Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-29@22:18:29 GMT

راه طبیعی رقیق کردن خون چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۳۳۲۷۷

سیر خاصیت رقیق‌کنندگی خون را دارد و مصرف آن به طور منظم باعث جلوگیری از لخته شدن خون می‌شود.به گزارش بلاغ، مواد غذایی که با خاصیت رقیق کنندگی خون شناخته می شوند از ایجاد لخته های خونی مشکلات ناشی از آن در بدن پیشگیری می کنند. ولی تا چه حد تاثیرگذار هستند؟

عوامل رقیق کننده خون Blood thinning که به نام داروهای ضد انعقاد anticoagulant هم شناخته می شوند برای درمان تعدادی از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این داروها از تشکیل لخته های خون که منجر به حمله قلبی، سکته مغزی یا سایر مشکلات جدی سلامت می شوند، جلوگیری می کنند. انواع مختلفی از مواد طبیعی هم دارای اثرات رقیق کننده خون هستند از جمله برخی غذاها و مکمل های رایجی که استفاده می کنیم. با این حال این مواد نباید به عنوان جایگزین داروهای ضد انعقاد تجویز شوند.

رقیق کننده خون طبیعی : سیر

نویسندگان مقاله ای که در سال ۲۰۰۱ در مجله پزشکی داخلی JAMA منتشر شده بود گزارش داده بودند که در برخی مطالعات به اثبات رسیده که سیر اثر مهار کننده بر تجمع پلاکت ها  یکی از مراحل اولیه تشکیل لخته خون  دارد. با این حال مطالعات دیگر نشان داده اند در صورتی که سیر به اندازه توصیه شده روزانه مصرف شود اثر رقیق کنندگی خون نخواهد داشت.

نویسندگان مقاله ای که در سال ۲۰۱۳ در مجله بررسی های انتقادی در علوم غذایی و تغذیه Critical Reviews in Food Science and Nutrition منتشر شده، با بررسی تمام مطالعات پزشکی انجام شده در مورد سیر به این نتیجه رسیدند که شواهد کافی برای این که سیر در جلوگیری از لخته شدن خون مفید است، وجود دارد ولی برای این که اثر رقیق کننده داشته باشد با به طور بالقوه اثر داروهای ضد انعقادی را افزایش دهد باید به مقدار زیاد مصرف شود. برای تایید ویژگی بالقوه رقیق کنندگی خون سیر به مطالعات بیشتری نیاز است.

رقیق کننده خون طبیعی : ماهی و روغن ماهی

ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا۳، اسیدهای EPA و DHA* است که اثر رقیق کنندگی خون دارند.EPA و DHA با جلوگیری از تشکیل موادی که منجر به لخته شدن خون می شوند به عنوان رقیق کننده عمل می کنند. مکمل های روغن ماهی به شکل کپسول و شربت در دوزهای مختلفی در دسترس هستند.

منابع غذایی EPA و DHA شامل ماهی های چرب از جمله ماهی کد ، سالمون، ساردین، ماهی تن و ماهی خالخالی هستند. انجمن قلب آمریکا اشاره می کند که داده ای این تحقیق مصرف روزانه ۰.۵ تا ۱.۸ گرم ترکیب EPA و DHA را برای کاهش بیماریهای قلبی عروقی توصیه می کند که معادل مصرف دو وعده ماهی در هفته است.

*اسیدهای EPA و DHA : ای پی آ (اسید ایکوزاپنتائنویک) و دی اچ آ (اسید دوکوزاهگزانوئیک ) از مشتقات اصل امگا ۳، ALA ( اسید آلفا لینوئیک) هستند. روغن ماهی منبع مستقیم EPA و DHA است. در واقع، ماهی ها که به طور مستقیم یا غیر مستقیم از فیتوپلانگتون ها تغذیه می‌کنند، سرشار از ALA هستند که تبدیل به EPA و DHA می‌شود.

رقیق کننده خون طبیعی : ویتامین E

ویتامین E با مکانیسم ها مختلف از ایجاد لخته خون جلوگیری می کند ( حداقل در آزمایشگاه ). اثر رقیق کنندگی آن بستگی به دوز مصرفی اش دارد یعنی تاثیر آن در غلظت های پایین ممکن است معنی دار نباشد. تحقیقات بیشتری برای تعیین دوز مناسب ویتامین E برای اثر رقیق کنندگی خونش نیاز است. ویتامین E در تعدادی از خوراکی ها از جمله غلات کامل، روغن سبوس گندم، روغن بادام، روغن آفتابگردان، زرده تخم مرغ، دانه ها و آجیل ها یافت می شود.

رقیق کننده خون طبیعی : گیاهان حاوی کومارین Coumarin

داروی وارفارین warfarin ( کومارین Coumarin ) که معمولا به عنوان رقیق کننده خون تجویز می شود از ماده ای شیمیایی به نام کومارین که از گیاهان بدست می آید، مشتق شده است. بیش از ۳۴۰۰ کومارین مختلف در مجموعه ای گسترده از گیاهان، قارچ ها و باکتری ها یافت می شود. با این حال کومارین های بسیار کمی اثر ضد انعقادی دارند که به طور معمول ضعیف است و درست نیست که فکر کنیم گیاهانی که حاوی کومارین هستند اثرات دارویی مشابه وارفارین دارند. در واقع شواهد قابل توجهی برای استفاده از منابع گیاهی کومارین به عنوان رقیق کننده موثر خون وجود ندارد. با این حال بسیاری از پزشکان توصیه می کنند افرادی که داروی رقیق کننده خون استفاده می کنند برای پیشگیری از تشدید اثر دارو از گیاهان حاوی کومارین استفاده نکنند. از جمله ریشه آنجلیکا* angelica root، گل آرنیکا arnica flower، انیسون anise ، بابونه ، شنبلیله ، ریشه شیرین بیان، جعفری و شبدر قرمز red clover.

* گیاه سنبل ختایی یا اَنجلیکا angelica root :یکی ازانواع گیاهان است که از ریشه، دانه و میوه ی آن برای ساختن داروها استفاده می شود. اَنجلیکا در موارد سوزش سر دل، نفخ شکم، کاهش اشتها (آنورکسیا)، آرتروز (التهاب مفاصل)، مشکلات گردش خون، آب ریزش بینی (زکام تنفسی)، عصبانیت و برافروختگی، طاعون و مشکلات خواب (بی خوابی) استفاده می شود.

* گل آرنیکاarnica flower : نام های دیگر آن سوسن کوهی، تنباکوی کوهی، همیشه بهار کوهی، خانق الفهد، دخان الفوح، دود خوشبو ، آرنیقه ؛ این گیاه دارای خواص درمانی بسیاری است.

* انیسونanise : انیسون که آن را بادیان رومی و رازیانه ی رومی نیز می‌ نامند، گیاهی است با دانه‌ های بسیار معطر.

هشدارها و اقدامات احتیاطی

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری هاف ۵۳ درصد از بزرگسالان در آمریکا از مکمل های غذایی استفاده می کنند. در مورد داروها و مکمل های غذایی و اثر افزایشی آن ها روی ترکیبات رقیق کننده خون مشورت کنید. مصرف داروهای ضد انعقادی که برایتان تجویز شده را متوقف نکنید یا قبل از مشورت با پزشک با محصولات گیاهی جایگزین نکنید.

اگرچه بسیاری از مواد رقیق کننده خون طبیعی به صورت بالقوه از ایجاد لخته در خون پیشگیری می کنند ولی برای تعیین تعاملات ، فرم ها و دوز های موثر و استاندارد آن ها برای سلامت به تحقیقات بیشتری نیاز است.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۳۳۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرنگار مهر، نامدار ملکپور صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: با توجه به وجود استخرهای ذخیره آب کشاورزی فراوانی که در سطح استان وجود دارد، با مشاوره کارشناسان مدیریت شیلات و امور آبزیان، کشاورزان می‌توانند نسبت به ماهی‌دار کردن استخرهای ذخیره آب کشاورزی خود اقدام نمایند.

وی افزود: در صورت بهره‌برداری کامل از این استخرهای ذخیره آب کشاورزی امکان تولید بیش از یک هزار تن ماهی قزل‌آلای رنگین کمان در سطح چهارمحال و بختیاری وجود خواهد داشت.

مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برای این کار باید کشاورزان نسبت به ذخیره ماهیان با وزن بین ۵۰ تا ۱۰۰ گرم اقدام نمایند تا در پایان فصل کشاورزی یعنی اواخر مهر یا اواسط آبان ماه ماهیان به وزن بازاری رسیده و روانه بازار مصرف شود.

ملکپور عنوان کرد: از دیگر اقداماتی که برای پرورش ماهی قزل‌آلا در این نوع استخرها می‌توان انجام داد استفاده از دستگاه‌های هواده اسپلش یا برج‌های هوادهی در استخر است.

وی خاطرنشان کرد: از مزایای پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی می‌توان به افزایش بهره‌وری محصول کشاورزی نیز اشاره کرد، آب استخرهای کشاورزی که در آن ماهیان پرورش داده می‌شوند غنی از املاح و مواد معدنی مناسب برای رشد سایر محصولات کشاورزی هستند.

کد خبر 6090769

دیگر خبرها

  • سه منبع گیاهی و فوق‌العاده امگا۳
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • اتفاق عجیب در بازار اجاره مغازه / ۵ متر راه پله ماهی ۵ میلیون!
  • ماهی کبابی را با این روش خاص بپزید و لذت ببرید
  • قلم قرمز روی شاه ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • محموله ۱۵ تنی خوراک ماهی قاچاق در الیگودرز توقیف شد
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • یکخوابه‌های تهران قیامت به پا کردند! / رهن کامل آپارتمان ۳۰ تا ۵۰ متر چند؟