Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-19@06:48:06 GMT

چه زماني و چگونه قرص آهن بخوريم؟

تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۳۳۶۰۵

چه زماني و چگونه قرص آهن بخوريم؟

خبرگزاري آريا - بسياري از ايرانيان به دليل کم خوني و فقر آهن از قرص آهن استفاده مي کنند و براي آن ها سوال است که بهترين زمان مصرف قرص آهن کي مي باشد.
به گزارش گروه فضاي مجازي خبرگزاري ميران، لازم است توجه کنيد که نبايد خودسرانه از قرص آهن استفاده کنيد، چون باعث اختلال در کبد و معده مي‌شود. مساله دوم درباره قرص آهن اين است که بهترين زمان مصرف قرص آهن کي مي‌باشد تا با مصرف سايد مواد مورد نياز بدن تداخل نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلا مصرف قرص آهن با قرص کلسيم به هيچ وجه توصيه نمي‌شود. پس بهتر است با بهترين زمان مصرف قرص آهن آشنا شويد تا از خواص اين قرص بهره‌مند شويد. ما دراين مقاله بهترين زمان مصرف قرص آهن را به شما مي‌گوييم.
مجيد حسني قمي متخصص تغذيه و رژيم درماني در خصوص بهترين زمان براي مصرف قرص آهن گفته است: زماني که معده خالي است، مقدار بيشتري آهن جذب بدن مي‌شود. وي در ادامه افزود: آهن يک ين فلزي است که چنانچه با اسيد معده ترکيب شود به زمان جذب بيشتري احتياج دارد.
اين متخصص با اشاره به اينکه چنانچه فردي دچار حالت تهوع شود بهتر است بعد از غذا يا قبل از خواب مصرف کند، افزود: مصرف ويتامين c. گذشته از اينکه حالت تهوع را کاهش مي‌دهد موجب افزايش جذب آهن مي‌شود.
وي به منبع خوب آهن اشاره کرد و گفت: گوشت‌ها، جگر از منبع خوب آهن هستند همچنين مصرف ويتامين c. به دليل اينکه حالت اسيدي دارد در جذب آهن کمک کننده است. مصرف ليمو به دليل حالت اسيدي بودن و فلفل دلمه‌اي جذب آهن را افزايش مي‌دهد.
بهترين زمان مصرف قرص آهن زماني است که معده‌ي فرد خالي باشد؛ بنابراين اول صبح و بصورت ناشتا بيشترين ميزان جذب آهن از اين قرص صورت خواهد گرفت. اما مشکلي که براي برخي افراد در مصرف ناشتاي اين قرص پيش مي‌آيد نفخ و بيقراري معده در طول روز مي‌باشد؛ بنابراين يک مورد ديگر از زمان درست مصرف قرص آهن، ساعات انتهايي شب و قبل از خواب است. البته در صورتيکه شام خود را زودتر خورده باشيد.
همچنين بهتر است قرص آهن با مکمل کلسيم يا موادغذايي حاوي کلسيم مصرف نشود. مثلا مصرف قرص آهن با يک ليوان شير اصلا کار درستي نيست. بهتر است قرص آهن را با يک ليوان آب مصرف نماييد.
البته در نظر داشته باشيد قبل از اهميت زمان درست مصرف قرص آهن، تجويز اين پزشک توسط پزشکتان اهميت بيشتري دارد. چرا که مصرف خودسرانه اين قرص ميتواند باعث مشکلات بعدي شود. همچنين توصيه ميشود اين قرص بصورت طولاني مصرف نشود. معمولا بهترين طول دوره براي مصرف مداوم آن 6 ماه است. از جمله عوارض قرص آهن مي‌توان به آسيب رسيدن به کبد و معده اشاره کرد.
همچنين بهتر است بجاي مصرف اين مکمل‌ها از منابع غني آن که در طبيعت موجود است استفاده نماييد. مثل کاهو، گوشت، سبوس گندم و سبوس برنج.
منبع:الو دکتر
انتهاي پيام/
خبرگزاري ميزان: انتشار مطالب و اخبار تحليلي ساير رسانه هاي داخلي و خارجي لزوماً به معناي تاييد محتواي آن نيست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضاي رسانه اي منتشر مي شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۳۳۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین راهکار برای کاهش وزن

به گزارش خبرآنلاین، در حالی که تب مصرف داروهای لاغری به صورت خودسرانه و تجویز پزشک در میان افراد دارای اضافه وزن به شدت داغ است اما سازمان غذا و دارو از مجموع تمام داروهای تایید شده لاغری تنها مصرف یک دارو را به بدون نسخه مجاز اعلام کرده و مصرف خودسرانه سایر داروها قطعا عوارضی را برای مصرف‌کنندگان دارد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: آمار افراد با اضافه وزن و چاقی نه تنها در ایران که در بسیاری از کشورها روند رو به افزایش دارد. آمارهای رسمی وزارت بهداشت نشان می‌دهد که بیش از یک چهارم افراد در ایران چاق هستند، اما به گفته متولیان نظام سلامت، معضل اصلی در این حوزه رشد غیراصولی مصرف داروهای لاغری است که عمدتا هم بدون تجویز پزشک صورت می‌گیرد و عوارض متعدد و حتی مرگبار برای مصرف‌کنندگان دارد.

البته مصرف هیچ‌ دارویی بی‌ضرر نیست اما مصرف خودسرانه داروهای لاغری خطرات بیشتری دارد. درواقع داروهای لاغری تاثیرات منفی و مخربی بر جسم و روان مصرف‌کنندگان دارد و نکته مهم این که از مجموع داروهای لاغری موجود در بازار دارویی کشور که مورد تایید سازمان غذا و داروست، تنها یک دارو تاییدیه مصرف بدون نسخه و تجویز پزشک دارد و درباره سایر داروها مصرف با تجویز پزشک بر اساس شرایط فرد توصیه می‌شود.

دکتر ریحانه خیری، کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو در سازمان غذا و دارو و متخصص توکسیکولوژی و فارماکولوژی در این باره توضیحات بیشتری می‌دهد.

بهترین راهکار کاهش وزن

خیری با تاکید بر این که تنها دوز ۶۰ میلی‌گرمی داروی لاغری اورلیستات از سوی سازمان غذا و دارو تاییدیه مصرف بدون نسخه را دارد و به عنوان داروی اوتی‌سی مطرح است، بیان می‌کند: افراد می‌توانند این دارو را به صورت مستقیم و بدون تجویز پزشک مصرف کنند.

البته به تاکید کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو در سازمان غذا و دارو بهترین روش برای کاهش وزن -به ویژه در بی‌ام‌آی‌های بیشتر از ۳۰- ورزش و رژیم است و این داروها تنها می‌توانند کمک‌کننده باشند و همراه با این دو روند کاهش وزن را تسهیل کنند.

او درباره اثربخشی این دارو هم توضیح می‌دهد: اورلیستات، داروی مهارکننده آنزیم لیپاز است که باعث می‌شود تقریبا چیزی حدود ۲۵ درصد چربی که فرد می‌خورد جذب نشود. مصرف آن هم به گونه‌ای است که حدود ۱۶ هفته به همراه رژیم و ورزش منجر به نتیجه خواهد شد و فرد ۵ درصد وزن بدن خود را از دست خواهد داد.

این کارشناس دارویی تاکید می‌کند: غذایی که همراه با این دارو مصرف می‌شود باید کم‌چرب باشد و حتی در شرایطی که غذا حاوی هیچ نوع چربی نیست، عدم مصرف آن توصیه می‌شود. بیشتر از ۳بار مصرف روزانه هم این دارو توصیه نمی‌شود و ممنوعیت مصرف در افراد زیر ۱۸ سال هم دارد.

داروهای لاغری اثربخشی متفاوتی دارند و در صورت مصرف خودسرانه، می‌توانند عوارضی را در بدن افراد در پی داشته باشند. خیری با تایید این مطلب عنوان می‌کند: حتی درباره همین داروی مورد تایید سازمان غذا و دارو به صورت مصرف بدون نسخه هم ممکن است عوارض و تداخلاتی با داروهای دیگر (تیروئیدی، دیابتی، ضدلخته) وجود داشته باشد و حتی فرد را دچار شرایط اورژانسی برای تخلیه ادرار یا بی‌اختیاری مدفوع کند. افرادی که پیوند عضو دارند، زنان باردار و شیرده، افراد بدون اضافه وزن یا مبتلا به آلرژی هم نباید از این دارو استفاده کنند. اگر بعد از مصرف هم فرد با علائم سنگ کلیه، مشکلات کبدی و دل‌دردهای مداوم و شدید مواجه شد، باید دارو قطع و به پزشک شود.

او ادامه می‌دهد: در دروان مصرف دارو هم باید مولتی‌ویتامین‌ و ویتامین‌های آ، د، ای و کا به صورت روزانه مصرف شود. بهترین زمان مصرف ویتامین‌ها آخر شب و زمان خواب است چون این دارو همان میزان که می‌تواند مانع جذب چربی شوند، ویتامین‌های محلول در چربی را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد و منجر به کاهش آنها در بدن است.

به گفته این کارشناس، عوارض مصرف دارو هم می‌تواند تهوع، استفراغ، درد در ناحیه مقعد، درد شکمی و درد معده، مدفوع چرب، نفخ و تغییراتی در عملکرد روده باشد. اگر غذا چربی بیشاری هم داشته باشد، برخی عوارض دیگر مثل احساس خستگی، تیره‌شدن رنگ ادرار، خارش، بی‌اشتهایی، زردی در پوست و چشم، مشکلات دندان و لثه، علائم شبه سرماخوردگی مثل تب و لرز، سردرد، راش‌های پوستی هم می‌تواند دیده شود.

۳دسته داروهای لاغری

داروهای لاغری به چند دسته تقسیم می‌شوند؛ کاهش دهنده وزن، ضد اشتها و دفع کننده چربی و به تاکید متخصصان تغذیه مصرف خودسرانه و بدون نظارت پزشک این داروها می‌تواند منجر به بروز عوارض برای مصرف‌کنندگان شود.

عوارض کاهش دهنده‌های وزن

مکانیسم این داروها به گونه‌ای است که باعث دفع زیاد آب از بدن می‌شوند و وزن بدن فرد به سرعت کاهش پیدا می‌کند. لاغری ناشی از مصرف این داروها دفع آب است و نه چربی. این نوع لاغری موقتی است و فرد دوباره به وزن قبلی خود برمی‌گردد. این گروه داروها همچنین باعث تخلیه سریع دستگاه گوارش و دفع الکترولیت‌های بدن می‌شوند که منجر به بروز عوارضی از جمله خستگی، فرسودگی کلیه، افتادگی پوست و... است. در صورت مصرف و قطع خودسرانه، مشکلاتی از جمله یبوست، تنبلی روده، آسیب‌های گوارشی، کاهش جذب مواد مغذی و... بروز می‌کند.

عوارض ضد اشتهاها

داروهای لاغری ضد اشتها می‌توانند حاوی مخدر باشد و مشکلاتی نظیر اعتیاد، افسردگی، فراموشی و تنگی نفس و اختلال در دستگاه گوارش دارند. از عوارض مصرف این داروهای لاغری اختلال در متابولیسم بدن، تعریق و درد، کم خوابی شدید و... است.

عوارض دفع کننده‌های چربی

این داروها با تاثیر بر آنزیم‌های گوارشی باعث کاهش جذب بدن می‌شود و تاثیری بر جذب کربوهیدرات‌ها ندارند. اسهال چرب، تکرر یا بی‌اختیاری دفع مدفوع، نفخ، کرامپ و دردهای شکمی، کاهش جذب ویتامین‌های محلول در چربی، کاهش میزان اسیدهای چرب ضروری بدن و... از عوارض مصرف این نوع داروهاست.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896214

دیگر خبرها

  • بهترین زمان برای نوشیدن قهوه
  • مرحله سوم سود سهام عدالت چه زمانی پرداخت می شود؟
  • کدام داروها را می توان بدون نسخه خرید؟ | زمانی که باید مصرف داروهای OTC را قطع کنید
  • برای درمان نفخ معده چه دمنوش‌هایی بخوریم؟
  • معرفی بهترین روش های لاغری
  • آخرین وضعیت ایستگاه ورزشگاه تختی در خط ۷ مترو | این ایستگاه چه زمانی افتتاح می شود؟
  • بهترین راهکار برای کاهش وزن
  • اطلاعیه هم‌زمانی آزمون تخصصی حفظ و استخدامی آموزش و پرورش
  • اگر هر روز نوشابه بخوریم چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟
  • این بیماری در کمین کسانی که زبانشان تلخ می‌شود