Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@04:03:27 GMT

هفدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز/ جشنواره «ترین‌ها»

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۵۳۲۳۷

هفدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز/ جشنواره «ترین‌ها»

ایرنا- شیراز- هفدهمین جشنواره سیمرغ ‌نشان فجر در شیراز همزمان با سی‌ و ‌ششمین دوره این جشنواره در پایتخت، به پایان رسید که می‌ توان هفدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز را جشنواره‌ «ترین‌ها» نامید.

به گزارش ایرنا، شیراز طی 10 روز از 13بهمن‌ تا 22 بهمن‌ میزبان این جشنواره بود.در این دوره از جشنواره، شیراز با چهار سالن، بیشترین سالن‌های اکران را پس از تهران به جشنواره فیلم فجر اختصاص داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امسال مخاطبان جشنواره در باکیفیت‌ ترین سینماها و تازه ‌ترین پردیس‌ها به نظاره فیلم‌ ها نشستند. عنوان پراستقبال‌ ترین شهر کشور در میان شهرستان‌ها به مردم شیراز اختصاص یافت.
همچنین در این دوره بیشترین فیلم‌ها طی 17 سال گذشته به شیراز آمدند و درمجموع دست‌ اندرکاران این جشنواره با 18 فیلم در بخش سودای سیمرغ و 5 فیلم در بخش کودک به استقبال مخاطبان رفتند.
همچنین می‌ توان این دوره را با بلیت‌های 12 تا 20 هزار تومانی‌ اش گران‌ ترین دوره نیز خواند.
برگزاری کارگاه‌های بازیگری با تدریس اصغر همت، زیباشناسی نور و تصویر فرشاد محمدی و کارگاه فیلم کوتاه احمد الستی در حاشیه این جشنواره جنبه علمی و عملی آن را برای سینما دوستان پررنگ کرد.
همچنین سهمی نیز برای سینماگران شیرازی درنظر گرفته شد و هشت فیلم فیلمسازان برتر فارس که در جشنواره‌های داخلی و خارجی برگزیده شده بودند، برای انتفاع مالی آنان اکران شد که حتی به سانس فوق‌العاده نیز رسید.
افزون‌ بر این، سهم کودکان و نوجوانان نیز با پنج فیلم کودک ادا شد و دانش‌ آموزان توانستند در بخش ویژه مدارس هر روز صبح به دیدن فیلم‌ها بنشینند.
واسپاری کامل برگزاری جشنواره به بخش خصوصی و نیز تأمین هزینه‌های آن توسط حامیان مالی نیز از تازه‌های جشنواره هفدهم در شیراز بود که به گفته مهدی رنجبر، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس این اقدام با هدف برداشتن هزینه ‌ها از دوش دولت و رونق‌ بخشی به سینمای با حمایت هنردوستان بوده است.
شیرازی‌ها توانستند از 11 فیلم تنگه ابوقریب، مغز‌های کوچک زنگ ‌زده، بمب؛یک عاشقانه، دارکوب، به وقت شام، سرو زیر آب، عرق سرد، کامیون، شعله ‌ور، چهارراه استانبول و سوء تفاهم که نامزد‌های بخش اصلی(سودای سیمرغ) سی‌ و ‌ششمین جشنواره فیلم فجر بودند، 9 فیلم را همزمان با اکران تهران تماشا کنند و تنها دو فیلم کامیون و شعله‌ ور به شیراز نیامدند.
از میان فیلم‌های برگزیده نیز بمب؛ یک عاشقانه، لاتاری، مصادره و مغز‌های کوچک زنگ ‌زده به سانس فوق‌ العاده سینما‌های شیراز رسیدند که بلیت‌های این سانس‌ها در کمتر از سی‌ دقیقه به فروش رسید و در این میان بیشترین استقبال از مغزهای کوچک زنگ‌ زده هومن سیدی صورت گرفت.
فروغ عدالت ‌پور دبیر جشنواره فجر شیراز اعلام کرد: 20‌هزار نفراز فیلم‌های جشنواره دیدن کرده‌اند البته بسیاری نیز پشت درها ماندند و موفق به تهیه بلیت نشدند.
وی از اثر پویانمایی فیلشاه نیز نام برد که مورد توجه دانش‌آموزان و خانواده‌ها قرار گرفت.
اما در پایتخت، تنگه ابوقریب و مغز‌های کوچک زنگ‌زده در 11 رشته، بمب؛یک عاشقانه و دارکوب در 10 رشته، به وقت شام و سرو زیر آب در 8 رشته، کامیون و شعله‌ ور در 6 رشته و چهارراه استانبول و سوءتفاهم در 5 رشته نامزد دریافت سیمرغ بلورین شدند.
در مراسم اختتامیه که شب گذشته با مجری‌ گری رضا رشیدپور در شیراز برگزار شد، شش سیمرغ به تنگه ابوقریب، چهار سیمرغ به مغزهای کوچک زنگ‌ زده، سه سیمرغ به به ‌وقت شام، سرو زیر آب و عرق سرد، دو سیمرغ به بمب؛ یک عاشقانه، دارکوب و چهارراه استانبول و یک سیمرغ به خجالت نکش،‌کامیون و شعله‌ ور رسید.
مخاطبان شیرازی جشنواره فیلم فجر توانستند مراسم اختتامیه را نیز به‌صورت مستقیم در لابی هنرشهر آفتاب شیراز و در کنار یکدیگر تماشا کنند که با هیجان و شوری مضاف همراه شد.
هفدهمین دوره جشنواره فیلم فجر از انتقاد نیز خالی نبود از اعتراض به قیمت بلیت‌ها گرفته تا بی‌ارزش بودن کارت‌های اهداشده به خبرنگاران، جایگاه خبرنگاران و هنرمندان، نحوه سهمیه ‌بندی بلیت برای دستگاه‌ها و سازمان‌ها و حذف برخی جلسات نقد و بررسی آثار جشنواره.
بدین‌ ترتیب هفدهمین جشنواره فیلم فجر شیراز با روز‌هایی پر از شوق فیلم‌دیدن و استقبال از پرده نقره‌ای به پایان رسید؛ آنچه بیش از همه ضرورت دارد برگزاری جلسات آسیب‌شناسی و رفع موانع برگزاری جشنواره در سال آینده است که باید با تعامل دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی متولی و صاحب‌نظران صورت گیرد تا انتقاد‌های امسال برای سال آینده، نوید‌بخش جشنواره‌ای مردمی و باکیفیت ‌تر باشد.
گزارشگر: سیده ‌سمیرا متین‌نژاد ** انتشاردهنده:‌غلامرضا مالک زاده
7375 /1876

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۵۳۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جشنواره تیتر سیزدهم صبح امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) با حضور برخی از مسئولان و معاونت‌های فرهنگی و دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد افتتاح شد.

برگزاری نمایشگاه نشریات دانشجویی، نشست کارشناسان نشریات دانشگاه‌ها و برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای دانشجویان و کارشناسان از جمله برنامه‌های محوری این جشنواره بوده و در پایان از آثار برتر شرکت کننده در جشنواره تقدیر می‌شود.
فرایند ارسال آثار برای این دوره از جشنواره از ابتدای آبان ۱۴۰۲ آغاز شد و علاقمندان تا ۳۰ آذر وقت داشتند با مراجعه به وبسایت titrfestival.dmsrt.ir آثار خود را برای داوری ارسال کنند.



بخش ویژه این دوره از جشنواره نیز شامل موضوعات دانشگاه و حل مسائل ملی، دانشجو و امید به آینده، دانشجو و روایت پیشرفت، دانشجو، انتخابات و مشارکت آگاهانه، دانشجو و آرمان‌های گام دوم انقلاب اسلامی بود که علاقمندان می‌توانستند آثار خود را در یکی از چهار قالب گزارش، یادداشت، مصاحبه و مقاله در سامانه بارگذاری کنند.


در ۴۲ دسته ۱۲۰ اثر برتر در حوزه علمی، ادبی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، تیتر و لید خبر، گزارش، یادداشت، سرمقاله و مقاله و نشریات برتر در رسته‌های مختلف به سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی ارسال شده است.

یازدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی به میزبانی وزارت علوم برگزار و دوازدهمین دوره به میزبانی وزارت بهداشت با شعار «عینیت در خبر، انصاف در تحلیل، آزادی در بیان» سال ۱۴۰۰ برگزار شد.

سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر با همکاری معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت فرهنگی واجتماعی وزارت علوم از امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت) در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شد و سه شنبه (۱۸ اردیبهشت) به کار خود پایان می‌دهد.

دانشجویان می‌توانستند آثار خود را که از اول شهریور ۱۴۰۰ تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ منتشر شده در بخش رقابتی و در قالب اثر برگزیده، نشریه برگزیده، بخش مجازی، سایت یا وبلاگ، نشریات صوتی یا پادکست، نشریات کاغذی-الکترونیک، نشریه چندرسانه ای، آفلاین و الکترونیکی، گرافیک و موشن گرافیک، فیلم خبری و فتوکلیپ ارسال کنند.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • جشنواره کن در کما
  • دبیر اجرایی و دبیر هنری جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شدند
  • پرفسور بالتازار چگونه دیده شد؟/ نقش جشنواره در افزایش انگیزه
  • گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم
  • جشنواره ملی اشکواره حسینی به دور هفتم رسید
  • برگزاری هفتمین جشنواره ملی اشکواره حسینی در مازندران
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر آغاز شد
  • دوره تربیت‌معلم سبک زندگی قرآنی در شیراز برپا شد