Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی بسیاری از فارغ التحصیلان رشته های مرتبط با تربیت معلم در سیستان و بلوچستان با حقوق های زیر خط فقر در مراکز آموزشی خصوصی تدریس می کنند که این نقطه از کشور 12 هزار معلم کمبود دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، هرچه از مدارس هوشمند و استاندارد پایتخت به سمت استان‌های جنوبی فاصله می‌گیریم به همان اندازه با کمبود نیروهای آموزشی، کلاس های استاندارد و امکانات اولیه آموزشی و بهداشتی روبرو می شویم که به گفته بسیاری از کارشناسان برای حل آنها نیاز به تدبیری ویژه و عزمی ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دانش آموزان سیستان و بلوچستان به ویژه در مناطق روستایی با واژه هایی همچون بابای مدرسه، وسایل سرمایشی، آبخوری، سرویس بهداشتی، وسایل سمعی و بصری، سالن ورزشی و حتی پنجره ای برای پیوند نگاهشان با خورشید، بیگانه و محروم هستند.
بسیاری از دانش آموزان این استان سهم‌شان از این دنیای رنگارنگ‌ و کلاس‌های هوشمند پایتخت تنها تک لباسی کهنه است که با دمپایی پلاستکی کیلومترها راه را می‌پیمایند تا با کوله باری از خستگی دانشی بیاموزند و نقشی در توسعه کشور و استان ایفا کنند.
 
عذرخواهی وزیر آموزش و پرورش از دانش آموزان سیستان و بلوچستان
به گونه ای که وزیر آموزش و پرورش در روزهای اخیر در برنامه سفر خود به این استان از دانش آموزان سیستان و بلوچستانی که در مدرسه ای بدون امکانات در حال تحصیل هستند عذرخواهی کرد و گفت: از شما عذر خواهی می کنم که کلاس درس شما صندلی ندارد، مدرسه شما کتابخانه درست و درمانی برای استفاده ندارد، عذرخواهی می کنم که مدرسه شما آزمایشگاه ندارد. تمام تلاشمان را می کنیم تا ظرف دو الی سه سال آینده مقداری از این مشکلات کمتر شود و شما بتوانید در کلاسی مناسب تر درس بخوانید که پاهایتان این گونه اذیت نشود و درد نکند و روی نیمکت مشقتان را بنویسید از همه شما دانش آموزان من عذر خواهی می کنم.
کودکان سیستان و بلوچستان نه با یک کوله­‌پشتی پر از دفتر و مداد رنگی بلکه با باری از خستگی و سختی‌ راهی مدرسه می‌شوند.
در بسیاری ازمدارس استان حتی آبی برای نوشیدن آنها نیست و جای خالی لیوان های آب خوری رنگی در میان وسایلشان خالی است و آنها هر روز در میان کیسه‌­های پلاستیکی که حکم کیفشان را دارد راه مدرسه را پیش می‌گیرند.
کمبود فضای آموزشی، کمبود 12 هزار معلم در استان، عدم دسترسی مناسب، نبود سرویس‌های بهداشتی در بسیاری از مدارس عشایری و روستایی، پیمودن مسافت‌های طولانی برای رسیدن به کلاس درس تنها بخشی از مشکلات آموزشی است که سد راه دانش آموزان این استان است و به طور حتم باورش برای دیگران سخت است.
 
درد دل معلمان نیروی آزاد در برخی مدارس سیستان وبلوچستان
برخی از معلمان نیروی آزاد استان هم که در برخی از مدارس مشغول به معلمی هستند در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون بیان کردند: سال ها درس خواندیم تا خیر سرمان مدرک لیسانس یا ارشد کسب کنیم به این امید که در آینده مشغول به کار می شویم اما نه تنها در استخدامی ها تمامی رشته ها به کار گرفته نمی شوند بلکه نور چشمی ها جایگزین ما می شوند.
به عقیده برخی از این معلمان در بسیاری از این مدارس از معلمان نیروی آزاد بیگاری کشیده می شود به گونه ای که ماهیانه 100 یا نهایتا 400 هزار تومان به آنها پرداخت می شود و این در صورتی است که خیلی ها بیمه هم نیستند و از بیکاری مجبور به ادامه این کار و تحمل این روند و سختی های آن می شوند.
 


به عقیده برخی دیگر نیز در حالی در استخدامی های اخیر آموزش و پرورش از برخی رشته ها مانند دبیر اقتصاد نامی برده نشده که بیشتر دروس ارائه شده توسط معلمان غیر مرتبط پاس می شود.
برخی از معلمان خرید خدمت یا سرباز معلم هم از عدم پرداخت به موقع حقوق خود ابراز گلایه کرده اند.
علی ای حال اهم این مشکلات در حالی رخ می دهد که با وجود معلمان نیروی آزاد، سرباز معلم ها یا نیروهای خرید خدمت هنوز هم سیستان و بلوچستان با کمبود 12 هزار معلم مواجه است در صورتی که می توان این نیروها را جایگزین کمبود معلم در اقصی نقاط استان کرد.
 
