Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل امورتربیتی ومشاوره وزارت آموزش وپرورش، حذف آزمون از دوره ابتدایی را اولین چراغ سبز و حرکت جدی آموزش وپرورش در مسیر اجرای سند تحول دانست.

به گزارش ایسنا، مسعود شکوهی مصوبه اخیر شورای عالی آموزش و پرورش  رادر واقع "نه"محکم آموزش و پرورش به نظام نمره محوری برشمرد و اظهار کرد:پس از تصویب و ابلاغ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ، انتظار می رفت مسوولان وقت آموزش و پرورش به سرعت و با تمهید مقدمات لازم نسبت به اجرایی نمودن علمی و اصولی سند تحول بنیادین اقدام نمایند،اما علی رغم تلاش های به عمل آمده و حتی بعد از تدوین بعضی از زیر نظام های این سند، عملا کار جدی و قابل توجهی در پیاده سازی آن صورت نپذیرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به راستی چرا با توجه به این که تقریبا همگان معتقد هستند نظام آموزش و پرورش فعلی کارایی لازم را برای پرورش نسل آینده ندارد، اما تغییرات اساسی در آن به کندی صورت می پذیرد!؟شاید مهم ترین دلیل آن " ترس از تغییر " و یا " اراده / روحیه تغییر نداشتن" باشد.

شکوهی ادامه داد: بر اساس نص صریح سند، آماده سازی نسلی نواندیش، آینده نگر، متعهد، خداجو، مستقل، جرات ورز، با ایمان، خلاق و... جزء اهداف اصلی نظام تعلیم و تربیت ذکر گردیده است،عدم توجه به رشد همه جانبه استعدادها، انباشت یک سری محفوظات محض، تاکید بر قبولی در آزمون های پراضطراب و تنش زا و بی توجهی در طراحی مسیر زندگی دانش آموزان برای آمادگی و ورود به دنیای بزرگسالی از مهم ترین اشکالات عمده این نظام است.

وی در ادامه این یادداشت تصریح کرد: سنگینی حاکمیت آموزش های نمره محور  به حدی است که حتی بعضا قوانین مصوب شورای عالی آموزش و پرورش نیز دستخوش افکار سنتی بعضی از مدیران، نهادها و خانوادها گردیده است. نمود کامل آن را می توان در هدایت تحصیلی دانش آموزان ملاحظه نمود؛ که شوربختانه هنوز باور بر این است که نمره تنها معیار هدایت و ملاک انتخاب رشته باید باشد و چه بسا با طبقه بندی نمره‌ای دانش آموزان راه به خطا می روند.

وی افزود: بر اساس آمارهای رسمی اولین دستاورد برگزاری این گونه آزمون ها طی سال های گذشته برای دانش آموزان معصوم شرکت کننده، علاوه بر استرس و اضطراب؛ زدن برچسب های ناروای کم هوشی، کند ذهنی و ناتوانی به حدود ۹۶ درصد از آنان بوده است که در ابتدای بروز استعداد، خلاقیت ها و توانایی هایشان قرار دارند و تو خود حدیث مفصل بخوان از آثار زیانبار و مشکلات روانی رفتاری که از پس این شکست ها برای دانش آموز؛ خانواده، مدرسه و جامعه حادث می شود.

مدیرکل امورتربیتی ومشاوره وزارت آموزش وپرورش،حرکت اخیر مقام عالی وزارت مبنی بر ملغی نمودن آزمون های مدارس خاص را اولین چراغ سبز جدی و اقدام عملی  آموزش و پرورش در کمک به اجرای همه جانبه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش برمی شمردواذعان کرد: محوریت مدرسه به عنوان کانون فعالیت های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، ورزشی برای ایجاد شادی و نشاط و توجه به تفاوت های فردی روان شناختی، استعداد، رغبت، توانایی، ارزش ها، شخصیت و متناسب سازی فعالیت های آموزشی و پرورشی و تمرین مهارت های زندگی بر اساس سبک زندگی اسلامی_ایرانی برای ورود به دنیای بزرگسالی، گامی است اگر چه دیر هنگام، اما خوشبختانه محکم و قاطع برداشته شده است.

وی دراین گفت و گو اظهار کرد:این اقدام، پیامی روشن برای دعوت از همگان، مخصوصا صاحبان خرد و اندیشه در پیاده سازی نظام آموزشی و پرورشی دانش آموز محور بر مبنای ندای فطری و درونی دانش آموزان است که خروجی آن می تواند کسب شایستگی های لازم و ضروری برای زندگی حال و آینده، ایجاد امنیت، احساس ارزشمندی، عشق ورزی و احترام به حریم خانواده، مدرسه و جامعه، تلاش برای رفع نیازهای روان شناختی، جسمانی، فرهنگی و بروز خلاقیت های فردی و گروهی باشد، خلاقیتی که در نقطه مقابل خود اخلال گری را به همراه دارد.

شکوهی تصریح کرد: مطالعات امروزی بخوبی نشان می دهد که همه انسان ها برخوردار از هوش های چندگانه اند. به عبارت دیگر تقریبا هیچ آدم بی استعدادی نداریم و تنها تفاوت آنها در نوع و میزان هوش است.از طرفی در نظام جدید تعلیم و تربیت تمام ساحتی، دغدغه اصلی مدرسه باید این باشد که دانش آموز از چه خانواده ای و با چه سطحی از استاندارد وارد مدرسه می شود تا نسبت به رفع هرگونه نارسایی های رشدی، عقلی، اجتماعی و روانشناختی اقدام به موقع انجام دهد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی وروابط عمومی وزارت آموزش وپرورش، نگاه مسولان مدرسه باید حفظ تعامل حلقه خانواده، مدرسه و جامعه و ایجاد عاملیت، حس ارزشمندی، عزت نفس و هدفمندی برای خودشکوفایی باشد. درست در جایی که دانش آموز احساس کند مدرسه در همه حال حامی اوست و او را تنها نخواهد گذاشت. به عبارتی مدرسه تنها ملجا استاندارد سازی رفتاری، شناختی و حمایتی جامعه است. مدرسه باید در جایگاهی باشد که دانش آموزان در کمال آرامش و امنیت، هویت خود را بسازند و از رویت آن نیز به خود ببالند و پس از آن با اعتماد و اطمینان، دنیای بعدی خود را بدون هرگونه ترسی دنبال کنند.

وی در پایان گفت:امیدوارم تصمیم ارزشمند وزیر محترم که طی روزهای اخیر امیدواری زیادی را در سطح جامعه و اصحاب فرهنگ و اندیشه ایجاد نموده، با حمایت دلسوزان عرصه تعلیم و تربیت به نقطه عطف حرکت های بزرگ در آموزش و پرورش تبدیل گردیده و فرصت کم نظیری را برای پرداختن به تمامی ساحت های شش گانه تعلیم و تربیت بطور متوازن فراهم آورد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۵۳۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش

نتایج اولیه آزمون استخدام آموزگار هم اکنون در سایت سازمان سنجش قابل مشاهده است. داوطلبان با استفاده از شماره پرونده، شماره شناسنامه و کدملی می‌توانند از نتیجه خود مطلع شوند.

آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش ویژه رشته شغلی آموزگار ابتدایی و آموزگار استثنایی سال ۱۴۰۳، صبح روز جمعه «هجدهم اسفند ۱۴۰۲» برگزار شد. در آزمون استخدام رشته‌های شغلی آموزگاری، ۲۸ هزار آموزگار برای مدارس ابتدایی استخدام خواهند شد.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش گفت: حدود ۲۸ هزار نفر در سال تحصیلی آینده به کادر آموزشی در دوره ابتدایی اضافه خواهند شد.

حمید طریفی‌حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه جذب در آموزش‌وپرورش نویدبخش جریان تازه‌ای در نیروی انسانی و دوره ابتدایی است، گفت: در کنار جذب نیرو، بحث توانمند‌سازی حرفه‌ای مداوم معلمان را داریم. سال گذشته در قالب طرح شهید همت ۶۰۰۰ نفر از معلمان، دوره‌های توانمندسازی لازم را در هفت عنوان درسی گذراندند و امسال با ساز و کار متفاوت طرح توانمند سازی معلمان را دنبال خواهیم کرد.

او با بیان اینکه در بعد برنامه درسی کار اصلاح و بازنگری جدول عناوین درسی دوره ابتدایی و ساعات تدریس هفتگی در سازمان پژوهش و شورای عالی آموزش و پرورش در حال برنامه‌ریزی است افزود: امسال بازنگری عناوین درسی را داریم تا یک مبنا برای اصلاح و بازنگری کتب درسی دوره ابتدایی متناسب با هویت، اهداف و شایستگی دوره ابتدایی وجود داشته باشد و بازنگری از سال‌های آینده انجام شود و برنامه درسی باکیفیت برای دانش آموزان داشته باشیم.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش‌وپرورش با بیان اینکه توجه به بعد سلامت دانش‌آموزان و شایستگی حرکتی و سواد حرکتی در دوره اول ابتدایی و دانش آموزان دختر بسیار مهم است، تاکید کرد: با همکاری معاونت تربیتی وزارت آموزش‌وپرورش برنامه‌ریزی انجام و اعتبارات لازم در اختیار استان‌ها قرار داده شده تا ۱۰۰۰ فضای ورزشی درون مدرسه‌ای در قالب اتاق‌های تخصصی درس تربیت بدنی در مدارس ابتدایی با اولویت مدارس دوره اول و مدارس دخترانه داشته باشیم تا محیط بانشاطی برای دانش‌آموزان آماده کنیم.

منبع: ایسنا

tags # اخبار اجتماعی سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • امضای تفاهنامه همکاری سازمان نظام پزشکی و آموزش و پرورش
  • تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان
  • برخورد با عوامل خاطی در مدرسه شهرستان دلگان
  • سومین چمن مصنوعی مدارس استثنایی کردستان بهره‌برداری می‌شود
  • نتایج آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش
  • آغاز رسمی همکاری‌های مشترک آموزش و پرورش و جهاد دانشگاهی کرمانشاه
  • استخدام ۴۱۷۰ مراقب سلامت و بهداشت در مدارس + تاریخ برگزاری آزمون
  • استخدام ۴۱۷۰ مراقب سلامت و بهداشت
  • بهره‌مندی از ظرفیت مدارس جهت پیشگیری از بیماری‌ها
  • استخدام ۴۱۷۰ مراقب سلامت و بهداشت/ برگزاری آزمون ۱۴ اردیبهشت