Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا - برنامه ملي بازآفريني پايدار شهري که اجراي آن ارتقاي کيفي و بهبود زندگي ساکنان قرار گرفته در بافت هاي فرسوده را هدف گرفته است، بر اساس اعلام کارشناسان و صاحب نظران يکي از رويکردهاي اصلي دولت تدبير و اميد در سياست توسعه پايدار محسوب مي شود.

به گزارش ايرنا، بازآفريني شهري سياستي جامع و يکپارچه براي حل مشکلات شهرها است به نحوي که منجر به ارتقاي شاخص‌هاي زيست‌پذيري و کيفيت زندگي شهروندان مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از سوي ديگر اجراي اين طرح که در برگيرنده شبکه­اي از اقدامات و برنامه­هاي مختلف و در مسير اهداف توسعه پايدار محسوب مي شود، رويکردي همه‌جانبه، مشارکتي، فرايند مبنا، راهبردي، اجتماع‌ محور و برنامه­هاي بازآفريني است که در تمامي سطوح، مشارکت حداکثري بويژه مردم را به همراه دارد.
تقريبا 18 درصد مساحت شهري را در کشور بافت هاي فرسوده شهري تشکيل مي دهند که 55 هزار و 104 هکتار آن را بافت هاي ناکارآمد مياني ، 24 هزار و 141 هکتار آن را بافت هاي تاريخي و 61 هزار و 657 هکتار آن را سکونتگاه هاي غير رسمي تشکيل مي دهند.
دولت مصمم است تا با اجراي درست اين طرح و زمينه سازي براي مشارکت اجتماعي ساکنان بافت آن ها را توانمند کرده تا از طريق دل بافت هاي فرسوده تمايل براي اجرايي کردن اين طرح وجود داشته باشد همچنين با مشارکت مردمي در محله سازي اعتماد عمومي به دولت افزايش يافته همين امر براي تداوم اين راه و فراهم سازي بستر براي نوسازي تمامي بافت هاي ناکارآمد موجود فراهم خواهد شد.
در سي و نهمين نشست ستاد ملي بازآفريني شهري پايدار که اواسط بهمن ماه سال جاري در وزارت راه و شهرسازي و به رياست حسن روحاني رئيس جمهوري اسلامي ايران برگزار شد، برنامه ملي بازآفريني شهري همزمان در چند استان آغاز شد.
رئيس جمهوري در اين نشست ضمن صدور دستور آغاز اجراي طرح ملي بازآفريني شهري اميد در چند استان، گزارش عملکرد ستاد ملي بازآفريني شهري و کارگروه‌هاي زيرمجموعه را نيز مورد بررسي قرار داد تا اجراي اين برنامه شهري با سرعت بيشتري دنبال شود.
دکتر حسن روحاني با بيان اين که اولين هدف در اجراي اين طرح، جان مردم و سلامت آنان اصل است، گفت: زلزله کرمانشاه به ما اعلام کرد که بايد به فکر سکونتگاه هاي مردم باشيم و براي اين کار بايد طراحي کنيم که مردمي که در بافت فرسوده زندگي مي کنند با شرايط آسان به يک خانه امن برسند.
رييس جمهوري گفت: بايد به اين افراد براي بازسازي امتيازاتي بدهيم و راه اساسي اين است که اگر محله اي بافت فرسوده و قديمي دارد به بافت پايدار و سالم و کم مصرف تبديل شود.
در آغاز بکار دولت دوازدهم با انتصاب اکبر ترکان با حکم رئيس جمهور به عنوان مشاور رييس جمهور در امور هماهنگي نوسازي بافت‌هاي فرسوده و ناپايدار شهري نشان از اهميت نوسازي بافت هاي فرسوده شهري براي دولت بود تا بحران ايمني را در اين بافت هرچه بيشتر کاهش دهد.
ضرورت استحکام بخشي و مقاوم‌سازي بناهاي شهري و نوسازي بافت‌هاي فرسوده به عنوان يک پروژه ملي و مهم دولت دوازدهم نيازمند عزم ملي است تا هماهنگي وزارت راه و شهرسازي، شهرداري‌ها و با استفاده از ظرفيت سازمان نظام مهندسي کشور و بخش خصوصي روند نوسازي بافت‌هاي فرسوده کشور را ساماندهي و تسهيل شود.
وزير راه و شهرسازي با اشاره به وجود 19 ميليون بد مسکن در کشور گفت: اگر خواستار جلوگيري از بحران‌هاي امنيتي در کشور هستيم، بايد به بافت مياني، فرسوده و حاشيه‌اي موجود در شهرها توجه کنيم.
عباس آخوندي افزود: جامعه‌ شناسان همواره در خصوص بي ‌توجهي به مسائل اجتماعي هشدار داده و معتقدند تداوم اين روند به مشکلات امنيتي نيز ختم مي شود، بنابراين بايد بگوييم که اگر خواستار جلوگيري از بحران‌هاي امنيتي در کشور هستيم بايد به بافت مياني، فرسوده و حاشيه‌اي موجود در شهرهاي خود توجه کنيم.
وزير راه و شهرسازي اظهار داشت: بدون شک فکر بازآفريني شهري مهم ترين مساله ايران به شمار مي‌رود و در اين زمان که توجه به مساله هويت اهميت يافته، جست و جوي آن به شکل کالبدي تنها در بافت‌هاي تاريخي و مياني شهرها امکان‌پذير است.
آخوندي با اشاره به اين مطلب که کيفيت زندگي شهري و ثروت در شمال و جنوب تهران به هيچ وجه قابل مقايسه نيست، افزود: اين حجم از فاصله و تفاوت‌ها، مساله اي نيست که کسي با کوچکترين فهم جامعه ‌شناسانه متوجه آن نشده و همچنان تصور کند که در جامعه‌اي پيوسته و يکپارچه زندگي مي‌کند.
وزير راه و شهرسازي بيان کرد: مناطق فرسوده از ديد اقتصاد کلان داراي مفهوم بهره‌وري بوده و از بعد اقتصاد خرد نيز اماکني هستند که با ارزان‌ترين قيمت مي‌توان زندگي امن و همراه با خدمات را در آنها ايجاد کرد.
به گفته وي، امروز شاهد 19 ميليون بد مسکن در کشور هستيم و اين نشان مي دهد که سياست‌هاي گذشته و بخشي‌نگري، کيفيت زندگي را ارتقاء نخواهد داد بلکه بايد از اين پس زندگي و انسان‌ها را به جاي پروژه در محلات هدف قرار داده و براي آنها تلاش کنيم.
بسياري از کارشناسان معتقدند که برنامه ملي بازآفريني شهري به معني بهبود زندگي بيش از 6 ميليون خانوار است که اگر حتي سه ميليون واحد مسکوني در 10 سال بهسازي يا نوسازي شود، يکي از بزرگ‌ترين برنامه‌ها در اين زمينه در تاريخ ايران و حتي در مقياس بين‌المللي اجرايي شده است.
توسعه امکانات و خدمات روبنايي، ارتقاي زيرساخت‌ها، بهسازي و ارتقاي فضاهاي شهري، تهيه طرح‌هاي بازآفريني محله‌ها و ارتقاي توانمندي‌هاي اقتصادي و ظرفيت سازي اجتماعي در مقياس شهري و محله‌اي از مهم ترين برنام هاي بازآفريني پايدار شهري در افق 1400 است.
برآورد اعتبار مورد نياز براي اجراي اين برنامه‌ها 750 هزار ميليارد ريال در پنج سال است که مي تواند بخش عمده‌اي از اين مبالغ در بودجه دستگاه‌هاي اجرايي مربوط در هرسال پيش‌بيني شود.
در همين رابطه سرپرست شرکت عمران و بهسازي شهري نيز بر اجراي تسريع نوسازي بافت فرسوده در کشور تاکيد دارد و مي گويد: با دستور رئيس جمهوري برنامه بازآفريني شهري در سراسر کشور به اجرا در آمده است.
هوشنگ عشايري اظهار داشت: طبق تکليفي که در ماده 52 قانون برنامه ششم توسعه شده، برنامه ملي بازآفريني شهري مبني بر نوسازي سالانه 270 محله توسط وزارت راه و شهرسازي و ساير دستگاه‌هاي درگير مانند شهرداري‌ها، وزارت کشور بايد تدوين شود که خوشبختانه اين برنامه بيش از يک ماه گذشته در ستاد ملي بازآفريني شهري تصويب شد.
عشايري گفت: اين برنامه شامل بخش هاي مختلفي از جمله توانمندسازي ساکنان بافت، ارتقاي خدمات زيربنايي مانند افزايش تعداد درمانگاه ها، مدارس، نوسازي و مقاوم سازي واحدهاي مسکوني مي شود که قرار بر اين است اين برنامه در مرحله اول از بخش مسکن آغاز شود.
وي ادامه داد: مرحله اول بازآفريني بافت ناکارآمد شهري با ساخت و ساز بر روي اراضي دولتي شروع مي شود و براي اينکه اين طرح شروع پرشتابي داشته باشد اراضي دولتي را در اختيار توسعه‌گران قرار مي‌دهيم.