چگونگی رفع کمبود معلم در استان
در ادامه در تماسی که خبرنگار عصرهامون با علی مرادی مسئول روابط عمومی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان داشت وی بیان کرد: کمبود 12 هزار معلم در استان را با نیروهای خرید خدمت، سرباز معلم ها، شیفت مخالف و دعوت به کار از بازنشستگان جبران می کنیم.
وی گفت: در سیستان وبلوچستان دو هزار و 960 نیروی خرید خدمت و 800 نفر سرباز معلم وجود دارد.
مسئول روابط عمومی آموزش و پرورش استان با بیان اینکه ردیف استخدام در حوزه وظایف مجلس است و بعد به دولت اجازه داده می شود، گفت: تا ردیف استخدامی اختصاص پیدا نکند، نمی شود فرد یا افرادی را استخدام کرد.
 
وی بیان کرد: ما جدول های نیاز و عدم نیاز را به وزارت خانه می دهیم وزارت خانه سامانه ای دارد که از آن طریق سهمیه کمبود معلم را اختصاص می دهد.
مرادی خاطر نشان کرد: علی رغم اینکه بیشترین سهمیه در کشور را ما داشتیم باز هم در سفر اخیر مقرر شد سهمیه استخدام سیستان وبلوچستان در استخدام آزاد و جذب تربیت معلم دو برابر شود که اینها تا عملیاتی نشود، نمی توان بر روی آن اظهار نظر کرد.
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۸۸۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، علی فرهادی؛ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره جزئیات افزایش رقم ساعات حق‌التدریس معلمان اظهار کرد: یکی از بهترین راه های کمبود معلم در آموزش و پرورش استفاده از نیروهای توانمند است و باید انگیزه لازم را ایجاد کنیم تا از ظرفیت معلمان موجود که گزینش شده و دارای سابقه کار و هستند، استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: نارضایتی معلمان از نحوه افزایش حقوق در رتبه‌بندی

وی افزود: استفاده از نیروهای موجود باعث جبران کمبود معلم با استفاده از معلمان با تجربه می‌شود و دیگر معلمان بدون تجربه به کلاس‌های درس نمی‌روند.

فرهادی ادامه داد: کمبود معلم مقطعی بوده و همیشگی نیست بنابراین به دلیل نیاز کوتاه مدت به دنبال استخدام نیروهای جدید نباشیم.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برای تحقق این موضوع باید دو اتفاق بیفتد، گفت: نخست آنکه دستمزد ساعات حق‌التدریس معلمان به موقع پرداخت شود، وزارت آموزش و پرورش دستگاه درآمدزا نیست و منابع مالی را از سازمان برنامه و بودجه دریافت می‌کند و این سازمان قول همراهی برای پرداخت به موقع حق‌التدریس‌ها را داده است.

وی بیان کرد: معلمان با تجربه باید انگیزه کافی برای تدریس اضافه را داشته باشند با همین رویکرد آیین نامه‌ای را تدوین و سه پیشنهاد ارائه کردیم، این آیین‌نامه به شورای حقوق و دستمزد ارائه شده است.

فرهادی با اشاره به اینکه نظر سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه برای افزایش مبلغ حق‌التدریس معلمان مثبت است، افزود: این کار به نفع دولت، معلمان و دانش آموزان است، وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد داده است که مبلغ حق‌التدریس حدود دو برابر شود.

وی بیان کرد: هم‌اکنون ضریب اشتغال مثبت معلمان کمتر از ۱.۲ است یعنی از ده معلم کمتر از دو معلم اضافه تدریس دارند، اگر این رقم به ۱.۴ برسد، کل نیاز آموزش و پرورش مرتفع می‌شود و بخشی از اقتصاد معلمان تأمین خواهد شد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش مبلغ حق‌التدریس معلمان از مهر امسال اجرا می‌شود؟ گفت: در تلاش هستیم تا از مهر امسال اجرا شود.

فرهادی اضافه کرد: با توجه به شرایط موجود نرخ حق‌التدریس جذابیت کافی ندارد بنابراین در شورای حقوق و دستمزد افزایش نرخ حق‌التدریس تا دو برابر را پیگیری کردیم که در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228269 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • پیگیری و اجرای طرح های جوانی جمعیت در آموزش و پرورش
  • کمبود معلم، نتیجه ناترازی در سالهای گذشته است
  • واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان
  • ۱۷ هزار معلم در استان مرکزی خدمت می کنند
  • دانشگاه فرهنگیان کرمان با کمبود شدید فضا روبه‌رو است
  • چالش کمبود معلم در استان مرکزی کاهش می‌یابد
  • نقش مؤثر مراکز مشاوره در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان
  • بررسی نقش مراکز مشاوره و سبک زندگی در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان
  • حقوق کدام معلمان دو برابر می‌شود؟
  • نرخ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود