Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@19:29:03 GMT

تسویه‌حساب با ماشین برف‌روب!

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۰۰۲۰۴


ماشین‌آلات راهداری در گذشته به ازای بازخرید کارمندان واگذار شده است.

به گزارش روزنامه شهروند ماشین‌های برف‌روبی را در ازای بازخرید به کارمندان سازمان راهداری واگذار کرده‌اند! ابوالفضل حسن‌بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، این ادعای جالب را مطرح کرده و گفته است، در دوره‌ای سازمان راهداری را خصوصی کردند و این سازمان چون پول لازم برای تأمین مبلغ بازخرید کارمندانش را نداشته است، به آنها ماشین‌آلات راهداری واگذار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در شرایطی رخ می‌دهد که در سراسر ایران تنها ٢٠٠ ماشین برف‌روبی وجود دارد و برای پاکسازی به‌ موقع جاده‌ها ‌هزار و ٦٠٠ ماشین برف‌روبی مورد نیاز است.

حالا در شرایطی که جاده‌های بسته‌ شده از برف و مسافران در راه مانده، سناریوی تکراری زمستان هر سال است، یک نماینده مجلس از ماجرایی عجیب پرده‌برداری کرده است. ماجرایی که البته داوود کشاورزیان، رئیس سازمان راهداری کشور و معاون وزیر راه‌وشهرسازی ترجیح می‌دهد درباره آن سکوت کند. او به «شهروند» می‌گوید، از این مسأله اطلاعی ندارد اما سازمان راهداری به شدت از نظر ماشین‌آلات و تجهیزات در مضیقه است و از مجموع ٦ تا ٧‌هزار دستگاه ماشین‌آلات سنگین و نیمه‌سنگینی که در اختیار دارد، حدود ٥٠‌درصد آن به شدت فرسوده و ناکارآمد است و هر سال تنها چیزی حدود یک‌چهارم بودجه مورد نیاز نگهداری راه‌ها در اختیار این سازمان قرار می‌گیرد.

ماشین‌آلات راهداری به بازخریدها واگذار شد!

ردیف ماشین‌های برف‌روب که به موازات هم جاده‌های برفی را به سرعت پاکسازی می‌کنند، تصویری بود که در روزهای یخبندان تهران بارها و بارها در فضای مجازی دست به دست شد و ایرانی‌ها را به مقایسه عملکرد سازمان راهداری با کشورهای اروپایی کشاند. ایرانی‌هایی که هر سال زمستان یک سناریوی تکراری را تجربه می‌کنند؛ خودروهای اسیرشده در برف، کاهش سوخت و امدادرسانی به انبوه مسافران در راه مانده.

با این حال سازمان راهداری هر سال یک پاسخ دارد: کمبود اعتبار!

و البته مسافران ایرانی بر خلاف مسافران اروپایی در روزهای برفی و یخبندان از هر راهی حتی راه‌های فرعی به جاده می‌زنند و با کندی سرعت و نبستن زنجیر چرخ زمان بسته‌بودن راه‌ها را طولانی‌تر و دردسر را بیشتر می‌کنند.

با این وجود ابوالفضل حسن‌بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به ایلنا گفته است، در حالی که نیاز راه‌های کشور به ماشین‌آلات برف‌روب ۱۶۰۰ دستگاه است اما فعلا در سراسر کشور تنها ۲۰۰ دستگاه برف‌روب وجود دارد.

او در ادامه توضیح داده است: سازمان راهداری در آینده نه‌چندان دور می‌تواند مشکل جدی برای وزارت راه‌وشهرسازی ایجاد کند و این موضوع به آن دلیل است که به قانون اساسی عمل نمی‌شود یا این‌ که تفسیر رأی از قوانین می‌کنیم و در برهه‌هایی که نهادهایی جایگاه حاکمیتی دارند، به بخش خصوصی واگذار شده‌اند و امروز این واگذاری‌های غیر عقلانی، خسارات زیادی به دولت وارد کرده است.

حسن‌بیگی همچنین گفته است: در یک دوره‌ای نسبت به خصوصی‌سازی راهداری اقدام شد و در جریان این خصوصی‌سازی به نیروهای انسانی راهداری بابت بازخرید، ماشین‌آلات راهداری واگذار شد؛ چرا که منابع مالی برای بازخرید این افراد وجود نداشت.

دوهزار دستگاه ماشین‌آلات راهداری به کارمندان بازخرید شده راهداری واگذار شد. این مسأله در حالی از سوی حسن‌بیگی، نماینده مجلس مطرح می‌شود که امروز سازمان راهداری برای نگهداری راه‌ها در شرایط بحرانی قرار دارد و بنا به مطالعاتی که انجام شده است، در شرایط جوی بارش برف برای بازماندن تمام محورها و فرودگاه‌های کشور نیاز به ۱۶۰۰ دستگاه ماشین برف‌روب است حالا اما به گفته حسن‌بیگی این ماشین‌آلات در اختیار دولت کمتر از ۲۰۰ دستگاه است.

یک‌چهارم پول مورد نیاز تأمین می‌شود

بسیج، ارتش و سپاه به کمک راهداری آمدند تا جاده‌های مسدود از برف را بازگشایی کنند اما این تنها یک راهکار موقت بود. داوود کشاورزیان، معاون وزیر راه‌وشهرسازی به «شهروند» می‌گوید: برای نگهداری مطلوب راه‌های کشور و آن چه استانداردهای جهانی می‌گوید، ٧ تا ٨‌هزار میلیارد تومان پول نیاز است که اعتبار راه‌های شریانی یا اصلی به صورت ملی و راه‌های غیرشریانی یا راه‌های فرعی و روستایی از اعتبارات ملی تأمین می‌شود اما آن چه در نهایت و در مجموع به سازمان راهداری اختصاص داده می‌شود، تنها ٢‌هزار ‌میلیارد تومان است که با ٤٠٠ تا ٥٠٠‌میلیارد تومان پول قیر به دوهزار و ٥٠٠‌میلیارد تومان می‌رسد.

البته بدهی سنگین سازمان راهداری را اگر به این معادله اضافه کنید، در نهایت متوجه می‌شوید که راهداری در صورت تسویه بدهی در واقع با جیب خالی اداره می‌شود!

کشاورزیان به «شهروند» می‌گوید، سازمان راهداری دو هزار و ٥٠٠‌میلیارد تومان بدهی ثبت‌شده به پیمانکاران، فروشندگان، مشاوران و اشخاص حقیقی و حقوقی مختلف دارد.

نیمی از ماشین‌آلات راهداری فرسوده است

مجموع خودروهای راهداری اعم از سنگین و نیمه‌سنگین ٦ تا ٧‌هزار دستگاه است که میانگین عمر این ماشین‌آلات به ٢٥‌سال می‌رسد و البته به گفته کشاورزیان، ٥٠‌درصد آنها فرسوده و ناکارآمد است. در این شرایط بحرانی گفته می‌شود، راهداری ماشین‌آلات خود را به‌ عنوان بدهی به نیروهای انسانی خود واگذار کرده است. ماشین‌آلاتی که تعداد آنها به دوهزار دستگاه می‌رسد.

او به «شهروند» می‌گوید: برای رفع این بحران با سه وزیر صنعت، راه‌وشهرسازی و وزیر کشور تفاهمنامه‌ای امضا کردیم که دوهزار و ٥٠٠ تا ٣‌هزار ماشین‌آلات جدید راهداری خریداری شود و البته بنا بود این نیاز با ترک تشریفات مناقصه از «هپکو» تأمین شود که هم به این شرکت فرصت احیای مجدد داده شود و هم راهداری تا حدی از معضل نجات پیدا کند اما هنوز که هنوز است خبری نیست و معلوم نیست سرانجام ماجرا به کجا برسد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۰۰۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز اول پروژه جاده مرزی آستارا با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در حال تکمیل است

تین نیوز

 معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: فاز اول پروژه جاده مرزی آستارا به طول ۱۴۰۰ متر، تاکنون ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و پیش بینی می شود تا پایان خردادماه امسال تکمیل شده و به بهره برداری برسد.

به گزارش تین نیوز به نقل از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، رضا اکبری معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، در بازدید از پروژه بزرگراه آستارا- آستارا اظهار کرد: فاز اول این پروژه به طول ۱۴۰۰ متر در نقطه مرزی سرزمینی که حال احداث است و نقش به سزایی در حمل و نقل ترانزیتی ایفا می کند، تاکنون ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و پیش بینی می شود تا پایان خردادماه امسال تکمیل شده و به بهره برداری برسد.

اکبری افزود: این پروژه شامل یک دهنه پل بزرگ به طول ۳۲ متر و ۱۴۰۰ متر احداث بزرگراه است.

وی با بیان این که این پروژه در کنار پایانه مرزی جدید در کاهش بار ترافیکی کامیون ها اثرگذار خواهد بود، افزود: به طور قطع همکاری دستگاه های همسو به پیشبرد این پروژه کمک خواهد کرد.

اکبری گفت: باتوجه به تردد میانگین روزانه ۳۰۰ کامیون به خارج از کشور از طریق مرز آستارا، توسعه زیرساخت های حمل و نقل بین المللی در این شهرستان ضروری است. همچنین فاز دوم این پروژه شامل دو بانده کردن حدود ۲۲۰۰ متر از محور آستارا اردبیل و یک دستگاه دوربرگردان غیرهمسطح است که در صورت تأمین اعتبار لازم و عدم وقوع مشکلات معارضین تا پایان شهریور امسال قابلیت تکمیل را داراست.

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای در بازدید از پل جدیدالاحداث سیبلی در منطقه آستارا گفت: این پل در سیل سال گذشته و طغیان رودخانه تخریب شده بود که در حال حاضر توسط سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در حال احداث است.

گفتنی است پل خرپائی بقعه آقا سید ابراهیم روستای نوخاله بخش تولمات شهرستان صومعه سرا نیز با حضور معاون راهداری سازمان افتتاح شد. این پل در روستای نوخاله صومعه سرا به طول ۶۰ متر و عرض چهار متر با بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه احداث شده است.

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای، در حاشیه مراسم افتتاح این پل و در جمع مسئولان استانی، شهرستانی و اهالی روستای نوخاله صومعه سرا گفت: با اجرای طرح نهضت آسفالت در یک سال گذشته، ۲۰ هزار کیلومتر جاده های کشور آسفالت شده و ۳۰۰۰ کیلومتر جاده روستایی ساخته شده است.

اکبری همچنین در جلسه کمیسیون ایمنی راه های استان گیلان که به ریاست اسدالله عباسی استاندار و رئیس کمیسیون اجرایی ایمنی راه های استان گیلان برگزار شد، اظهار داشت: بهترین راهکار برای کاهش سوانح، انجام اقدامات حاصل از تحلیل حوادث رانندگی است تا از این راه نسخه های شفابخش و طرح های نو و به روز به دست آید.

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای همچنین در خاتمه بر اهمیت رفع نواقص جاده های استان به منظور ایمن سازی محورها تأکید کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی
  • تجهیز ماشین‌آلات دهیاری‌های بوشهر به سیستم ردیابی
  • ماشین آلات دهیاری‌های استان بوشهر به ردیاب مجهز می شوند
  • ◄ کارت هوشمند رانندگان کامیون ؛ بخشنامه جدید و خوشحال کننده برای رانندگان
  • ◄ مدرک مورد نیاز برای کارت هوشمند رانندگی چیست + سند
  • تسویه حساب سهم بیمه سلامت با داروخانه ها/وضعیت بدهی یارانه دارو
  • فاز اول پروژه جاده مرزی آستارا با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در حال تکمیل است
  • بهسازی ۲۱۰ کیلومتر از آسفالت آزادراه تبریز - زنجان
  • افزایش شاخص راه‌های روستایی بیجار در دستورکار است
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند