Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه محمودآباد گفت: مردم از وضعیت اقتصادی و معیشت سخت خود گله‌مند هستند و بر این اساس مردم خیانت، دزدی، اختلاس و کم‌کاری برخی از مسؤولان را در این شرایط کشور برنمی‌تابند ولی همیشه پای آرمان‌های امام و انقلاب هستند. به گزارش بلاغ، به نقل از آوای‌شمال، حجت‌الاسلام سیدداود موسوی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه اظهار کرد: در بازشناسی چهار دهه انقلاب اسلامی آنچه که ما را به آن رهنمون می‌سازد آن هست که معمایی برای ادامه راه و مسیر رمز ناگشوده نماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: صحنه‌ها آنچنان روشن است که باید همه دلسوزان با دیده عبرت به آن نگریسته و این مسیر عزت بار را ادامه دهند؛ قطعا کشورهایی با ادعای منطقی و جهانی برای ادامه این راه سخت باید مسائل درهم تنیده و مشکل ساز داخلی خود را با سیره وحدت و استحکام داخلی و پیروی از سیاست‌های مستحکم و اصولی در سر فصل‎های مختلف حل و فصل شود.

امام جمعه محمودآباد درباره ایام دهه فجر و واکنش سایر کشورها عنوان کرد: درخت نوپای انقلاب اسلامی که در منطقه حساس غرب آسیا و در مولد و موطن ادیان الهی و آسمانی در بهمن 57 به پیروزی رسیده در بررسی همه تحلیل‌های از روی کینه و عناد و یا متکی بر جبهه بی‌طرفی به آینده‌ای مبهم با گرایش به سرنوشت همه انقلاب‌های دو صده اخیر در دنیا حواله داده می‌شده است.

این مسئول افزود: در خوشبینانه‌ترین شرایط با ساختاری استحاله شده و هماهنگ با نظم و مطالبه قدرت‌های حاکم بر جهان خواهد توانست به حیات خود ادامه دهد و برای تحقق سناریوی استحاله و تهی کردن انقلاب اسلامی از مبانی مستحکمی چون استقلال، آزادی نفی سلطه شرق و غرب و دفاع از ملت‌های مظلوم مسلمان و غیر مسلمان به شمارگان نسبت زیادی توطئه و فتنه هم طراحی و اجرا شده است.

موسوی یادآور شد: دشمنان انقلاب در گستره بین‌المللی و هم در منطقه و همچنین در جبهه داخلی برای درهم ریختن شیرازه این حکومت توطئه را طراحی و اجرا کردند و امروز که در 40 سالگی و بلوغ این حکومت واقع شده‌ایم به نگاهی به راه پر پیچ و خم انقلاب اسلامی پی به این واقعیت می‌بریم که ملت بصیر ایران با تشخیص به موقع واقعیت‌های جهانی و منطقه‌ای تدابیر و ابتکارات بی بدیلی از خود بروز داده‌اند.

وی گفت: ملتی که در گردنه‌های چند هزار ساله تاریخ که دولت و ملت‌ها در انواع مختلف آن شکل گرفته و در طول قرون متوالی زیر هجوم اقوام مختلف نظام‌های ابتدایی حکومتی تا دیکتاتوری‌های محض شاهی و سلطنتی را در خود دیده و بنا به شهادت تاریخ همواره کمر این ملت زیر آماج جنگ‌ها و ظلم شاهان خم شده چگونه توانسته در مقابل چشم جهانیان حکومت کم نظیر مردم سالاری دینی را به نمایش بگذارد.

امام جمعه محمودآباد تاکید کرد: این کارها نبود مگر قدرت‌ باورهای دینی و منطق ماوراء الطبیعه‌ای ادیان الهی و خصوصا دین مبین اسلام و رهبری رهبر بصیر، آگاه، زمان شناس به جغرافیای سیاسی، نظامی، فرهنگی و اعتقادی که پایه‌های حاکمیت این کشور و نظام مستقر در آن را شکل می‌دهند.

این مسئول بیان کرد: در آغازین روزهای انقلاب قدرت‌های حاکم بر شرق و غرب عالم در رویای سقوط، افول و یا انحراف نظام نوپا نشست، کنفرانس، جلسه‌های سری و چند جانبه با بسیج همه نظام‌های پیش‌بینی کننده اطلاعاتی و امنیتی تشکیل و با سراب سقوط 6 ماهه و یک ساله بناگزیر مجبور به پذیرش یک قدرت جدید منطقه‌ای با اصول ثابت و قابل دفاع با قدرت بسیج و در داخل کشور و منطقه و حتی با ادعای مبارزه طلبی جهانی شده‌اند که امروز صولت و ابهت این انقلاب کم نظیر در جهان در عرصه‌های گوناگون در منطقه به رخ کشیده می‌شود.

موسوی درباره چرایی ماندگاری و چهل سالگی انقلاب اظهارکرد: الزامات این ابهت و قدرت ایستادگی، مقاومت، دین باوری، استحکام داخلی، زمان شناسی و موقع شناسی و تبعیت از عمود نظام و رهبری حکیمانه معمار نظام و ادامه دهنده مسیر امام بعد از ایشان یعنی مقام معظم رهبری بوده و خواب فتنه‌گران بین‌المللی از این همه عظمت، میدان داری، ابتکار عمل و طراحی‌های استراتژیک با پیوست‌های عملیاتی محاسبه شده به آشفتگی مبدل شده است.

وی افزود: امروز این کشور در میز مذاکرات و حل و فصل منازعات تحمیل شده به منطقه چشم در چشم قدرت‌های طراز اول جهان نشسته و بدون واهمه‌ای برای تحقق دیدگاه‌های خود تلاش کرده و غضب و غیض جباران جهانی نشان از برد دیدگاه‌ها و ابتکار عمل این قدرت نوظهور چهل ساله دارد.

امام جمعه محمودآباد درباره کلید واژه این مقطع برای استمرار انقلاب عنوان کرد: کلید واژه این مقطع برای استمرار انقلاب همانا امید به آینده، مقابله با سیاست نومید سازی دشمن، تلاش همگانی و جهادی برای حل مشکلات، شناخت خط اختلاف افکنی دشمن و مبارزه با آن، حفظ ارزش‌های انقلابی و جهت گیری‎های انقلابی و بصیرت در انتخاب‌ها برای مناصب و مسؤولیت‎های حکومتی و در راس آن اتکاء به مواضع روشن و صریح رهبری و جهاد در خنثی سازی جنگ نرم بی امان دشمنان است.

این مسئول اضافه کرد: دشمنان غدار و اردوگاه استکباری که همانا در پی زائل کردن معنویت و روحیه دین باوری و ارزش مداری در بین اقشار مختلف و گرفتن عاطفه و احساسات پاک این ملت نسبت به حاکمیت دینی و اسلامی و پاشیدن بذر نفاق و اختلاف و دونیت است که بایستی با استعانت از فداکاری و جانفشانی صدها شهید این انقلاب این مسیر را مستحکم و پایدار ادامه داد.

موسوی در پایان گفت: با توجه به فرمایشات رهبری در این مدت در آستانه 40 سالگی انقلاب اسلامی مردم از وضعیت اقتصادی و معیشت سخت خود گله‌مند هستند و براین اساس مردم خیانت، دزدی، اختلاس و کم کاری برخی از مسؤولان را در این شرایط کشور برنمی‌تابند ولی همیشه پای آرمان‌های امام و انقلاب هستند و در تمامی صحنه‌های انقلاب به یاری کشور آمدند و بایستی برای رفاه و رفع مشکلات این مردم کار کرد.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۰۶۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انقلاب اسلامی تبلور مکتب سیاسی امام صادق(ع)

امام جعفر صادق(ع) با بنیان نهادن فقه جعفری در دوره‌ای که کسب دانش هم‌چون الماس گرانبها و دور از دسترس بود، انقلاب بزرگی را در عرصه علمی و فرهنگی آغاز کردند، که امروز شاهدیم انقلاب اسلامی تبلور ارزش‌های مکتب امام صادق(ع) تلقی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، به مناسبت فرارسیدن بیست و پنج شوال _سال‌روز به شهادت رسیدن امام جعفر صادق (ع) _ پایه گذار «مکتب جعفری‌» ابعادی از حیات اجتماعی و سیاسی آن امام بزرگوار را در کلام رهبر انقلاب به رشته تحریر درمی‌آوریم؛ امامی که در دوران خود موجب نوسازی و احیای تعلیمات اسلامی شد.

زمانیکه حکومت بنی امیه در سراشیبی سقوط قرار گرفت، یک فضای باز سیاسی ایجاد شد که در این مرحله فشار بر روی مخالفین مخصوصاً امام صادق (ع) کاهش یافت و امام از فرصت به دست آمده، حداکثر استفاده از تحولات دوران جابه‌جایی حکومت را بردند. امام صادق (ع) به‌عنوان یکی از پیشگامان حرکت اسلامی و داعیه‌داران فرهنگ اصیل دینی دست به اقدامات سیاسی همانند، تقویت جایگاه امامت و ایجاد ولایت‌پذیری، ایجاد واقعیت‌نگری سیاسی، طاغوت‌ستیزی، زنده‌نگه‌داشتن حماسه عاشورا و تقیه بین شیعیان زدند.

به‌طور کلی موارد زیر را به‌عنوان برجسته‌ترین و محوری‌ترین فعالیت‌های دوران حیات امام صادق (ع) می‌توان برشمرد:

۱. تبیین و تبلیغ مسئله امامت

۲. تبلیغ و بیان احکام دین به شیوه فقه شیعی و تفسیر قرآن با بینش شیعی

۳. ایجاد تشکیلات پنهانی ایدئولوژیک سیاسی

امامِ مکتب

امام صادق (ع) مرد مبارزه، علم و دانش و تشکیلات بود، اما مرد علم و دانش بودنشان را بسیار شنیده‌ایم. محفل درس امام صادق (ع) و میدان آموزشی که آن بزرگوار به‌وجود آورد هم قبل از او و هم بعد از او در تاریخ زندگی امامان شیعه بی‌نظیر بود. همه حرف‌های درست اسلام و مفاهیم اصیل قرآنی که در طول یک قرن و اندی توسط مغرضان و مفسدان یا جاهلان تحریف شده بودند، امام صادق (ع) به شکل درست بیان کرد و همین موجب شد که دشمن از او احساس خطر کند.

امامِ مبارزه

مرد مبارزه بودن امام را کمتر شنیده‌ایم. امام صادق (ع) مشغول یک مبارزه دامنه‌دار و پیگیر بود؛ مبارزه برای قبضه کردن حکومت و قدرت و به‌وجود آوردن حکومت اسلامی و علوی. یعنی امام صادق (ع) زمینه را آماده می‌کرد تا بنی‌امیه را از میان ببرد و به جای آن‌ها حکومت علوی را که همان حکومت راستین اسلامی است بر سر کار بیاورد. این در زندگی امام صادق (ع) برای کسی که دقت و مطالعه کند بسیار آشکار است.

امامِ تشکیلات

اما آن بُعد سومی که بسیاری نشنیده‌اند، مرد تشکیلات بودن امام است. امام صادق (ع) یک تشکیلات عظیمی از مومنان به خود، از طرفداران جریان حکومت علوی در سراسر عالم اسلام از اقصای خراسان و ماوراءالنهر تا شمال آفریقا به وجود آورده بود؛ تشکیلاتی که امام صادق (ع) هرزمان اراده می‌کرد آنچه را که او می‌خواهد مردم بدانند، نمایندگان او در سراسر آفاق عالم اسلام به مردم منتقل می‌کردند. یعنی از همه‌جا وجوهات و بودجه برای اداره مبارزه سیاسی عظیم آل‌علی جمع می‌شد. وکلا و نمایندگان امام صادق (ع) در همه شهرها وجود داشتند که مردم و پیروان ایشان بتوانند به آنها مراجعه کنند و تکلیف دینی و همچنین تکلیف سیاسی خود را از آن حضرت بپرسند. تکلیف سیاسی هم مثل تکلیف دینی واجب‌الاجراست. آن کسی که برای ما واجب‌الاطاعه و ولی امر است فتوای مذهبی و اسلامی‌اش در باب نماز، زکات، روزه، بقیه واجبات، با فتوای سیاسی‌اش و فرمانش در زمینه جهاد، روابط سیاسی، روابط داخل کشور، و همه مسائل یکسان است، همه واجب‌الاطاعه است. امام صادق (ع) یک چنین تشکیلات عظیمی را به‌وجود آورده بود و با این تشکیلات و به کمک مردمی که در این تشکیلات بودند، با دستگاه بنی امیه مبارزه می‌کرد.

سیاست امام صادق (علیه السّلام) در گام اول، یک سیاست فرهنگی_تشکیلاتی و در جهت پرورش اصحابی بود که از نظر فقهی و روایی از بنیان‌گذاران تشیع جعفری به شمار آمده‌اند. تلاش‌های سیاسی امام (ع) در برابر قدرت حاکمه در آن وضعیت، در محدوده نارضایتی از حکومت موجود، عدم مشروعیت آن و ادعای امامت و رهبری اسلام در خانواده رسول خدا (ص) بود. از نظر امام صادق (ع) تعرض نظامی علیه حاکمیت، بدون فراهم آوردن مقدمات لازم جز شکست و نابودی نتیجه دیگری نداشت. برای این کار به‌راه‌انداختن یک جریان شیعی فراگیر با اعتقاد به امامت، لازم بود تا براساس آن، قیامی علیه حاکمیت آغاز و حصول به پیروزی از آن ممکن باشد وگرنه یک اقدام ساده و شتاب‌زده نه تنها دوام نمی‌آورد، بلکه فرصت‌طلبان از آن بهره‌برداری می‌کنند.

شبکه گسترده تبلیغاتی و سیاستِ تقیه

باوجود تبلیغات گسترده‌ای که از سوی بلندگوهای رژیم خلافت اموی انجام می‌گرفت و حتی نام علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) به عنوان محکوم‌ترین چهره اسلام، در منابر و خطابه‌ها یاد می‌شد، بدون وجود یک شبکه تبلیغاتی قوی آیا ممکن بود اهل‌بیت (ع) در نقاطی چنان دوردست و ناآشنا، چنین محبوب و پرجاذبه باشند که افرادی محض دیدار و استفاده از محضر آنان و نیز عرضه کردن دوستی و پیوند خود با آنان راه‌های دراز را بپیمایند و به حجاز و مدینه روی آورند؟ دانش دین را فراگیرند و در موارد متعددی بی‌صبرانه اقدام به جنبش نظامی _و به زبان روایت، قیام و خروج_ را از امام بخواهند؟ اگر تسلیحات شیعه فقط در جهت اثبات علم و زهد ائمه بود، پس درخواست قیام نظامی چه معنایی داشت؟

ممکن است سوال شود اگر به راستی چنین شبکه تبلیغاتی وسیع و کارآمدی وجود داشته، چرا نامی از آن در تاریخ نیست و صراحتاً ماجرایی از آن نقل نشده است؟

دلیل این بی نشانی را نخست در پایبندی وسواس‌آمیز یاران امام به اصل معتبر و مترقی «تقیه» باید جست که هر بیگانه‌ای را از نفوذ در تشکیلات امام مانع می‌شد.

فعالیت‌های امام (ع) به‌طور عمده در پنهانی انجام می‌گرفت و آن حضرت مکرر اصحاب خود را به کتمان و حفظ اسرار اهل بیت (ع) دستور می‌داد، به‌طوریکه روایات زیادی در این زمینه از آن حضرت نقل شده است. رهبری شیعه به طور مسلم دارای برنامه‌ها و فعالیت‌های پنهانی در جهت انسجام مذهبیان بود؛ چیزی که در دوره‌های بعد آثارش هویدا گشت. امام (ع) معمولاً از رفت‌وآمد به دربار خلفای عباسی جز در موارد معدودی سرباز می‌زد و به همین سبب هم از طرف آنها مورد اعتراض قرار می‌گرفت. بدین‌گونه بود که امام نارضایی خود را نسبت به حکومت آنها ابراز می‌داشت و با توصیه‌های سیاسی به افراد مانند: «اَیّاکَ وَ مُجَالِسَةُ الْمُلُوکِ» (بر تو باد که از همنشینی پادشاهان دوری کنی)، یاران خود را نیز از همنشینی با سلاطین برحذر می‌داشت و نیز می‌فرمود: «کَفَّارَةُ عَمَلِ السُّلْطَانِ، اَلْإِحْسَانُ إِلَی الْاِخْوَانِ» (کفاره همکاری با سلطان، نیکی به برادران است).

انحرافِ انقلاب

در دوران حکومت بنی‌امیه، مبارزات امام به شکل آشکار بود، اما در دوران بنی‌عباس _که طولانی‌تر بود_ این کار به صورت مخفیانه‌تری انجام می‌گرفت. بنی عباس آن جریان انحرافی بودند که از فرصت انقلاب سوءاستفاده کردند. یعنی همان انقلابی را که امام صادق (ع) داشت به‌وجود می‌آورد، منحرف کردند و این خطر همیشه انقلاب‌ها است. آن خط درست انقلاب که منطبق با معیارها و ضوابط اصلی انقلاب است گاهی جای خود را به یک خط عوضی منحرف فاسد باطل با شعارهای حق می‌دهد. این است که انسان حواسش باید جمع باشد. مردم آن زمان حواسشان جمع نبود. تا سال‌ها بعد، شاید تا سی سال بعد یا بیست سال بعد، مردم مناطق دوردست خیال می‌کردند که این حکومت بنی عباس محصول مبارزات آنها است. خیال می‌کردند حکومت آل‌علی همین است و خبر نداشتند که اینها غاصب‌اند.

امام صادق (ع) در عرصه فرهنگ و تمدن اسلامی نقش مهمی را در جهان اسلام ایفا کردند. می‌توان گفت که بیشتر مردم فقط چهره فقهی و دینی امام (ع) را می‌شناسند و کمتر نقش سیاسی ایشان مورد بررسی قرار گرفته و حتی از آن غفلت نیز شده است، اما واقعیت این است که امام صادق (ع) و پدر بزرگوارشان در عرصه سیاست یک الگوی مناسبی را ترسیم کرده که می‌تواند امروزه نقشه راه سیاستمداران قرار گیرد.

کد خبر 750440

دیگر خبرها

  • احراز قصور برخی مسؤولان در جریان آتش‌سوزی امامزاده ابراهیم شفت
  • رئیسی: عملیات «وعده صادق» ما را در باشگاه قدرت های منطقه ای در بالاترین رده ها قرار داد
  • جز قدرت‌های برتر منطقه و جهان هستیم/ باید امیدآفرینی کنیم
  • امام صادق(ع) در گسترش مذهب شیعه نقش برجسته ای داشتند
  • انقلاب اسلامی تبلور مکتب سیاسی امام صادق(ع)
  • بسیج و سپاه با تمام قدرت در کنار مردم امامزاده ابراهیم(ع) است
  • آب‌گرفتگی بندر امام باید دغدغه اول همه مسؤولان باشد
  • لزوم مقابله با گرانی/ زمان وعده صادق اقتصادی مسؤولان به مردم است
  • فقر و فقدان قدرت خرید اخلاق اجتماعی را مخدوش می‌کند
  • ارزش‌های دین اسلام و انقلاب را باید تبلیغ و تبیین کنیم