Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا سیدعلی مرتضوی روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهارکرد: با انجام این مهم، 92 درصد از روستاهای استان از نعمت اینترنت بهره مند خواهند شد.
وی با بیان اینکه ظرفیت پهنای باند در خراسان شمالی در چهار سال اخیر از سه گیگ به چهل گیگ افزایش یافته و رشد 13 برابری داشته است اضافه کرد: در بخش زیرساختی در زمینه های مختلف مانند اینترنت روستایی، پهنای باند، تعداد سایت هاو در بخش پوشش ها اقدمات بسیاری انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مرتضوی افزود: با توجه به اینکه اعتبارات دولتی دراین راستا محدود است و به صورت دوره ای تخصیص می یابد، باید بخش خصوصی را تشویق به سرمایه گذاری در این زمینه کرد تا شاهد رشد و توسعه بهتری در این شاخص باشیم.

* دایری تلفن ثابت برای 747 روستا در استان
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان شمالی گفت: از 840 روستایی که در این استان وجود دارد، حدود747 روستا معادل 90 درصد دارای تلفن ثابت خانگی هستند.
وی بابیان اینکه از این تعداد روستا 409 روستا معادل 50 درصد نیز در سطح استان دارای پوشش تلفن همراه اند اضافه کرد: 319 روستا معادل حدود 40 درصد در خراسان شمالی از مزایای اینترنت بهره مند هستند.
مرتضوی با بیان اینکه تمام شهرهای خراسان شمالی از پوشش 'تری جی' و 'فور جی' هم برخوردار شده اند گفت: پوشش دهی خدمات ارتباطی ایرانسل برای 175 روستای فاقد ارتباطات استان نیز با اعتباری بالغ بر 206 میلیارد ریال در دهه فجر انجام شد.
وی ادامه داد: امسال 13 باجه نمایندگی مستقل پست بانک نیز با اعتباری معادل یک میلیارد و 850 میلیون ریال مورد بهره برداری قرار گرفت.
مرتضوی افزود: همچنین اینکه امسال برای خرید زمین به منظور احداث ایستگاه زیر ساخت مخابراتی در شهر آشخانه مبلغ 6 میلیارد و 500 میلیون ریال تامین اعتبار شده است.
وی اظهارکرد: به منظور تحقق عدالت اجتماعی و کاهش شکاف دیجیتالی و ارائه خدمات به مناطق محروم و کمتر بر خوردار تامین و نصب و راه اندازی تعداد 24 دستگاه ATM به روستاهای فاقد این امکان با اعتباری معادل 28 میلیارد ریال در دهه فجر مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی ادامه داد: هدف این است که در پروژه بعدی وزارت ارتباطات و پست بانک ایران، تعداد دیگری از روستاها را که از خدمات بانکداری دور هستند، نیزپوشش دهیم.
مرتضوی همچنین گفت: مردم می توانند با سامانه 195 تماس بگیرند شکایات خود را منعکس کنند، ما از طریق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که ناظر بر اپراتورها است این موراد را پیگیری می کنیم.
وی با ذکر اینکه سطح سواد' آی تی' در میان مردم خراسان شمالی پایین است افزود: استان در این شاخص جزو پنج استان آخر است که باید در این زمینه فرهنگ سازی و تمهیدات لازم اندیشیده شود.
براساس سرشماری سال 95، 840 روستا در خراسان شمالی وجود دارد که از این تعداد 724 روستا بالای 20 خانوار و 116 روستا زیر 20 خانوار هستند.
اخبار خراسان شمالی را در کانال تلگرامی اخبار ایرنا خراسان شمالی به نشانی انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۲۶۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک

اَنجدان از روستاهای قدیم اراک، مرکز تجدید حیات فرهنگی و تبلیغی و جایگاه امامان اسماعیلی نزاری پس از سقوط الموت بوده‌ است و امروزه از مقاصد و جاذبه‌های گردشگری استان مرکزی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، در قسمت مرکزی اراک در دهستان مشک‌آباد روستای دیدنی به اسم انجدان وجود دارد. این روستا در منطقه‌ای کوهستانی است و دو کوه برف شاه و کوه چشمه در پیرامون آن قرار گرفته‌اند و غارهای زیادی نیز در مجاورت این روستا قرار دارد.

آب و هوای خوب و مطبوع و وجود چشمه‌سارها، این روستا را به مکانی دلپذیر برای تفریح و استراحت تبدیل کرده است، به نحوی که بسیاری از شهرهای اطراف آخر هفته را در این روستای خوش آب و هوا می‌گذرانند.

فاصله انجدان تا شرق اراک ۳۷ کیلومتر است و ۲۰۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. این روستا بعد از قرن ۹ قمری خاستگاه نویسنده‌ها و ادیبان زیادی بوده است که تعدادی از آن‌ها از جمله شاه طاهر دکنی، میرزا ابوتراب بیک فرقتی و ملأ داعی انجدانی هستند.

روستای انجدان جمعیت زیادی ندارد، اما با وجود این جمعیت کم در سراسر روستا حسینیه‌ها و مساجد زیادی دیده می‌شود که نشان می‌دهد فرهنگ و مذهب اهمیت زیادی دارد. تعدادی از این مساجد همچون مسجد جامع که قدمت آن به قرن‌های آغازین اسلام بازمی‌گردد و از آثار تاریخی این روستا به شمار می‌رود.

از دیگر آثار تاریخی روستای انجدان بقعه‌های زیبای آن است که از میراث ارزشمند به جای مانده دوره صفوی محسوب می‌شود.

واژه «انجدان» معرب واژه «انگدان» است و قدمت این روستا به بیش از هزار سال پیش بازمی‌گردد. در متون تاریخی از آن به عنوان «انکوره» و «انغوزه» نیز نام برده شده است.

نام این روستا برگرفته از نام گیاه انگدان است که صمغ آن در این روستا تولید می‌شود و برای صادرات به کشورهای دیگر نیز استفاده می‌شود. نام انجدان در منابع قدیمی به‌صورت‌های انکوان و انکدان نیز آمده است.

چنانکه از منابع برمی‌آید، استفاده از واژه انجدان پس از اقامت امامان اسماعیلی در این محل رواج یافته است، از پیشینه کهن انجدان تا سده هشت قمری، ۱۴ میلادی آگاهی دقیقی به جز سنگ قبرهای یافت شده و اطلاعات محلی در دست نیست.

ناحیه‌ای که امروزه انجدان در آن قرار دارد، در سده‌های نخستین اسلامی (احتمالاً) جزو کوره دوراخور قم بوده است، اما در هیچیک از منابعی که از دوراخور نام برده‌اند، به انجدان یا نامی مشابه آن اشاره نشده است‌.

این روستا ۱۰ سال است که به روستای برگزیده هدف گردشگری استان مرکزی تبدیل شده و در طول این مدت بسیاری از بناهای تاریخی آن مرمت و بازسازی شده است، از زمانی که روستای انجدان به روستای هدف گردشگری تبدیل شده قیمت زمین‌های آن افزایش پیدا کرده است و عده‌ای از جوانان نیز به این روستا مهاجرت کرده‌اند.

بیشتر اهالی روستا کشاورز و دامپرور هستند و محصولاتی از جمله گردو، بادام و انگور به عمل می‌آوردند. صنایع دستی پر رونق این روستا گلیم‌بافی، قالی‌بافی و منبت‌کاری است که حتی می‌توانید آن‌ها را به عنوان سوغات از اهالی روستا خریداری کنید.

یکی از آئین‌های سنتی این روستا چغچغه‌زنی است که در ایام محرم رواج دارد و حتی در فهرست میراث معنوی کشور نیز ثبت شده است. ایام محرم در این روستا بسیار پر شور برگزار می‌شود و بسیاری از شهرهای اطراف برای شرکت در مراسم ویژه خود را به این روستا می‌رسانند.

غارهای بزرگ و کوچک زیادی در روستای انجدان وجود دارد که علاقه‌مندان به غارنوردی از آن‌ها دیدن کنند. غار گیوه‌کش، غار کبوتر، غار آسیلی و غار طاق رجه از غارهای معروف این روستا است.

چشمه‌های زیادی در اطراف و داخل این روستا وجود دارد که طراوت و شادابی خاصی را به باغ‌ها و کوچه‌های روستا داده است. در بسیاری از کوه باغ‌ها مسیری از جریان آب وجود دارد که جذابیت باغ‌های اطراف را دوچندان کرده است.

این روستا موزه مردم‌شناسی نیز دارد و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید و تماشای اشیای تاریخی و فرهنگی که با سبک زندگی و فرهنگ مردم مرتبط است، به این موزه بروند. بر اساس نقل قول‌های گوناگون روستا در حمله مغول‌ها به ایران به شدت آسیب دید و مردم برای فرار از گزند مغول‌ها در زیر روستا نقب حفر کردند و در زیر زمین مشغول به کار شدند.

قدمت این روستا را بیش از هزار سال تخمین زده‌اند. سنگ قبری نیز در یکی از قبرستان‌های این روستا به دست آمده که متعلق به نوه سلمان فارسی است. در این سنگ اشاره به انجدان اصفهان شده است.

شهر اراک قدمتی ۲۰۰ ساله دارد و در گذشته زیر نظر اصفهان اداره می‌شده است و در منطقه روستای دیگری به این نام وجود ندارد. این احتمال است که سلمان فارسی زاده این روستا بوده و از اهالی این روستا محسوب می‌شده است؛ این سنگ قبر هم‌اکنون در موزه حمام چهار فصل اراک نگهداری می‌شود.

با در نظر گرفتن این واقعیت، احتمالاً قدمت این روستا به قبل از اسلام باز می‌گردد.

کد خبر 747295

دیگر خبرها

  • آغاز درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در خراسان شمالی
  • سیر صعودی و نزولی مشترکان اینترنت موبایل و ثابت در ایران
  • ۲۳ کیلومتر شبکه فیبر نوری منازل در پلدختر اجرا شد
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • سامانه بارشی وارد بوشهر می‌شود/افزایش پوشش ابر و بارش پراکنده
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • ۴.۵ میلیون زوج نابارور تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
  • برای خانه‌دار شدن افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی برنامه داریم