Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، چند روز قبل یکی از شهروندان اصفهانی با ارسال پیامی خواستار پیگیری موضوع کم‌یابی یک داروی خاص در اصفهان شده و اعلام کرد که مدت 3 هفته است یکی از داروهای اصلی سرطان به نام داروی «سیکلو فسفامید 500» و نام تجاری «اندوکسان» در سطح استان اصفهان به سختی تهیه می‌شود.

این شهروند اصفهانی اظهار کرده که این دارو بعضاً نیاز هفتگی بیماران جهت شیمی درمانی است و از روز سه‌شنبه هفته گذشته تا همین لحظه دارو در سطح استان اصفهان نایاب شده در حالی که به ما وعده آخر هفته آن هم برند هندی را دادند در حالی که داروی اصلی آلمانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قسمت تأمین داروی علوم پزشکی استان هم پاسخ نمی‌دهد و بیماران سردرگم شده‌اند این در حالی است که این دارو داروی اصلی در درمان سرطان مغز استخوان محسوب می‌شود.

فارس این موضوع را از کیانوش جهانپور مدیر روابط عمومی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیگیری کرد؛ جهانپور در گفت‌و‌گو با فارس اظهار کرد: بعضی اوقات در توزیع دارو و یا ترخیص دارو ممکن است مشکلاتی باشد اما دارویی نایاب نیست.

وی افزود: هر چه که دارو در داخل تولید شود اصلا وارد نمی‌کنیم و سازمان غذا و دارو موظف به تأمین، فروش و تنظیم بازار دارویی است و اما نه هر برند خاصی که مدنظر افراد است.

مدیر روابط عمومی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: داروی سیکلوفسفامید در بازار وجود دارد و مشکلی در تأمین دارویی نداریم اما تأمین یک برند خاص از یک دارو معنای خاص ندارد.

وی ادامه داد: بر اساس سیاست‌های کلی سلامت٬ نظام دارویی ما داروی ژنریک است و این هم تأمین می‌شود که یا بر اساس تولید داخل یا بر اساس واردات است و در حالتی هم که دارو تولید داخل باشد ماکزیمم 10 درصد واردات قابل قبول است.

جهانپور تأکید کرد: ممکن است یک دارو با عناوین تجاری مختلف عرضه شود و اینکه همه این‌ها وارد بازار دارویی شود انتظاری است که قابل برآروده شدن نیست.

مدیر روابط عمومی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام این که انتظار این فرد تأمین دارو با عنوان تجاری آندوکسان است، خاطرنشان کرد: هیچ ضمانتی برای اینکه یک دارویی با نام تجاری خاصی وجود داشته باشد نیست؛ بر اساس سیاست‌‌های کلی سلامت ابلاغی رهبر معظم انقلاب نظام دارویی ما ژنریک است و نام ژنریک این دارو سیکلوفسفامید است و در داخل کشور موجود است.

وی عنوان داشت: موظف به تأمین یک برند خاص نیستیم و چنین چیزی ممکن است الآن وجود نداشته باشد، ممکن است دارویی از یک شرکت اروپایی با برند خاصی می‌آمده است حالا به هر دلیل متوقف شده و حالا از کشور دیگری می‌آید؛ آنچه که برای ما مهم است نام عمومی دارو است که در صورتی که استانداردها را داشته باشد، تأمین می‌شود.

جهانپور هند را یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان دارو عنوان کرد و گفت: عاقلانه نیست خودمان را وابسته به شرکت خاصی کنیم که مشکلات بعدی داشته باشد و اگر در توزیع هر خللی است با سامانه 190 تماس بگیرند تا راهنمایی شوند که بتوانند داروی خودشان را تأمین کنند.

با وجود تأکید مدیر روابط عمومی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از چند داروخانه در اصفهان این موضوع را پیگیری کردیم اما همه داروسازان اعلام کردند این دارو نه با یک برند خاص بلکه حتی با نام عمومی یا ژنریک هم وجود ندارد.

البته یکی از داروخانه‌ها اعلام کرد داروی دیگری که بعضاً جایگزین این دارو بوده وجود دارد اما باید با نسخه پزشک باشد و پزشکان نیز به دلیل عوارض این دارو از تجویز آن خودداری می‌کنند، داروخانه هلال احمر هم که احتمال وجود داروهای کم‌یاب در آن می‌رفت پاسخ خبرنگار فارس را نداد.

انتهای پیام/چ

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۵۰۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برداشت گل محمدی در بابل + فیلم

حسن نتاج مدیر مجموعه باغ بهشت مامطیر در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به استقبال بی سابقه علاقه‌مندان از شهر‌های مختلف استان از جشنواره شنواره برداشت گل محمدی و گلابگیری ، گفت: این یازدهمین سالی است که مشغول به پرورش گل محمدی و دهمین دوره‌ایست که در حال برگزاری جشنواره برداشت گل محمدی و گلابگیری هستیم.

او افزود:خداروشکر از سال ابتدایی تا به امروز که دهمین دوره می‌باشد هرساله شاهد رشد علاقه‌مندان در بازدید از این جشنواره بودیم بطوری که تعداد قابل توجه‌ای از گردشگران از شهر‌های مختلف استان به اینجا می‌آیند تا جدای استفاده از فضای بکر این باغ از مشتقات این محصول هم بهره‌مند شوند.

نتاج گفت: در گذشته این باغ یک زمین شالیزاری بوده که هر ساله در هنگام فصل کشت با مشکل کمبود آب مواجه بودیم ولی از زمانی که رو به پرورش گل محمدی آوردیم دیگر این مشکل وجود ندارد چرا که گل محمدی نیاز بسیار محدودی به آب، مواد کودی عالی و معدنی دارد و جزو گیاهانی است که در اراضی شیب‌دار، زمین‌های کم آب و خاک‌های ضعیف هم پرورش می‌یابد

او در خصوص خواص دارویی و مشتقات گل محمدی افزود:گل تازه و غنچه خشک، مربا و شربت گل محمدی، گلاب درجه یک و گلاب دو آتیشه از جمله محصولاتی هستند که از این گیاه به دست می‌آوریم و در مجموع گل محمدی گیاهیست که از شاخه و برگ‌هایش هم می‌توان در بحث دارویی استفاده کرد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • حبس و جزای نقدی بیش از ۷۴ میلیارد ریالی دو متهم پرونده اخلال در نظام توزیع دارویی آذربایجان غربی
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • آغاز برداشت گل محمدی در بابل + فیلم
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • کمبود‌های دارویی و مشکلات بیماران