Web Analytics Made Easy - Statcounter

تسنیم نوشت: امروزه یکی از دغدغه های کشور رفع فقر و بیکاری است که اقدامات در این زمینه توسعه اقتصادی را نیز به دنبال خود خواهد داشت. زیرساختهای نیل به این هدف سرمایه و تکنولوژی است. برخی مسئولان با بیان پیش شرط هایی , عدم فراهم بودن این پیش شرط ها را دلیل عدم حل مشکل فقر و بیکاری می دانند. در این زمینه با ابراهیم رزاقی،‌ استاد دانشگاه تهران  گفت و گو کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اگر مشکل کشور بیکاری است دیدگاه توسعه غربی هرگز موفق به رفع این نیاز نخواهد شد گفت: دیدگاه برخی از مسئولان این است که باید برای پیشرفت به غرب رجوع کرد و علت این را کمبود سرمایه و علم در ایران  می دانند در صورتی که اگر این دیدگاه حاکم باشد هیچ گاه پیشرفتی حاصل نخواهد شد چراکه مبانی غرب اجازه نمی دهد ایران توسعه پیدا کند.

* هدف غرب از سرمایه گذاری در ایران استفاده از مواد خام و ایجاد صنایع مونتاژ است

این استاد اقتصاد  دانشگاه تهران درباره چرایی این دیدگاهش گفت: هدف غربی ها از سرمایه گذاری در کشورهای دیگر استفاده از مواد خام کشورها و ایجاد صنایع مونتاژ است و جز این مورد با  تعالیم آنها در تعارض است چرا که در غربِ اومانیست، تعاون و همکاری هیچ جایگاهی ندارد و هدف رسیدن به نهایت سود است.

رزاقی با رد این ادعا که کشور در سرمایه گذاری محتاج بیگانگان است گفت:‌ اگر مسئولان اجرایی از بودجه های اجرایی مازاد و حقوق های نا متعارف خود دست بردارند کشور برای سرمایه گذاری مشکل بودجه ندارد.

وی با انتقاد از رویه نمایندگان مجلس شورای اسلامی با طرح این پرسش که اکنون چند درصد از نمایندگان سواد اقتصادی دارند  گفت:‌ با چه مبنای اقتصادی و سیاسی اکنون در صدد تصویب این هستند که کنترل حسابهایمان را به خارجی ها واگذار کنند، آیا اکنون مشکل اقتصاد ما این است که بیگانگان حسابهایمان را کنترل کنند که به آنها اجازه دسترسی به حسابهایمان را داده ایم؟

رزاقی با بیان اینکه اگر مسئولان بر اساس آرمانهای انقلاب اقتصاد کشور را پیش می بردند ده ساله حجم عظیمی از مشکلات اقتصادی کشور حل می شد گفت: با رویکرد انقلابی در اقتصاد ابتدا بی نیاز از محصولات کشاورزی  و صنعتی می شدیم و سپس به سمت تکنولوژی های روز گام بر می داشتیم.

وی با ابراز نگرانی از خالی شدن روستاها و ده ها از سکنه گفت:‌ اکنون 37 هزار روستا  خالی از سکنه شده است؛ این درد آور است که بدانیم 35 هزار روستا  در ایران فقط بالای بیست خانوار وجود دارد و 12  هزار روستا 20 خانوار جمعیت دارد و این یعنی این روستاها نیز در آستانه خالی شدن از سکنه اند.

دولت دغدغه رسیدن به روستاها را ندارد

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در روستاها وفور نعمت برای ایجاد اشتغال وجود دارد گفت: با این وجود دولت دغدغه رسیدن به روستاها را ندارد و راه توسعه را در وارد کردن سرمایه گذار خارجی می داند.

این استاد اقتصاد دانشگاه تهران افزود:  مردم غیور عشایر و روستاییان به عنوان بازوان اقتصاد کشور در زمینه خود کفایی در کشاورزی دامپروری و کمک در تهیه مواد اولیه غذایی بودند اما به آنها توجه نکردیم و کار به جایی رسیده که  اکنون سی هزار روستا خالی از سکنه شدند و نه تنها تولید را با مشکل روبه رو کرد بلکه به جمعیت قشر مصرف کننده شهری نیز اضافه کرد. دولت به اسم پیشرفت به دنبال توسعه غربی به شیوه دیکته شده توسط سازمانهای استعماری غربی بوده و به جای دادن راهکار و کمک به روستائیان و عشایر توسعه را دنباله روی از سازمانها و مبانی غربی می داند.

وی با بیان اینکه به طور کلی اگر هم می خواهیم مقلد غرب باشیم لا اقل در مقام عمل باشیم نه دنبال رو تئوری هایی باشیم که خود آنها نیز در عرصه عمل به آنها اعتقادی ندارند گفت:‌ آمریکایی ها سالیانه صد میلیارد دلار و اروپایی ها 80 میلیارد دلار به تولیدکنندگان کشاورزی خود کمک می کنند در حالی که در کشور نه تنها کمک به کشاورزان که نمی کنیم بلکه اجازه می دهیم به شکل های مختلف دلالی بشود و دولت زحمت نظارت و یا ساماندهی و فراهم آوردن شرایطی برای کشاورز بی نوا را نیز نمی کشد.

این استاد اقتصاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه از این شرایط دردناکتر این است که هنوز بعد از گذشت سالها مسئولان اقتصادی کشور به این نکته پی نبرده اند و دغدغه پیوستن به سازمان های جهانی را دارند گفت: آیا این سازمانها به ایران نیز همچون کشورهای غربی اجازه خواهند داد که علی رغم قرار گرفتن در این نهادها  از تولید داخلی خود حمایت کند یا اینکه عضویت در آن مقدمه ای برای نابودی تولیدات داخلی خواهد بود.

رزاقی با بیان اینکه اکنون فقط دو عنصر در اقتصاد ایران کار می کند گفت: عنصر اول خام فروشی و نیمه خام فروشی است. نفت یک کالای خام است  و  صنایع پتروشیمی به عنوان کالای نیمه خام است. عنصر دوم اقتصاد ایران واردات بی رویه همه چیز است اعم از اینکه توانایی ساخت آن را داشته یا نداشته باشیم.

وی افزود:‌ تولید کنندگانی نیز که در داخل هستند عمدتا تولید کنندگان مونتاژ هستند. حتی برای کشاورزی مرغداری و دامداری نیز علوفه از خارج وارد می شود. سوال این است که در داخل توان تولید و تهیه علوفه را نداریم که از خارج وارد می کنیم؟ تمامی اینها برنامه ریزی شده است تا تمامی امکانات  ایران نابود شود تا تمامی دارایی ها از خارج وارد شود.

برخی بانکها 1000 خانه احتکار کردند

این کارشناس اقتصادی با انتقاد از عمکرد برخی از بانکها گفت:‌ برخی از بانکها به جهت رسیدن به سود بالا حدود  1000 خانه احتکار کردند. این اقدام را حتی بانکهای آمریکایی در اوج بحران اقتصادی شان در سال 2008 میلادی نیز انجام ندادند و بسیاری از آنها ورشکست شدند؛ به جهت اینکه سود در تولید باشد و به همین جهت است که آمریکایی ها برای خرید و فروش خانه 80 درصد مالیات وضع کردند.

رزاقی افزود: این اقتصاد وابسته هیچ جایگاهی  در قانون اساسی ندارد و در  اندیشه های امام خمینی  و مقام معظم رهبری نیز جایگاهی ندارد و ارتباطی با اقتصاد مقاومتی نیز ندارد. تنها راه برون رفت از این وضعیت سپردن کار به مدیران جهادی است.

وی با بیان اینکه مبنای اقتصادی نظام اسلامی باید  بر اساس اندیشه های عرفانی امام خمینی باشد گفت:‌ حضرت امام بارها می فرمود  این انقلاب نه تنها برای مستضعفین ایران بلکه برای مستضعفین  عالم است که این اندیشه عرفانی هزار سال پیش نیز مطرح بود؛‌  بر سر در سرای ابوالحسن خرقانی چنین نوشته‌ بودند: «هرکه در این سرای درآمد نانش دهید و از ایمانش نپرسید، چرا که آنکه به درگاه ایزد باریتعالی به جان ارزد، البته بر خان بوالحسن به نانی بیرزد. » و این بر خلاف خواست آمریکا است چرا که مبانی آنها این است که آنها ارباب باشند و تمامی دنیا بینوا.

رزاقی با بیان اینکه برخی از مسئولان اعتقاد دارند که به زور نباید مردم را به سوی بهشت برد گفت:‌ اگر واقعا به این دیدگاه خود عقیده دارند بنابراین به اجبار مردم را به جهنم نیز نباید بفرستند اما با این شیوه  مدیریتی و ناکارآمد مردم را به کارآمدی نظام اسلامی بد بین می کنند و با فقر مردم را به سمت کفر می کشانند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۴۶۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت اقتصاد، سید احسان خاندوزی که برای شرکت در پنجاهمین مجمع بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده است در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشور‌های مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تامین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

وی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تامین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشور‌هایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تاسیس این پنجره تامین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تامین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشور‌های عضو به خصوص کشور‌های هدف که نقش پررنگ تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی ایران در ۱۰ سال آینده
  • بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • تحلیل مسعود نیلی از شرایط اقتصادی متفاوت ایران در 10 سال آینده
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید