Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بامداد روز چهارشنبه، شرکت اسپيس اکس با موفقيت موشک فالکون هوي (Falcon Heavy) را به فضا پرتاب کرد. پس از چندين بار تاخير به دليل شرايط جوي، اين موشک ساعت 00:15 بامداد روز چهارشنبه به وقت تهران زمين را ترک کرد.
عملکرد موشک عالي بود. بار آزمايشي خود را (که خودرو قرمز رنگ تسلا رودستر بود) در مدار رها کرد و شش ساعت به گردش ادامه داد تا نوبت به سومين مرحله از پرتاب و حرکت به جلو رسيد که آن را فراتر از مريخ و به محدوده کمربند سيارک ها مي رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اسپيس ايکس موفق شد تا از 3 بوستر فالکون هوي، 2 بوستر جانبي را سالم و همزمان در کنار هم فرود بياورد. بوستر مرکزي اما به دليل کمبود سوخت، به فاصله کمتر از صد متري محل فرود روي آب با سرعتي نزديک به 500 کيلومتر بر ساعت سقوط کرد و غرق شد.
اين يک دستاورد و اتفاق بزرگ براي اسپيس اکس هست. پرسش اينجا است که از اين پس چه خواهد شد؟

انتظارات بسياري به اين موشک (اگر نخواهيم بگوييم اين ماموريت به خصوص) وابسته بود. شکست خوردن اين موشک نه فاجعه آميز، بلکه نااميدکننده بود؛ در صورت سالم باقي ماندن سکوي پرتاب، اسپيس ايکس مي توانست چند ماه بعد دوباره يک فالکون هوي ديگر به فضا پرتاب کند. اين يک پرتاب آزمايشي بود و نه غير قابل شکست اما به نوعي براي تصميم هاي آينده حياتي بود.
با موفقيت سفر فضايي فالکون هوي، اسپيس ايکس ثابت کرد که قادر به انتقال بارهاي عظيم به مدار زمين است. اين راکت در حال حاضر بزرگترين و قدرتمندترين موشک عملياتي در دنيا است. فقط يک موشک قوي تر از آن وجود دارد: Saturn V که انسان را به ماه برد.
همه گفته هاي بالا به اين معني است که اسپيس ايکس حالا مي تواند دو برابر بيشتر از هر موشک فعال ديگري، بار به فضا بفرستد. اما در حال حاضر براي فالکون هوي فقط چند پرتاب اضافه ديگر در نظر گرفته شده. مشتريان اين موشک عربستان سعودي (براي ماهواره ارتباطي)، نيروي هوايي ايالات متحده آمريکا و سازمان غير انتفاعي جامعه سياره اي (The Planetary Society) هستند.

در همين حين، پروژه موشک عظيم الجثه ناسا با نام اسپيس لانچ سيستم (SLS) مرتبا با کمبود بودجه مواجه مي شود و توسعه آن به تعويق مي افتد. پس امکان دارد که اين سازمان دولتي نيز به شرکت خصوصي ايلان ماسک روي آورد تا ماموريت هايش انجام بپذيرد. حالا که اسپيس ايکس خود را ثابت کرده، مشتري ها کم کم صف مي کشند.
قيمت پايين فالکون هوي نيز يک مزيت ديگر است. اگرچه هيچگاه مشخص نشده بهاي پرتاب موشکي چقدر است اما مي دانيم که اسپيس ايکس قيمتي پايين تر نسبت به رقيبان خود دارد. سال گذشته وبسايت Ars Technica گزارشي دولتي از سال 2014 را تحليل کرد و به قيمت تخميني 422 ميليون دلار براي پرتاب هاي شرکت United Launch Alliance رسيد.
در قياس با اين رقم، فالکون هوي که بار بيشتري هم حمل مي کند فقط 90 ميليون دلار هزينه در پي دارد. ماسک در کنفرانس خبري گفت که هزينه کلي توليد پروژه فالکون هوي 500 ميليون دلار بود در حالي که ناسا براي هر بار پرتاب پروژه SLS نيازمند 1 ميليارد دلار سرمايه است.
اما اسپيس ايکس سر فالکون هوي متوقف نمي شود. پيش و پس از کنفرانس خبري، ماسک به وضوح در مورد فالکون هوي هيجان زده بود اما توجهش به سمت اتفاقي بزرگ تر بود: موشک BFR.

او در کنفرانس خبري پيش از پرتاب موشک گفت: «من داشتم به فالکون هوي نگاه مي کردم و فکر کردم که يک مقدا کوچک است.»
ماسک زماني خبرنگاران را شگفت زده کرد که گفت فالکون هوي براي حمل انسان ها ساخته نشده و در عوض پروسه توليد BFR آنقدر خوب پيش رفته که اين شرکت آماده سازي فالکون هوي براي انسان را در نظر ندارد.
BFR ترکيبي است از يک موشک چند بار مصرف و سفينه فضايي که هم مي تواند بارها و هم انسان ها را به مدار زمين برده و جزوي از سيستم حمل و نقل بين سياره اي اسپيس ايکس است. به گفته ماسک، بوستر اين موشک که BRB (يا Big Rocket Booster) نام دارد همانند فالکون 9 و فالکون هوي، 10 دقيقه بعد از پرتاب موشک به زمين باز مي گردد.
بخش حامل اما قسمت پيچيده معادله است. ساختن يک سفينه چند بار مصرف که مي تواند دماي بالاي بازگشت به زمين را تحمل کند فوق العاده چالش برانگيز است و در حقيقت يکي از سخت ترين قسمت هاي طراحي شاتل فضايي بود.

اما BFR براي چرخيدن به دور زمين طراحي نشده. فالکون 9 هم مي تواند اين کار را انجام دهد؛ BFR قرار است فراتر از مدار زمين برود. به ماه، به مريخ. بخش سفينه BFR تا اوايل سال 2018 آماده مي شود و تست پرواز کامل را تا 3 الي 4 سال آينده انجام خواهد داد.
حرف آخر اينکه توسعه فالکون هوي تقريبا تمام است. ماسک از عملکرد خود راضي بوده و مي خواهد از آن استفاده کند. ماسک حتي گفت که اسپيس ايکس مي تواند دو بوستر ديگر به فالکون هوي ببندد و آن را قوي تر هم کند که در آن حالت نامش به فالکون سوپر هوي (Falcon Super Heavy) تغيير خواهد کرد و بسته به نظر مشتريان خواهد بود که آن ها چه کنند. او مي گويد: «در اين حالت موشک تا پلوتو و فراتر از آن خواهد رفت.»
وي در ادامه حرف هايش به BFR باز مي گردد: «اکثر نيروهاي مهندسي ما به BFR اختصاص پيدا خواهد کرد.».
در حالي که فالکون هوي يک قدم رو به جلوي عظيم براي اسپيس ايکس بود و پرتاب آزمايشي بهتر از آن چيزي شد که کسي انتظارش را داشت، ولي واضح است که اين فقط يک قدم در راه رسيدن به اهداف اسپيس ايکس بوده. دستاورد برجسته اي بود اما زماني برجسته تر مي شود که بدانيم پيشگام چه اتفاق بزرگي است: دوران جديد در سفرهاي فضايي بين سياره اي و يک آينده روشن براي جاه طلبي هاي اسپيس ايکس.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۹۷۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد

چین اولین تصاویر گرفته شده توسط ماهواره پرتو ایکس "اینشتین پروب" را منتشر کرد. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، چین روز شنبه اولین مجموعه تصاویر شناسایی شده توسط مأموریت ماهواره "اینشتین پروب" (EP) خود را در یک انجمن موازی از مجمع 2024 ژونگ‌گوان‌چون در پکن منتشر کرد.

این تصاویر شامل نمای مرکز کهکشان راه شیری، یک گذرای پرتو ایکس و نمای کهکشان خرچنگ است.

ماهواره "اینشتین پروب" که در ژوئن 2022 پرتاب شد، به عنوان "گیرنده انفجارهای کیهانی" عمل می‌کند و با هدف کشف و بررسی گذراهای پرتو ایکس و اجرام سماوی فوران‌کننده در جهان و صدور هشدارهای اولیه برای هدایت سایر تجهیزات نجومی برای رصدهای بعدی طراحی شده است.

این ماهواره مجهز به دو تلسکوپ پرتو ایکس است: تلسکوپ میدان گسترده (WXT) و تلسکوپ میدان دید متمرکز (FXT). WXT برای رصد آسمان در میدان دید وسیع طراحی شده است، در حالی که FXT برای رصد اشیاء خاص با جزئیات بیشتر طراحی شده است.

انتشار این تصاویر اولین گام مهم در مأموریت "اینشتین پروب" است و نشان‌دهنده توانایی آن در رصد پدیده‌های پرتو ایکس با وضوح بالا در سراسر جهان است. دانشمندان امیدوارند که این ماهواره به آنها در درک بهتر ماهیت گذراهای پرتو ایکس، سیاهچاله‌ها و سایر اجرام سماوی پرانرژی کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد
  • فضاپیمای رباتیک چین در روزهای آینده به ماه می‌رود
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • آزمایش‌های قبل عملیات تاریخی «استارلاینر» با موفقیت اجرا شد
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • پرتاب ۳۰ موشک به پایگاه میرون ارتش رژیم صهیونیستی
  • (تصاویر) مزدا آر ایکس ۷؛ زیبای ژاپنی
  • مارتین آنسلمی در مسیر موفقیت؛ بیلسای بعدی آرژانتین کیست؟
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • هدیه بزرگ به چادرملو در جام حذفی