سرپرست شرکت عمران و بهسازي شهري با بيان اينکه سود توسعه‌گران در ورود به پروژه بازآفريني شهري 18 درصد خواهد بود، گفت: پس از ساخت واحدها دولت سهم توسعه‌گران را از واحدهاي ساخته شده بر اساس ميزان سرمايه گذاري ها و به نرخ اعلام شده از سوي کارشناسان رسمي تحويل مي‌دهد.
وي با بيان اينکه پس از ارايه سهم توسعه گران از واحدهاي ساخته شده مابقي واحدها در اختيار دولت قرار مي گيرد، اظهار داشت: دولت از اين واحدها به عنوان واحدهاي پشتيبان استفاده خواهد کرد به اين معنا که در ادامه توسعه نوسازي بافت فرسوده در همان محل، متقاضيان مي توانند در اين واحدهاي نوساز اسکان يابند و خانه خود را براي نوسازي در اختيار توسعه گران قرار دهند.
عشايري تاکيد کرد: توسعه گران بايد 50 درصد سهم خود از واحدهاي در حال ساخت را با اعمال ضريب 1.2 درصد با اراضي ساکنان همان محله معاوضه کنند بنابراين بايد 50 درصد واحدهاي ساخته شده را به ساکنان بافت فرسوده و مخاطبان در اولويت به فروش برسانند و درباره فروش 50 درصد ديگر مختار هستند و مي توانند به ازاي دريافت اراضي به ساکنان منطقه واگذار کنند يا اينکه آنها را بفروشند.
وي درباره واحدهاي مسکوني سهم دولت گفت: دولت حق فروش واحدهاي مسکوني سهم خود که در برنامه بازآفريني شهري نوسازي شده اند را ندارد و از آنها يا براي معاوضه با اراضي ساکنان محله و يا به عنوان واحدهاي پشتيبان استفاده خواهد کرد.
اين مقام مسئول افزود: درخواست ما از رييس جمهوري اين است که منابع مورد نياز براي اجراي برنامه بازآفريني شهري از سهم دولت به مبلغ 4 هزار و 150 ميليارد تومان که 2هزار و 500 ميليارد تومان آن از محل وجوده اداره شده است را تامين و به وزارت راه و شهرسازي اختصاص دهد. اين 2 هزار و 500 ميليارد تومان منبع ارايه وام هاي 50 ميليون توماني به توسعه گران خواهد بود که به دولت باز پس گردانده مي شود.
وي گفت: هزار و 500 ميليارد تومان ديگر بابت احداث خدمات زيربنايي و روبنايي است و همچنين 150 ميليارد تومان هم صرف وديعه مسکن خواهد شد.
کاهش فقر شهري، جلوگيري از آسيب هاي اجتماعي و بحران هويت از مزيت هاي نوسازي بافت هاي فرسوده شهري است تا با نوسازي اين بافت ها تاب آوري 2700 محله ناکارآمد شهري در برابر حوادث و بلاياي طبيعي تقويت شود.
بدون شک برنامه بازآفريني شهري رويکرد جامع و يکپارچه دولت براي توسعه شهرها است تا با بهبود پايدار کالبد اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و زيست محيطي در آينده از بروز بسياري از مشکلات شهري در کشور جلوگيري شود.
ارتقا تاب آوري شهري، ارتقا کيفيت زندگي شهروندان و ارتقا مسايل زيست محيطي در شهرها و به خصوص کلانشهرها از مهمترين اهداف برنامه بازآفريني شهري در 2700 محله فرسوده شهري است.
نوسازي واحدهاي مسکوني، اعطاي تسهيلات با سود کمتر، مقاوم سازي واحدهاي مسکوني فرسوده و ارتقاي شبکه تاسيسات شهري و محله اي از مهم ترين فرآيند اجراي اين برنامه مهم ملي در سطح کشور است.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام**1108** خبرنگار: ايرج منصوري**انتشاردهنده: فرهاد راستي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۵۱۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم دولت و شهرداری برای حل مشکلات مناطق جنوبی تهران | از نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد

همشهری آنلاین- فرناز محمدزاده: دولت سیزدهم و مدیریت ششم شهر تهران از همان روزهای آغاز، اصل کار خود را برخلاف ادوار قبل بر همکاری و همراهی همه‌جانبه قرار داده‌اند و این همکاری‌ها تا جایی پیش رفت که توانست نتایج خوبی برای شهروندان تهرانی به همراه داشته باشد. از سوی دیگر حضور شهردار تهران در جلسات هیأت دولت، منجر به اقدامات خوبی ازجمله به نتیجه‌رساندن قرارداد واگن‌های چینی، کمک در پرداخت ارز ناوگان برقی تهران، نوسازی بافت فرسوده و... شد. این درحالی است که در دوره‌های گذشته دولت نقش خود را برای رفع برخی از مشکلات پایتخت ایفا نمی‌کرد و اما در دوره فعلی مدیریت شهر، نقش دولت سیزدهم بیش از هر زمان دیگری پررنگ شده است.

حال شاهد هستیم سفرهای استانی رئیس‌جمهور به ایستگاه تهران رسیده و جنوب پایتخت، روز پنجشنبه میزبان سیدابراهیم رئیسی بود. او در نخستین برنامه از سلسله بازدیدهای خود از مناطق تهران، پیگیر مشکلات مردم مناطق ۱۷ و ۱۸ شد. رئیس‌جمهور با حضور در آستان امامزاده حسن(ع) در میان شهروندان جنوب پایتخت قرار گرفت و قول رفع موضوعاتی چون نوسازی بافت فرسوده و رفع کمبود سرانه درمانی را داد. در ادامه نیز جلسه رئیس‌جمهور و شهردار تهران، به همراه سایر مدیران دولتی و شهری در مسجد ابوذر برگزار و پس از شنیدن گزارش مشکلات اولویت‌دار مردم این مناطق، دستوراتی برای تسریع در رفع این مشکلات صادر شد که این اقدام نشان از همکاری دوجانبه و مثبت مدیریت شهری و دولت دارد.

برنامه‌ریزی برای نوسازی بافت فرسوده

ابراهیم رئیسی در سخنرانی خود در آستان امامزاده حسن(ع) از افتتاح بیمارستان‌ها و مراکز درمانی منطقه ۱۷ خبر داد و گفت: بیمارستان‌ها و مراکز درمانی لیست شده و بحث افتتاح و بهره‌برداری آنها را زمانبندی کردیم. رئیس‌جمهور پیرامون بافت فرسوده، تصریح کرد: بافت فرسوده از مسائل مهمی است که برای همکاری مردم در امر نوسازی باید بسته‌های تشویقی قرار داد. در جلسه‌ای با همکاری شهرداری تهران این مسئله را بررسی کردیم و نسبت به حل آن برنامه‌ریزی لازم صورت گرفته است.

او در جمع مردم جنوب تهران به موضوع تنش‌ آبی اشاره کرد و افزود: رفع تنش آبی ۱۰هزار روستا از ضرورت‌هایی است که آغاز شده و نیمی از مقدار هدف‌گذاری شده، انجام شده است. در تهران نیز خاموشی‌های زیادی داشتیم که در مجموع ۲۲هزار مگاوات کسری و ناترازی برق را شامل شد. اما درحال‌حاضر، با تولید ۸۰۰۰مگاوات برق، ناترازی رفع شده و مابقی نیز به سرعت در حال پیگیری است.

نوسازی بافت فرسوده در حریم راه‌آهن

همزمان با این جلسه، وزیر راه‌وشهرسازی از خط راه‌آهن در منطقه ۱۷شهری تهران بازدید کرد. مهرداد بذرپاش، با بیان اینکه خط راه‌آهن این منطقه در سال‌های گذشته به‌دلیل تامین آسایش و امنیت از روی زمین به زیر زمین منتقل شده است، گفت: بعد از این عملیات چندین موضوع مورد تأکید قرار گرفت. ازجمله این موضوعات، تامین ایمنی، تهویه مناسب، روشنایی کافی و همچنین امکان تخلیه سریع مسافران از تونل هنگام وقوع بحران بود که بر رعایت آنها تأکید شد. او در ادامه با اشاره به اینکه در توافق شرکت راه‌آهن با شهرداری تهران بنا شد تا زمین‌های روی تونل ریلی زیرزمینی برای رفاه حال مردم واگذار شود، افزود: در این توافق، شهرداری تهران، مکلف به مناسب‌سازی‌، ایجاد فضای سبز و احداث پیاده‌رو شد که هم‌اکنون بخشی از فضای سبز و پیاده‌روها برای رفاه حال مردم منطقه ایجاد شده و بخشی از کار باقی مانده است.

بذرپاش با اشاره به اینکه اکنون اختلاف‌نظرهایی درخصوص زمین‌های روی این تونل ریلی زیرزمینی وجود دارد، توضیح داد: درخصوص حریم‌های مسیر راه‌آهن باید تصمیم‌گیری شود. در حریم ۱۷‌متری، ایمنی الزامی است و باید حفظ شود و در حریم ۳۰ متری برخی مناطق نیاز است تا تسهیلگری‌هایی انجام شود. وزیر راه‌وشهرسازی بیان کرد: هم‌اکنون پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی برای حریم بعد از ۱۷متر در محدوده ۳۰متری به دولت ارائه شده که در کمیسیون زیربنایی دولت به تصویب رسیده است و هم‌اکنون منتظر تأیید هیأت وزیران است که با تصویب پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی گشایش خوبی برای ساکنان مسیر ریلی منطقه ۱۷ اتفاق می‌افتد. او با بیان اینکه درصورت تصویب هیأت وزیران، محدوده ۳۰متری از حریم ۱۷متری ریلی که اکثراً نیز بافت فرسوده است امکان نوسازی پیدا می‌کنند، گفت: این حریم‌ها با رعایت حقوقی که باید به دولت و راه‌آهن پرداخت شود آزادسازی می‌شوند و مجوز ساخت‌وساز خواهند یافت.
۱۳هزار پلاک در منطقه‌۱۷ تهران و در محدوده تونل ریلی وجود دارد که به‌عنوان پلاک فرسوده هستند و درصورت موافقت هیأت دولت با امکان ساخت و ساز، بافت فرسوده منطقه نوسازی و امکان ساخت ۳۰هزار واحد مسکونی فراهم خواهد شد.

پیگیری آخرین وضعیت فاز دوم بزرگراه بروجردی توسط وزیر کشور

همزمان وزیر کشور نیز با حضور در منطقه ۱۸ از پروژه‌های مهم این منطقه بازدید کرد. احمد وحیدی در جریان جزئیات آخرین وضعیت پیشرفت فیزیکی، رفع معارضان و عملیات عمرانی فاز دوم پروژه بزرگراه شهید بروجردی قرار گرفت، همچنین از ابرپروژه باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا(س) و شن‌چاله‌ها در منطقه ۱۸ دیدن کرد. پروژه‌های عمرانی سازمان نوسازی علاوه بر تولید مسکن، بازآفرینی و تبدیل تهدیدات شهری به فرصت‌هاست و در همین راستا باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا(س)، بازآفرینی طبقه فوقانی تونل قطار راه‌آهن تهران-تبریز است که از سالیان متمادی موجب انفصال شمال و جنوب این خط آهن شده بود و اینک با احداث پروژه‌های مورد نیاز اهالی ضمن ایجاد پیوستگی شهری موجب توزیع عادلانه امکانات شهری در مناطق ١٧ و ١٨ تهران خواهد شد.

انتقال بازار شادآباد از منطقه ۱۸با تأکید وزیر کشور

محمدجواد خسروی، شهردار منطقه ۱۸ به خبرنگار همشهری در جریان بازدید رئیس جمهور و وزرا از منطقه، اظهار کرد: طی بازدیدی که رئیس‌جمهور از مناطق جنوب غرب تهران داشت، از بیمارستان یافت‌آباد دیدن شد که در راستای توسعه بیمارستان نیز مصوبات خوبی انجام گرفت که تأثیر خوبی در روند افزایش سرانه بهداشتی منطقه خواهد داشت چراکه در منطقه ۱۸ دچار عقب‌ماندگی جدی هستیم. همچنین با وزیر کشور بازدیدی از فاز دوم بزرگراه شهید بروجردی داشتیم که برای رفع معارضان تاسیساتی دستوراتی دادند که می‌تواند ساخت این پروژه را تسریع کند. همچنین از بازار آهن شادآباد بازدید شد. این بازار مشکلات زیست‌محیطی، امنیتی و اجتماعی زیادی را برای منطقه ۱۸داشته و یک لکه‌ای است که دور تا دور آن را بافت مسکونی گرفته و مشکلات زیادی ایجاد کرده است. در همین راستا وزیر کشور به استاندار دستور داده تا برای جابه‌جایی بازار آهن کمک کنند و طرحی را برای انتقال بازار آهن ارائه دهند. همچنین برای ساماندهی بازار آهن دستور داده شد تا با مشارکت استانداری، فرمانداری و شهرداری تهران این اقدام انجام و وضع فعلی ساماندهی شود. پروژه بعدی که با وزیر کشور دیدن شد باغ‌راه حضرت زهرا(س) بود که درخصوص توسعه روند کار دستوراتی دادند تا این باغ‌راه ۹کیلومتری که ۶کیلومتر آن در منطقه ۱۸ است، به‌زودی افتتاح شود.

خسروی بیان کرد: درخصوص حریم نیز صحبت‌هایی با وزیر کشور و استاندار شد هرچند که طی تصمیمات اخیری که استاندار تهران در راستای صیانت از حریم تهران داشتند، بخشی از مشکلات ما حل و در واقع صیانت از حریم به تهران واگذار شده، اما برای حل وضعیت فعلی حریم تهران با سایر شهرستان‌ها، از طریق وزارت راه و شهرسازی اقداماتی انجام خواهد شد. همچنین موضوع حریم راه‌آهن تهران و تبریز نیز در مسجد ابوذر بحث شد که وزیر راه هم گفتند که این مشکل به‌زودی حل خواهد شد.

