Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز،

قرار است یک نشست میان مقامات کشورهای حوزه خلیج فارس و قطر و آمریکا در ماه می در کمپ دیوید با هدف حل و فصل بحران میان آنها برگزار شود.

شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر در ماه می بنا به دعوت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به واشنگتن سفر خواهد کرد. هم زمان «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان و «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی نیز به آمریکا سفر می کنند و قرار است نشستی میان آنها در کمپ دیوید برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشتر «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده بود که پیامدهای منفی بحران منطقه خلیج فارس تنها به کشورهای عربی منحصر نشده و آمریکا را نیز دربرگرفته است.

لازم به ذکر است که چهار کشور عربستان، امارات، بحرین و مصر از چند ماه گذشته قطر را به حمایت از تروریسم متهم کرده و روابط دیپلماتیک خود را با این کشور به کلی قطع کرده‌اند.

در این راستا خبرنگار مهر گفتگویی با پروفسور «نادر انتصار» رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آلاباما آمریکا تنظیم نموده که در ادامه می آید.

*قرار است  نشستی با حضور امیر قطر، ولیعهد عربستان و ولیعهد امارات در ماه می در آمریکا در خصوص بحران قطر برگزار شود. آیا این نشست به معنای رفع مشکلات میان این کشورها با قطر است؟

نه لزوما. این نشست طراحی شده تا اولین گام برای سنجش روش هایی باشد که با استفاده از آنها بحران قطر می تواند حل شود. البته دولت ترامپ در این نشست منافع آمریکا را تعقیب نموده و سعی می کند مذاکرات را به نحوی کنترل کند که منافع آمریکا حفظ و تقویت شود.

*«رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده بود که پیامدهای منفی بحران منطقه خلیج فارس تنها به کشورهای عربی منحصر نشده و آمریکا را نیز دربرگرفته است، آمریکا چه ضرری از این بحران می بیند؟

اساسا تیلرسون به تضعیف بلوک عرب علیه ایران و کاهش نفوذ آهنین واشنگتن در تحولات منطقه خلیج فارس اشاره می کرد. نگرانی اصلی دولت ترامپ چگونگی تضعیف ایران و در نهایت تغییر حکومت در ایران است. هر چیزی که مانع رسیدن واشنگتن به هدفش در ارتباط با ایران شود، به عنوان یک ضرر برای سیاست های منطقه ای ترامپ در منطقه خلیج فارس قلمداد می شود.

*«محمد بن عبدالرحمان آل ثانی» وزیر خارجه قطر گفت که دوحه آماده شرکت در این نشست است اما وی اعلام کرده که قطر حاضر نیست به شرایط اعلام شده تن دهد و خواستار حل بحران بر اساس برابری میان کشورها شده است، با این وجود آیا بحران قطر قابل حل هست؟

اگر ۱۳ شرطی که عربستان سعودی و متحدان آن در جولای ۲۰۱۳ اعلام کردند شروط غیر قابل مذاکره باشد، بحران قطر حل نخواهد شد. با این وجود اگر کشورهای عرب به رهبری عربستان با قطر بر اساس اصل برابری رفتار نموده و از نوع رفتار با قطر به عنوان یک فرزند خودسر که نیاز به تنبیه دارد دست بردارند، بحران قطر ممکن است قابل حل باشد.

*قطر ممکن است در خصوص کدام یک از شروط ۱۳ گانه اعلام شده از سوی عربستان و هم پیمانانش کوتاه بیاید؟

عربستان سعودی یا به طور خاص محمد بن سلمان از روی تعصب با ایران رفتار می کند. بنابراین من فکر می کنم اولین شرط از شروط ۱۳ گانه یعنی کاهش روابط قطر با ایران و تنظیم این روابط در امتداد خطوط روابط امارات با عربستان، همانطور که توسط محمد بن سلمان دیکته شده است، مهمترین امتیازی خواهد بود که قطر به عربستان واگذار می کند. اینجا دقیقا همان جایی است که دستان سنگین دولت ترامپ مورد استفاده قرار خواهد گرفت تا قطر را مجبور کند موضع خود را تغییر داده و تسلیم شود.

 

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۹۵۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر ایران: خاندوزی هفته آینده به عربستان می رود


به گزارش تابناک از ایسنا، علیرضا عنایتی سفیر ایران در ریاض ضمن ابراز خرسندی از سفر اولین کاروان عمره‌گذاران ایرانی به عربستان گفت: امیدوارم آمار زائران ایرانی برای انجام حج عمره به بیش از ۷۰۰ هزار نفر در سال برسد، همانگونه که قبل از قطع روابط به این آمار رسیده بودیم.

وی با ابراز خرسندی از ورود عمره گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

سفیر ایران با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی برای تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به لطف الهی و با تلاش های مستمر نهادهای ذیربط  این امر میسر گردید و به امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی ایران هفته آینده برای مشارکت در نشست‌های ۲۰۲۴ بانک توسعه اسلامی به ریاض می‌رود و جشن ۵۰ سالگی تاسیس این بانک نیز برگزار خواهد شد.

دیگر خبرها

  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • سفیر ایران: خاندوزی هفته آینده به عربستان می رود
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • هشدار چین به آمریکا: بدنام‌کردن دیگران، راه‌حل بحران اوکراین نیست
  • عربستان : توافق ما با اروپا باید به فشار به اسرائیل برای توقف درگیری در غزه منجر شود
  • رئیس‌جمهور: مقامات آمریکایی به شکست فشار حداکثری علیه ایران اعتراف کردند
  • مقامات آمریکایی به شکست فشار حداکثری علیه ایران اعتراف کردند
  • رئیسی : میز مذاکره را ترک نکرده و مقابل فشار ها مقاومت کردیم
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد
  • چرا چین به درخواست آمریکا برای فشار به ایران «بله» نمی‌گوید؟