Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت با حضور در برنامه خبری ، وضعیت بهداشت و درمان مردم پس از پیروزی انقلاب اسلامی را تشریح کرد و عنوان داشت که وضعیت روستاها بهتر از حاشیه ها شهرهای کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید حسن هاشمی در برنامه "تیتر امشب" شبکه خبر، گفت: امید به زندگی در دوران قبل از انقلاب و در دهه ۳۰، حدود ۳۵ سال و در سال های ابتدایی انقلاب اسلامی حدود ۵۵ سال بود اما در حال حاضر، امید به زندگی ایرانیان حدود ۲۵ سال افزایش پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سن امید به زندگی برای مردان حدود ۷۴ سال و برای زنان حدود ۷۸ سال است که دلیل عمده آن، ارتقای سواد، دانش، توسعه وسایل ارتباط جمعی، تامین آب آشامیدنی سالم و ارتقای بهداشت عمومی در کنار خدمات دولت های بعد از انقلاب بوده است.

هاشمی گفت: بین امید به زندگی مردم ایران با کشورهای همتراز خود، تفاوت زیادی وجود دارد و اگر جنگ تحمیلی و آمار بالای قربانیان حوادث جاده ای در کشور نبود، مردم هم مراقبت بیشتری می کردند، تحرک بیشتری داشتند و مراقبت های بهداشتی را رعایت می کردند، طول عمر مردم بیشتر بود.

وی افزود: قبل از انقلاب اسلامی، ۷۰ درصد از مرگ مردم به دلیل بیماری های واگیر بود و دلیل عمده آن پوشش ۳۰ درصدی واکسیناسیون بود در حالی که امروز پوشش واکسیناسیون در کشور ۱۰۰ درصد است.

وزیر بهداشت ادامه داد: ۱۵ سال است که فلج اطفال ریشه کن شده و بیماری هایی مانند دیفتری، آبله و سرخک به حداقل و حدود صفر رسیده و بیماری های واگیر علت کمتر از ۱۰ درصد از مرگ مردم ایران است.

هاشمی افزود: شیوع بالای بیماری های غیرواگیر نشان دهنده تمول جوامع است در برخی از کشورهای همسایه بیماری های واگیر، قربانی های زیادی می گیرد اما در ایران بیماری های قلبی و عروقی، سبک زندگی و رژیم غذایی نامناسب و بیماری های غیرواگیر، دلیل عمده مرگ مردم است.

وی گفت: در کنترل بیماری های واگیر در منطقه، بی نظیر هستیم و یکی از دلایل آن هم ایجاد شبکه بهداشتی مدرن و مجهز در روستاها بعد از انقلاب بود.

وزیر بهداشت افزود: در دوران قبل از انقلاب مرگ مادران باردار ۱۳۰ در هر صد هزار نفر بود در حالیکه در حال حاضر به کمتر از ۱۸مورد در صدهزار رسیده و این یعنی ۱۱۲ مادر بیشتر زنده می مانند.

وی گفت: مرگ نوزادان در دوان قبل از انقلاب، ۱۳۶ در هر صد هزار تولد زنده بود اما امروز این شاخص به ۹.۶ در هر صد هزار تولد زنده رسیده و این ناشی از خدمات و حمایت های وزرای بهداشت سابق، دولت ها و مجالس گذشته است و ما به این حمایت ها قانع نیستیم و علاقه مندیم که مرگ مادران باردار به ۶ مورد در هر صد هزار نفر برسد.

هاشمی ادامه داد: رسیدن مرگ مادران باردار به صفر، امکان پذیر نیست و در بهترین نظام های سلامت دنیا این شاخص حدود ۶ در هر صد هزار نفر است. 

وی افزود: شبکه بهداشت و درمان کشور با وجود موقعیت جغرافیایی ویژه کشور، شیوع بیماری های غیر واگیر در کشورهای منطقه و جنگ در کشورهای همسایه و مبارزه با تروریسم، کارآمد است و موفقیت های زیادی داشته است.

وزیر بهداشت، تاکید کرد: اگر انقلاب در کشور رخ نداده بود شرایط کشور و مردم باز هم تغییر می کرد اما جهت این تغییرات به سمت مناطق محروم و مرزی نبود.

هاشمی ادامه داد: در روزهای اخیر در استان هرمزگان ۲۲۸ پروژه بهداشتی و درمانی را افتتاح کردیم و ۳۶۰ پروژه دیگر در حال اجرا است و در استان سیستان و بلوچستان نیز ۵۶۰ پروژه بهداشتی و درمانی در حال ساخت است. 

وی گفت: امروز هیچ مرکز بهداشتی در کشور فاقد پزشک نیست در حالی که در دوران قبل از انقلاب حتی در بعضی مراکز استان ها پزشک متخصص وجود نداشت و در بسیاری از شهرهای کشور تعدادی پزشک هندی و بنگلادشی، خدمات ارائه می دادند.

هاشمی افزود: در حال حاضر ۵۰ هزار پزشک متخصص و فوق تخصص در کشور فعالیت دارند در حالیکه در اوایل انقلاب ۲۹۰۰ پزشک متخصص در کشور فعالیت داشتند.

وی گفت: تعداد دانشجویان رشته های علوم پزشکی از ۲۵ هزار نفر در اوایل انقلاب اسلامی به ۲۵۰ هزار نفر افزایش یافته و سطح علم، دانش و مهارت آنها بسیار بالا است.

وزیر بهداشت تاکید کرد: در روستاها علاوه بر فعالیت شبکه بهداشت و درمان، بهورزان حضور دارند و به مردم خدمات ارائه می دهند و علاوه بر این، پزشکان نیز حضور دارند و به ازای هر ۳ هزار نفر در روستاها، یک پزشک فعالیت دارد و شب را در روستاها می ماند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۳۲۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز

آفتاب‌‌نیوز :

بهرام عین‌الهی درباره مسمومیت الکلی اخیر برای جمعی از پزشکان در شیراز گفت: کلا در علم پزشکی مصرف ۲ دو چیز را همه عالمان پزشکی انکار می‌کنند و من هم جدا از مسائل شرعی صحبت می‌کنم. امروزه می‌گویند بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف سیگار است و می‌گویند تقریبا تمام اعضای بدن می‌تواند از مصرف سیگار دچار عارضه شود و متاسفانه می‌بینیم بعضی‌ها سیگار می‌کشند و بعضی‌ها خودشان ممکن است جزو پزشکان باشند، الکل هم همین طور است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: الکل هم جدا از مسائل شرعی از نظر پزشکی یکی از عواملی است که بسیاری از بیماری‌ها را ایجاد می‌کند، به خصوص می‌تواند در کبد عوارض بسیار زیادی داشته باشد. در رشته خود ما که چشم پزشکی هستیم؛ الکل‌هایی که استاندارد نیستند و ناخالص هستند باعث کوری می‌شوند که به آن الکل متانول می‌گویند در واقع الکل چوب این کار را انجام می‌دهد.

وی با بیان این که ما انتظارمان این است وقتی دانشمندان و عالمانی داریم که خودشان عوارض را می‌بینند خودشان به آن عوامل استناد کنند، عنوان کرد: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است؛ بنابراین نه تنها در مورد جامعه پزشکی بلکه درباره مردم هم استفاده از الکل می‌تواند عوارض بسیار زیادی ایجاد کند، عمر افراد را کوتاه می‌کند و می‌تواند بیماری‌هایی را در درازمدت داشته باشد، به خصوص بیماری کبدی را می‌تواند به وجود بیاورد که آینده بدی را رقم بزند.

عین‌الهی با اشاره به این که وزارت بهداشت وظیفه‌اش این است که اطلاع‌رسانی کند، گفت: وزارت بهداشت می‌تواند بگوید این عوارض وجود دارد، ولی حالا اگر کسی سیگار می‌کشد ما عوارضش را می‌گوییم، انتخاب خودش است، الکل هم همین است و ما حتما می‌گوییم مردم عزیزمان استفاده نکنند برای این‌که عوارض درازمدتی دارد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • خدمات رایگان دندانپزشکی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • شوراهای اسلامی نماد خرد جمعی و وحدت هستند
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب