Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@14:10:40 GMT

رئیس مرکز پژوهشی علوم و مهندسی آب دانشگاه کردستان،

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۰۱۳۳۷

برخورد با پارادایم چالش آب نیازمند استراتژی خلاقانه و توسعه است آفتاب‌‌نیوز : پرویز فتحی با اشاره به اینکه از مقوله آب به عنوان کلید توسعه و بزرگترین چالش قرن یاد می‌شود، اظهار کرد: ردپای آب را می‌توان در محیط زیست، صنعت، معدن، کشاورزی (زراعت، دامپروری، شیلات، باغبانی)، مناطق شهری و روستایی (نظیر آب شرب، فاضلاب، آبیاری فضای سبز) اقتصاد، سیاست، مدیریت و حکمرانی و تمامی ابعاد زندگی بشریت یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: صنعت آب در بردارنده مسائل فنی، اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی، مقرراتی، سیاستی مرتبط با منابع، تولید، عرضه و تقاضای آب نظیر کمیت و کیفیت منابع، انتقال، ذخیره سازی، توزیع و مصرف آب است.
رئیس مرکز پژوهشی علوم و مهندسی آب دانشگاه کردستان، با بیان اینکه برخورد با پارادایم چالش آب نیازمند استراتژی خلاقانه و توسعه، مدیریت و بهره‌برداری هوشمندانه آب را می‌طلبد، گفت: توسعه، مدیریت و بهره‌برداری هوشمندانه نیازمند ابزارهای توسعه، مدیریتی و بهره‌برداری کارا بوده و آن هم نیازمند دست‌یابی یا بومی‌سازی فن‌آوری‌های نوین است.
وی با ذکر اینکه پژوهش شاه‌کلید برخورد و حل مسائل آب و دست‌یابی و بومی‌سازی فن‌آوری‌های نوین در صنعت آب است، ادامه داد: بدون شک پژوهش مهم‌ترین عامل و پیش‌نیاز توسعه در صنعت آب است که باعث افزایش بهره‌وری آب و توسعه و بومی‌سازی فن‌آوری‌های نوین در تمامی بخش‌های صنعت آب خواهد شد.
فتحی با اشاره به اینکه رویکرد پژوهش از منظر اقتصادی، به گونه‌ای است که به ازاء هر واحد پولی سرمایه‌گذاری در پژوهش، معادل 30 واحد سود بدست می‌آید، تصریح کرد: اگر امروز برای پژوهش هزینه نکنیم، در آینده بایستی هزینه گزاف‌تری متحمل شویم، لذا باید در تمامی ابعاد پژوهشی از جمله نیروی انسانی، تجهیزات، قوانین و مقررات و منابع مالی سرمایه‌گذاری های لازم را لحاظ کرد.
وی نقش پژوهش در تصمیم‌گیری‌های مدیران از جمله در جلوگیری از دوباره‌کاری، به حداقل رساندن ریسک تصمیم‌گیری و اجرا در عرصه سیاست‌گذاری، کمک به بهبود روش‌ها، ارائه تصویری روشن از توانمندی‌ها، نیازها و امکانات موجود در هر عرصه و کمک به استفاده بهینه از منابع در جهت رفع نیازها و هم‌چنین آینده‌نگری و برنامه‌ریزی بلند مدت، استفاده هوشمندانه از منابع و فن‌آوری‌ها و در نهایت جلوگیری از تخریب منابع و محیط زیست و حفظ سرمایه‌ها را بسیار پر رنگ ارزیابی کرد.
رئیس مرکز پژوهشی علوم و مهندسی آب دانشگاه کردستان در خصوص چالش‌های مطرح در نظام سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری در ارتباط با موضوع پژوهش در حوزه آب توضیح داد: برون‌سپاری تعدادی از طرح پژوهشی به مراکز علمی خارج از استان، مقررات و آئین‌نامه‌های دست و پاگیر اداری و مالی، ضعف سیستم اطلاع‌رسانی و ارتباطات پژوهشی، کمبود شدید مراکز مستقل علمی، عدم تناسب هزینه‌های پژوهش با تولید ناخالص داخلی و کمبود بودجه پژوهشی، کمبود داده‌ها و اطلاعات پایه، وابستگی روانی به فن‌آوری خارجی و بی‌اعتمادی به دستاوردهای پژوهشی داخلی و به روز نبودن اولویت‌های تحقیقاتی و عدم مشارکت مراکز پژوهشی در تدوین آنها از مهم‌ترین چالش‌های مطرح در این حوزه است.
وی دیگر چالش‌های این حوزه را شامل نبود زیرساخت‌های پژوهشی(نظیر آزمایشگاه‌ها و مراکز پژوهشی تخصصی)، عدم تجمیع بودجه‌های پژوهشی در جهت تخصیص آن به پژوهش‌های اولویت‌دار و هدفمند، عدم استقبال صاحبان صنایع و بخش خصوصی از پژوهش‌های دانشگاهی، هزینه کردن بودجه‌های پژوهشی در مواردی غیر پژوهشی، کمبود داده‌ها و اطلاعات پایه، سیستماتیک و هدفمند نبودن تعریف پژوهش‌ها و مکمل هم نبودن آن‌ها و نبود انگیزه و اعتقاد کافی مدیران به مقوله پژوهش و تأثیرات آن بر توسعه و کمبود نقد پژوهش‌های انجام‌شده دانست.
فتحی راه‌کارهای افزایش اثربخشی پژوهش‌ها را شامل هدایت مقالات و پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی به سمت نیازهای بومی منطقه مطابق با اولویت‌های تحقیقاتی سازمان‌های اجرایی، اصلاح قوانین و آیین‌نامه‌های اداری و مالی مرتبط با پژوهش، افزایش سهم بودجه پژوهشی، ایجاد مراکز پژوهشی تخصصی و حمایت مادی و معنوی سازمان‌های اجرایی از آن‌ها، تقویت ارتباطات پژوهشی و انتشار نتایج پژوهشی دانست و ادامه داد: هم‌چنین می‌توان از کنترل و نظارت بر نحوه استفاده از اعتبارات پژوهشی، تجهیز و نوسازی آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی تخصصی، شبکه‌سازی میان دانشگاه و صنعت از دیگر دستاوردهای تحقیقات و پژوهش است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: توجه به دانش‌های میان‌رشته‌ای، تقویت ارتباط، تعامل اثربخش و همکاری‌های متقابل بین مراکز علمی، تحقیقاتی و سازمان‌های اجرایی استان، تحرک و جابجایی اندیشمندان بین دانشگاه و صنعت آب استان، تضمین حقوق مالکیت فردی، حمایت از سرمایه‌گذاری خطرپذیر، تهیه بانک اطلاعاتی از داده‌ها، اطلاعات‌ پایه، امکان دسترسی محققین و مراکز تحقیقاتی به آن را از اهم راه‌کارهای افزایش اثربخشی پژوهش‌ها دانست.منبع: ایسنا

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۰۱۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک مرکز معاینه فنی سنگین در پایانه شرق ایجاد می شود

توسعه مراکز معاینه فنی در پایتخت با توجه به افزایش روزافزون تعداد وسایل نقلیه یکی از مهم ترین نیازهای تهران محسوب می شود. در همین رابطه سیدمحمدمهدی میرزایی قمی، سرپرست ستاد معاینه فنی خودروهای تهران در گفت‌وگو با همشهری آنلاین از رایزنی با سازمان پایانه‌ها برای ایجاد یک مرکز معاینه فنی خودروهای سنگین در پایانه شرق و همچنین ایجاد دست‌کم یک مرکز معاینه فنی سبک در یکی از مناطق از مناطق ۴، ۵ یا ۲۲ تا پایان امسال خبر داد.

میرزایی قمی در تشریح برنامه‌های امسال ستاد معاینه فنی در زمینه توسعه مراکز و نوسازی تجهیزات گفت: بالغ بر ۱۵ سال است که مراکز معاینه فنی شهرداری تهران به لحاظ کمی، کیفی و توسعه‌ای تغییری نداشتند، به این معنا که نه تعداد مراکز افزایشی داشته و نه تجهیزات مراکز بعد از ۱۵ سال نوسازی و اورهال شده است. به همین دلیل امسال دو برنامه در دست داریم؛ یکی برنامه توسعه مراکز است و موضوع بعدی خرید و نوسازی تجهیزات تمام مراکز معاینه فنی که تا پایان امسال اجرا خواهد شد.

او با اشاره به اقدامات انجام شده برای توسعه مراکز معاینه فنی، توضیح داد: در این زمینه از یک سو رایزنی اولیه با مناطق مختلف شهرداری انجام دادیم تا زمین‌های مستعدی را که از لحاظ متراژ، دسترسی و موقعیت قرارگیری، با ضوابط مراکز معاینه فنی‌ مطابقت دارد انتخاب کنیم و از سوی دیگر در تلاشیم که خرید خطوط معاینه فنی چه سبک و چه سنگین انجام شود تا توسعه خطوط را دست‌کم به تعداد یک مرکز معاینه فنی سبک تا پایان سال داشته باشیم.

او به نتایج مثبت رایزنی‌ها با مناطق ۴، ۵ و ۲۲ اشاره کرد و افزود: حداقل در یکی از این مناطق تا پایان سال یک مرکز معاینه فنی سبک احداث خواهد شد.

مرکز معاینه فنی خودروهای سنگین در پایانه شرق

سرپرست ستاد معاینه فنی خودروهای تهران در توضیح برنامه‌های امسال ستاد به ایجاد یک مرکز معاینه فنی خودروهای سنگین اشاره کرد و گفت: به منظور ایجاد یک مرکز معاینه فنی سنگین رایزنی با سازمان پایانه‌ها انجام شده که در صورت امکان بخشی از فضای پایانه شرق برای این منظور در اختیار ستاد معاینه فنی قرار گیرد.

او، ساخت این مرکز معاینه فنی را باعث ایمنی بیشتر سفرهای برون‌شهری دانست و ادامه داد: پایانه شرق، یک پایانه برون شهری است و اکثر ترددها در این پایانه مربوط به وسایل نقلیه سنگین و برون‌شهری است. به هیمن دلیل در صددیم در پایانه شرق یک مرکز معاینه فنی ایجاد کنیم که تامین زمین آن با سازمان پایانه‌ها و در پایانه شرق باشد و تجهیز و ایجاد خط معاینه فنی سنگین هم توسط ستاد معاینه فنی انجام شود.

نوسازی تجهیزات مراکز

میرزایی قمی، برنامه دیگر ستاد معاینه فنی برای امسال را به‌روزرسانی تمامی تجهیزات مراکز معاینه فنی عنوان کرد و افزود: بنا داریم بعد از ۱۵ سال تمامی تجهیزات مراکز کنونی را با تجهیزات جدید شامل دستگاه‌های تست مربوط به ایمنی و دستگاه‌های تست آلایندگی به روزرسانی کنیم.

کد خبر 848167 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها شهردارى تهران معاينه فنى خودرو

دیگر خبرها

  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و دانشگاه جامع انقلاب اسلامی تفاهم‌نامه امضا کردند
  • یک مرکز معاینه فنی سنگین در پایانه شرق ایجاد می شود
  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • نشست تخصصی کمیته امداد استان گلستان با دانشگاه آزاد اسلامی برگزارشد
  • نخستین فراخوان نیاز پژوهشی شرکت ملی حفاری ایران در سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • استفاده از ظرفیت بانوان فعال برای رفع چالش‌های ملی/ پژوهش‌های دینی، مسئله‌محور باشند
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور