Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-06@16:05:08 GMT

تاثیر معنویت و احکام فقهی بر سلامت و امنیت غذایی

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۸۰۰۶۰

تاثیر معنویت و احکام فقهی بر سلامت و امنیت غذایی

به گزارش جام نیوز، غلام‌رضا نورمحمدی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه امروزه تغذیه و غذا علاوه بر نیاز ضروری انسان، ابعاد سیاسی و اقتصادی نیز پیدا کرده است؛ اظهار کرد: امروزه به عنوان یک ابزار جا‌به‌جایی قدرت نیز مطرح شده است؛ لذا وقتی به غذا نگاه می‌کنیم نباید نگاه ما تنها یک نگاه ساده باشد بلکه باید ابعاد سیاسی، اجتماعی، اخلاقی، فکری و حقوقی غذا نیز در نظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه امروزه غذا دیگر محدود به یک جغرافیا نیست گفت: وضعیت ارتباطات امروزی به گونه‌ای که اگر غذایی در یک زمان تنها در یک منطقه تولید و در همان جا مصرف می‌شد امروز دیگر این گونه نیست، صنایع نیز یکی از اهداف اقتصادی خود را توجه به گستره مصرف‌کنند‌گان مختلف و تنوع این غذا معطوف کرده است.


نورمحمدی بیان کرد: ابعاد سیاسی و اجتماعی و نگاه اقتصادی به غذا موجب شده است که امروز دست‌اندرکاران نظام سلامت روز به روز به دنبال امنیت غذایی باشند به همین دلیل تجمیع صنعت و سلامت در غذا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌شود.


مدیر گروه پزشکی و تغدیه مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی عنوان کرد: بخش عمده‌ای از کتاب‌های فقهی و مباحث فقهی در رابطه با اطعمه و اشربه است، با تعیین معیار‌هایی که در فقه وجود دارد سلامت هم غذایی و بر روی سلامت جسمی، روحی، اجتماعی و معنوی نیز تأثیر دارد تعیین می‌شود.


وی ادامه داد: احکام فقهی که در حوزه تغذیه مطرح می‌شود بیشتر جنبه سلامت را مد نظر دارند تا ابعاد سیاسی و اقتصادی آن به این دلیل غذا‌ها اثر وضعی بر روی جسم، روح و روان فرد باقی می‌گذارند.


نورمحمدی تأکید کرد: در موضوع سلامت احکام فقهی می‌توانند شاخص و معیار‌های سلامت باشند که صنعت نیز می‌تواند از این معیار‌ها برای سلامت بخشی به مواد غذایی تولیدی استفاده کنند.


وی یادآور شد: بهترین معیار در دین اسلام برای سلامت غذایی تعریف شده است که امید می‌رود با تعیین کارگروه‌های تخصصی معیار‌های سلامت را در این راستا مد نظر قرار دهند.

 

ایکنا

 

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۸۰۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!

 
به گزارش تابناک به نقل از نوریج، نتایج یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه تورنتو،  مشخص کرد که چگونه علاقه افراد به قهوه، همراه با ترکیب ژنتیکی آنها می‌تواند بر سلامت کلیه‌ها تاثیر داشته باشد.

تاثیر قهوه بر سلامتی همیشه موضوع بحث بوده است. مطالعات قبلی تصاویر متناقضی را ترسیم کرده‌اند، با برخی هشدارها درباره اثرات مضر کافئین بر سلامت کلیه‌ها، در حالی که برخی دیگر مزایای محافظتی آن را پیشنهاد می‌کنند.

با این حال، این تحقیق جدید ملاحظاتی را مطرح کرده که تعامل بین مصرف کافئین و ژنتیک نام گرفته است.

این مطالعه با تمرکز بر افرادی که روزانه سه فنجان یا بیشتر قهوه مصرف می کنند، معادل حدود 300 میلی‌گرم اسپرسو، نقش مهمی را که ژن‌های ما در نتایج سلامت ایفا می‌کنند، شرح می‌دهد.

نکته قابل توجه، در جاهایی مانند کانادا و ایالات متحده، میزان مصرف روزانه کافئین توصیه شده برای بزرگسالان به 400 میلی گرم محدود شده است.

در مطالعه جدید مسئله ژنتیک افراد و میزان متابولیسم کافئین در بدن مطرح شده و ثابت شده که میزان تجزیه و متابولیسم مواد موجود در قهوه در افراد متفاوت است و باید به میزان آن توجه کرد.  

امروزه، با در دسترس بودن آزمایش‌های ژنتیکی برای تغییراتی مانند ژن CYP1A2، افراد می‌توانند توصیه‌های شخصی در مورد مصرف کافئین خود و پیامدهای بالقوه آن برای سلامتی دریافت کنند.

محققان با بررسی شاخص‌های سلامت کلیه‌ها مانند آلبومینوری، هایپرفیلتراسیون و فشار خون دریافتند که متابولیسم‌های کندی که قهوه مصرف می‌کنند با خطر بیشتری برای مشکلات کلیوی روبرو هستند.

این مطالعه با سرپرستی احمد السوهمی استاد دانشگاه تورنتو  در مجله پزشکی JAMA Network  منتشر شد، که نشان می‌دهد که تاثیر انتخاب‌های غذایی ما، مانند مصرف قهوه، میان همه مردم جهان مشترک نیست، بلکه عمیقاً شخصی است و تحت تاثیر ژنتیک است.

درک استعدادهای ژنتیکی ما می‌تواند منجر به انتخاب‌های سبک زندگی سالم‌تر شود که به طور خاص برای نیازهای فردی ما طراحی شده است و راه را برای تصمیم‌گیری‌های آگاهانه‌تر و موثرتر تغذیه هموار می‌کند.

دیگر خبرها

  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود
  • تاثیر اساتید در جامعه باید مثبت و مشهود باشد
  • چهار معیار سلامتی مهم در ساعت‌های هوشمند
  • فرصت ۲ ماهه دستگاه‌ها برای تهیه برنامه عملیاتی امنیت غذایی
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • تاثیر مخرب دروغگویی بر سلامت مغز
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی عصبانیت
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو