Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز،

میانگین  سنی مدیران اجرایی در کشور ما بالاست اما در کشورهای پیشرفته به کارگیری مدیران جوان یک اولویت است و طبعا دستاورد این موضوع ارتقاء راندمان کاری است. به عنوان مثال میزان کار مفید در ژاپن ۲۴۲۰، کره جنوبی ۱۹۰۰ و در چین ۱۴۲۰ ساعت است و اگر این ارقام را با ساعت کار مفید در ایران که 800 ساعت است مقایسه کنید آنگاه بیش از بیش به ناکارآمدی نیروی کار و ضعف مدیران خسته پی می برید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید یکی از دلایل عدم پیشرفت و توسعه کشور ما به همین مسئله به ظاهر ساده بازمی گردد. وقتی جریان چرخش مسئولیت در امور اجرایی اتفاق نمی افتد و اجازه نمی دهیم نیروهای جوان در پست های مختلف و حساس به آزمون و خطا بپردازند، آنگاه باید شاهد پیامدهای ناگوار این مسئله باشیم.

مدیران سالمند سالهای سال در کرسی های وزارتی و مدیریتی تکیه می زنند و بدون ریسک و نوآوری و یا به روز کردن شیوه های مدیریتی؛ تمایل دارند تنها به امر مدیریت پرداخته و انگیزه ای برای به کارگیری جوانان شایسته در خود احساس نمی کنند. 

امروزه این وضعیت صدای بسیاری از صاحب نظران و مسئولان تراز اول را درآورده است، آنها معتقدند سیستم اداری ایران به آخر خط رسیده چرا که به شدت فرسوده است و روش های مدیریتی منسوخ شده پاسخگوی اداره کشور نیست. ناگفته پیداست که مدیران کم تحرک دیگر قادر به تداوم راه و حرکت در مسیر توسعه نیستند و بهره گیری از چنین مدیرانی که اغلب در سنین بالا قرار دارند و به نوعی کهنسال به شمار می روند، باعث شده تا بحران های جاری کشور تشدید شود.

«بی توجهی برخی مسئولان به روش‌های مدیریتی جدید»

بد نیست در این رابطه گریزی به سخنان دکتر قالیباف بزنیم، او در قامت مسئولی که 12 سال ماموریت اداره پایتخت را برعهده داشته و توانسته به اذعان کارشناسان در امور شهری موفق عمل کند، با صراحت عنوان کرده است:«عدم توجه برخی مسئولان به روش‌ها و ابزارهای مدیریتی جدید و کهولت سن و بی‌تحرکی و بی‌حوصلگی به چیزی جز «حرف زدن صرف» یا «تردید در باورها وارزش‌ها» راه نمی‌برد».

با الهام از این سخن می توان گفت اتخاذ روش های قدیمی و کم بازده از سوی مدیران سبب شده تناسبی میان دستمزد کارکنان با کار وجود نداشته باشد و انگیزه نیروی کار به شدت دچار تنزل شود. طبعا در کنار این مسائل می توان به ضعف در مدیریت و نظارت و بهره گیری از فناوری‌های قدیمی سخن گفت و ادعا کرد همه این موضوعات در پایین‌بودن ساعات کار مفید سهم بالایی دارند.   

اما پرسش این است که به راستی با به کار بردن چه روش های می توان عملکرد بهتری داشت؟ آن طور که دکتر قالیباف مطرح کرده است «کشور ما نیاز به تحرک و اندیشه و نیروی خلاق و جوان دارد اما برخی می‌خواهند به هر قیمتی در قدرت باقی بمانند، ولو پذیرش ذلت برای کشور».

افراد نالایق در پست های مهم!

این سخن به روشنی حاکی از آن است که عده ای با پارتی بازی و تعلق به جناح سیاسی خاص تا سالهای سال بدون اینکه دغدغه کاری داشته باشند در ادارات و دستگاه های مختلف وقت گذرانی می کنند و حاصل این امر تحمیل خسارت به آن اداره یا دستگاه و کاهش میزان بهره وری سازمانی است. البته بماند که در این میان حق افراد شایسته ضایع شده و افراد نالایق پست های مهم را از آن خود کنند و چون مسئولیت پذیری و تخصص لازم را ندارند، دامنه چالش های اقتصادی را گسترده تر می کنند.

در این شرایط مشکل پرونده ها و مطالبات ارباب رجوع روی زمین می ماند و این سلسله مسائل به سایر قسمت ها ارجاع می شود و اینگونه است که ارباب رجوع پس از چندین ماه دوندگی به نتیجه نمی رسد و ماحصل این موضوع گسترش روابط به جای تکیه بر ضوابط و صلاحیت ها است و با این رویه دست یابی به توسعه و پیشرفت رویایی محال و دست نیافتنی است.

مسن ترین وزرا در دولت یازدهم

اگرچه در دوره های مختلف و با روی کارآمدن رئوسای جمهور متعدد همه بر مسئله کاهش میانگین سنی مدیران تاکید داشته اند اما در واقع این موضوع هیچ گاه به معنای واقعی کلمه محقق نشده است. در این میان اسحاق جهانگیری هم در قامت معاون اول رئیس جمهور در دولت یازدهم و دوازدهم گفته است: «به جهت سیاست‌گذاری برای جوانان عقب هستیم و متاسفانه مدیریت کشور تا حدی مسن شده است و شکاف نسلی در مدیریت زیاد شده و تا حدودی گرفتار پیری هستیم و باید پیرترها کنار روند و جوانان جایگزین شوند».  

این سخنان در شرایطی از سوی معاون اول مطرح شده است که حسن روحانی در نخستین دولت خود دارای مسن ترین وزرا بود و حتی مطابق بررسی های صورت گرفته سن این وزرا در مقایسه با کابینه شکل‌گرفته در سال 1388 حدود 10 سال پیرتر بوده است و در دوره فعلی هم میانگین سنی اعضای کابینه حدود 58 سال است و نمی توان گفت که دولت دارای مدیران و وزرای جوانی است بنابراین اظهارات مسئولان مبنی بر به کارگیری ظرفیت ها و نیروهای جوان اغلب در حد شعار و وعده باقی می ماند و کمتر رنگ واقعیت به خود می گیرد.

همان طور که پیش از این اشاره شد، در تمامی نظامهای پیشرفته و کارآمد دنیا، نیروی انسانی جوان بزرگتری سرمایه است و اساسا به این باور دست یافته اند که تحول در نظام اداری بدون بهره گیری از چنین نیروهایی امکان پذیر نخواهد بود زیرا سیاستگذاران در این جوامع اعتقاد دارند نیروهای جوان با توانی مضاعف این قدرت را دارند که سازمان و مجموعه تحت سیطره خود را به درستی رهبری و هدایت کنند.

آنان با اعتماد و اتکا بر جوانان این فرصت را به نخبگان جوان می دهند که با استفاده از فناوری و دانش روز و البته بهره گیری از شیوه های مدیریتی نوین به پیشرفت هرچه بیشتر کشور خود کمک کنند.

 

 

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۱۴۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیران درگیر بحران‌های تصنعی نشوند/ از مطالبه‌گران منصف استقبال می‌کنیم

شهردار اصفهان با تاکید بر اهمیت مدیریت بحران در بحران‌های مصنوعی گفت: مدیران نباید درگیر بحران‌های تصنعی شوند، عده‌ای نیت دارند دعوایی به پا کنند و مدیر را درون رینگ بکشند،

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسم‌زاده امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در آئین تکریم و معارفه چند تن از مدیران شهرداری اصفهان اظهار کرد: سال جاری، سال عجیب و غریبی بود و با تحولات عجیب آغاز شد، سالی که با شهادت یکی از بهترین‌های شهر آغاز شد، امیدوارم نوید بخش سال پرتلاشی باشد.

وی با بیان اینکه برای انجام یک کار محکم و اصولی باید چهار سطح مدیریت پیش‌بینی شود، افزود: سطح اول استراتژیک است که باید بدانیم می‌خواهیم چه کاری انجام دهیم، به معنی طراحی نقشه راه است که اگر وجود نداشته باشد، خطا می‌رویم و اسیر روزمرگی می‌شویم؛ برنامه ۱۴۱۰ آماده و به تصویب شورای اسلامی شهر رسید، پس در این سطح نقشه راه قیمتی در اختیار داریم که سرمایه‌گذاری زیادی برای آن انجام شده است.

شهردار اصفهان با بیان اینکه سطح دوم مدیریتی «برنامه‌ریزی» است، گفت: نقشه راه وجود دارد و می‌دانیم که در هشت سال آینده چه کاری باید انجام شود، سال گذشته برنامه ۱۴۰۳ که برنامه بسیار خوبی است، تصویب شد و در حال حاضر برنامه‌های مبتنی بر برنامه راهبردی را در اختیار داریم، حدود ۷۰۰ پروژه تعریف شده و سطوح آن مشخص است، پروژه‌های شاخص زیر ذره‌بین شهرداری و شورای شهر قرار گرفته و لحظه به لحظه در حال پیگیری، انجام و اجرا است.

قاسم‌زاده با بیان اینکه سطح سوم مدیریت اجرایی است، تصریح کرد: بر اساس نقشه راه برش یک ساله تعیین شده است و پس از این مدیران اجرایی باید برنامه‌ها را اجرا کنند؛ انتظاری که سال جاری شورای اسلامی شهر از من و متقابلاً من از شما دارم، این است که حساب آن را با سال‌های قبل متفاوت ببینید، اگر سال پیش عالی بودید سال جاری باید عالی‌تر باشد، اگر جهادی بودید، جهادی‌تر عمل کنید، قرار است کنار هم با سرعت حرکت کنیم.

شهردار اصفهان با بیان اینکه بخشی از تغییرات در شهرداری مبتنی بر استراتژی جدید و سیاست ۱۴۰۳ بود، ادامه داد: امیدوارم بتوانیم در کنار هم برنامه ۱۴۰۳ را در حداکثر ظرفیت ممکن تحقق بخشیم، ۳۰ همت بودجه پیش‌بینی شده که با احتساب سازمان‌ها بیش از ۳۴ همت است که باید تلاش کنیم منابع تحقق پیدا کند و متناسب با برنامه‌های بودجه، پروژه‌ها اجرا شود و تحقق پیدا کند.

شهردار اصفهان با بیان اینکه بخشی از پاداش و تشویق به کارآمدی گره خورده است، گفت: حدود ۲۵ درصد پرداختی‌های ماهانه متأثر از عملکرد مدیران است، نظام ارزیابی تدوین شده و آماده اجرا است، امیدوارم هرماه در حداکثر ممکن بتوانیم ممنون‌دار افراد باشیم.

وی با بیان اینکه چهارمین سطح مدیریت، مدیریت بحران است، تصریح کرد: هنگام اجرا گاهی با بحران مواجه می‌شویم که انواع مختلفی دارد، بخشی از آن طبیعی است، گاهی به علت اینکه نقشه تأسیسات شهر را در اختیار نداریم اشکالاتی پیش می‌آید، در بعضی پروژه‌های عمرانی همچون شهدای ورزشکار که به‌رغم مطالعات اولیه با تاسیساتی مواجه شدیم که از اختیار شهرداری خارج است و باید سایر ارگان‌ها وارد شوند، هنگام بحران بدترین کار استیصال و درماندگی است، گاهی نیز بحران‌ها علت سیاسی اجتماعی دارد.

قاسم‌زاده با تاکید بر اهمیت مدیریت بحران در بحران‌های مصنوعی گفت: مدیران نباید درگیر بحران‌های تصنعی شوند، عده‌ای نیت دارند دعوایی به پا کنند و مدیر را درون رینگ بکشند، همچون حواشی که در فضای مجازی ایجاد می‌کنند و مدیران را درگیر آن می‌کنند.

مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر به کسی باج نمی‌دهد

شهردار اصفهان با بیان اینکه چند دسته از افراد مشکلات شهر را بیان می‌کنند و ما از آن‌ها استقبال می‌کنیم و قابل احترام هستند، افزود: یک دسته فرهیختگان، دغدغه‌مندان یا کارکنان قدیمی شهرداری هستند که مشکلات را با ما در میان می‌گذارند.

وی ادامه داد: دسته دیگر مطالبه‌گرانی هستند که امور شهر را پیگیری می‌کنند، هرچند گاهی برای اینکه حرفشان شنیده شود صدایشان را بلندتر از فرهیختگان می‌کنند، اما باز هم ارزشمند هستند، حتی گاهی شخصاً برای آن‌ها پیام می‌گذارم و پیگیر مطالبشان هستم؛ چه چیز بهتر از اینکه عده‌ای جوان در شهر دنبال اشکالات بگردند و انعکاس دهند، اگر در شهری کنش و واکنش نداشته باشیم این شهر مرده است.

قاسم‌زاده با بیان اینکه گروه آخر که در حد انگشتان یک دست هم نیستند، مبتنی بر تعاملی که با آن‌ها داشته‌ام، افراد باج‌گیری هستند که فشار می‌آورند تا امتیاز بگیرند، اظهار کرد: این افراد تقریباً شناخته شده هستند، تمام دستگاه می‌دانند این افراد دنبال چه چیزی هستند، به آن‌ها اعلام می‌کنم خودتان را خسته نکنید این مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر به کسی باج نمی‌دهد.

شهردار اصفهان با تاکید بر اینکه اگر بشنوم مدیری به‌خاطر ترس از این افراد امتیاز داده است، با آن مدیر برخورد می‌شود، تصریح کرد: ترکیب این دوره شورای اسلامی شهر مطلوب است، هرچند تمام شوراهای اسلامی شهر اصفهان در زمان حضور منشأ خدمت بودند، اما بافت این شورا متفاوت است، بحث بر سر مسائل به‌صورت جدی در میان آن‌ها در جلسات وجود دارد و پیگیر امور هستند، ولی پس از اتمام

کد خبر 747930

دیگر خبرها

  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود
  • ◄ درآمدهای حیرت آور فرودگاه استانبول برای اقتصاد ترکیه
  • پاسخگویی مدیران شهری شیراز از طریق سامانه ۱۳۷
  • مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • ناراحتی ستاره سابق از بارسا: از رئال یاد بگیرید!
  • پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال
  • تغییر مدیریت در کار نیست؛ مدیران سرخابی حداقل تا پایان فصل در استقلال می‌مانند
  • مدیران درگیر بحران‌های تصنعی نشوند/ از مطالبه‌گران منصف استقبال می‌کنیم
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد