Web Analytics Made Easy - Statcounter

بالغ بر ۵۰۰ خانوار بندرعباسی در مناطق پرخطر شهری قرار گرفته اند که با انتخاب هرمزگان به عنوان پایلوت طرح مشترک بازآفرینی محلات باید منتظر ماند تا دولت چه اقدامی در این زمینه انجام می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل  از هرمز؛شهرستان بندرعباس با وسعتی بیش از هفت هزار هکتار ازجمله نخستین شهرهایی است که معضل حاشیه‌نشینی را داخل محدوده شهری تجربه می کند و معادل سه هزار و 500 هکتار و حدود نیمی از اراضی شهر بندرعباس دارای اسکان غیررسمی است که جزو محلات حاشیه‌نشین محسوب  می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از 44درصد از بافت فرسوده و حاشیه نشین بندرعباس  30درصد از جمعیت شهر را در خود جای داده از این رو بالغ بر 80 هزارنفر از جمعیت  671هزار و 454 نفری شهرستان بندرعباس ساکن محلات حاشیه شهر هستند.

با توجه به ویژگی های جغرافیایی شهربندرعباس و قرار گرفتن بر روی چندین گسل بزرگ زلزله ۵۰۰ خانواده در مناطق پرخطر و فاقد زیرساخت های مناسب شهری قرار گرفته اند که در صورت وقوع حوادثی همچون زلزله و یا بارندگی های شدید این خانوارها را به شدت دچار مشکل می شوند.

 

فقر حاشیه نشینان موجب  گسترش زاغه نشینی وبحران های اجتماعی، رشد قارچ گونه مسکن غیرقانونی در مناطق غیر مسکونی می شود که مشکلاتی همچون ویرانی محیط زیست و آلودگی هوا، عدم ارائه امکانات و خدمات شهری، بهداشتی و درمانی به این مناطق می شود.

گسترش مشکلات اجتماعی از قبیل اعتیاد ، طلاق و مفاسد اخلاقی در مناطق حاشیه شهرها این محلات را به کانون های بحران زا و محلی برای رشد و تسریع آسیب های اجتماعی تبدیل می کند که در حال حاضر بیش از نیمی از جمعیت شهری بندرعباس با آن دست به گریبان هستند.

حجت‌الاسلام روحانی، رئیس جمهور کشور در مراسم سخنرانی روز22 بهمن  با بیان این‌که کشور ما زلزله‌خیز است،اظهار کرد: باید برنامه‌ریزی درست در مقاوم‌سازی ساختمان‌ها داشته باشیم و بافت فرسوده را نوسازی کنیم.

وی گفت: در زمینه مسکن بویژه بافت فرسوده قدم‌های مهمی در سال ۹۷ برخواهیم داشت. در محله بافت فرسوده، خانه را می‌سازیم و در اختیار مردم قرار می‌دهیم.

رئیس جمهور افزود: برای خانه‌اولی‌ها خانه می‌سازیم با سود بانکی ۶ درصد که در تاریخ در سال‌ها و دهه‌های گذشته نظیر آن را نمی‌یابید.

از سوی دیگر چندی پیش معاون وزیر راه و شهرسازی و سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری ایران از انتخاب استان هرمزگان به عنوان پایلوت اجرای طرح اقدام مشترک بازآفرینی محلات خبر داد و اظهار کرد: با توجه به وسعت و جمعیت ساکن در محلات هدف هرمزگان، این استان به عنوان پایلوت اجرای طرح اقدام مشترک بازآفرینی محلات انتخاب شد و اقداماتی که در این استان اجرایی خواهد شد، به عنوان الگو در کشور مد نظر قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: هزار و 344 محله در 543 شهر کشور مورد مطالعات طرح بازآفرینی شهری قرار گرفتند و هشت شهر در هرمزگان نیز جزء جامعه هدف ما بوده‌اند لذا این اقدام موجب تسریع در بازآفرینی شهری بافت‌های فرسوده در هرمزگان می‌شود.

غلامحسین شیری، مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان نیز با اشاره به وسعت محله های فرسوده و غیرقابل سکونت بیان داشت: هم اکنون نزدیک به 366هزارنفر ازجمعیت شش شهر این استان در بافت های فرسوده ، سکونت گاه های غیر رسمی و محدوده های تاریخی ساکن هستند.

شیری از بندرعباس، میناب، رودان، حاجی آباد، بندرلنگه، بندرکنگ، بندرخمیر و قشم به ترتیب بعنوان شهرستانهایی نام برده که دارای بیشترین سکونت گاه های غیر رسمی و بافت های فرسوده هستند.

