Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@22:26:26 GMT

ابتکار: 30درصد پست های مدیریتی به زنان اختصاص می یابد

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۵۲۱۱۴

ابتکار: 30درصد پست های مدیریتی به زنان اختصاص می یابد

تهران - ایرنا - معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده از برنامه ریزی دولت برای اختصاص 30 درصد پست های مدیریتی به زنان خبر داد و گفت: در صورت تحقق این هدف دولت دوازدهم، دستاورد قابل توجهی برای بانوان به همراه خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، معصومه ابتکار روز دوشنبه در نشست سفرای خارجی مقیم تهران با موضوع دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق بشر افزود: رییس جمهوری دستور داده است که 30 درصد از پست های مدیریتی در اختیار زنان قرار گیرد و برای دست یابی به این هدف چهار سال فرصت داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی خاطرنشان کرد:ما برای تحقق این هدف برنامه ریزی های لازم را انجام داده ایم و در صورتی که این هدف محقق شود دستاورد قابل توجهی برای زنان به شمار می آید.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده اضافه کرد در حال حاضر 6 پست معاونت ایجاد کرده ایم که یکی از آنان مربوط به زنان است و این از تحولات مهمی است که نشان می دهد که بانوان در حال ورود به عرصه های تصمیم سازی هستند.
ابتکار خاطرنشان کرد: علاوه بر این شاهد حضور زنان در قوه قضاییه هستیم و زنان بعنوان دادیار و رایزنان حقوقی می توانند در قوه قضاییه فعالیت کنند.
وی با تشریح اقدامات انجام شده در حوزه های مختلف توسعه انسانی در بخش زنان اظهارداشت: در سال های نخست انقلاب بین 50 تا 55 درصد زنان باسواد بودند که این رقم هم اکنون به 95 درصد رسیده است و زنان خلاهای موجود در این زمینه را تکمیل کرده اند.
وی با بیان این که پیشرفت ها حاکی از ثمر بخش بودن سیاست ها و برنامه ها در سال های اخیر است، افزود: در حال حاضر 60 تا 65 درصد دانشجویان و 27 درصد از اساتید دانشگاه ها را زنان تشکیل می دهند.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده ادامه داد: دستاوردهای کسب شده ملموس و حائز اهمیت است و آینده روشنی پیش رو خواهیم داشت اما در عین حال چالش هایی در خصوص زندگی خوب برای زنان وجود دارد. ابتکار خاطرنشان کرد: انتظار داریم در انتخابات پیش رو شاهد افزایش زنان باشیم، نه تنها در مجلس شورای اسلامی بلکه در شوراهای شهر و روستا بانوان حضور چشمگیری داشته باشند.
ابتکار با بیان این که زنان در حوزه اشتغال با چالش های زیادی مواجه هستند، گفت: با توجه به این که جامعه مردسالار است، حضور زنان در بازار کار را به سختی می پذیرند، این امر نه تنها در میان مشاغل دولتی، حتی در سازمان های خصوصی هم وجود دارد با این حال دولت شرایطی فراهم کرده است تا زنان بتوانند در حوزه های کارآفرینی فعالیت کنند.
وی یادآور شد: تلاش های زیادی برای ارتقای قوانین جاری انجام شده است و بسیاری از قوانین اصلاح شده اند، در عین حال نیاز به گفت وگوهای زیای وجود دارد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان این که گفت وگوهای بسیاری با حوزه های علمیه انجام داده ایم تا موانع و چالش های پیش رو رفع و قوانین را اصلاح کنیم، تصریح کرد: در حال حاضر لایحه ای در خصوص منع خشونت علیه زنان در مجلس در حال نهایی شدن است.
ابتکار افزود: امنیت اجتماعی زنان، کودکان و جوانان برای دولت بسیار مهم است و در همین راستا دولت دومین لایحه ای در این خصوص ارائه کرده است که آن هم در مجلس در حال جمع بندی است.
وی خاطرنشان کرد همچنین جلساتی با علمای اهل سنت در استان های سیستان و بلوچستان و گلستان برگزار کردیم تا در حوزه های مختلف به ارتقای جایگاه زنان و کودکان کمک کنیم و در خصوص مسائلی همچون ازدواج زودتر از موعد بحث هایی انجام داده ایم.
معاون رییس جمهوری به گفت و گوهایی که با مراکز علمی و دانشگاهی در زمینه حقوق بشر انجام شده است اشاره کرد و گفت: قوه قضاییه به نظر می رسد با این موضوع بسیار باز برخورد می کند و حضور موثرتر زنان در قوه قضاییه پذیرفته شده است.
ابتکار ابراز امیدواری کرد این امر به حوزه تصمیم سازی در قوه قضاییه هم تسری یابد.
وی در ادامه سخنان خود به تشریح اقدامات انجام شده برای منع خشونت علیه زنان پرداخت و اظهارداشت: دوره های آموزشی برای زنان در وزارتخانه های آموزش و پرورش و وزارت علوم برنامه ریزی و این برنامه ها به نظام آموزشی اضافه شده است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد علاوه بر این در دانشگاه به موضوع مهارت های زندگی هم توجه شده و برنامه ریزی های خوبی در این خصوص صورت گرفته است.
ابتکار افزود: سازمان بهزیستی هم درباره ارتقای امنیت اجتماعی برنامه ریزی و سامانه ای پیش بینی کرده است که اگر زنان با معضل اجتماعی مواجه شوند، می توانند با آن تماس بگیرند و مددکاران بهزیستی از افراد مسن، بانوان و کودکان حمایت می کنند.
وی تصریح کرد: تلاش دولت ارتقای آگاهی عمومی برای ممانعت از اعمال خشونت علیه زنان، کودکان و افراد مسن است.
وی یادآور شد: اقدامات موثری برای ممانعت از اعمال خشونت علیه زنان صورت گرفته است، در عین حال با چالش ها و موانع متعددی هم روبرو هستیم که نمی توان آن ها را نادیده گرفت.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: فضای خوبی برای بهبود وضعیت زنان شکل گرفته تا این چالش ها برطرف شوند و در انتظار آینده بسیار خوبی برای جامعه ایران هستیم.
به گزارش ایرنا، نشست توجیهی برای سفرای خارجی مقیم تهران امروز با موضوع دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق بشر در مرکز آموزش و پژوهش های وزارت امور خارجه برگزار شد.
سیام**9314**2021
خبرنگار: داود مرادپور**انتشار:مهرنوش خانزائی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۵۲۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: سفر نیچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران، به عنوان یک اتفاق مهم دیپلماتیک در رسانه‌های عربی و کُردی عراق، بازتاب گسترده‌ای یافته است. اخبار و گزارش‌های این رسانه‌ها، از این خبر می‌دهد که تحت هر شرایطی، این جمهوری اسلامی ایران است که به طور مداوم، با هر سه عنصر قومی و مذهبی عراق یعنی اهل تشیع، کردها و اهل سنت، روابط همه جانبه دارد و همواره آماده همکاری و توسعه روابط است.

نیچروان بارزانی در شرایطی به تهران سفر کرده که سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق و هر دو کنسول مستقر در سلیمانیه و اربیل، در چند ماه گذشته، رایزنی‌های گسترده‌ای به عمل آورده‌اند تا بین اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی بغداد، هیچ نوع اختلاف و سوءتفاهم پایداری وجود نداشته باشد و امنیت و ثبات عراق؛ با مشارکت و همکاری همه گروه‌های سیاسی این کشور حل شود.

بارزانی، از زندگی در ایران تا تعامل سیاسی با تهران

نیچروان بارزانی رئیس کنونی اقلیم کردستان عراق، فرزند مرحوم ادریس بارزانی و برادرزاده مسعود بارزانی رهبر حزب دموکرات کردستان عراق، مانند بسیاری از سیاستمداران کُرد، به مدت طولانی در ایران زندگی کرده و علاوه بر تسلط کامل بر زبان فارسی، شناخت قابل توجهی از فرهنگ و مختصات و رویکردهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران دارد.

نیچروان بارزانی در طول چند سال گذشته و در بزنگاه‌هایی که مشکلات و اختلافاتی بین اقلیم کردستان و دولت مرکزی بغداد به وجود آمده، بارها بر تأثیر مثبت رایزنی مقامات جمهوری اسلامی تأکید کرده و نشان داده که توجه ویژه‌ای به نقش منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران دارد.

از همکاری سیاسی و مبارزاتی تا روابط اقتصادی

بسیاری از رهبران احزاب کُرد عراقی همچون مرحوم جلال طالبانی، رئیس جمهور اسبق عراق و رهبر سابق حزب اتحادیه میهنی کردستان، مرحوم ابراهیم احمد از مؤسسین اتحادیه میهنی، مسعود بارزانی، نوشیروان مصطفی، کوسرت رسول، نیچروان بارزانی و دیگر سران و مقامات اقلیم کردستان، روابط قدیمی و تاریخی با انقلاب اسلامی ایران دارند و در دوران دفاع مقدس نیز، همکاری دوجانبه‌ای با جمهوری اسلامی ایران داشته‌اند. آنان همواره تحت چتر حمایتی تهران بوده‌اند و به جرات می‌توان گفت؛ جمهوری اسلامی ایران، تنها کشور منطقه و جهان است که همواره در شرایط سخت و دشوار در کنار کردهای عراق مانده و صدها هزار نفر از کردهای عراقی در دوران آوارگی و شرایط سخت، در شهرها و روستاهای ایران، در شرایط مطلوب به سر برده‌اند.

ثبات و امنیت، کلید توسعه

پس از سقوط رژیم بعثی صدام و شکل‌گیری اقلیم کردستان عراق؛ جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر همکاری‌ها و حمایت‌های سیاسی، در حوزه‌های علمی – آموزشی، خدمات بهداشتی و پزشکی، صدور خدمات فنی مهندسی و کمک‌های فراوان در حوزه انرژی، یاور و حامی کردهای عراق بوده است.

در یک دهه گذشته، یکی از مسائلی که گهگاه باعث شده مشکلات و وقفه‌هایی در روابط دوجانبه ایران و اقلیم کردستان به وجود آید، مزاحمت‌ها و شرارت‌های ضدامنیتی گروهک‌های ضدانقلاب در مرز ایران و قلیم کردستان بوده است. انتظار می‌رود با سفر نیچروان بارزانی به تهران، میزان تعامل مقامات و فرماندهان محلی با ایران، بیشتر و بیشتر شود و منفذی برای اقدام علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در اقلیم کردستان وجود نداشته باشد.

در صورتی که اقلیم کردستان عراق، در همکای و هماهنگی با بغداد و تهران، نظارت دقیق‌تری بر مزرها داشته باشد و ثبات و امنیت این مناطق به شکل جدی فراهم شود، امکان توسعه روابط اقتصادی بیشتر می‌شود و این اتفاق، به نفع مردم منطقه خواهد شد.

حوزه‌های مهم همکاری علمی و اقتصادی

اقلیم کردستان عراق به عنوان بخشی از کشور عراق، هم اکنون ۴ استان دارد که شامل استان‌های دهوک و اربیل در مرز ترکیه و سلیمانیه و حلبچه در مرز ایران است. این منطقه در سالیان گذشته، در بسیاری از حوزه‌ها، نیازهای اصلی خود را از ایران تأمین کرده و بخش قابل توجهی از مواد غذایی، مواد خام، مصالح ساختمانی و دیگر ملزومات مهم بخش‌های مختلف، با هزینه اندک از ایران تأمین شده است. این در حالی است که مسیرهای زمینی انتقال کالا از ایران به عراق، در بخش داخل ایران و در استان‌های غربی وضعیت خوبی دارد اما در بخشی که در خاک عراق واقع شده، مشکلات فنی بسیاری دارد و در صورتی که مسئولین اقلیم کردستان، اهتمام ویژه‌ای برای حل مشکلات فنی و ترانزیتی خود بورزند، تجارت از مبدا ایران به مقصد اقلیم کردستان، به مراتب آسان‌تر و ارزان‌تر از مسیر طولانی ترکیه است.

استان‌های ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی، به عنوان استان‌های مجاور اقلیم کردستان عراق، دارای امکانات دانشگاهی سهل الوصول و ویژه‌ای برای تحصیل دانشجویان کُرد عراقی است. در حال حاضر، صدها دانشجوی کُرد اقلیم کردستان در این دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند اما با توجه به اشتراکات فرهنگی و آشنایی اغلب کردهای عراق با زبان فارسی و همچنین هزینه پایین تحصیل در ایران، امکان همکاری علمی بین ایران و اقلیم فراهم است و می‌توان از این ظرفیت، استفاده بیشتری به عمل آورد.

یکی دیگر از حوزه‌های مهم، بخش درمان و خدمات بهداشتی و پزشکی است. واقعیت این است که هزینه‌های درمان، اقامت و تردد در ایران، برای بیماران اقلیم کردستان عراق، حتی به نصف هزینه‌های ترکیه و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نمی‌رسد و آنان می‌توانند خدمات پزشکی و درمانی را با کیفیت بالا و هزینه پایین دریافت کنند.

امکان سرمایه گذاری تجار اقلیم کردستان عراق در ایران، یکی دیگر از حوزه های مهمی است که می تواند مورد توجه طرفین قرار بگیرد و برای کارآفرینان و صاحبان سرمایه در دو سوی مرز، سود متقابل فراهم بیاورد. حضور صاحبان سرمایه در بازارچه های مرزی و حتی توجه به پروژه های منتهی به تولید مشترک، می تواند امکان آن را به وجود بیاورد که اقلیم کردستان عراق، شرایط اقتصادی بهتری پیدا کند و روابط دوجانبه به سطح بالاتری برسد.

کد خبر 6098146

دیگر خبرها

  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • هفتمین تور نظارتی قوه قضاییه با حضور اصحاب رسانه در استان هرمزگان/ طراحی سامانه‌های الکترونیک قضایی در حوزه های اعسار، انحصار وراثت و.../ ابتکار جالب توجه در خصوص پرداخت دیه تصادفات بدون تشکیل پرونده قضایی/ تشریح آسیب‌های قاچاق سوخت در استان هرمزگان
  • مصوبات سفر نخست رئیس‌جمهور به قم اجرایی نشده است
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • شانزدهمین جلسه کافه انجمن برگزار شد
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیر گذار
  • اعلام آمادگی ارمنستان برای برگزاری دومین نشست جهانی زنان تاثیرگذار
  • ریسک سرمایه‌گذاری در دریا باید کاهش یابد