علت خروج مايع مني به همراه ادرار در مردان چيست؟
وجود اسپرم در ادرار را فقط آزمایشگاه می تواند تشخیص دهدمشاهده مایع غلیظ و قوام دار در ادرار همیشه به معنای وجود مایع منی در ادرار نیست، گرچه گاهی ادرار با مایع منی همراه است
خبرگزاري آريا -
وجود اسپرم در ادرار را فقط آزمايشگاه ميتواند تشخيص دهد
مشاهده مايع غليظ و قوام دار در ادرار هميشه به معناي وجود مايع مني در ادرار نيست، گرچه گاهي ادرار با مايع مني همراه است. اما علت بروز اين مشکل چيست؟ در اين مقاله با جزئيات بيشتري به اين مسئله پرداخته مي شود.
مايع مني در ادرار به چه علت وجود دارد و آيا خطرناک است؟
وجود اسپرم در ادرار را فقط آزمايشگاه ميتواند تشخيص دهد. معمولا خروج هر مايعي با رنگ، قوام و غلظت شبيه اسپرم را مردان، مايع مني تلقي ميکنند. در صورتي که بسياري از اين ترشحات، مايع مني نيستند.
علت غليظ بودن مايع مني، وجود مقادير زياد قند فروکتوز* در آن براي تغذيه اسپرمهاست. ترشحات شبيه مايع مني به سه شکل ميتوانند در ادرار ظاهر شوند: قبل از خروج ادرار، مخلوط با ادرار و پس از پايان ادرار. بايد بدانيد فرآيند يک رابطه زناشويي با يک چرخه جنسيمشخص ميشود که در مردان شامل چهار مرحله است.
* فروکتوز Fructose : يا قند ميوه يکي از سه سوخت اصلي بدن است.
اولين مرحله، برانگيختگي جنسي است. در حين اين مرحله، غده پروستات شروع به توليد مايعي ميکند که حدود دو سوم حجم مني در مردان را تشکيل ميدهد. مردان داراي يک جفت کيسه منوي يا کيسه مني نيز هستند که پشت پروستات قرار دارند و حدود يک سوم حجم باقيمانده مايع مني را توليد ميکنند و فقط حدود يک درصد حجم مايع مني را اسپرم يا همان نطفه مردانه تشکيل ميدهد.
هنگام انزال مايع توليد شده در غده پروستات و کيسههاي منوي وارد قسمت خلفي مجراي ادرار مرد ميشوند و سپس از طريق دو لوله، اسپرم توليد شده در بيضهها نيز به مجراي خلفي منتقل شده و جمعاً مايع مني را تشکيل ميدهند. اين مايع مني از طريق مجراي ادراري به بيرون دفع ميشود.
در مرداني که ميخواهند ديگر صاحب فرزند نشوند، اين لولهها را با جراحي قطع ميکنند. اين گونه افراد مايع مني بدون اسپرم خواهند داشت. حجم مايع مني در مردان معمولا مابين دو تا شش ميلي ليتر متفاوت است و هر قدر تعداد نزديکيها بيشتر باشد، از حجم آن کاسته ميشود، زيرا فرصت براي باز توليد آن اندک است.
اگر مردي وارد مرحله برانگيختگي شود بدون اين که ساير مراحل رابطه زناشويي را کامل کند، پروستات مايع مني را توليد ميکند، ولي اين مايع خارج نميشود. ممکن است بعداً مقداري از اين مايع، خود به خود يا حين ادرار خارج شود. همچنين حين اجابت مزاج به پروستات فشار وارد شده و باز مقداري مايع مني ممکن است از مجراي ادرار خارج شود.
افرادي که دچار يبوست شديد هستند، ممکن است حتي بدون برانگيختگي نيز دچار خروج مني از مجراي ادراري در حين اجابت مزاج شوند. آقايان در حال نشسته در حقيقت روي پروستات خود مينشينند و نشستن طولاني مدت ممکن است سبب خروج مايع مني از مجرا قبل از خروج ادرار شود. در اين ميان اگر علت احتقان پروستات، التهاب يا عفونت باشد، بيمار ممکن است همراه با خروج مايع مني از مجرا در ناحيه بيضهها، کشاله ران، کمر و مقعد احساس درد کند.
اين علائم گاه همراه با سوزش و تکرر ادرار است، ولي عدهاي از بيماراني که داراي التهاب يا عفونت پروستات هستند، فقط داراي ترشح از مجرا هستند. اين نوع ترشحات معمولاً به دنبال انزال يا اجتناب از برانگيختگي بدون رابطه زناشويي قطع ميشود.براي برطرف کردن احتقان پروستات، نشستن در وان گرم به مدت 10 تا 15 دقيقه در روز خيلي کمککننده است.
منبع: jamejamonline.ir
منبع: خبرگزاری آریا
خبر بعدی:
مردان کرمانشاهی ۴ سال کمتر از زنان عمر میکنند
حسین بیگلری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره هفته ملی سلامت مردان اظهار داشت: هرساله هفته آغازین اسفندماه به منظور افزایش اطلاع رسانی به گروه های مختلف جامعه در خصوص اولویت های خاص سلامت مردان به عنوان نیمی از جمعیت کشور هفته ملی اطلاع رسانی درباره سلامت مردان نامگذاری می شود.
وی افزود: امسال شعار نمادین هفته ملی سلامت مردان تحت عنوان مردان فعال تر، مردان سالم تر نام گذاری شده است.
رئیس کارگروه سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیان داشت: فعالیت های جسمانی در پیشگیری و درمان بیماری های غیر واگیر نظیر دیابت، بیماریهای قلبی- عروقی، برخی سرطان ها و افزایش سلامت روانی و اجتماعی مردان به طور مستقیم و غیرمستقیم نقش قابل توجهی دارد.
وی گفت: بیشترین عواملی که سلامت مردان را تهدید میکند شامل سوانح و حوادث ترافیکی به ویژه در رانندگان و موتورسواران، سرطان های معده، ریه، پروستات و پوست، حوادث و آسیب های شغلی، کبد چرب، استعمال دخانیات، استفاده از داروهای نیروزا و آنابولیک است.
بیگلری تصریح کرد: تشویق به داشتن رژیم غذایی سالم، تحرک بدنی مناسب و صحیح شامل پیاده روی مستمر دوچرخه سواری، خود مراقبتی، اصلاح سبک زندگی میتواند نقش مهمی در پیشگیری از بروز این بیماری ها داشته باشد.
وی ادامه داد: استعمال دخانیات و قلیان یکی از عوامل مهم تهدید کننده سلامت و ایجاد کننده خطرات ناشی از سرطان برای برخی از مردان است.
رئیس کارگروه سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: بهترین توصیه به مردان کنترل وزن و شاخص توده بدنی BMI، محدود کردن مصرف قند، نمک و روغن، استفاده از کرم های ضدآفتاب به ویژه برای افرادی که در مقابل نور مستقیم آفتاب فعالیت دارند، محدود کردن ساعات استفاده از فضای مجازی، کامپیوتر و تلویزیون به منظور داشتن فعالیتهای اجتماعی و ورزشی جهت کاهش خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر و سرطانها است.
وی ادامه داد: به طور متوسط امید به زندگی و میانگین طول عمر در بانوان بیشتر است و این شاخصه میان زنان کرمانشاهی چهار سال بیشتر از مردان است.
بیگلری خاطر نشان کرد: معمولا زنان توجه بیشتری به سلامت خود و خانواده دارند همچنین مردان بیشتر از زنان در معرض حوادث ترافیکی، استعمال دخانیات، خطرات مرتبط با آسیب های ناشی از نزاع و مصرف داروهای نیروزا هستند که همگی تهدیدکننده سلامت مردان است.
وی تصریح کرد: معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی به طور جدی در صدد جلب مشارکت گروههای مختلف مردان از جمله کارمندان، کارگران، دانشجویان و دانش آموزان برای داشتن فعالیتهای ورزشی مناسب و صحیح، از طریق برگزاری جلسه و برقراری تعامل با انجمنهای ورزشی، سازمانهای مردمنهاد، صدا و سیما، ارتباط با رسانه ها و برگزاری جلسات سخنرانی در مجامع عمومی ادارات به منظور ارتقای سواد سلامت است.
کد خبر 4548364
در پی محبوبیت از دست رفته| چرا احمدینژاد دیگر پدیدهای غیرضروری و بیمعنی محسوب میشود؟
منبع این خبر، وبسایت www.aryanews.com است و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه این خبر را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ۱۷۰۸۲۸۵۹ را به همراه موضوع به آدرس info@porsyar.com ارسال فرمایید.
با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع مطلب و کاربران است.