Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رشت - ايرنا - معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي گيلان با اعلام اينکه بذر گواهي شده مورد نياز شاليکاران استان آماده توزيع است، گفت: شاليکاران براي سال زراعي آينده از به کارگيري بذرهاي ناخالص و بدون شناسنامه خودداري کنند.

حبيب جهانساز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : شاليکاران استان براي اطمينان از سلامت و افزايش توليد، از بذرهاي گواهي شده و مطمئن استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: هم اکنون يک هزار و 450 تن بذر گواهي شده از انواع هاشمي ، گيلانه و خزر بوجاري شده و در کيسه هاي 25 کيلويي، آماده تحويل به کشاورزان پيشروست.
به گفته جهانساز ، رقم هاشمي از ارقام خوب بومي و معطر گيلان است که در هر هکتار 400 / 4 تن شلتوک محصول مي دهد و گيلانه رقم بهينه شده محلي است که ضمن برخورداري از عطر و طعم مناسب، پاکوتاه تر و زودرس تر است و حدود 200 / 5 تن در هکتار شلتوک مي دهد و رقم خزر هم از ارقام پر محصول با بيش از پنج تن شلتوک در هکتار است.
وي ادامه داد: اين بذرها نسبت به بذرهاي معمولي فاقد آفات و بيماري هستند ، تخم علف هرز ندارند و حدود يک تن شلتوک در هکتار افزايش محصول دارند.
وي گفت: شاليکاران اگر در هر سال 20 تا 25 درصد بذر خود را از نوع گواهي شده تهيه کنند، بعد از چهار سال تمام بذر مورد نياز مزرعه خود را مي توانند تهيه کنند که البته بايستي اين 20 تا 25 درصد در کرت هاي جداگانه کشت شود که بتوان از آنها در سال هاي بعد به عنوان بذر خالص براي کاشت دوباره استفاده کرد.
جهانساز اضافه کرد: کشاورزان پيشرو و با تجربه استان از قديم خودشان با شيوه سنتي اقدام به خالص سازي بذر مورد نياز سال آينده مي کنند به اين نحو که قبل از خرمن کوبي خوشه هاي درشت ، سالم و مطمئن را دست چين کرده و از آن به عنوان بذر سال آينده استفاده مي کنند.
وي افزود: کل بذر مورد نياز شاليزارهاي استان در سال حدود 11 هزار تن است که ما اگر بتوانيم در هر سال حدود 2 هزار تن بذر اصلاح شده توزيع کنيم، تقريبا هر چهار سال يکبار، کل مزارع برنج استان با بذر اصلاح شده گردشي کشت مي شود .
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي گيلان گفت: طي سه سال گذشته به ترتيب 300 ، 540 ، و يک هزار و 500 تن بذر گواهي شده توليد داشته ايم که اين ميزان در سال آينده به بيش از 2 هزار تن مي رسد .
استان گيلان داراي 238 هزار هکتار شاليزار است که هر سال از تبديل يک ميليون 200 هزار تن شلتوک برداشتي آنها ، حدود 750 تا 850 هزار تن برنج سفيد به دست مي آيد.
خبرنگار:نصراله ابراهيمي**انتشاردهنده:کبيري
6070/2007
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۴۸۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلاب هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال به آزادشهر و رامیان خسارت زد

مدیرکل مدیریت بحران گلستان گفت: بر اساس برآوردهای اولیه بارندگی‌های اخیر حدود ۹۰۰ میلیارد ریال به زمین‌های کشاورزی و جاده بین مزارع، پل‌ها و جاده‌ها، تیرهای برق و دیوارهای حاشیه رودخانه‌های شهرستان‌های رامیان و آزاد شهر خسارت زد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان و به نقل از روابط عمومی مدیریت بحران استان، نعمت‌الله حاجی‌زاده اظهار کرد: با توجه به بازدیدهای صورت گرفته از بخش مرکزی و چشمه‌ساران شهرستان آزادشهر بخشی از دیوار حاشیه رودخانه سمت روستای قشلاق شکسته و پل دسترسی مردم روستای معصوم آباد و کاشیدار تخریب شد و دو واحد مسکونی قدیمی‌ساز هم در روستای کاشیدار ریزش کرد و ساکنان آن اسکان موقت پیدا کردند.

وی افزود: همچنین ۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی و ۲۵ کیلومتر از جاده بین مزارع و پنج کیلومتر کانال‌های آبیاری آزادشهر خسارت دیده است که کارشناسان با بازدید میدانی در حال ارزیابی دقیق آن هستند.

مدیرکل مدیریت بحران گلستان گفت: سیلاب باعث شکسته شدن خط انتقال آب به نوده خاندوز در دو نقطه شد که متأثر از این شکستگی مردم در دسترسی به آب مشکل پیدا کردند و تانکرهای آبرسانی شهرهای اطراف را به کار گرفتیم و به زودی مشکل آب این شهر برطرف می‌شود.

وی افزود: پل روستاهای مختارزاده و قورچای به تاتار اولیا نیاز به اصلاحاتی دارد که جزو مصوبات سفر استاندار به نگین‌شهر است و منتظر اقدام دستگاه‌های اجرایی در این رابطه هستیم تا سرریز شدن آب در این نقاط هنگام بارندگی مدیریت شود.

حاجی‌زاده ادامه داد: همچنین در بارندگی‌های دو روز گذشته شاهد ریزش‌هایی از کوه‌های اطراف به داخل جاده خوش ییلاق بودیم که با حضور به موقع نیروهای راهداری برای پاک‌سازی، از مسدودی این جاده جلوگیری شد.

خسارت به هزار و ۶۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی رامیان

وی خسارت بارندگی در شهرستان رامیان را حدود ۴۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: بر اساس برآوردهای اولیه بارندگی‌های اخیر به هزار و ۶۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی و باغی ۲۶۰ میلیارد ریال خسارت زد.

مدیرکل مدیریت بحران گلستان افزود: ۱۰۰ میلیارد ریال از این خسارات مربوط به ۳۵ درصد از اراضی گندم و بخش کمی از مزارع کلزا، ۱۳۰ میلیارد ریال از این خسارات مربوط به ۳۸ هکتار از بوته‌های توت‌فرنگی و ۲۰ میلیارد ریال هم مربوط به ۱۵ هکتار از مزارع گوجه فرنگی می‌شود.

وی ادامه داد: حدود هفت کیلومتر از جاده بین مزارع رامیان هم ۹ میلیارد ریال خسارت دید و میزان خسارات به پل سیدکلاته هم حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیارد ریال است.

کد خبر 747825

دیگر خبرها

  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • پیش‌بینی برداشت ۲۸۰۰ jk گل محمدی در خراسان رضوی
  • آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان
  • توزیع تخم نوغان در گیلان
  • توزیع انواع بذور اصلاح و گواهی شده برنج بین کشاورزان شهرستان بابل
  • سیلاب هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال به آزادشهر و رامیان خسارت زد
  • شبکه‌های توزیع آب ایلام فرسوده است
  • برنامه ریزی برای توزیع ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان در گیلان
  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی