Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - محققان دانشگاه تربيت مدرس با همکاري پژوهشگراني از دانشگاه صنعتي اميرکبير روش زيست‌سازگاري را براي حذف دي‌اکسيد گوگرد با استفاده از نانو فناوري معرفي کردند.
به گزارش ايسنا، سيد ابراهيم موسوي با بيان اينکه در اين طرح روشي براي حذف آلاينده دي اکسيد گوگرد ارائه شد، گفت: در اين مطالعات با ارائه روشي سازگار با محيط زيست امکان حذف دي‌اکسيد از صنايع مختلف فراهم شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اظهار کرد: دي‌اکسيد گوگرد يکي از آلاينده‌هايي است که در بسياري از صنايع به‌ويژه در حوزه متالورژي توليد مي‌شود؛ از اين رو شرکت‌هايي مانند مس سرچشمه با چالش کاهش دي‌اکسيد گوگرد مواجه هستند.
موسوي اضافه کرد: بر اين اساس در اين تحقيق روش جديدي توسعه داده شده که با استفاده از نانو کاتاليست و با روشي زيست سازگار دي‌اکسيد گوگرد توليد شده تبديل به گوگرد مي‌شود و به اين ترتيب دي‌اکسيد گوگرد از محيط حذف خواهد شد.
محقق اين طرح با بيان اينکه در اين تحقيق نانو کاتاليستي براي حذف دي‌اکسيد گوگرد توليد شد، ادامه داد: براي اين منظور کاتاليست‌هاي مختلفي مبتني بر نانو ذراتي مانند مس، کبالت، آهن و نيکل توليد شد تا بتوانيم بهترين کاتاليست را براي حذف دي‌اکسيد گوگرد توليد کنيم که در نهايت از نانوذرات آلومينا و کربن اکتيو استفاده شد.
وي با اشاره به عملکرد نانو کاتاليست توليد شده، يادآور شد: نانو کاتاليست براي حذف دي‌اکسيد گوگرد است که در فاز آزمايشگاهي توانستيم به ميزان 99 درصد اکسيد گوگرد را از محيط حذف و به گوگرد تبديل کنيم.
موسوي چالش‌ اصلي روش‌هاي موجود جذب گوگرد را توليد حجم زيادي از پساب دانست و يادآور شد: اين امر باعث شده که استفاده از اين روش‌ها براي برخي از صنايع قابل استفاده نباشد، ولي روش جديد ارائه شده قادر به حذف دي اکسيد گوگرد و تبديل آن به محصول با ارزش ديگر است.
اين محقق، مهمترين مزيت آن را عدم توليد زباله در انتهاي فرآيند عنوان کرد و افزود: بر خلاف روش‌هاي کنوني اين روش هيچ گونه زباله‌اي در انتهاي فرآيند توليد نمي‌کند، ضمن آنکه دي‌اکسيد گوگرد نيز به محصول صنعتي گوگرد تبديل مي‌شود.
به گفته وي، گوگرد کاربردهاي فراواني در حوزه‌هاي کشاورزي، تغذيه حيوانات، صنايع شيميايي، صنايع پلاستيک و فرآورده‌هاي کاغذي، رنگ‌سازي و داروسازي دارد.
به گفته محقق طرح، اين روش در صنايع متالورژي چون صنايع مس، روي و سرب، نفت، گاز و پتروشيمي، نيروگاه‌هاي زغال سنگ سوز و ساير صنايع مصرف‌کننده سوخت‌هاي فسيلي کاربرد دارد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۱۲۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان

محمدتقی اکبری مدیرعامل و مؤسس یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در تشریح فعالیت و کارکردهای این شرکت اظهار کرد:‌ تولید و فروش مواد شیمیایی، طراحی و ساخت تجهیزات در صنایع شیمیایی ازجمله فعالیت این شرکت بوده است، سال ۱۳۹۳ گواهینامه دانش‌بنیان در زمینه ساخت تجهیزات نوین آزمایشگاهی از معاونت فناوری ریاست جمهوری را کسب کرده و سال ۱۳۹۵موفق به راه‌اندازی خط تولید اسانس‌های طبیعی با استفاده از برج تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان شدیم.

وی افزود:‌ طراحی و ساخت برج تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان از دیگر فعالیت‌های این شرکت است. برج‌های تقطیر با سینی‌های مخروطی چرخان (scc) به‌طور پیوسته کار می‌کنند و قادرند ترکیبات فرار را از جریان سوسپانسیون جداسازی کنند. افت فشار پایین، مصرف انرژی کم، بازدهی استخراج بالا، زمان ماند کوتاه، سرعت جداسازی بسیار بالا، جداسازی در دمای پایین، تجزیه شیمیایی پایین، مدیریت عطر و طعم، قابلیت حمل خوراک حاوی ذرات جامد، به‌کارگیری در صنایع فراوری میوه، آبمیوه، چای، قهوه، چاشنی و جایگزینی با برج‌های تقطیر رایج از مزایای این دستگاه است.

اکبری ادامه داد:‌ ساخت این‌گونه از برج‌ها در انحصار شرکت‌های ایتالیایی بود که برای نخستین‌بار طراحی و ساخت آن در ایران توسط این شرکت بومی‌سازی شد. لیمونن ازجمله ترکیبات پرمصرف و وارداتی در صنایع آرایشی و بهداشتی است که در سال ۱۴۰۰ خط تولید لیمونن را برای نخستین‌بار با ظرفیت روزانه ۱۰۰ کیلوگرم در این شرکت راه‌اندازی و تجاری‌سازی کردیم.

مدیرعامل و مؤسس شرکت «بهین اسانس آویژه» مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر گفت:‌ عصاره‌گیری از گیاه خار مریم با سامانه استخراج جامد-مایع پویای سریع Rapid Solid-Liquid Dynamic Extraction (RSLDE) و تولید سیلیمارین برای مصرف در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی از برنامه‌های آینده این شرکت است.

وی مطرح کرد:‌ دانش مواد شیمایی گیاهی که امروزه با عنوان فیتوشیمی به شدت در حال گسترش است به‌طور روزافزون در صنایع دارویی، غذایی، بهداشتی و آرایشی به کار گرفته شده، بسیاری از دارو‌های پیشرفته درمان کبد مانند سیلیمارین و ضد سرطان مانند تاکسول از منابع طبیعی استخراج می‌شوند در همین راستا این شرکت توانسته با تولید محصولات گیاهی بخشی از نیاز‌های مردم و کشور را برطرف کند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بینان با بیان اینکه مهم‌ترین مانع در تجاری‌سازی سرمایه ثابت و هزینه‌های تحقیق و توسعه است، عنوان کرد:‌ شرکت از تسهیلات مالی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، حمایت‌های غیرمالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر، تسهیلات صندوق پژوهش و نوآوری استان اصفهان، تسهیلات صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان، تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت ریاست جمهوری استفاده کرده است.

اکبری بیان کرد:‌ برای رشد و شکوفایی مراکز رشد در دانشگاه‌ها نیازمند همکاری و تعامل مراکز رشد و شهرک‌های صنعتی، واگذاری بازاریابی به افراد متخصص و تنوع‌بخشی به روش‌های تأمین سرمایه مانند مشارکت عام دانشجویان و خانواده‌ آنان هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • حضور اکسید در نمایشگاه خودروی پکن
  • فعالیت ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام در کشور
  • عملیات دیسپاچینگ جزیره قشم را حذف کنید
  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • پسکوف: پارلمان اروپا «ماشین روس هراسی» است
  • حضور اکسید در نمایشگاه خودرو پکن ۲۰۲۴