Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحید احمدی رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛گفت: سهم ایران از کل تولید علم دنیا براساس اطلاعات پایگاه "آی اس آی" نیز از 1.7درصد در سال 2016 به 1.9 درصد در سال 2017 افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد:خوشبختانه کشورمان از لحاظ تولید علم و مقالات در تراز جهانی قرار گرفته‌ایم به طوری که نسبت به 5 سال گذشته رشد بسیار چشمگیری داشته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور افزود: براساس اطلاعات مستخرج از پایگاه استنادی ISI با مقایسه میزان رشد جمهوری اسلامی ایران در سال 2016 میلادی، با 14 درصد رشد کمیت تولید علم در میان 25کشور برتر تولید کننده کمیت علم دنیا صدرنشین است. بعد از جمهوری اسلامی ایران، کشور روسیه با 9 درصد بیشترین رشد کمیت علم دنیا را داشته است. چین با 4 درصد در رتبه سوم قرار دارد و لهستان و ترکیه هرکدام با 3 درصد رتبه در رتبه بعدی قرار گرفته‌اند.

احمدی تصریح کرد: طبق اعلام پایگاه ISI، کشورمان در پنج سال اخیر، رشد قابل ملاحظه‌ای از نظر تعداد مقالات منتشره در مجلات چارک اول دنیا داشته است به‌طوری‌که این تعداد از 6500 مقاله در سال 2012 به 8250در سال 2016 رسیده است.

وی در خصوص وضعیت دانشگاه‌های کشور بیان کرد:  قبل از انقلاب دانشگاه‌ها و نظام علمی و آموزش عالی در جایگاه مطلوبی قرار نداشتند که خوشبختانه بعد از انقلاب مسیر دانشگاه‌ها به طور کلی تغییر کرد.

صنعت پس از انقلاب وارد دانشگاه‌ها شد

رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور افزود:  قبل از انقلاب دانشگاه‌ها، صرفا آموزشی بود و ما عملا دوره‌های دکتری و از همه مهم‌تر ارتباط با صنعت را در درون دانشگاه ها نداشتیم.

احمدی اظهار داشت: خوشبختانه در این دوره و بعد از انقلاب توانسته‌ایم به بلوغ کامل و دگرگونی از لحاظ آموزشی برسیم به طوری که دانشگاه‌های گذشته قابل مقایسه با زمان حال نیست.

وی اضافه کرد: بعد از انقلاب دوره‌های دکتری در کشور راه افتاد و خوشبختانه توانسیم در دهه اول انقلاب این مسیر نظام آموزشی را تغییر و در پیشرفت علمی کشور قدم مطلوب تری برداریم.

رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور یادآور شد:خوشبختانه تاکنون رشد خوبی داشته ایم و در نشر آثار علمی در دنیا حرف‌های زیادی برای گفتن داریم به طوری که سالانه تعدادی از دانشمندان و اساتید ما به عنوان دانشمندان یک درصد دنیا معرفی می‌شوند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۲۷۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟

 

به گزارش تابناک، مدیر کل سلامت شهرداری تهران گفت: متوسط ۱۳ درصد تهرانی‌ها سالمند محسوب می‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی نوشت: جمعیت‌شناسان می‌گویند طی ۵۰ سال آینده تعداد سالمندان ۶۰ سال به بالا افزایش خواهد یافت و این گروه بخش قابل‌توجهی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند.

تخمین زده شده تا سال ۲۰۵۰ جمعیت افراد بالای ۶۰ سال به دومیلیارد نفر در جهان خواهد رسید و به این معناست که به ازای هر پنج نفر یک سالمند خواهیم داشت.

به این ترتیب نه فقط در کشورهای توسعه‌ یافته بلکه در کشورهای در حال‌توسعه نیز بخش قابل‌توجهی از جمعیت را سالمندان تشکیل خواهند داد و افزایش سالمندان در صورت نداشتن برنامه‌های مدون، در آینده به چالشی مهم برای جوامع تبدیل خواهد شد.

در کشورهای توسعه‌یافته، از سه دهه گذشته سرویس‌های خدمات مراقبت روزانه به عنوان جایگزینی برای مراقبت‌های سازمانی و رسمی به وجود آمده است و این سرویس‌ها نقش مهمی در مراقبت‌های مبتنی بر جامعه برعهده گرفته‌اند.

حالا با توجه به روند روبه رشد جمعیت سالمندان و نیازهای آنها بویژه باتوجه به مسائلی ازجمله تغییر در سبک زندگی خانواده‌ها و مهاجرت فرزندان و افزایش شمار سالمندان تنها، توسعه مراکز نگهداری روزانه سالمندان در کشور ما نیز ضروری به نظر می‌رسد.

برخی از کارشناسان معتقدند اگر همین حالا برای افزایش تعداد سالمندان، برنامه‌هایی در نظر گرفته نشود به‌زودی با یک بحران جدی مواجه خواهیم شد.

درحال حاضر بیش از ۱۰درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند و باتوجه به آمار، پیش‌بینی شده است در سال ۱۴۲۰ حدود ۲۰درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل خواهند داد که باید به نیازهایشان ازجمله بیمه، خدمات در زمینه‌های مختلف از جمله مسکن پاسخ داده شود.

حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: متاسفانه تهران در حوزه جمعیت در آستانه بحران است که می‌توان از آن به ابر بحران نام برد، زیرا در جوانی جمعیت وضعیت خوبی نداریم.

وی با بیان اینکه متوسط ۱۳ درصد تهرانی‌ها سالمند محسوب می‌شوند گفت: اگر اقدام عاجل و موثر انجام ندهیم درصد سالمندان قابل توجه خواهد شد.

صاحب در خصوص میزان سالمندان در مناطق مختلف تهران گفت: درصد سالمندان در مناطق تهران متفاوت است به صورتی که در منطقه ۱، ۳، ۶، ۲۱ بیشترین تعداد سالمند را در تهران دارند و حدود ۱۶ درصد جمعیت سالمندان تهران را دارند.

دیگر خبرها

  • وابستگی اقتصادی اسارت می‌آورد
  • حمایت دانشگاه‌های جهان از فلسطین یادآور رسالت معلمی در دفاع از مظلومان است
  • فراخوان مقالات دوفصلنامه فقه و فقاهت منتشر شد
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟
  • «مالیات برعایدی سرمایه» چرا صدای ۲ درصد از جامعه را درآورد؟
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • باقری: عملیات وعده صادق انگیزه دانشجویان آمریکا علیه صهیونیست‌ها را افزایش داد
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • فصلنامه ریاضیات و علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم اسکوپوس شد
  • وجدان بیدار دانشجویان دنیا را در دفاع از مظلوم می‌ستایم