Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور گفت: هر اقدامی در سطح کشور که امکان واگذاری آن به مردم وجود دارد، اگر اجرای آن به دولت واگذار شود، حتما ضرر می‌کند، همان طور که دولت بنگاه‌دار خوبی نیست، مسکن‌ساز خوبی هم نمی‌تواند باشد.

به گزارش قدس آنلاین، حجت الاسلام حسن روحانی دقایقی پیش در آیین آغاز به کار عملیات بازآفرینی و نوسازی بافت‌های فرسوده ۹ استان خراسان رضوی که به صورت سراسری در سطح  کشور برگزار شد، با تأکید بر اینکه دولت خانه‌ساز خوبی نیست، ‌ اظهار کرد: هرکاری که فرصت واگذاری به مردم دارد، اگر به دولت واگذار شود حتماً ضرر می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه کار در بخش کشاورزی و صنعت عمدتاً دست مردم است، افزود: بنگاه‌های اقتصادی وجود دارند که دست نهادهای دولتی است و گرفتن این بنگاه‌ها از دولت بسیار سخت است، من این موضوع را حس کرده‌ام.

رئیس جمهور عنوان کرد: دولت کارش اداره این نهادهای عمومی نیست و بخش مسکن یکی از این نهادهای عمومی است که باید به شرکت‌های خصوصی واگذار شود.  

روحانی با بیان اینکه از ابتدای دولت یازدهم به فکر مسکن مردم بوده‌ایم، ‌ ادامه داد: اما زلزله کرمانشاه برای ما پیام مهمی داشت، اینکه ما باید با جدیت بیشتری به دنبال بازسازی بافت فرسوده باشیم.

وی توضیح داد: برخی استان‌های ما روی خط زلزله و گسل قرار دارد، با وجود اینکه همه استان‌ها در نوسازی بافت فرسوده خود باید تلاش کنند، اما اولویت با این استان‌ها است که در معرض خطر بیشتری قرار دارند.  

رئیس جمهور با بیان اینکه زلزله کرمانشاه به ما اعلام کرد که باید برای بازسازی خانه‌های مردم، طرحی ایجاد کنیم تا از طریق شرایط آسان به خانه امن برسند،  یادآور شد: این امر به دو صورت امکان‌پذیر است، اول اینکه تسهیلاتی برای فردی که می‌خواهد خانه خود را بازسازی کند، اختصاص دهیم و دوم اینکه کار را به سرمایه‌گذار و توسعه‌گر بسپاریم.  

روحانی با اشاره به اینکه مشکل بافت فرسوده فقط در معرض خطر بودن آن نیست، تأکید کرد: راه‌حل اصلی این است که محله قدیمی و بافت فرسوده تبدیل به بافت پایدار ثابت و کم‌مصرف شود و علاوه بر ایمن بودن، در مصرف انرژی هم صرفه‌جویی شود.  

وی بر ضرورت ایجاد ساختمان‌هایی همراه با سنت‌ها و فرهنگ ایرانی تأکید کرد و متذکر شد: برای انجام این طرح قبل از هر چیزی نیاز به آمادگی خود مردم داریم.  

رئیس جمهور با اشاره به اینکه اولین کار را باید صداوسیما، روزنامه‌ها و فضای مجازی انجام دهند، بیان کرد: این رسانه‌ها برای مردم توضیح دهند که چه سختی‌ها و مشکلاتی وجود دارد و بگویند که دولت برای آنها چه کارهایی می‌تواند انجام دهد.  

روحانی یادآور شد: اگر می‌خواهیم یک محله را بازآفرینی کنیم، باید نقشه و ماکت آن را در محله نصب کنیم تا مردم آینده محله خود را ببینند، همچنین ویژگی‌ها و تسهیلات طرح را بدانند و آنچنان تشویقی ایجاد شود که مردم خود بر اجرای آن اصرار کنند.  

وی با بیان اینکه در این طرح مردمی که در یک محله قرار دارند جز خانه فرسوده خود به موضوعات دیگری نیاز ندارند، افزود: ساختمان جدید به مردم محله با ۲۰ درصد مساحت بیشتر در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه زمین به صورت رایگان در اختیار توسعه‌گر قرار می‌گیرد، تشریح کرد: سرمایه‌گذار و توسعه‌گر دو برابر خانه‌های فرسوده آن محله، خانه می‌سازد که ۵۰ درصد آن به مردم محله واگذار می‌شود.

روحانی تبیین کرد:‌ باید تلاش کنیم که خانه‌ها از هر نظر دقیق و به لحاظ مهندسی و فنی مقاوم در برابر زلزله و از لحاظ بهداشتی و سلامت، همچنین مصرف انرژی در حد قابل قبولی باشند.  

