Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- شکست گروه تروریستی داعش درعراق و سوریه، وجود برخی زمینه ها برای حضور در افغانستان و طرح آمریکا برای دامن زدن به آشوب و درگیر کردن کشورهای همسایه سبب شده است این گروه افغانستان را محل مناسبی برای فعالیت و خودنمایی خود برگزیند.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، افغانستان دارای شرایط مستعدی برای تغییر جغرافیای داعش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با تغییر معادلات بحران در سوریه و عراق به ضرر تروریست های تکفیری، بخشی از نیروهای داعش افغانستان در مناطقی از این کشور رخنه کرده و امنیت این مناطق را تحت تأثیر قرار داده اند.
سرتیپ «امیرحاتمی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروی های مسلح جمهوری اسلامی در گفت وگوی تلفنی با سپهبد «طارق شاه بهرامی» وزیر دفاع افغانستان گفت: آمریکا تلاش دارد داعش را از مهلکه سوریه و عراق خارج کند و به افغانستان انتقال دهد.
سرتیپ حاتمی با بیان اینکه آمریکایی ها داعش را ایجاد کردند تا آنها را در سوریه و عراق مدیریت کنند، تصریح کرد: آمریکا بعد از شکست سنگینی که در این دو کشور متحمل شد تلاش کرد داعش را از مهلکه خارج و به افغانستان انتقال دهند تا با جنایت بی شرمانه آنها، حضور خود را در افغانستان توجیه کند.
رسانه های جهان عرب نیز از موضوع حضور داعش در افغانستان دور نمانده اند و این روزها تحلیل هایی در این زمینه منتشر می کنند.
این گزارش در بردارنده مهمترین محور تحلیل هایی است که در رسانه های عربی درباره وضعیت کنونی حضور داعش در افغانستان و عوامل این موضوع منتشر شده است.

** اهمیت افغانستان برای گروه داعش
تارنماهای «امان» اردن و «وطنی پرس» سوریه اهمیت افغانستان برای گروه تروریستی داعش را مورد توجه قرار دادند و یکی از علل حضور داعش در این کشور را تلاشی برای یارگیری و جبران شکست ها در سوریه و عراق عنوان کردند.
به نوشته تارنمای امان، داعش از اهمیت بالای افغانستان آگاهی دارد. این گروه در بسیاری از نوارهای صوتی خود به اهمیت پاکسازی افغانستان از دولت این کشور و جنبش طالبان تاکید کرده است.
داعش معتقد است که حضور در افغانستان یکی از مراحلی برای جمع کردن نیروها با هدف بازگشت به سوریه پس از شکست در الرقه و موصل است.
به نوشته این تارنما، در سپتامبر سال 2015 میلادی 8 ماه پس از اعلام ولایت خراسان (خوراسان )از سوی داعش کمیته مربوط به «القاعده و طالبان» در سازمان ملل در گزارش خود آورد نسخه افغانستانی داعش در 25 ایالت از 34 ایالت افغانستان منتشر شده است.
برپایه این گزارش، بیشتر افرادی که به این گروه در افغانستان ملحق شده اند پیش از این در گروه های مسلح فعالیت کرده اند.
داعش در ولایت خراسان (خوراسان ) موفق شده صدها جوان را از مناطق شرق افغانستان به ویژه از مدارس دینی وابسته به جریان های سلفی به سوی خود جذب کند. این افراد در مناطق کوهستانی شرق افغانستان آموزش هایی می بینند. تعداد زیادی از این افراد هم از عراق و سوریه راهی افغانستان شده اند.
در این زمینه «محمود صقیل» نماینده دایمی افغانستان در سازمان ملل نسبت با افزایش شمار نیروهای مسلح خارجی در افغانستان هشدار داده بود.
در پایان نوامبر سال گذشته میلادی «واسیلی نبنزیا» نماینده دایم روسیه در سازمان ملل هم گفت: تعداد نیروهای مسلح گروه داعش در افغانستان به 10هزار نفر رسیده است. این گروه موفق شده است از میان زنان و مردان اقشار مختلف افغانستان یارگیری کند. همچنین با انتقال نیروهای خارجی که در میدان های نبرد سوریه و عراق تجربه به دست آورده اند برای افزایش توان خود تلاش می کند.
به نوشته تارنمای وطنی پرس سوریه به نقل از روزنامه «لاوانگواردیا» اسپانیا، با وجود اینکه داعش در سراسر جهان در حال نبرد است و هیچ منطقه ای از جهان از حمله های این گروه تروریستی به دور نیست، اما داعش در مرحله کنونی بر سه منطقه اساسی تمرکز کرده است.
داعش برای بازسازی خلافت مورد ادعایی خود و جبران شکست هایش در سوریه و عراق تلاش می کند و افغانستان را برای این رسیدن به این هدف خود مناسب می داند. گروه داعش به طور اساسی بر روی آفریقا، مصر و همچنین افغانستان تمرکز کرده است. این گروه از شکنندگی دولت افغانستان سوء استفاده می کند تا مناطقی را از این کشور زیر کنترل خود در آورد و دولت مورد نظر خود را تشکیل دهد. رویدادهای خونبار در افغانسان و ناامنی و ناآرامی این کشور سبب فعالیت داعش در آن شده است.

** علل و پیامدهای حضور داعش در افغانستان
صفحه عربی خبرگزاری رسمی چین «شینهوا»، تارنماهای «العین» امارات، شبکه اطلاعاتی «النباء» عراق، دلایل و خطرات حضور داعش در افغانستان را بررسی کردند.
به نوشته خبرگزاری شینهوا «مختار پدرام» گفت: از زمان شکست جنگجویان گروه تروریستی داعش درعراق و سوریه آشکار است که این گروه تکفیری تندرو از فضای جنگ زده افغانستان سوء استفاده و با دامن زدن به اقدام های خصمانه برای حضور در این کشور تلاش می کند.
این تحلیلگر معتقد است افغانستان که شاهد سرکشی گروه مسلح طالبان است مکان مناسبی برای برپایی پایگاهی برای هواداران داعش است تا در این کشور یارگیری و تجدید قوا کنند. هزاران نفر از عناصر داعش پس از شکست در عراق و سوریه به افغانستان فرار کرده اند. این عناصر از شرایط جنگ زده افغانستان استفاده می کنند و این کشور را برای مکان مناسبی برای ادامه فعالیت های خود می دانند.
مختار پدرام پیش بینی کرد که ادامه بی ثباتی در افغانستان زمینه تحرک عناصره تکفیری و هواداران داعش را فراهم کند و آنان از این کشور به کشورهای آسیا میانه منتقل و ثبات سراسر منطقه را بر هم زنند.
او هشدار داد ضعف نیروهای امنیتی در مرزهای افغانستان با کشورهای آسیای میانه زمینه را برای عناصر مسلح وابسته به داعش فراهم می کنند تا به آسانی دامنه فعالیت های خود را در این کشورها در مرزهای افغانستان گسترش دهند.
به نوشته تارنمای العین به نقل از روزنامه «سان» (انگلیس) ، تروریست های انگلیسی که پس از شکست از عراق و سوریه بیرون رانده شده راهی افغانستان شده اند. جنگجویانی از فرانسه و الجزایر اکنون به داعش در شمال افغانستان ملحق شده و در این منطقه پایگاه های جدیدی تاسیس کرده اند.
به نوشته تارنمای شبکه اطلاعاتی النبا، گروه تروریستی داعش پس از شکست های گسترده در عراق و سوریه تلاش می کند دامنه نفوذ خود را در افغانستان و پاکستان گسترش دهد. به طوری که پیش از این برخی منابع از تاسیس ولایت خوراسان در این منطقه که با نا امنی روبرو است سخن به میان آمده است.
تردیدی نیست که گسترش داعش در آسیا زنگ خطر را به صدا در آورده است و این موضوع پیامدهای خطرناکی به ویژه برای افغانستان و پاکستان به دنبال خواهد داشت.
بر پایه اطلاعات موجود بیشتر کسانی که گروه داعش آنان را به خود جذب کرده است افرادی بودند که با رهبران جنبش طالبان اختلاف داشتند و شماری دیگر نیز از سوریه و عراق به افغانستان آمده اند که آنها هسته اصلی گروه داعش در افغانستان را شکل می دهد.
سخن درباره وجود داعش در افغانستان و پاکستان در منطقه وزیرستان هنگامی آغاز شد که «شاهد الله شاهد» سخنگوی اسبق گروه طالبان پاکستان و «عبدالرحیم مسلم دوست» رهبر سابق طالبان در افغانستان با داعش بیعت کرد.
بیعت مسلم دوست در تارنمای رسمی این گروه تندرو منتشر شد. شاهد الله شاهد اندکی پیش از پیوستن به داعش به اتهام ارتباط با دستگاه اطلاعاتی پاکستان از طالبان جدا شد.
جنبش اسلامی ازبکستان هم یکی از بزرگترین گروه های تندروی بود که از طالبان جدا و به داعش ملحق شد. این گروه دارای اعضایی از کشورهای آسیای میانه، قفقاز، اقلیم ایغور است.

** آمریکا پشت پرده حضور داعش در افغانستان
تارنمای مرکز پژوهش های فلسطینی و راهبردی لبنان در گزارشی به قلم «محمد عادل عثمان» نوشت: حضور داعش در افغانستان نه تنها خطری برای این کشور است، بلکه این موضوع خطری برای دیگر کشور از جمله روسیه، چین، پاکستان و ...است.
از این رو، برخی تحلیلگران می گویند انتقال داعش به افغانستان طرحی آمریکایی است که هدف از آن به خطر انداختن امنیت این کشورها و وارد کردن فشار به آنها و درگیر کردن این کشورها در باتلاق درگیر با داعش است تا قدرت نظامی این کشورها را فرسوده سازد. پیش از این رهبران افغانستان و پاکستان نسبت این طرح هشدار داده است.
در این زمینه «اسلم بیک» رئیس سابق ستاد ارتش پاکستان هشدار داده بود که طرح تروریستی خطرناکی توسط دستگاه اطلاعاتی آمریکا در افغانستان آماده می شود که در آن عناصر داعش که از عراق و سوریه فرار کرده اند برای دامن زدن به آشوب بیشتر که آمریکا به دنبال تحقق آن است در افغانستان گردهم می آیند.
از سوی دیگر آمریکا با فراهم کردن پایگاه هایی برای داعش از عناصر این گروه به عنوان جاسوس استفاده می کند تا امنیت چین، روسیه و پاکستان را به خطر اندازد.

پژوهشم **9278 **1601** خبرنگار : اصغر یوسفی ** انتشار: شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و پژوهش های ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۰۵۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق

بین الملل تابناک: واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران، مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور، حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه، رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق و تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران

وزیر دفاع انگلیس در واکنش به تحریم‌ خود از سوی ایران، ادعاهای بی‌اساس و نخ‌نما درباره نقش ایران در منطقه غرب آسیا را تکرار کرد.

گرنت شپس جمعه شب با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیر سابق)، ادعا کرد: ایران مسئول بسیاری از بی‌ثباتی‌های منطقه‌ای از طریق شبکه غیرقانونی گروه‌های نیابتی (شامل) حماس، حزب الله، حوثی‌ها، شبه نظامیان مرتبط با ایران و حملات مستقیم آنها است.

وی در تداوم جوسازی‌های رسانه‌ای، مدعی شد: اگر ایران فکر می‌کند که تحریم‌های اخیر کسی را مرعوب می‌کند، کاملا در اشتباه است.

دولت انگلیس دو هفته پیش در تداوم حمایت تمام‌قد از رژیم صهیونیستی، وزیر دفاع و شماری از مستشاران نظامی ایران را تحریم کرد. وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» تعدادی از نهادها و اشخاص انگلیس از جمله وزیر دفاع این کشور را تحریم کرد.

در بیانیه وزارت امور خارجه کشورمان آمده است: جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم کردن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می‌رود، اعلام می‌کند که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد است.

این بیانیه می‌افزاید: تمامی نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب‌های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

وزارت امور خارجه کشورمان تصریح کرد: این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود. جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم‌ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می‌داند.

مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور

 روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نوشت که امارات از حمله آمریکا به اهدافی در یمن و عراق از طریق پایگاه هوایی الظفره در ابوظبی جلوگیری کرد.

پایگاه خبری «خلیج آنلاین» با اعلام این خبر اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام اماراتی نوشت که کشورش محدودیت هایی را برای عملیات جنگنده های آمریکا علیه اهدافی در عراق و یمن اعمال کرد.

این مقام اماراتی که به نام وی اشاره ای نشده است، خاطرنشان کرد که این تصمیم ناشی از ایده دفاع از خود اتخاذ شده است.

این مقام اماراتی اظهار داشت که از حملات جنگنده های آمریکایی مستقر در پایگاه الظفره به عراق و یمن جلوگیری شد زیرا پس از حمله شبه‌نظامیان در این کشورها در آغاز سال ۲۰۲۲، آمریکا برای اتخاذ اقدامات برای دفاع از امارات به کُندی عمل کرد.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفتند که این موضع امارات، فرماندهان آمریکایی را بر آن داشت تا هواپیماهای بیشتری را به پایگاه هوایی «العدید» در قطر ارسال کنند.

وال استریت ژورنال نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، انتقال جنگنده‌های جت، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماها را به قطر آغاز کرد و در مورد تمرکز نیروها برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده برای حملات هوایی از پایگاه هوایی در امارات که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌کرد، تجدید نظر کرده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که این اقدام، نشاندهنده تنش بین واشنگتن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که نیروهای آمریکایی در آنها پایگاه نظامی دارند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیم آن دارند که جنگی که ۸ ماه است در غزه ادامه دارد، گسترده و به یک درگیری منطقه ای کشیده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ابوظبی اضافه کرد که امارات متحده عربی به طور فزاینده ای نسبت به احتمال اینکه این کشور از سوی نیروهای مقاومت در منطقه به عنوان کمک کننده آمریکا در انجام عملیات نظامی محسوب شود و هدف نیروهای مقاومت در منطقه قرار گیرد، نگران است.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه اشاره کرد که آمریکا در روزهای اخیر با قطری ها برای آوردن جنگنده ها، هواپیماهای شناسایی و پهپادهای مسلح اضافی به پایگاه العدید هماهنگ شده است.

مقامات آمریکایی اظهار داشتند که واشنگتن افزون بر انتقال عملیات به قطر، در حال بررسی حملاتی از سوی جیبوتی در شرق آفریقا است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پایگاه هوایی العدید در قطر افزون بر اینکه مرکز فرماندهی منطقه‌ای نیروی هوایی ایالات متحده است یکی از بزرگترین مراکز جنگنده های نیروی هوایی آمریکایی نیز به حساب می‌آید.

پایگاه العدید به عنوان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در منطقه به حساب می آید و حدود ۱۰ هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده است.

قطر یکی از متحدان اصلی آمریکا در خارج از ناتو محسوب می شود و به حل و فصل بسیاری از پرونده های پیچیده واشنگتن از جمله پرونده افغانستان کمک کرده است.

دوحه در حال حاضر نیز نقش برجسته ای در تلاش های میانجی گری بین حماس و رژیم اسرائیل ایفا می‌کند.

حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه

منابع خبری جمعه شب از حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه خبر دادند.

صدای چند انفجار از داخل پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر واقع در استان دیرالزور شنیده شده است.

از سوی دیگر خبرگزاری اسپوتنیک روسیه گزارش داد که هفت موشک به پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر اصابت کرده است.

هنوز گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

مقاومت اسلامی عراق در حمایت از مقاومت فلسطین و محکوم کردن حمایت همه جانبه آمریکا از جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، بارها پایگاه‌های ارتش آمریکا در عراق و سوریه و همچنین اهدافی را در سرزمین‌های اشغالی هدف حملات پهپادی و موشکی خود قرار داده است.

رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش  رژیم صهیونیستی از غزه.

تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ 

رئیس سازمان رسانه و ارتباطات عراق و معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، سازوکارهای تشکیل کمیته‌های مشترک برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی را بررسی کردند.  

به گزارش رسانه های عراق، «علی المؤید» رئیس سازمان رسانه و ارتباطات این کشور امروز (شنبه) با «فرشاد مهدی پور» معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و هیاتی به نمایندگی از نهادهای مهم رسانه ای این کشور دیدار و درباره همکاری های مشترک تبادل نظر کرد.

در این نشست که در بغداد برگزار شد، تقویت همکاری ها در حوزه رسانه، تولید محتوای رسانه ای که به انتقال تصویر حقیقی دو کشور کمک می کند و توسعه و سازماندهی کار شبکه های اجتماعی دیجیتال پیشرفته از طریق تولید مطالبی که همگام با پیشرفت‌های دنیای ارتباطات باشد و با فرهنگ و مطالب مورد علاقه مردم دو کشور سازگار باشد، بررسی شد.

همچنین در این نشست، پوشش رسانه ای سفر زیارت اربعین نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و هیات ایرانی از سازماندهی عراق در برگزاری مراسم اربعین طی سال های گذشته و موفقیت بزرگ و برجسته این کشور در پوشش رسانه ای سفر اربعین سال گذشته تقدیر کرد و پیشنهاد داد که از تجربه ایرانیان در حوزه سازمان رسانه ای عتبات عالیات استفاده شود.

در بخش دیگری از این نشست، راهکارهای همکاری مشترک دو کشور برای مبارزه با اخبار جعلی و راه‌های مبارزه با این اخبار از طریق تشکیل کمیته‌های مشترک که به کاهش شایعات گمراه‌کننده و محتوای جعلی که به روابط بین دو کشور آسیب می‌زند، مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین در این نشست، هیات ایرانی امکان برگزاری دوره‌های آموزشی در جمهوری اسلامی ایران از سوی دانشگاه‌های متخصص در حوزه رسانه و ارتباطات و همچنین دانشکده های آموزشی مامور به این حوزه را پیشنهاد کردند.

 

دیگر خبرها

  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های این کشور ممنوع شد
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • خواب جدید داعش برای طرفداران ؛ به افغانستان بیایید !
  • داعش فراخوان داد/ به جای فلسطین در افغانستان جهاد کنید!
  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید
  • فراخوان داعش؛ به جای غزه در افغانستان «جهاد» کنید