افزایش سرانه‌های درمانی منطقه ۱۷ به دستور رئیسی

همچنین رضا سیفی، شهردار منطقه ۱۷ به خبرنگار همشهری تصریح کرد: یکی از اقدامات خوب و جدید دولت در کنار سفرهای استانی، برنامه‎ریزی برای حضور رئیس‌جمهور در مناطق ۲۲گانه شهر تهران است که الگوی جدید برای خدمت بهتر به مردم را ارائه دادند. اهمیت شهر تهران به‌عنوان پایتخت مشخص است، برهمین اساس نخستین حضور رئیس‌جمهور، در مناطق جنوبی تهران بود و متناسب با مسائل و موضوعاتی که مناطق ۱۷ و ۱۸درگیر هستند موضوعاتی مطرح شد.

او افزود: منطقه ۱۷همواره دارای مسائل مختلفی بوده که حل برخی از آن نیاز به همراهی فراتر از شهرداری تهران دارد و نیاز بود رئیس‌جمهور و وزرا در منطقه حضور داشته باشند تا این مشکلات و مسائلی که سال‌هاست مردم این منطقه با آن درگیرند، حل شود. یکی از موضوعات مهمی که در جلسه مطرح شد بحث خط آهن تهران- اهواز بود که حدود ۷کیلومتر از مسیر خط راه‌آهن از بافت مسکونی عبور می‌کند و مزاحمت‌هایی را برای شهروندان داشته که شهرداری بارها این موضوع را پیگیری کرده بود اما به سرانجامی نمی‌رسید. در این بازدید رئیس‌جمهور به وزیر راه‌وشهرسازی تأکید کرد که این موضوع در اسرع وقت حل شود، در همین راستا مقرر شد شهردار تهران با وزیر راه و معاون اجرایی رئیس‌جمهور نسبت به رفع این موضوع اقدام کند. موضوع دیگر مربوط به کمبود سرانه‌های درمانی و بهداشتی در منطقه است و در بازدید وزیر بهداشت از بیمارستان ضیاییان چند موضوع، توسعه فضای بیمارستان و تجهیز آن که درخواست کارکنان بود، مطرح شد. مقرر شد تا وزارت بهداشت با کمک شهرداری تهران منازل اطراف بیمارستان را تملک کند و برای توسعه بیمارستان اقدام شود.

سیفی بیان کرد: همچنین بودجه‌ای حدود ۴۰۰میلیارد تومان برای افزایش سرانه‌های درمانی منطقه ۱۷ و ۱۸ درنظر گرفته شد. شهردار تهران نیز پیشنهاد داد کارگروهی از وزیران بهداشت، دفاع و کشور به همراه شهرداری تهران تشکیل شود و درباره کارخانه وزارت دفاع که سال‌هاست در منطقه ۱۷ بی‌استفاده مانده به‌منظور تاسیس بیمارستان جدید تصمیم‌گیری شود. یکی دیگر از موضوعاتی که سال‌ها مردم منطقه ۱۷ را درگیر کرده وجود تیرهای برق معارض و فرسوده بود و حضور این تیرها باعث سختی رفت‌وآمد خودروهای امدادی می‌شد که رئیس‌جمهور دستور جمع‌آوری این تیرها را صادر کرد. تمامی تصمیم‌هایی که در جلسه مسجد ابوذر با حضور رئیس‌جمهور گرفته شد به هیأت وزیران برای پیگیری سریع‌تر داده شد و رئیس‌جمهور تأکید داشتند که تمامی مشکلات مردم در زمان کوتاه حل شود.

کد خبر 847361 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شهردارى تهران منطقه ۱۷ منطقه ۱۸

دیگر خبرها

  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • تحقق ۱۰۰ درصدی نوسازی پلاک‌های بافت فرسوده در شرق تهران
  • دولت سیزدهم برای مناطق جنوبی تهران چه برنامه هایی دارد؟ | نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد
  • عزم دولت و شهرداری برای حل مشکلات مناطق جنوبی تهران | از نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی