Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - روساي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري ترکيه در تماس تلفني ضمن گفت وگو و تبادل نظر درباره مهمترين موضوعات دوجانبه، منطقه‌اي و بين المللي، تاکيد کردند که براي ايجاد جهش در روابط تهران – آنکارا در همه عرصه‌هاي مورد علاقه، آماده اند.
به گزارش گروه سياسي خبرگزاري ميزان به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري،حسن روحاني عصر پنجشنبه در تماس تلفني "رجب طيب اردوغان" رييس جمهوري ترکيه با وي، ضمن قدرداني از تبريک همتاي ترکيه‌اي خود به مناسبت 22 بهمن سالروز پيروزي انقلاب اسلامي گفت: ما معتقديم روابط ايران و ترکيه بايد در همه زمينه‌ها به سطحي راهبردي ارتقاء يابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رييس جمهور همچنين با اعلام آمادگي ايران براي ايجاد جهش در روابط اقتصادي دو کشور تصريح کرد: اجراي سريعتر بهره گيري از پول ملي دو کشور در مبادلات مشترک اقتصادي مي‌تواند به روابط اقتصادي تهران – آنکارا شتاب و سرعت بيشتري دهد.
روحاني با اشاره به سفر اخير وزير خارجه ترکيه به تهران و ابراز خرسندي از نتايج مذاکرات مشترک، اظهارداشت: تهديدات فراواني در منطقه، منافع هر دو کشور ايران و ترکيه و ديگر کشور‌هاي اسلامي را تهديد مي‌کند و با توجه به ديدگاه‌هاي بسيار نزديک دو کشور در مسايل منطقه‌اي و بين المللي، همکاري‌ها و رايزني‌هاي سياسي مشترک بايد تداوم يابد.
روحاني همچنين گسترش همکاري‌هاي سه جانبه ميان ايران، ترکيه و روسيه در مسايل منطقه‌اي را ضروري دانست و با اشاره به طرح پيشنهاد نشست روساي جمهوري سه کشور در استانبول با موضوع سوريه، از برگزاري اين نشست استقبال و خواستار رايزني وزراي خارجه سه کشور در مورد دستور کار و زمان اجلاس سه جانبه شد.
رييس جمهور ترکيه نيز در اين تماس تلفني با تبريک 22 بهمن روز پيروزي انقلاب اسلامي به دکتر روحاني و ملت ايران، خواهان توسعه و تعميق روابط تهران – آنکارا در همه عرصه‌هاي مورد علاقه شد.
"رجب طيب اردوغان" تاکيد کرد که بکارگيري پول‌هاي ملي در مبادلات اقتصادي براي دو کشور بسيار مهم است و مي‌تواند جهشي در همکاري‌هاي اقتصادي تهران – آنکارا ايجاد مي‌کند.
وي با اشاره به اشتراک نظر ايران و ترکيه در عمده مسايل منطقه‌اي و بين المللي، اظهارداشت: تهديد‌هاي جديد منطقه‌اي نشان مي‌دهد که همکاري نزديک ترکيه و ايران بسيار با اهميت است و ما از توسعه همکاري‌هاي مشترک در مبارزه با تروريسم و همکاري‌هاي امنيتي خرسنديم.
رئيس جمهور ترکيه به دستاورد‌هاي بزرگ اجلاس سوچي در راستاي ايجاد ثبات و امنيت در سوريه اشاره کرد و با اشاره به پيشنهاد اجلاس روساي جمهوري ايران، ترکيه و روسيه در استانبول، از دکتر روحاني دعوت کرد که در اين نشست شرکت کند.
وي همچنين از ابراز علاقه مندي روساي جمهوري برخي کشور‌هاي غربي براي شرکت در نشست سه جانبه ايران، ترکيه و روسيه خبر داد.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۹۶۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران

تین نیوز

راه آهن جمهوری اسلامی ایران با اعلام عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران، برای حمل محموله تجاری بعدی پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذی ربط از جمله مرزبانی و گمرک، اعلام آمادگی کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد:

«با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و عدم هماهنگی با راه آهن جمهوری اسلامی ایران، ۱۰ واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لوکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت، توسط راه آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می کند.

در پی اطلاع رسانی های گذشته تاکید می شود متاسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان، بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه آهن جمهوری اسلامی ایران به عنوان متولی حمل و نقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این ۱۰ واگن در شمتیغ کرده و تلاش کرد با فشارهای رسانه ای و توسل به برخی ادعاهای بعضا کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه آهن جمهوری اسلامی ایران به رغم ناپختگی و بی صداقتی صورت گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه ۱۵ اردیبهشت) از تهران نیز عبور کرده و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمال غرب کشور است. همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذی ربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می دارد.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران تاکید می کند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوزهای مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تاکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می دارد.»

 

در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان ترکیه به خاک ایران منتشر شد. پس از آن راه آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد با توجه به رویکرد توسعه ای در حوزه کریدورهای بین المللی ریلی، اقدامات لازم جهت اعزام آزمایشی اولین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه انجام گرفت.

با وجود این هفته گذشته، جواد طاهرافشار معاون کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان در پاسخ به اینکه در صورت رفع مشکلات و انجام شدن تشریفات گمرکی، چرا همچنان بار متوقف است، گفته بود: تا زمانی که به ما اجازه ندهند لکوموتیومان به واگن متصل شود، یعنی مشکل هنوز حل نشده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • آمادگی ایران برای برگزاری دومین کمیسیون مشترک‌ همکاری‌ها با مالی
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»
  • از سرمایه گذاری پکن در افغانستان حمایت می کنیم