Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@04:32:37 GMT

سبک زندگی، فضای شهری ، سرطان و زنان

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۷۶۷۹۹

سبک زندگی، فضای شهری ، سرطان و زنان

به گزارش ایسکانیوز به نقل از مهر، الهام فخاری با اشاره به این که فضا و شرایط زندگی شهری ، شرایط فرکانسی، مدل‌های ترافیکی و حمل و نقل در پیوند با فعال‌شدن سرطان مطرح هستند، افزود: اخیرا در مطلبی به این اشاره کردم که کسی به موضوع آلودگی‌های فرکانسی در استان و شهر تهران به صورت جدی نمی‌پردازد، گویا چون می‌خواهیم مخابرات کار کند یا باید برق‌رسانی شود، به شرایط لازم نپرداخته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به مسئله‌ای که در همه حوزه‌های کاری در کشور به آن دچار هستیم، تاکید کرد: این مسئله عدد و رقم، آمارهها و کمی‌گراهاست. اما باید بپرسیم که آیا این آماره‌ها که گاهی ترسناک، گاهی امیدبخش، گاهی در اوج، گاهی خیلی پایین، گاهی نمودارهای قابل اتکا و گاهی به نمودارهای تمسخرآمیز تبدیل می‌شوند ما (جامعه علمی و تخصصی و جامعه کلی) را توانمند کرده است؟از آن‌ها چگونه استفاده می کنیم؟

رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با پرداختن به مسئله کیفیت و پیوند سبک زندگی با کیفیت زندگی، گفت: بنا به شرایطی که تجربه کردیم همچنان در مبحث کیفیت زندگی به شدت کمی‌گرا و رقم‌زده هستیم و باز هم به عدد و رقم‌ها بدون پردازش معنادارمتوسل می‌شویم در صورتی که کیفیت زندگی و آن چیزی که در مورد سبک زندگی مطرح می‌کنیم؛ نیازمند برقراری یک ارتباط سیستمی تحلیلی و نوعی تفکر سیستمی است.

فخاری با اشاره به این که به لحاظ کمی و از نظر تحصیلات دانشگاهی و دانش‌آموختگی در دنیا رکورد قابل توجهی داریم، افزود: این میزان از دانش‌آموختگی جزو دستاوردهای نظام و کشور ماست و به آن افتخار می‌کنیم اما از سوی دیگر باید دید این افزایش دانش‌آموختگان و بالارفتن تحصیلات دانشگاهی کمکی به بهبود کیفیت زندگی، به طور خاص به بهبودکیفیت زندگی زنان کرده است؟ و به طور خاص‌تر ما را در موضوع سرطان توانمندتر و روش‌مندتر کرده است؟ واقعا در آموزش عالی در مورد مهم‌ترین مرحله پیوند با زندگی روزمره باید بازاندیشی کنیم و ببینیم خروجی آموزش عالی چیست؟ آیا دانش‌آموختگان دانشگاه در الگوی زندگی روزمره‌ نسبت به آن کسی که دانشگاه نرفته تفاوتی نشان می‌دهند؟ شاید یکی از گذرگاه‌ها و یا نهادهای مهم برای بهبود کیفیت زندگی با پرداختن به موضوع سرطان دانشگاه است و تهران از نظر تعداد دانشگاه بسیار سرمایه‌دار و ثروتمند است.

وی با بیان این که شاید در پیونددهی این نهادهای دانشگاهی توانمند دچار کم‌کاری یا کاستی بوده‌ایم، تاکید کرد: چقدر به زنان و مسئله ایرانی زنان در کیفیت زندگی پرداخته‌ایم؟ سرطان پستان جزو لیست سرطان‌های کشنده است ولی اگر زود تشخیص داده شود به خوبی مهار می‌شود. آمار دانش‌آموختگان دخترمان بالا رفته و به ورودی بالای 50درصد دختران به دانشگاه افتخار می‌کنیم، سوال اینجاست که آیا تغییری در زندگیشان اتفاق افتاده است؟