با توجه به تاکید رئیس جمهور بر بازسازی بافت فرسود و ابلاغ اجرای طرح بازآفرینی محلات در بندرعباس باید منتظر ماند که دولت تدبیر در این زمینه چگونه اقدام می کند و مشکلات هزاران خانوار حاشیه نشین بندرعباس رفع می شود و یا اینکه به واسطه سیاسی کاری و رانت خواری، بازپیرایی بافت فرسوده مانند پروژه مسکن مهر فرصتی برای عده ای سود جو می شود که دندان طمع خود را برتن رنجور مردم ضعیف و قشر نیازمند جامعه فرو می کنند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۴۸۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بافت فرسوده است و هیچ سازه‌ای ندارند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بهارستان، محمد آئینی ظهر امروز در همایش گرامیداشت روز شوراهای اسلامی با محوریت مشارکت در بازآفرینی شهری در شهر گلستان، با بیان اینکه طرح بازآفرینی شهری مسئله‌ای فانتزی نیست، اظهار داشت: 2 میلیون و 700 هزار واحد مسکونی در کشور وجود دارد که جزو بناهای ناپایدار و بافت فرسوده است و هیچ سازه‌ای ندارند.

وی با بیان اینکه 224 هزار بنای ناپایدار در استان تهران وجود دارد، افزود: در استان تهران با توجه به اهمیت رسیدگی به بافت فرسوده و رعایت ایمنی مسئولین باید نگران فرسودگی بناها و خانه‌های نا ایمن باشند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در حین وقوع زلزله خانه‌های نا ایمن تخریب و فاجعه به وجود می‌آید تصریح کرد: بر این اساس در حال حاضر 10 میلیون نفر از جمعیت شهری در کشور در معرض خطر قرار دارند.

آئینی با انتقاد از عدم احیای بافت‌های فرسوده و معابر تنگ در برخی شهرهای کشور گفت: نوسازی بافت‌های فرسوده توسط دولت انجام نمی‌شود و باید سرمایه‌گذاران و مردم در این مهم مشارکت داشته باشند.

وی با بیان اینکه بهترین خدمت مسئولین حفظ جان مردم است گفت: مدیران و مسئولین مردم را برای ساخت واحدهای مسکونی ایمن تشویق کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه رئیس‌جمهور دستور تشویق مردم به احیای بافت فرسوده را داده است، عنوان کرد: ایجاد بسته‌های تشویقی توسط شهرداری‌ها می‌تواند خانه‌های نا ایمن و فرسوده را احیا کند و هر بنای فرسوده که در کشور تخریب می‌شود به تعداد واحدهای مسکونی ایمن افزوده می‌شود.

وی با اشاره به عدم آگاهی 70 درصد مردم در احیای بافت‌های فرسوده، تصریح کرد: مردم در احیا و نوسازی بافت فرسوده حق دارند حداقل از 50 درصد تخفیف‌ها بهره‌مند شوند و تخفیف‌ها باید تا 100 درصد نیز عملیاتی شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه 92 درصد پروانه‌های ساخت احیای بافت فرسوده در شهر تهران و فقط 8 درصد در شهرستان‌های استان تهران صادر شده است، گفت: پروانه‌های ساخت باید ظرف حداکثر 3 ماه برای مردم صادر شود.

شورای شهر مشهد کمبود پارکینگ اطراف حرم را به سرانجام برساند

شهرداری‌ها به دنبال درآمدزایی در بافت فرسوده نباشند

در ادامه میرمحمد غراوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران با تأکید بر نقش مؤثر شوراها در توسعه شهرها اظهار داشت: بخشودگی و تخفیف عوارض یکی از مسائلی است که شورا می‌تواند مردم را با تخفیف مناسب در توسعه شهر و احیای بافت فرسوده به میدان آورد.

وی با تأکید بر اقتصادی بودن احیای بافت فرسوده برای مردم توسط شهرداری‌ها افزود: شهرداری‌ها نباید به دنبال درآمدزایی از بافت‌های فرسوده باشند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران تصریح کرد: شوراهای اسلامی شهرها در اجرای طرح بازآفرینی شهری تلاش مضاعفی داشته باشند.

غراوی در پایان با تأکید بر ایجاد زیرساخت‌ها در بافت‌های فرسوده استان تهران خاطرنشان کرد: توسعه سرانه‌های عمومی در کنار اجرای طرح بازآفرینی شهری بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲.۷ میلیون بنای فرسوده و ناکارآمد شناسایی شد
  • اجرای ۱۰۰ درصدی بسته‌های تشویقی متضمن نوسازی مسکن بازآفرینی در آذربایجان‌غربی
  • نزدیک به ۱۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده آذربایجان‌غربی نوسازی می‌شود
  • رکورد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان در بافت‌های فرسوده