد و براساس یک رویکرد سپرده ارزی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت سود هم به آن تعلق بگیرد و این می‌تواند به راحتی مانور بانک مرکزی را در مدیریت بازار ارز افزایش دهد.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد: برآورد ما این است که در حال حاضر بیش از ۲۰ میلیارد دلار ارز خارج از شبکه بانکی نگهداری می‌شود که این مساله به اقتصاد ایران ضربه می‌زند و عدد‌های بالاتر از این به واسطه نگرانی از تغییرات کاهش ارزش پول ملی در اقتصاد ایران به خارج از کشور رفته و این نشان‌دهنده این است که بانک مرکزی نمی‌تواند این ارز‌ها را جذب کند.

وی افزود: کافی است همین منابع ارزی که خارج از شبکه بانکی کشور است در حساب‌های ارزی نگهداری شود و اینکه بتوانیم منابعی را که به خارج از کشور رفته را نیز برگردانیم به اندازه یک سال میزان منابع ارزی واردات ما در تراز بازرگانی‌مان منابع جدید ایجاد کنیم که به راحتی امکان مانور بانک مرکزی را برای مدیریت بازار فیزیکی ارز را انجام دهیم و این امر به راحتی در جامعه امکان‌پذیر است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: من تعجب می‌کنم که بانک مرکزی رفتار‌های غیرقابل قبولی را در بحث ارز انجام می‌دهد و به نظر می‌رسد این رویکرد از جانب مجلس نیز قابل قبول نیست.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد: یکی از کار‌هایی که بانک مرکزی باید انجام دهد سامانه اطلاعات از صرافی‌ها را برای کشف قیمت ارز در اقتصاد باید راه‌اندازی کند و این به این مساله کمک می‌کند هر که در بازار ارز تقاضا دارد به صورت شفاف مشخص شود.

وی افزود: بحث ارز دیجیتال نیز یکی از موضوعاتی است که در بین کشور‌ها صورت می‌گیرد و یکی از مسائل اساسی ما است، در طول یکسال گذشته ارز دیجیتال به شدت افزایش پیدا کرده و ما از بانک مرکزی خواسته‌ایم که گزارشی را که جایگاه ارز دیجیتال را مشخص کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: یکی از راه‌هایی که ما نمی‌توانیم سیطره دلار را از اقتصاد ایران خارج کنیم بحث ارز دیجیتال است و بحث پیمان پولی چند جانبه‌ای که بنا بود بانک مرکزی آن را پیگیری کند محقق شود که تاکنون در حد یک دلار هم این امر تحقق پیدا نکرده است.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد: این مسائل نشان می‌دهد که در بازار ارزی ما نقص‌هایی وجود دارد و بانک مرکزی باید در این باره پاسخگو باشد.

وی افزود: اعقتاد ما بر این است که در پیمان‌های پولی چند جانبه یا دوجانبه که کشور‌هایی مثل هند و چین و روسیه که ما بیشترین حجم معاملات را با آن‌ها داریم پلت‌فرم دیجیتال را عملیاتی کنیم و یکی از راه‌های برون رفت از سیطره ارزی مثل دلار همین راه است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: بانک مرکزی باید فعال عمل کند، اما به نظر می‌رسد که به جای اینکه فعال باشد منفعل است.

پورابراهیمی خاطرنشان کرد: نرخی که در بازار ارز ایجاد شده یک نرخ حبابی و مبتنی بر سفته‌بازی و بورس‌بازی است و ایجاد التهاب و تقاضای کاذب در بازار است و موجب ایجاد التهاب و تقاضای کاذب در بازار است و متناسب با واقعیت‌های اقتصادی ایران نیست.

وی با بیان اینکه من اعتقاد ندارم دولت از طریق افزایش نرخ ارز به دنبال افزایش درآمد است، گفت: افزایش نرخ ارز اثر تورمی بر اقتصاد کشور و افزایش قیمت کالا‌ها دارد من شنیده‌ام که از ریاست جمهوری بخشنامه صادر شده که قیمت‌ها افزایش پیدا نکند، مگر می‌شود در زمانی که نرخ ارز افزایش پیدا می‌کند قیمت کالا‌ها افزایش پیدا نکند یا مگر با جلوگیری از افزایش قیمت با بخشنامه امکان‌پذیر است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: وقتی که افزایش نرخ ارز به کاهش ارزش پول ملی ما منجر شود تورم در اقتصاد اتفاق می‌افتد و این یک امر محرز است، بنابراین به نظر می‌رسد دولت یکی از دستاورد‌های مهم خودش را که تک رقمی شدن تورم در اقتصاد می‌داند اگر نظاره‌گر افزایش قیمت ارز و کاهش ارزش پول ملی باشد مهمترین دستاورد خود دولت توسط دولت از بین می‌رود و لذا منطقی نیست که دولت دستاورد خود را از بین ببرد.

پورابراهیمی دولت خود بزرگترین مصرف کننده ارز است و افزایش قیمت ارز موجب افزایش هزینه‌های دولت خواهد شد و قطعا دولت تمایل ندارد تا با افزایش هزینه خود امکان دسترسی به اهدافش را دچار چالش کند.

وی در پایان افزود: آنچه که امروز از نظر ما مشهود است عدم ورود و بازیگری فعال توسط بانک مرکزی در بازار ارز است. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003HEf

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۷۴۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی

در ادامه گام‌های اجرایی برنامه تحول بانک دی، ابلاغی از سوی بانک مرکزی با موضوع کاهش شناوری سهام و افزایش سرمایه نقدی، 15 درصد از سهام خزانه بانک دی به سازمان اموال و املاک کوثر واگذار می‌شود.

به گزارش پارسینه در ادامه گام های اجرایی برنامه تحول بانک دی، ابلاغی از سوی بانک مرکزی با موضوع کاهش شناوری سهام و افزایش سرمایه نقدی، طی توافق فی ما‌بین بانک‌دی و سازمان اموال و املاک کوثر به نمایندگی از بنیاد شهید و امور ایثارگران ، مقرر شد 15 درصد از سهام خزانه بانک دی، طی سه مرحله و به قیمت کارشناسی با شرایط 10 درصد نقد‏/ املاک معوض و مابقی بصورت اقساط شصت ماهه با نرخ سود ابلاغی بانک مرکزی به سازمان مذکور واگذار گردد. 

بدین منظور ارزیابی کارشناسی سهام بانک دی توسط کارشناسان رسمی در دست اقدام است که به محض حصول نتیجه، مراتب از طریق سامانه کدال اطلاع رسانی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار ارز تمدید شد
  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار تمدید شد
  • تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار ارز
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • بانک مرکزی چین طلایی شد
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • جایگزین اسکناس کیلویی