وی ادامه داد: ۵۰ درصد دیگر خانه‌ها هم به خانه اولی‌ها واگذار می‌شود و زوج‌های جوان می‌توانند با کمک خودشان و اقوامشان صاحب خانه شوند.  

رئیس جمهور به اشتغال‌زایی مسکن هم اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح، همه بخش‌های صنعت ساختمان که صنعت بسیار بزرگی است به حرکت درمی‌آید و این حرکت اشتغال ایجاد می‌کند.  

روحانی با تأکید بر اینکه این طرح دولتی نیست و تنها برنامه آن را دولت داده است، بیان کرد: ما می‌خواهیم به بازآفرینی محله‌های فرسوده سراسر کشور کمک کنیم و این حرکت بزرگ در کشور ایجاد شود که هم برای امنیت و هم سلامت مردم اهمیت بسیار دارد.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۸۹۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم

احمد راستینه، نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس در مورد دادن زمین و تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: یکی از قوانین ویژه که نقش مشارکتهای مردمی در آن دیده شده است نهضت ملی مسکن است.  آنچه امسال به عنوان سال مشارکتهای مردمی در جهش تولید انتطار می رود اتفاق بیفتد در  عرصه مسکن است.

وی اظهار کرد: در عرصه مسکن  هرچه به سمت خودمالکی حرکت کنیم دولت تصدی گری اش را کم کند و بسترهای لازم را برای دادن تسهیلات و عرضه زمین به مردم برای مشارکت مردم فراهم کند زودتر می توانیم مشکل مسکن را حل کنیم.

نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:  انتظار می رود دولت در سال جاری با آزادسازی اراضی، زمین مورد نیاز را در اختیار مردم قرار دهد. باید بستر سازی لازم برای آزادسازی تسهیلات جهت خود مالکی مردم در بحث نهضت ملی به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: هرچه نقش مردم را در ساخت و ساز مسکن فراهم کنیم ‌و موانع سر راه آنها برای ساخت مسکن را برداریم اهداف قانون جهش تولید مسکن نیز محقق می شود.

گفتنی است، تقویت مشارکت مردم در ساخت و ساز مسکن باعث مشارکت بیشتر جامعه، همکاری و خلاقیت در فرآیند توسعه می شود. با مشارکت ساکنان در برنامه‌ریزی، طراحی و ساخت خانه‌های خود، دولت‌ها می‌توانند از دانش، مهارت‌ها و منابع جمعی جامعه بهره ببرند که منجر به راه‌حل‌های مسکن پایدارتر، مقرون به صرفه‌تر و از نظر فرهنگی مناسب‌تر می‌شود. این رویکرد مشارکتی نه تنها افراد را برای شکل دادن به محیط زندگی خود توانمند می کند، بلکه حس اتحاد، همکاری و مسئولیت مشترک را در بین اعضای جامعه تقویت می کند.

نقش دولت در ترویج مالکیت شخصی و مشارکت مردم در ساخت و ساز مسکن ضروری است، زیرا شامل فراهم کردن زیرساخت‌های لازم، مشوق‌ها و چارچوب‌های نظارتی برای حمایت از طرح‌های مسکن فردی و اجتماعی است. با تسهیل دسترسی به تسهیلات بانکی برای توسعه مسکن، دولت‌ها می‌توانند به افراد کمک کنند تا وام‌ها، تأمین مالی و کمک برای ساخت یا خرید خانه‌هایشان را تأمین کنند. علاوه بر این، با تخصیص زمین یا منابع برای مشارکت مردم در ساخت و ساز مسکن، دولت ها می توانند فرصت هایی را برای افراد ایجاد کنند تا فعالانه در فرآیند توسعه شرکت کنند، فضاهای زندگی خود را سفارشی کنند و در عرضه کلی مسکن مشارکت کنند. مهم ترین وظیفه دولت در این راستا، ایجاد بسترهای لازم را برای دادن تسهیلات بانکی ساخت مسکن و عرضه زمین به مردم برای مشارکت مردم است. یکی از مصداق های تحقق مشارکت مردم در اقتصاد در ساخت مسکن ویلایی به دست مردم اتفاق می افتد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • با ۳۰۰ میلیون تومان در کدام محله خانه اجاره کنیم؟
  • رشد خوبی را در پروژه‌های نهضت ملی مسکن شاهد هستیم
  • حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم
  • طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی باید در اولویت مجلس پیش رو باشد
  • عرضه زمین راهگشا برای استفاده از ظرفیت‌های مردمی در ساخت مسکن است
  • احیای بیش از ۳۰۰ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • آذری جهرمی به دولت رئیسی: در سیاست های ضداینترنت تجدیدنظر کنید/ مردم خوبی ها را ارج می نهند
  • احیای ۳۰۸ کارخانه از ابتدای دولت در خراسان رضوی
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • کارنامه ۴ساله مجلس یازدهم؛ از جهش تولید مسکن تا واردات خودرو