Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ایرج حریرچی در نشست خبری افزود: حوزه بهداشت و درمان متاثر از شرایط جامعه است در گذشته در اکثر روستاها، آب بهداشتی وجود نداشته و اختلالات تغذیه‌ای برای مردم بسیار رخ می‌داده است.

وی با بیان اینکه امروزه ۸۰ درصد مرگ و میر‌ها براثر بیماری‌های غیر واگیر رخ می‌دهد لذا راهبرد ما نیز برای کنترل بیماری‌ها تغییر می‌کند، افزود: ۱۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال ایرانی هر روز سیگار می‌کشند و ۲۵ درصد مردان دایم مصرف دخانیات دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حریرچی گفت: دخانیات، مهمترین عامل قابل پیشگیری سرطان در جهان است و نیز عامل مرگ سالانه ۷ میلیون نفر در جهان و ۹۰۰ هزار نفر از افرادی است که هیچ استعمال دخانیات ندارند بلکه در معرض دود ناشی از مصرف کنندگان قرار می‌گیرند.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: در ایران سالانه ۵۵ هزار نفر بر اثر استعمال دخانیات فوت می‌کنند و بیش از ۹۰ درصد بیماری‌های ریوی در کشور بر اثر استعمال دخانیات ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف دخانیات ۱۴ نوع سرطان ایجاد می‌کند افزود: هزینه بیماری‌های مرتبط با دخانیات ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان است و هزینه‌های غیرمستقیم ناشی از استعمال دخانیات شامل بیماری، از کار افتادگی و خروج از کار و ... حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است در حالیکه اختصاص بودجه از محل هدفمندی پس از طرح تحول نظام سلامت، فقط ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است.

تفاهمنامه‌ای به منظور تجهیز دو بیمارستان کشور در بخش تشخیص و درمان

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: امروز تفاهم نامه‌ای به منظور تجهیز در بخش‌های درمانی و تشخیصی دو بیمارستان امام حسین و زنان آرش میان ایران و سازمان همکاری‌های بین المللی ژاپن (جایکا) صورت گرفت.

حریرچی افزود: بر اساس توافق و دیداری که در گذشته میان رییس جمهور کشورمان با نخست وزیر ژاپن در جهت گسترش همکاری‌های تشخیصی و درمانی صورت گرفت، نخستین تفاهم نامه گسترش همکاری میان ایران و ژاپن به امضا رسید.

وی گفت: پس از ۳ سال مطالعه در دو بیمارستان بزرگ امام حسین و آرش، تفاهم نامه‌ای امضا شد که به منظور تجهیز در بخش‌های درمان و تشخیص سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی صورت گرفته است.

حریرچی افزود: قبلا هم ۶۰ دستگاه تشخیص سرطان سینه زنان از طرف یک موسسه ژاپنی به کشور اهدا شده بود که با توجه به طرح‌های پوشش همگانی سلامت امیدواریم این همکاری بین دو کشور و کشور‌های اروپایی و آسیای شرقی گسترش یابد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۵۳۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زالی، در پانزدهمین کنگره بین‌المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مرکز همایش‌های برج میلاد، همکاران علوم آزمایشگاهی را پیش‌قراولان نهادینه‌سازی کیفیت ارایه خدمات سلامت دانست و افزود: مفهوم کیفیت، وام‌دار کارشناسان و متخصصان علوم آزمایشگاهی است. هیچ بخشی از نظام سلامت به میزان علوم آزمایشگاهی پایبندی به حوزه کیفیت را تجربه نکرده است.

وی با اشاره به اینکه کمتر دانشجوی علوم آزمایشگاهی است که به شاخص‌های کیفی این رشته آشنا نباشد، گفت: از سال ۱۳۸۶ که شاخص ISO ۱۵۱۸۹ وارد مجموعه مدیریتی و نظارتی آزمایشگاه‌ها شد که هر دو مولفه مدیریتی و تکنیکال در آن ممزوج است. توجه سیستماتیک فرآیند محور به اصول کیفیت با نگاه سامانگر متخصصان ازمایشگاهی، تضمین کیفیت در این حوزه را به همراه دارد.

زالی با تاکید بر جایگاه انکارناپذیر علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت، تصریح کرد: در کالبد سلامت پیاده سازی اصولی هیچ جزئی اعم از تشخیص، پیشگیری، غربالگری، درمان، پیگیری و رصد اجتماعی بدون علوم آزمایشگاهی محقق نخواهد شد.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر وابستگی به علوم آزمایشگاهی با وجوه متنوع‌تر و جذاب‌تری همراه شده است.

زالی گفت: علوم آزمایشگاهی از حرفه‌هایی است که سند مستند و قابل ارجاع در اختیار مراجعه کننده و بیمار قرار می‌دهد. این سند افتخارآمیز، پیامدی است که خروجی تلاش‌ها، کیفیت سنجی و اصالت کاری کارشناسان و متخصصان را نشان می‌دهد.

وی، برای درک بهتر نقش علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت، عنوان کرد: در حال حاضر شش هزار آزمایشگاه تشخیص طبی در عرصه سلامت مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد ۲ هزار و ۳۰۰ آزمایشگاه توسط بخش خصوصی اداره می شود.

زالی از انجام سالانه بیش از ۲ میلیارد آزمایش با حداقل خطا در سطح کشور خبر داد و گفت: همکاران علوم آزمایشگاهی به رغم تمام سختی‌ها و خسارت‌های اقتصادی، همواره با نظام سلامت همراه بودند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه بر اهمیت به‌روز بودن دانش فراگیران، کارشناسان و متخصصان تاکید کرد و گفت: جهان پزشکی امروز در آستانه تحول بزرگی است، در همین راستا همکاران علوم آزمایشگاهی باید آماده دگردیسی جسورانه برای انطباق با یافته‌های نوین آزمایشگاهی باشند.

وی تصریح کرد: لزوم بهره‌گیری از ظرفیت هوش مصنوعی نباید نادیده گرفته شود، چراکه قدرت یادگیری این ابزار می‌تواند نقش مهمی در گرفتن نمونه، آنالیز کردن، کیفیت سنجی و تشخیص دقیق ایفا کند. علوم آزمایشگاهی باید در مسیر پزشکی فرادقیق و پزشکی فردمحور گام بردارد تا در شکاف علم روز غرق نشود.

زالی در پایان گفت: در عین افتخار به خدمت‌رسانی‌های میهن دوستانه همکاران علوم آزمایشگاهی در روزهای سخت، در مسیر نوآوری و فناوری‌های نوین باید شتابان حرکت کرد.

کد خبر 6093877 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از دست شکارچیان متخلف در سقز
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • کاهش ۱۰ درصدی تصادفات سالانه با رفع نقاط حادثه خیز از امسال اجرایی می‌شود
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند