Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ سازمان ديده بان حقوق بشر گزارشي تکان دهنده درباره رفتار مقامات استراليايي با زندانيان معلول در اين کشور منتشر کرد.
شبکه تلويزيوني الجزيره انگليسي گزارش داد: ديده بان حقوق بشر براي تهيه اين گزارش با صد و هفتاد و پنج زنداني گفتگو کرده است. اين گروه حقوق بشري تخمين زده است نيمي از آنهايي که در استراليا پشت ميله هاي زندان به سر مي برند، با معلوليت هاي جسمي، ذهني و شناختي مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين گروه همچنين اعلام کرد شمار زيادي از بوميان استراليا در اين کشور در زندان به سر مي برند.
در اين گزارش همچنين آمده است: در ايالت کوئينزلند، بيش از هفتاد درصد زندانيان از معلوليت رنج مي برند. ديده بان حقوق بشر همچنين اقدام به مستند سازي ادعاها در اين باره کرده است که زندانيان در زندان هاي استراليا از سوي کارکنان زندان و ديگر زندانيان با خشونت هاي جسمي و جنسي رو به رو هستند.
کريتي شارما از ديده بان حقوق بشر در گفتگو با الجزيره انگليسي گفت نتايج اين تحقيق سبب بروز تعجب نشده است.
او گفت: «ما دريافتيم افرادي که معلوليت دارند در سلول هاي انفرادي نگه داشته مي شوند و روزها، هفته و ماه ها و در برخي موارد حتي سال ها در اين سلول ها به سر مي برند که درهاي آنها بيست و دو ساعت در روز فقل است. انزوا براي هر زنداني مضر و آسيب زاست اما چنين کاري براي افرادي که با معلوليت مواجه هستند بسيار بيشتر آسيب زاست. »
او همچنين گفت: «ما اين موضوع و نتيجه گزارش خود را با مقامات دولت استراليا حتي در سطح فدرال در ميان گذاشتيم. آنچه که براي مقامات زندان چالش زاست و پر مناقشه ترين موضوع محسوب مي شود نگه داشتن اين افراد در سلول هاي انفرادي است.
در اين مقطع، آنها به اين موضوع اذعان نمي کنند که زندانيان داراي معلوليت ساعاتي طولاني را در اين سلول ها سپري مي کنند. ما در سطح دولتي و ملي خواستار انجام شدن تحقيق در اين باره هستيم با اين رويکرد که چنين فرايندي بايد پايان يابد. اين يک شيوه غير انساني است که در حال اجرا شدن است. افراد داراي معلوليت در شرايطي محبوس مي شوند که برق براي بيست و چهار ساعت خاموش مي شود. آنها تنها دو ساعت اجازه دارند از سلول هاي خود خارج شوند. غذاي آنها از زير در به آنها داده مي شود. آنها از مراقبت هاي رواني برخوردار نيستند. اين گونه خدمات بسيار محدود به آنها ارائه مي شود. اين زندان ها در حال آسيب رساندن به افراد داراي معلوليت ذهني هستند. آنها در شرايط بدي وارد زندان مي شوند اما با شرايط بسيار بدتري از زندان خارج مي شوند.»

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۷۵۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش پررنگ سینما در آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد


مهدی چراغ کارشناس حقوقی قوه قضائیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره تصویری که از زندان ها در فلیم های سینمایی ارائه می شود گفت: متاسفانه بینندگان فیلم های سینمایی تصویر درستی از مسائل حقوقی در آثار نمی بینند و معمولا در پایان فیلم معمایی و جنایی با یک حس بد و ناامید کننده نسبت به دستگاه قضایی مواجه می شوند.

وی با تاکید بر اینکه می توان از رسانه به عنوان ابزاری برای آموزش استفاده کرد، افزود: روایت درست در سینما می تواند موجب کاهش مراجعات مردمی به دستگاه قضایی شود. سینما می تواند همانند یک مدرسه امور حقوقی را به مردم آموزش دهد.

چراغ اظهار داشت: بیشتر فیلم های سینمایی که در دهه نود تولید شده اند روی جرائم عمد تاکید داشتند و یا در این فیلم ها، زندان محل قاچاق مواد مخدر و حتی محل جرائم سازمان یافته دیگری بوده است. متاسفانه هیچ یک از آثار جنبه آموزشی زندان ها را نشان نداده اند. در صورتی که سینما می تواند تصویر واقعی از بازپروری زندانیان را نشان دهد.

وی افزود: ستاد دیه و یا سازمان زندان ها در اکثر مناسبت ها برای زندانیان مالی قدم های بزرگ برمی دارند اما خیلی کم دیده شده که داستان این کمک ها در فیلم های سینمایی روایت شود. در حالی که این روایت ها می تواند دیدگاه مردم را به زندانیان تغییر دهد و آنها را به مشارکت در آزادسازی زندانی های غیرعمد تشویق کند.

این کارشناس حقوقی، آشنایی نویسنده و کارگردان با مسائل حقوقی را یکی از شرایط اصلی ساخت فیلم درباره پرونده های حقوقی دانست و گفت: عدم آگاهی فیلمسازان از مسائل حقوقی باعث می شود که هیچ کدام از آثار، پرداخت درستی به کانون اصلاح و تربیت نوجوانان و همچنین کارگاه های فرهنگی و مهارت آموزی در زندان ها نداشته باشند. باید کارشناسان حقوقی و فیلمسازان با مشارکت یکدیگر برای ساخت فیلم های واقعی از پرونده های حقوقی قدم بردارند. 

دیگر خبرها

  • کمک میلیاردی خیران برای آزادی زندانیان غیر عمد
  • آزادی زندانی بدهی مالی توسط پزشک یاسوجی
  • زندانیان ونزوئلا در تلاش برای فرار از زندان از ایستگاه پلیس سر در آوردند (فیلم)
  • فیلم/ نقشه فراری که زندانیان را به مقر پلیس رساند
  • آزادی ۷ زندانی جرائم غیرعمد در استان سمنان
  • کمک ۴۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی خیرین برای آزادی زندانیان غیر عمد در فارس
  • رهاورد ۱۶ جشن گلریزان ستاد دیه استان فارس اعلام شد
  • ضرورت انتقال زندان به خارج از شهر زرند
  • کمک ۱۷۰ میلیون تومانی نیرو‌های یگان حفاظت زندان‌های فارس به جشن گلریزان
  • نقش پررنگ سینما در آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد