Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمارهای زیر بی کم و کاست روایت رسمی بانک جهانی از شاخص های اقتصادی ایران در حال حاضر و دوران رژیم پهلوی است و برای کسانی که دنبال حقیقت باشند سخن بسیار دارد. باهم به بررسی آن‌ها بپردازیم. به گزارش جنوب نیوز، آمارهای زیر بی کم و کاست روایت رسمی بانک جهانی از شاخص های اقتصادی ایران در حال حاضر و دوران رژیم پهلوی است و برای کسانی که دنبال حقیقت باشند سخن بسیار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باهم به بررسی آن‌ها بپردازیم.

پیشرفت پزشکی

بر اساس آمار بانک جهانی، در دوره پهلوی به ازای هر ۴۰۰۰ ایرانی، یک پزشک وجود داشت. اما اکنون به ازای هر ۶۷۰ نفر یک پزشک وجود دارد.

به عبارتی شاخص پزشک به جمعیت در دوره پس از انقلاب ۶ برابر بهبود یافته است.

شاخص پزشک به جمعیت در دوره پس از انقلاب ۶ برابر بهبود یافته است

*********

افزایش قدرت خرید خانوارهای ایرانی

سرانه هزینه مصرف خانوارها شاخصی است که نشان می‌دهد قدرت خرید هر خانوار در طول زمان چطور بوده است.

برای مقایسه این شاخص در طول سال‌های مختلف، ارقام آن متناسب با تورم تعدیل می‌شود. بانک جهانی در آمارهای خود سرانه هزینه مصرف خانوارهای ایرانی را بر اساس رقم ثابت سال ۲۰۱۰ تعدیل کرده است؛ یعنی ارقام هزینه خانوارها در سال ۱۹۶۰ را به رقم واقعی ۲۰۱۰ حساب کرده است.

با وجود تورم بازهم قدرت خرید خانوارها بیشتر شد

بر اساس این آمار، سرانه قدرت خرید خانوارهای ایرانی بر اساس ارقام ثابت سال ۲۰۱۰، در دوران پیش از انقلاب اسلامی همواره زیر ۱۰۰۰ دلار بوده است. اما این شاخص در سالیان اخیر به بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ دلار افزایش یافته که نشان می‌دهد قدرت خرید خانوارها نسبت به قبل از انقلاب ۲.۵ تا ۳ برابر بیشتر شده است.

********

افزایش ۱۰۰۰ درصدی صادرات کالا

صادرات کالای ایران در دوران پس از انقلاب، رشدهای خیره‌کننده‌ای نسبت به قبل از انقلاب داشته است.

بر اساس آمارهای بانک جهانی، صادرات کالای ایران در سال پایانی رژیم پهلوی ۸ میلیارد دلار بوده است. اما در شرایط فعلی ارزش صادرات کالای ایران با رشد هزار درصدی نسبت به قبل از انقلاب، رکوردهای ۸۸ میلیارد دلار را نیز گذرانده است.

افزایش هزار درصدی صادرات کالای ایران

********

سرانه درآمد ملی

سرانه درآمد ناخالص ملی شاخصی است که از تقسیم مجموع درآمد ناخالص ملی یک کشور بر تعداد جمعیت آن به دست می‌آید.

بر اساس آمارهای بانک جهانی، در دوران پهلوی سرانه درآمد ملی ایرانیان بین ۲۶۰ تا ۲۲۰۰ دلار بوده است. اما در دوران پس از انقلاب با وجود دو سه برابر شدن جمعیت کشور، سرانه درآمد ملی ایرانیان به رکوردهای بالاتر از ۷۰۰۰ دلار هم رسیده است که نشانه افزایش چند صد درصدی نسبت به قبل از انقلاب است.

افزایش سرانه درآمد ملی ایرانیان

******

درآمد ناخالص ملی

بر اساس آمار بانک جهانی، درآمد ناخالص ملی ایران از ۳۱۶ هزار میلیارد تومان در سال ۱۹۷۹ (به قیمت‌های ثابت امروز) به حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان در سال‌های اخیر افزایش یافته که رشد حدوداً ۲ برابری نشان می‌دهد.

رشد حدود ۲ برابری درآمد ناخالص ملی ایران

*******

تولید ناخالص داخلی

تولید ناخالص داخلی ایران (تعدیل شده بر اساس نرخ‌های ثابت سال ۲۰۱۰) از قبل انقلاب تاکنون تقریباً سه برابر شده است. تولید ناخالص داخلی ایران در سال‌های پایانی دوران رژیم پهلوی (تعدیل‌شده به نرخ سال ۲۰۱۰) بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار بود.

این شاخص در سالیان اخیر از ۵۴۰ میلیارد دلار هم عبور کرده است. لازم به توجه است که ارقام فوق، بر اساس نرخ‌های واقعی تولید ناخالص داخلی کشور است، وگرنه بر اساس نرخ‌های جاری، تولید ناخالص داخلی ایران نسبت به قبل از انقلاب که حداکثر ۹۰ میلیارد دلار بود که در سال‌های اخیر به رکورد ۶۰۰ میلیارد دلار هم رسیده و رشد ۷-۶ برابری نشان می‌دهد.

رشد چندین برابری تولید ناخالص داخلی

*******

ارزش افزوده بخش صنعت

ارزش افزوده بخش صنعت به معنای ارزش مجموع تولیدات بخش‌های صنعتی کشور است.

بانک جهانی بر اساس قیمت‌های ثابت سال ۲۰۱۰، از رشد ۷-۶ برابری ارزش افزوده بخش صنعت ایران در سالیان اخیر نسبت به قبل از انقلاب خبر داده است.

بر اساس قیمت‌های ثابت سال ۲۰۱۰، ارزش افزوده بخش صنعت ایران در دوره رژیم پهلوی کمتر از ۱۰ میلیارد دلار بوده که اکنون به حدود ۷۰ میلیارد دلار افزایش یافته است (رشد ۶۰۰ درصدی).

رشد ۷-۶ برابری ارزش افزوده بخش صنعت ایران در سالیان اخیر نسبت به قبل از انقلاب

*******

رشد ۳۰۰ درصدی بخش کشاورزی

بخش کشاورزی از جمله بخش‌های اقتصادی است که پس از انقلاب اسلامی، احیا شد. در دوران پهلوی به علت اتخاذ سیاست‌های نادرست مثل انقلاب سفید، بخش کشاورزی ایران تقریباً نابود شد و ایران به واردکننده بزرگ محصولات کشاورزی تبدیل شد.

پس از انقلاب اسلامی با توجه ویژه نظام به توسعه بخش کشاورزی، ایران به سمت خودکفایی در کالاهای استراتژیک مثل گندم حرکت کرد. این سیاست‌ها خود را در آمارهای بانک جهانی نشان می‌دهد به طوری که با محاسبه ارزش افزوده بخش کشاورزی به قیمت ثابت سال ۲۰۱۰، شاهد رشد ۳۰۰ درصدی این شاخص نسبت به اواخر رژیم پهلوی هستیم.

توسعه کشاورزی پس از انقلاب

*******

مرگ و میر نوزادان

به مدد بهبود چشمگیر خدمات بهداشتی و درمانی در ایران پس از انقلاب اسلامی، آمار مرگ و میر نوزادان به شدت نسبت به قبل از انقلاب، افت کرده است.

در دوران رژیم پهلوی سالانه بیش از ۱۴۰ هزار نوزاد جان خود را از دست می‌دادند که این رقم در سالیان اخیر به زیر ۲۰ هزار نوزاد کاهش یافته یعنی یک هفتم آن دوران کاهش یافته است.

کاهش چشمگیر تعداد مرگ و میر نوزادان پس از انقلاب

*******

استفاده مردم از سفرهای هوایی

قبل از انقلاب سالانه بین ۲ تا ۳ میلیون نفر از مردم ایران از سفرهای هوایی استفاده می‌کردند که این رقم در دوران فعلی با رشد ۵۰۰-۴۰۰ درصدی به ۱۷ میلیون نفر در سال رسیده است. این شاخص به خوبی افزایش سطح رفاه را در جامعه نشان می‌دهد.

رشد ۵۰۰ درصدی سفرهای هوایی پس از انقلاب

*******

رشد سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها

تشکیل سرمایه ثابت ناخالص به معنای میزان سرمایه‌گذاری انجام‌شده در یک کشور است.

در سیستم حساب های ملی تشکیل سرمایه ناخالص همان مفهوم سرمایه گذاری در کالاهای سرمایه ای است که شامل ماشین آلات، ساختمان، جاده و سایر اقدامات زیرساختی یک کشور است.

تشکیل سرمایه ناخالص میزان اضافه شده به موجودی سرمایه ساختمان ها، تجهیزات و موجودی انبار یا بعبارت دیگر میزان اضافه شده به ظرفیت تولید کالاها را اندازه گیری می کند.

افزایش تا ۳ برابری سرمایه‌گذاری پس از انقلاب

بانک جهانی با محاسبه میزان سرمایه‌گذاری انجام‌شده در ایران بر اساس قیمت‌های ثابت از سال ۱۹۶۰ بدین سو، نشان داده که پس از انقلاب، سالانه ۳-۲ برابر قبل از انقلاب بوده است. رشد سرمایه‌گذاری‌ها پس از انقلاب، در توسعه زیرساخت‌های و خدمات عمرانی کشور به خوبی مشخص است.

*******

گسترش بخش خدمات

ارزش افزوده بخش خدمات به قیمت‌های ثابت سال ۲۰۱۰ از اول انقلاب تاکنون ۵ برابر شده است. ارزش افزوده بخش خدمات در ایران در سال‌های قبل از انقلاب به نرخ روز سال ۲۰۱۰ همواره کمتر از ۵۰ میلیارد دلار بود اما در سالیان اخیر به رکورد ۲۵۰ میلیارد دلار رسیده است.

ارزش افزوده بخش خدمات از اول انقلاب تاکنون ۵ برابر شده است

********

تقویت بخش خصوصی

پس از انقلاب، میزان تسهیلات پرداختی به بخش خصوصی از منابع داخلی، به طور چشمگیری رشد کرده است که نشاندهنده توجه ویژه به بخش خصوصی در ایران دوران است.

بانک جهانی بر مبنای شاخص نسبت تسهیلات پرداختی به بخش خصوصی نسبت به تولید ناخالص داخلی، از رشد چشمگیر توسعه بخش خصوصی در دوران پس از انقلاب خبر داده است.

رشد چشمگیر توسعه بخش خصوصی در دوران پس از انقلاب مرجع: مشرق

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۳۱۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراکتور فردا سرمربی خود را معرفی می‌کند!

به گزارش “ورزش سه”، اگر در تبریز باشید هر هفته فرصت این را دارید که با مراجعه به یک منطقه صنعتی در غربی‌ترین نقطه تبریز، با سرمربی (حالا مسئول فنی) هم‌صحبت بشوید. البته این تنها رویداد عمومی موجود برای خبرنگاران حوزه نیز محسوب می‌شود و طبیعتا بیشتر از سایر شهرها موردتوجه قرار می‌گیرد و این توجه پیش از بازی با پرسپولیس و استقلال مضاعف می‌شود و خبرنگاران بیشتری برای پوشش رسانه‌ای به بنیان دیزل می‌روند.

بعد از ظهر با عبور از حراست سخت‌گیر و ناسازگار بنیان دیزل، به باشگاه تراکتور می‌رسید. ساعت حوالی یک است و بازیکنان در هتل حضور دارند و برخی از آنها با خبرنگاران خوش می‌کنند. حالا به تونل منتهی سالن نشست خبری می‌رسید؛ جایی که با تصویر محمدرضا زنوزی، بازیکنان تراکتور و سرمربیان ادوار این تیم روبرو می‌شوید.

نشست خبری در تبریز معمولا به این شکل است که ابتدا ریش سفیدها سوالات خود را می‌پرسند و سپس کم کم نوبت به سایرین می‌رسید. هواداران تراکتور با دقت و وسواس کنفرانس‌های مطبوعاتی را تماشا می‌کنند و بعد از آن به قضاوت خبرنگاران می‌پردازند و به همین دلیل این فرصتی را به وجود می‌آورد که خبرنگاران با سوالات خود توجه عمومی را به خود جلب کنند؛ انتخاب برخی از آنها جلب محبوبیت است و البته بسیاری دیگر هم مستقلانه سوال می‌پرسند.

سوال اول با لحنی مهربانانه از سوی خبرنگاری باتجربه طرح شد و سپس یکی از خبرنگاران قدیمی که دیگر کمتر پیش می‌آید به نشست خبری برود، در دومین سوال جنجال را به پا می‌کند: “تیم را شما (حمید مطهری) هدایت می‌کنید یا خرزو خان؟” اشاره او به عدم امضای قرارداد یحیی گل‌محمدی است.

البته این خبرنگار حواسش هست که این سوال می‌تواند تبعاتی را برایش به دنبال داشته باشد و شاید به همین دلیل در بخشی از سوالش به جای نام پرسپولیس از “پیروزی” استفاده می‌کند تا به این شکل هواداران تراکتور را با خود همراه کند یا حداقل از زیر فشار احتمالی آنها خارج شود.

حمید مطهری پاسخی ساده و بی‌دردسر به این پرسش می‌دهد و از آن می‌گذرد تا به سایر خبرنگاران برسد. در حالی که مسئول هیئت فوتبال تبریز از خبرنگاران می‌خواهد که تنها یک سوال مرتبط با بازی بپرسند، این خبرنگار دوباره به سراغ همین موضوع می‌رود، البته دوباره با احتیاط و با تلاش برای اینکه مورد هجمه هواداران و صفحات هواداری قرار نگیرد.

“شما مربی تیم ملی بودید و برای شما احترام قائلیم و امیدواریم سوالاتمان جور دیگری تعبیر نشود اما وظیفه ما به عنوان نماینده افکار عمومی این است که مشخص کنیم که نقش آقای مطهری که سابقه سرمربیگری در نساجی را ماورای نتایج داشته و دستیار آقای گل‌محمدی بوده، چیست و آیا قراردادتان به عنوان مربی بوده یا سرمربی و اینکه آیا باید منتظر سرمربی جدید باشیم یا نه؟”

مطهری بار دیگر با لحنی آرام پاسخ می‌دهد و می‌گوید که برای او تفاوتی ندارد نفر اول باشد یا صدم. شاید او انتظارش را نداشت که در آستانه بازی حساس استقلال _دیداری که حتی هواداران منتقد و معترض را هم متحد کرده_ چنین سوالاتی طرح شوند و احتمالا انتظار حمایت از تیم را داشته است.

مسئول فنی تراکتور که از سوی باشگاه به عنوان دستیار اول سرمربی معرفی شده، مسئولیت پاسخ به این سوال را به درستی به باشگاه محول می‌کند. باشگاه تراکتور پاسخ جدیدی به این پرسش نداشته و اساسا به نظر می‌رسد که موضوع از دست آنها نیز خارج باشد.

البته در همان زمان معارفه مطهری مشخص بود که او حداقل در این دو بازی با ذوب‌آهن و استقلال نفر اول باشد و به همین دلیل انتظار می‌رفت که این سوالات حداقل از بازی بعدی طرح شوند؛ هرچند که هیچ بعید نیست که ماجرای یحیی گل‌محمدی بیشتر هم به طول بیانجامد چرا که هنوز پاسخ روشنی به حل مشکلات او وجود ندارد.

در نهایت باید گفت که بیشتر خبرنگاران با روی خوش با مطهری برخورد کرده و همانطور که ارتباط خوبی با پاکو خمس داشتند، با این مربی هم برخوردی حمایت‌گرانه انجام دادند. خبرنگار منتقد نیز بعد از پایان نشست خبری دست بر گردن مربی قرمزها، راهی محوطه شد و به نوعی قصد داشت که پل ارتباطی بیشتری با او بزند؛ البته تکنیک سوال با کلمات عجیب (خرزو خان) شاید خم برای این باشد که خبرنگار در ذهن مربی باقی بماند و از ذهن او خارج نشود.

به هر حال بازی فردا یک آزمون مهم و در عین حال یک فرصت طلایی برای حمید مطهری است که با نتیجه گرفتن مقابل استقلال، خود را تا حدی از شر این سوالات رها کند و با شرایطی بهتر به استقبال آینده تراکتور برود.

دیگر خبرها

  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • حضور تجار در «ایران اکسپو»بهترین پاسخ به ناامن جلوه دادن کشوربود
  • فرانسه جایگاه خود را بین ۱۰ اقتصاد برتر از دست می‌دهد
  • تراکتور فردا سرمربی خود را معرفی می‌کند!
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند
  • (ویدئو) پاسخ جالب همسر کاپیتان تیم ملی فوتسال به یک سوال جنجالی
  • ببینید | پاسخ جالب همسر کاپیتان تیم ملی فوتسال به یک سوال جنجالی