فخاری تاکید می‌کند: به این آگاهم که سرانه‌ها برای همه به خصوص زنان بسیار پایین است، سرانه ورزشی در استان تهران 43صدم عنوان می‌شود و میانگین کشوری 75صدم است. از نظر سرانه ورزشی یک استان نابرخورداریم. اما علیرغم این که حق مردم است و باید این سرانه توسعه یابد آیا ورزش همگانی یا اصلاح سبک زندگی باید معطل یک سالن می‌ماند؟ یا راهش می‌توانست از دانشگاه بگذرد؟

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به زندگی زنان در شهر افزود: به نوعی دیگر فکر می‌کنم مسئله زنان و سرطان به فقر شهری هم مرتبط است و دشواری‌های زن بودن در شهر و (حالا دیگر می‌توانیم بگوییم) حتی در روستا بر کیفیت زندگی آنها اثر می‌گذارد. پیامدهای بیماری خاص زنان از جمله سرطان زنان پیامدهای گسترده‌ای دارد که نه تنها خودشان بلکه خانواده (که سرپرستی مادرانه آن را به عهده دارند) را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد و ممکن است یک بیماری به از هم پاشیدن کل نظام خانواده بینجامد. در مورد هر فردی که مبتلا به سرطان شود این صدق می‌کند ولی شاید در مورد یک مادر به عنوان نخ تسبیح خانواده خیلی مخرب‌تر است.

وی با بیان این که یک نکته‌ای که در مورد سرطان اکثرا مغفول واقع می‌شود و من به لحاظ تخصصم به آن ورود پیدا می‌کنم، گفت: نکته فراموش‌شده اهمیت سلامت روان است. در این حوزه ما با یک تاخیر علمی و تاریخی روبرو هستیم. با وجود آن که مقالات و تحقیقاتی صورت گرفته که پیوند یا اثر عامل‌های روان‌شناختی را با مسائل و بیماری‌های خاص مثل سرطان دنبال می‌کنند، اما جای سلامت روان در تحلیل‌های ایرانی کجاست؟ سلامت روان را کجا دیده‌ایم؟ خیلی مواقع ممکن است زیرساخت‌های کشور اشکال داشته باشد اما اگر در حوزه سلامت روان توامندسازی و مهارت‌آموزی خوبی انجام گیرد. مردم کمک می‌کنند و جامعه به وضعیت بهتری می‌رسد.

فخاری به نهاد آموزش اشاره کرده و تاکید کرد: ما نهاد آموشی داریم اما خروجی آموزشی ما چقدر به کار در می‌آید؟ برای نمونه آیا در رفتار ترافیکی ما اثر می‌گذارد؟ مهم‌ترین مسئله آموزشی، باقی ماندن در سطح دانش و شناخت و تبدیل نشدن به انگیزش و رفتار است. چیزی در این سیکل اشکال دارد که به نظر بعضی از جمله من به خاطر این است که الگوی تفکر موضوعی است نه سیستمی و مدل ما برآیند محور، یک بسته نتیجه‌ای و دریافت مدرک تحصیلی است نه فرآیند. در کلاس‌های‌مان آنچه آموزش می‌دهیم گام به گام در جان دانشجو تغییر ایجاد نمی‌کند به کار نمی‌آید و از جان دانشجو به جامعه پیوند پیدا نمی‌کند و به کار آمدن دانش و آموزش، یک جایی در همان بخش آموزشی (که برایش اینقدر هزینه می‌کنیم) اشکال دارد. بنابراین باید قبل جذب منافع در این حوزه یک آسیب‌شناسی کنیم. در حوزه آموزشی تخصصی نیاز به کار همزمان روی الگوهای توسعه مهارت‌های زندگی و توسعه مهارت‌های شناختی داریم.

به گفته رئیس شورای استان تهران؛ کسی می‌تواند مهارت‌های زندگی (مانند کنترل هیجانات منفی) را خوب بیاموزد که مهارت‌های شناختی خوبی داشته باشد. ما در مدارس‌مان و حتی دانشگاه و سطح تحصیلات تکمیلی از دانش‌آموز و دانشجو صرفا به یادسپاری می‌خواهیم و نهایتا حدی از تجربه و تحلیل. هنوز نوآوری و نوآفرینی در الگوی دانشگاهی ما نیست. اثر آن را هم در فاصله‌ای بر سرطان می‌بینیم و عدم اصلاح مسئله‌ای مانند سرطان و دقیقا الگوهای پیشگیرانه به ساختار تفکری ما برمی‌گردد. تا وقتی که در سطح به یادسپاری و یادگیری باشیم امکان تفکر نقادانه نداریم. این چیزی نیست که بتوانیم با پول نفت آن را بخریم. تفکر نقادانه چیزی نیست که آن را با بسته شعاری القا کنیم. تفکر نقادانه آیین گفتگو می‌طلبد. این که صدا و سیما کاری انجام دهد یا این که من بگویم و شما بشنوید، الگوهای یکطرفه است. آیین گفتگو هنوز در مهارت‌های اساسی ما جا نیفتاده است. مهارت‌های روانشناختی را حتی در مورد موضوعاتی مثل سرطان که به ظاهر خیلی فیزیکی و بدنی است اگر جدی نگیریم مثل بقیه آسیب‌ها و مسائل ایرانی همچنان هزینه‌زا خواهد ماند. ما همچنان می‌دویم و بیماری جلوتر از ما می‌رود و همه حوزه‌های زندگی را درگیر می‌کند.

فخاری با اشاره به مثالی درباره مهارت‌های روانشناختی برای مسئله زنان، افزود: اگر کسی خویشتن‌دوستی و مراقبت از خویشتن (نه خودخواهی) را به عنوان یک مهارت اصلی یاد گرفته باشد در معاینات و پیشگیری یک گام جلوتر است ولی ما هنوز به طور اساسی در مهارت‌ها مشکل داریم.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با بیان این که نکته مهم دیگر شبکه‌های موثر برای سلامت زنان است، تاکید کرد: الگوی موفق ما در ایران که به عنوان یک الگوی توسعه‌ای برای کشورهای دیگر مورد استفاده قرار گرفت شبکه‌های بهداشت است. یک الگوی شبکه‌ای بود که محله به محله، روستا به روستا و شهر به شهر عمل می‌کرد. در حال حاضر در فضای شورایی در استان و شهر تهران شورایاری محلات زمینه‌های این الگوی شبکه‌ای هستند. شورایاری‌ها نهادی است که طی دوره‌های قبل ایجاد شد و مدیریت شهری گذشته هم به آن اعتقاد داشت. ممکن است در مسیر و هدفمندی آنها یک مقدار نقد داشته باشیم اما یکی از نهادهای موثر و خوب همین شورایاری‌ها و هیئت امناهای محله‌ای هستند.

وی به جامعه ایرانی و خودش نقد کرده و گفت: ما یک مسئله ایرانی دیگر هم داریم که همیشه در رقابت با آدم کناری‌مان هستیم و همیشه می‌گوییم کار او خوب نبود حالا من می‌خواهم یک کار بزرگ‌تری کنم در صورتی که علم و دانش را روی شانه‌های همدیگر، در کنار یکدیگر و با قلاب گرفتن برای همدیگر می‌توانیم پیش ببریم و توسعه هم دقیقا مبتنی بر این است. با وجود شرایط سختی که در استان می‌بینم، از این که «من می‌توانم»، «ما می‌توانیم» را تحقق بخشیم، پرامید هستم. اتفاقا الگوهای مدنی مثل «مهرانه»، «محک» و... به ما این اعتماد به نفس را می‌دهد که غیرتمرکزگرا حرکت کنیم تا اتفاقات خوبی رخ دهد و بدانیم کانون عالم تهران نیست. البته من باید برای تهران تلاش کنم ولی این یک الگوی خیلی خوب است و اتفاقا به الگوهای سلامت‌زیستی، غذایی و... مرتبط می‌شود.

به گفته فخاری؛ اگر بخواهیم سبک زندگی را تعییر دهیم باید مرتبط با الگوهای محله‌ای پیش برویم. ولی قبل از آن باید تکلیف خومان را روشن کنیم، حتی در موضوع سرطان. آیا پیش فرض و نظریه ما مثلا مدل سرمایه‌داری است؟ زیرا این مدل به نوعی مسئله سرطان را حل می‌کند و اگر مدل ما اجتماع‌گرا و سوسیالیستی باشد یک مدل دیگر برای حل موضوع سرطان دارد. اما در کشور ما هنوز این بنای نظریه‌ای مشخص نیست. این دار و دسته و آن دار و دسته، این طیف سیاسی و آن طیف سیاسی هم ندارد. ما هر چیزی که خیلی جالب است را می‌خواهیم در یک مدل شیزوفرنیک به بقیه چیزهایی که به هم مربوط نمی‌شوند، بچسبانیم، در نهایت با هم جور در نمی‌آیند و اثربخش نیستند و هدررفت زیادی دارد.

رئیس شورای استان تهران با اشاره به این که حتی پرداختن به فضای فیزیکی شهرسازی و مدل‌های ترافیکی و حمل و نقل در موضوع سرطان بسیار مهم است، افزود: بسیار خوشحالم که در مورد آلودگی‌های فرکانسی اینجا گزارش کار مفصل و خوبی داشتید. اخیرا در مطلبی به این اشاره کردم که کسی به موضوع آلودگی‌های فرکانسی در استان و شهر تهران به صورت جدی نمی‌پردازد، چون به هر بهایی می‌خواهیم مخابرات کار کند یا باید برق‌رسانی شود. اما مسئله این است که بخشی از آن حل مساله کندن دکل نیست بخشی از آن به شهروندان بستگی دارد.

فخاری با بیان این که من فکر می‌کنم وقتی از مشارکت مردم حرف می‌زنیم پیش‌فرض دارد، گفت: الگوی تعاملی را جایگزین الگوی یکسویه کردن به بهبود مهارت‌های شناختی ما برمی‌گردد. تا وقتی ما پذیرش صلح‌آمیز تنوع و گوناگونی را درون خودمان نداشته باشیم، با منش و نگرش فرادستی و فرودستی حتی مصلحانه نمی‌توانیم کاری از پیش ببریم. حل مسائل کشور یا مدل‌های اداره کردن جوامع امروز قطعا اگر مشارکتی نباشد نمی‌تواند به خوبی پیش برود.

وی با پیشنهاد یک نکته تاکید کرد: فعال شدن مسولیت اجتماعی سازمانی را به خصوص در شهر تهران و استان بیشتر دنبال کنیم و فکر می‌کنم اهمیت موضوع سلامت روان را در مورد بیماران سرطانی جدی بگیریم. نکته‌ای مطرح شد که ما در مهربانی دچار چالش هستیم و فکر می‌کنم بخشی از آن به صورت رویکرد و منش سلطه‌آمیز در ما تکثیر شده و مواظب آن نبودیم. این یک مدل نازلی از تنازع بقاست. درست است این نافی پایبندی بسیاری به اخلاق حرفه‌ای پزشک‌ها، پاک‌بان‌ها، آدمها و کارمندان نیست ولی یک واقعیت است که در حال حاضر کسانی که اخلاقی زندگی می‌کنند در اقلیت هستند.

