Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@13:15:52 GMT

چرا بنزین تهران افت کیفیت پیدا کرد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۲۰۶۵۳

مدیر تولید شرکت ملی پالایش و پخش گفت:تعویض کاتالیست‌های پالایشگاه امام خمینی موجب شد تا مدت کوتاهی میزان گوگرد بنزین اندکی بالاتر از استاندارد رود.

سعید مداح مروج، مدیر تولید شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی درگفتگو با خبرنگارمهر با تاکید بر یکسان سازی تعاریف در ارتباط با مفهوم کلانشهر، گفت: در مقطعی کاتالیست ها ی پالایشگاه امام خمینی (ره) نیاز به تعویض داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نیاز در حالی بود که امکان قطع تولید آن وجود نداشت چرا که تامین نیاز روزانه کشور به بنزین را نمی توان با خلل مواجه کرد.

وی ادامه داد: دراین شرایط تلاش کردیم تا میزان گوگرد موجود در بنزین را در واحدهای قبل از ورودبه واحد کاتالیست کاهش دهیم تا بنزین با کمترین گوگرد وارد بخش کاتالیستی شده و در نتیجه میزان گوگرد موجود در بخش خروجی کاهش یابد.

این مقام مسوول با اعلام اینکه بیش از ۴۰ روز است که این مشکل در پالایشگاه امام خمینی (ره) حل شده است، افزود: توانستیم کاتالیست های این پالایشگاه را تعویض کرده و چرخه تولید بنزین یورو۴ در آن را به روال سابق برگردانیم. به این ترتیب به نظرمی رسد این گفته رییس سازمان استاندارد بر اساس آزمایش های پیشین است و در صورتی که اکنون آزمایش های لازم را انجام دهند بی شک میزان گوگرد موجود در بنزین تهران کمتر از ۵۰ پی.پی.ام است.

بر اساس گفته های مداح مروج، میزان گوگرد موجود در بنزین تولیدی پالایشگاه شازند اراک کمتر از ۴۵ ppm، پالایشگاه اصفهان کمتر از ۲۵ ppm، پالایشگاه ستاره خلیج فارس کمتر از ۵ ppm و پالایشگاه تبریز کمتر از ۱۰ ppm است که ارقام قابل قبول و حتی کمتراز میزانی هستند که سازمان ملی استاندارد به عنوان محور تعیین کرده است.

مدیر تولید شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی درباره میزان اکتان موجود دربنزین تهران نیز توضیح داد: در برخی موارد بنزین از طریق خط لوله به پایتخت انتقال می یابد و از آن جایی که نمی توان لوله انتقال را با هوا پر کرد برای ایجاد فشار برای انتقال بنزین گاهی در لوله انتقال شاهد وجود فرآورده های سبک تر هستیم تا فشار لازم را ایجاد کند. البته مسوولین این امر به شدت مراقب هستند تا استانداردهای لازم در زمینه اکتان در بنزین عرضه شده در تهران استاندارد باشد.

وی ضمن تایید کیفیت بنزین عرضه شده در تهران، بیان داشت: میزان اکتان بنزین معمولی عرضه شده در جایگاه های کلانشهر تهران ۹۱ و میزان اکتان بنزین سوپر ۹۵ است. البته اخلاف ارقام مربوط به اکتان در دامنه ۰.۲ درصد طبیعی بوده که مربوط به خطای ثبت می شود. به طور کلی تعیین این ارقام با توجه به اینکه به عوامل متفاوتی از دستگاه نمونه گیری تا خطای انسانی بستگی دارد می تواند متفاوت نیز گزارش شود  اما این تفاوت نباید بیش از ۰.۲ درصد باشد.

این مقام مسوول درباره وضعیت تولید بنزین یورو۴ پالایشگاه تهران نیز گفت: طرح تولید بنزین یورو ۴ در این پالایشگاه جزوه طرح های توسعه ای آن به شمار می رود که در حال انجام است. البته بنزین تولیدی این پالایشگاه از کیفیت بالایی برخوردار است. به طورمثال میزان اکتان آن در دامنه ۸۸ تا ۹۰ است اما چون میزان بنزن موجود در آن ۱.۵ تا ۱.۶ است به هیچ عنوان آن را وارد چرخه مصرف نمی کنیم.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۲۰۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمزه کازرونی مدیرعامل شرکت دانش بنیان فعال درزمینه تولید مواد نانو ساختار و  مستقر در پارک فناوری پردیس در خصوص فعالیت‌های این شرکت توضیح داد: حوزه فعالیت این شرکت در تولید کاتالیست‌ها و مواد نانوساختار است که از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده است. مأموریت شرکت، ورود در فناوری‌های سطح بالا در نانوفناوری است.

وی افزود: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در این شرکت دانش‌بنیان در اختیار چند شرکت محدود در جهان بوده که توسط متخصصان این شرکت بومی سازی شده است.

کازرونی نمونه‌هایی آورد و گفت: به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست ها، این شرکت بر روی کاتالیست‌های ریفرمینگ نفتا فعالیت داشته است که در تولید بنزین کاربرد دارد.

کازرونی ادامه داد: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانوافزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جزو آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت می‌باشد و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، در پایان از تولید لیسانس بر اساس فناوری ODH خبر داد و گفت: این لیسانس برای اولین بار در دنیا توسط این شرکت ایجاد شده و برنامه ریزی جهت توسعه فناوری آن در مقیاس صنعتی در حال اجرا است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • تولید بیش از ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی
  • ادامه روند رفع نواقص خط ۳ متروی تهران
  • بازدید دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس
  • رفع نواقص خط ۳ مترو تهران
  • بازدید سرلشکر رحیم صفوی از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • ۲۳۲ روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند