Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: فیلم سینمایی «سایبان» به کارگردانی پرهام کاویانی که توانسته امروز رابطه فرهنگی خوبی بین مردم ایران و افغانستان را به تصویر بکشد، عاشقانه ۲ مهاجر افغان را به روی پرده نقره ای می برد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، پرهام کاویانی، کارگردان شیرازی فیلم سینمایی «سایبان»، که رویای ثبت دهکده توریستی در شهرش را در سر می پروراند، امروز (21 بهمن) در جمع خبرنگاران گفت: از سال 87 شروع به فیلم سازی کردم، اولین فیلم نامه بلند من «سایبان» بود که نتیجه چهار سال تلاش است، دوره فیلم نامه نویسی و کارگردانی را به شکل آکادمیک نگذراندم و به شکل تجربی وارد عرصه هنر سینما شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه در اولین درخواست برای پروانه ساخت موفق به ساخت این فیلم نامه رسیدیم، اظهار داشت: 2 سال زمان برد تا به مرحله تولید رسیدیم یکی از مشکلات ما انتخاب بازیگر افغانستانی بود که با همکاری حوزه هنری، هشت ماه برای آموزش بازیگران افغانستانی فعالیت انجام شد اما به خاطر اینکه به بازیگران افغانستانی به ویژه خانم ها اجازه فعالیت نمی دادند، کار تعطیل می شد.

 

وی با یادآوری این مطلب که با گروه «مام میهن» از طریق سفارت افغانستان آشنا شدم و مرضیه موسوی به عنوان (فرخنده) نقش اول خانم و امیرحسین عالمی به عنوان (صدیق) نقش اول مرد که هر 2 از مهاجرین افغانی هستند، در فیلم مشغول به فعالیت شدند، افزود: مجتبی رنجبر بازیگر شیرازی هم نقش مکمل این فیلم را بر عهده داشت که بسیار خوب از پس کاراکتر افغانی (برادر فرخنده) برآمد.

 

کاویانی با تاکید بر اینکه این فیلم اکنون در سینماهای کابل به روی پرده رفته است، اظهار داشت: منتقدین و کارشناسان افغانی هم روی این فیلم نظر داده اند و مردم افغانستان با این فیلم همزاد پنداری کردند، این فیلم بدبختی و مهاجرت افغان ها را به تصویر نمی کشد بلکه این فیلم عاشقانه های 2 جوان عاشق به هم در یک کشور غریب به نقش می آورد.

 

وی افزود: سعی شده است تا تصویر اشتباهی که در ذهن مردم است بازسازی و ترمیم می کند و امیداست تعامل فرهنگی و ادبیاتی بیشتری با مردم افغانستان داشته باشیم.

 

کاویانی با تاکید بر اینکه وضعیت بازگشت مالی ما هنوز معلوم نیست و بحث سینمایی و فروش گیشه در افغانستان هم باید منتظر اعلام همکارمان در افغانستان باشیم، گفت: این فیلم در جشنواره سویدن سوئد نامزد بهترین فیلم شده و در جشنواره افغانستان هم به عنوان بهترین فیلم معرفی شده است.

 

به گفته این کارگردان شیرازی، لوکیشن افغانستان این در روستای دلخون شش پیر سپیدان پر شده و محله های بازار وکیل، گودعربان و سردزک شیراز دیگر لوکیشن های این فیلم است که امیدوارم روزی بافت تاریخی شیراز به دهکده توریستی تبدیل شود و 80 درصد این فیلم در منزل «سرهنگ» رخ می دهد.

 

وی با اشاره به اینکه هیچ همکاری در هیچ زمینه ای اداره کل اتباع با ما نداشتند و نتوانستیم بودجه ای را از یونیسف بگیریم، اضافه کرد: متاسفانه سفارت افغانستان در زمینه حمایت از افغاغنه ضعیف عمل می کند.

 

کاویانی ضمن تقدیر از فرزاد امیرزاده، که به عنوان مجری طرح از صفر تا صد کار را به عهده گرفت و نقش مکمل «کاوه» را ایفا کرد، اظهار داشت: در این فیلم سعی شده است تا فضای ذهنی مخاطب به سمت معرفی ظرفیت های فرهنگی شیراز و زندگی سالم اتباع افغانی در ایران به نمایش درآید.

 

بر اساس این گزارش در ادامه، فرزاد امیرزاده، مجری طرح فیلم «سایبان» بازیگر نقش «کاوه» با اشاره به اینکه این کاراکتر شخصیت دوگانه دارد که گروه سمن در حمایت از آثار باستانی به وجود می آورد و از سوی دیگر می خواهد خانه پدری خود را که یک خانه قاجاری است به زمین بزند و در آن آپارتمان سازی کند که با مخالفت عنایت بخشی (سرهنگ و پدر کاوه) مواجه می شود، گفت: او در پایان این فیلم از قصد خود مبنی بر تبدیل این خانه به موزه باستان، خبر می دهد.

 

وی افزود: سه فیلم دیگر بازیگر کردم که «دعوت نامه» به کارگردانی مهرداد فرید و «سرنوشت بدخط» که در بوشهر فیلم برداری شد از نمونه این فیلم هاست و در فیلم «زخم باز» هم که به کارگردانی حسین تبریزی تولید شد، تهیه کننده بودم که این فیلم به جشنواره های خارجی راه یافته است.

 

امیدوارم جنگ در افغانستان تمام شود

 

اما در غیاب نقش اول مرد، در نشست خبری، مرضیه موسوی، نقش اول هم ضمن معرفی خود گفت: چهار سال است وارد عرصه در سینما و تئاتر شدم و بعد از «سایبان» در یک تله فیلم بازی کردم که قرار است سریال شود و تجربه «سایبان» تجربه خوبی بود.

 

وی اظهار داشت: امیدوارم جنگ تمام شود تا بتوانیم به افغانستان بروم اما ایران را بیشتر دوست دارم چون ایران به دنیا آمدم و اصلا تا حالا به افغانستان نرفتم اما اگر بروم برای زندگی به آن فکر نمی کنم.

 

لزوم حمایت مسئولین از «سایبان»

 

این گزارش می افزاید، اردلان نعمت اللهی، بازیگر نقش «اردل شوتی» هم گفت: فعالیت را مدرسه سینمایی مسعود کیمیایی شروع کردم و در «ستاره لیست» که از شبکه نمایش پخش شد، به ایفای نقش پرداختم و پس از آن در فیلم های «سایبان»، «سرنوشت بدخط»، «نگهدار جمالی وسترن می سازد» و همچنین مجموعه تلویزیونی «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد»، بازی کردم.

 

وی با اشاره به اینکه شخصیت «اردل شوتی» شخصیتی است که به محله های پایین اختصاص دارد، او خرید و فروش ضایعات می کند، کبوتر باز و کارتون خواب است، افزود: کاراکتر «اردل شوتی» قصه کوچه و برزن آدم های ناموفق را نشان می دهد.

 

نعمت اللهی با تاکید بر اینکه این فیلم نیاز به حمایت مسئولین دارد، اظهار داشت: برای ساخت این فیلم نزدیک به پنج میلیارد ريال خرج شده است.

 

احساس می کنم برای کاراکترهای سنگین ساخته شده ام

 

بر اساس این گزارش، مجتبی رنجبر، بازیگر شیرازی نقش «بصیر» (برادر فرخنده) هم با اشاره به اینکه عوامل کار بزرگی انجام دادند، گفت: در این فیلم نمی شد دیالوگ را حفظ کنی و اجرا کنی، چرا که پشت هر کلمه ای باید درک شکل می گرفت و احساس می کردم دارم در این نقش زندگی می کنم و در صحنه راحت بودیم و کارگردان با حوصله از ما بازی می گرفت.

 

وی با یادآوری این مطلب که نقش «بصیر» می تواند جذاب باشد، اضافه کرد: از کاراکتر دور بودم، نوع سبک زندگی و خانواده به هیچ وجه شبیه من نبود و در یک کلام کاراکتر سنگینی بود، او شغل کاذب داشت و مجرد است و خواهرش دختری است که عکاس است و می خواهد امروزی باشد و به وطن برگردد، اما «بصیر» فردی است که با دست فروشی گذران زندگی می کند، او تنهاترین کاراکتر است و من احساس می کنم برای این کاراکترها ساخته شده ام.

 

آخرین نفر این نشست خبری، زینب تبریک بازیگر فضای ذهنی «صدیق»، هم گفت: یک سال است وارد حرفه سینما شدم و تاکنون در فیلم «شادی» به کارگردانی سجاد عبدی و «سایبان» کار کردم، در این فیلم تنها در یک سکانس در فضای ذهنی «صدیق» به ایفای نقش پرداختم.

 

بازیگران این فیلم: عنایت بخشی، سولماز حصاری، مهدی سلوکی، امیرحسین عالمی، مرضیه موسوی، فرزاد امیرزاده، مجتبی رنجبر، اردلان نعمت اللهی، پرویز کره بندی، فائزه کریمی، ساناز اکبری، ابوالفضل جواهرپور، رضا قاسمی، وحید رجایی، اشکان کاویانی، هومهر نصیرزاده، مصطفی فلاحی، پریچهر مهاجری، مریم الله وردی و زنده یاد سارا عباسیان بودند.

 

پرهام کاویانی، کارگردان؛ فرزاد امیرزاده، مجری طرح؛ حسن اسدی، مدیرفیلم برداری؛ مسعود شاهوردی، صدابردار؛ کاوه ایمانی، تدوین؛ آرش قاسمی، صداگذار؛ ناصر چشم آذر، موسیقی؛ آبتین برقی، طراح صحنه؛ آناهیتا روستا، دستیاراول کارگردان، ماتیا معینی، منشی صحنه و همچنین محمود آسمانی، گریمور این فیلم بودند.

 

 

پایان پیام/130

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۲۸۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) تصاویر پربازدید از ساخت پهپاد و سیستم راداری توسط یک جوان افغان

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی منبع: خبرآنلاین

دیگر خبرها

  • تالاب‌های پلدختر زیستگاه ۳۵ نوع پرنده مهاجر
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • بهره برداری از راه آهن افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • بهره برداری افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • مقام افغان: یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند
  • بازگشت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر به افغانستان
  • (ویدیو) تصاویر پربازدید از ساخت پهپاد و سیستم راداری توسط یک جوان افغان
  • تماشای یک منظومه عاشقانه و انسانی در تهران/ چرا کارگردان شدم؟
  • بارسا کنار کشید، والورده جدید در راه رئال
  • میزبانی از دختران افغان در دومین روز نمایشگاه قرآن کابل