فخاری با بیان این که صنف به صنف هم نگاه کنیم، طبق نظرسنجی‌ها شاید از جمله آلوده‌ترین صنف شهرداری‌ها باشند، گفت: ولی همه ما داریم دچار آن می‌شویم و در حرکت به سوی یک وضعیت نامعلوم یک شتابزدگی بی‌معنایی داریم. فکر می‌کنم اشکالی هم در جامعه‌پذیری ما اتفاق افتاده است. به دلیل زیادبودن تعارض‌ها یعنی در رفتارمان حتی در مورد سرطان هم متعارض رفتار می‌کنیم. می‌نالیم، در مورد آمارهای واقعی و غیرواقعی خیلی حرف می‌زنیم اما آیا ذره‌ای در رفتار روزمره‌ما تاثیری اتفاق می‌افتد؟ وقتی که در مورد نکاتی ترسناک حرف می‌زنیم متاسفانه لزوما به این معنی نیست که حرکتی برای بهبود داریم. با این همه ما نهادهای توانمند مدنی را داریم. تعهد شما به مشارکت اجتماعی ارزشمند است و قول می‌دهم به عنوان عضو منتخب شما در شهر تهران و شورای استان تهران هر کاری لازم باشد به صورت همکاری شبکه نهادی پیش ببریم.


706

نایب رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران الهام فخاری سرطان زنان آلودگی‌های فرکانسی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۷۶۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است

متن پیام حضرت آیت‌الله نوی همدانی به اختتامیه همایش ملی «هویت عصری زنان در آئینه قرآن و حدیث» به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم الحمدلله رب العالمین و الصلاه و السلام علی سیدنا و نبینا ابی القاسم المصطفی محمد و علی اهل بیته الطیبین الطاهرین سیما بقیه الله فی الارضین.

با سلام و تحیت به آن مجمع محترم؛

موضوع «جایگاه و موقعیت بانوان» از دیرباز مورد گفتمان اندیشمندان و صاحب نظران بوده و نویسندگان و نظریه پردازان در این زمین دیدگاه‌های گوناگونی ارائه داده و هر یک از آنان برداشت و تحلیلی داشته و طبق جهان بینی خود آن را ابراز داشته‌اند. که این موضوع مطالعه تاریخ اقوام و ملل روشن‌تر می‌شود.

در این میان مکتب حیات بخش اسلام که کامل‌ترین ادیان است با توجه به نظر واقع بینانه به انسان و وظایف و تکالیف او، موقعیت بانوان را به نحو اصولی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و با عنایت به ساختار زنان به تبیین حقوق آنها پرداخته است که با نگرش دقیق و خالی از اغراض باید گفت: در هیچ مکتب و گرایشی اینگونه حریم و حقوق زنان مورد حمایت قرار نگرفته و شأن و منزلت آنان مصونیت پیدا نکرده است.

مگر نه این است که پیش از ظهور اسلام با زنان در همه نقاط جهان به بدترین نوع برخورد می‌شده و از کمترین حقوق اجتماعی محرومشان داشته بودند.

که در آن فضای مسموم حضرت رسول اکرم (ص) رفعت مقام و شأن بالای بانوان را با کمال صراحت اعلام و قوانینی بر اساس فطرت انسان مقرر داشت.

و مگر نه این است که با استقبال از حضور زنان در عرصه‌های جهادی و آموزشی و پرورشی و اجتماعی سال‌های نخستین ظهور اسلام به عصر طلایی تبدیل شد و بر تارک جبین تاریخ اسلام درخشید.

انسانی در میان دو دیوار بلند تحجر و تمدن کاذب. محبوسی در اعماق دو زندان: زندان جاهلیت و زندان بردگی مدرن. اسیر دو کمند: کمند اوهام و خرافات و کمند تهمت و افترات. مقهور دو فرهنگ، فرهنگ جاهلی و فرهنگ کلمات فریبنده به نام آزادی و به عنوان علم و تمدن و تساوی حقوق. بالاخره فریادگری بدون فریادرس! و مجرمی بدون ارتکاب جرم، مظلومی به ظلم مضاعف و محروم از حقوق زندگی صحیح.

در روزگاری که در تمام فرهنگ‌های اقوام و ملل جهان «زن» به عنوان یک «موجود پست» و «طفیلی» و انسان درجه دوم مطرح بود و تلخی و محرومیت بر همه ابعاد و زندگی او چه سیاسی، چه فرهنگی و چه اقتصادی سایه افکنده و مورد بدبینی‌ها و آماج تهمت‌ها بود و از هیچ روزنه‌ای بر افق زندگی او روشنایی نمی‌تابید، و همه درها بر روی او بسته بود، خورشید اسلام طلوع کرد و افق زندگی او را از کران تا کران روشن نمود و ندای عطوفت آمیز پیغمبر رحمت، حضرت محمد (ص) روح نشاط و امید در کالبد او دمید و راه ترقی و تکامل را به روی او از همه جهت باز کرد.

حضرتش موقعیت مهم «زن» در اجتماع بشری و جایگاه بلند او و شایستگی‌ها و استعدادهای فراوانی را که دست آفرینش در وجود این موجود بدیع قرار داده است را گوش زد کرد و آیه‌هایی از قرآن مجید را در رابطه با معرفی مقام مهم زن و ارزش والای او برای مردم بیان نمود. «زن» را به عنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایسته همه کمالات و کرامت‌های انسانی است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد.

«من عمل صالحا من ذکر أو انثی و هو مومن فلنحیینه حیاة طیبة ولنجزینهم اجرهم بأحسن ما کانوا یعملون»

«ان المسلمین و المسلمات و المومنین والمومنات والقانتین والقانتات والصادقین والصادقات و الصابرین و الصابرات والخاشعین والخاشعات و المتصدقین و المتصدقات والصائمات والحافظین فروجهم والحافظات والذاکرین الله کثیرا و الذاکرات أعد الله لهم مغفرة و اجرا عظیما»

این نمونه‌ای از آیات قرآن در عظمت زنان است و بر همین اساس همانطور که نمونه‌ای از مردان برای الگوسازی ذکر نمود، از زنان شایسته یز به عنوان الگو معرفی می‌شود:

«ضرب الله مثلاً للذین کفروا امرأت نوح و امرأت لوط کانتا تحت عبدین من عبادنا صالحین فخانتاهما فلهم یغنیا عنهما من الله شیئا و قیل ادخلا النار مع الداخلین و ضرب الله مثلاً للذین آمنوا امرأت فرعون إذ قالت رب ابن لی عندک بیتا فی الجنه و نجنی من فرعون و عمله و نجنی من القوم الظالمین و مریم ابنت عمران التی احصنت فرجها فنفخنا فیه من روحنا و صدقت بکلمات ربها و کتبه و کانت من القانتین»

و در روایات ما نیز احادیث مختلف و متواتر درباره حقوق و جایگاه بانوان ذکر شده است که توصیه می‌شود به کتب حدیثی ما مراجعه کرده و با در نظر گرفتن سند احادیث بعضی از مطالب جعلی که با قرآن کریم مطابقت ندارد را استثنا نمود.

امروز نیز دنیای کفر با متهم ساختن اسلام نسبت به حقوق زن آنچه را که خود در عمل انجام می‌دهد به دین مقدس ما نسبت می‌دهد در حالی که با این عمل می خواهد پرده سیاه بر حقایق و موقعیت زن در اسلام بپوشاند و عمل ننگین خود را نسبت به بانوان توجیه نماید، اما باید با صدای رسا و بلند اعلام کرد که این دین بزرگترین حامی حقوق زن می‌باشد.

در پایان از همه حاضرین، خصوصاً از برگزارکنندگان این جلسه محترم و به ویژه نماینده معظم ولی فقیه آیت الله آقای نور مفیدی کمال سپاس و تشکر را دارم و و توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم و ملتمس دعای خیر می‌باشم.

و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته

قم مقدسه

حسین نوری همدانی

دیگر خبرها

  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • بزرگترین حامی حقوق زن اسلام است
  • اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • خطر ۷ نوع آفت در کمین درختان تهران | نحوه مبارزه شهرداری با این خطرات
  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • بی‌نمک زندگی کنید!