Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخوان فرد گفت: در برخورد با برجام با منطق انقلابی عمل کنیم حتی در شرایطی که به تعبیر برخی مسولین ما موظف به تصمیمی بودیم که برخی از منافع جمهوری اسلامی زیر سوال رفته البته برخی موقتا و برخی به طور دایمی؛ برجام حاکی از این است که امتیازاتی به طور نقد داده شد و در مقابل قرار بود امتیازاتی به طور نسیه گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از انقلاب نیوز،برجام که در دولت یازدهم به عنوان بزرگترین پیروزی در عرصه سیاست خارجی از آن یاد می شد تا جایی که حل همه مسائل اقتصادی و غیر اقتصادی به برجام گره زده می شد و مردم هم با توجه به تبلیغات انجام شده به برجام و نتایج آن امیداوار بودند این روزها آن نتایجی که وعده داده می شد به ثمر ننشسته است.

 دولت یازدهم و تیم مذاکره کننده در طول انجام مذاکرات هسته ای به نقد منتقدان توجهی نمی کرد و گاها هم منتقدان با برخود تند دولتمردان روبرو می شد اما درنهایت مذاکرات هسته ای به نتیجه رسید و توفقی امضا شد.
بعد از این بود که مردم با توجه به آنچه دولتمردان یازدهم و رسانه های زنجیره ای وعده داده بودند منتظر گشایش های برجام بودند اما هر چه از برجام می گذشت نه تنها گشایشی حاصل نمی شد بلکه مدل های مختلف تحریم ها نیز علیه ایران ، نهاد ها و مقامات ایرانی اعمال می شد.
مسئله نقض برجام به شکل های متفاوت از سوی آمریکا باعث شده که خود دولتمردانی که بارها وعده گشایش برجامی داده بودند نیز به نقض برجام از سوی مقامات آمریکایی معترض شوند و محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشور و مذاکره کننده ارشد در تیم مذاکرات هسته ای با ارسال نامه به فدریکا موگرینی هماهنگ‌کننده گروه 1+5 و رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعتراض کند.
با توجه به نتایج نامثبت برجام و مشاهده آن از سوی حتی آنها که امید زیادی به برجام داشتند  به نظر وقت آن رسیده است که غیر از محکوم کردن نقض برجام و مصاحبه و یا فشار ایمیلی در میدان عمل پاسخ نقض های پی در پی برجام  داده شود زیرا این مسئله از سوی مردم با هر گرایش سیاسی قابل پذیرش نیست که ایران تعهداتی فراتر از برجام انجام دهد اما طرف مقابل خود را ملزم به تعهداتش نکند.
مسعود اخوان فرد معاون سابق برنامه ریزی، بین الملل و امور مجلس سازمان انرژی اتمی در گفتگو با خبرنگار انقلاب نیوز، اظهار داشت: در ایام سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم در دهه فجر اصولی به ما  یادآوری می شود این اصول حاکی از این است که یک ملتی به پا خواست و فعل خواستن را بارها صرف کرد.
در برخورد با برجام با اصول انقلاب عمل شود
وی افزود: مردم در انقلاب، در جنگ تحمیلی در، مقاومت شهرها و اعزام نیرو برای مقابله با تجاورز  دشمن و در مقابله با کودتای وابستگان به آمریکا و رژیم استبدادی گذشته و در عرصه های مختلف از جمله بعد دفاع مقدس فعل خواستن را در عرصه های جدید سازندگی علمی و فناوری بارها و بارها به اثبات رساندند.

معاون سابق برنامه ریزی، بین الملل و امور مجلس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: ما با ملتی مواجه هستیم که قدرت توانستن را هم صرف کرده و هم نشان داده و هم به دیگران آموزش داده در قبال این ملت باید سر تعظیم فرود آورد و از آن روحیه گرفت و بر اساس این اصول در مقابل مشکلات مخصوصا دشمنان انقلاب اسلامی جبهه گیری کرد این اصول به ما تاکید می کند که مبنای ما چه عناوینی باشد خوشبختانه این اصول در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تبلور دارد.

وی با اشاره به اینکه نوع برخورد با بیگانگان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است گفت: اصول متعددی در این رابطه وجود دارد، به طور مثال اصل ویژه ای به عنوان قاعده نفی سبیل در مقدمه قانون اساسی و همچنین در چند اصل قانون اساسی به آن اشاره شده است می پردازیم.
برجام جزیی از موضع گیری یک ملت در مقابل بیگانگان است
اخوان فرد تاکید کرد: این اصل حاکی از آن است که در مقابل دشمنان انقلاب اسلامی  و کسانی که قصد تعرض مجدد و زیر سوال بردن حاکمیت خدا مردمی این نظام را دارند و میخواهند مجددا دست اندازی کنند بایستی بر این اساس مقابله کرد و اجازه نداد آنها بر مقدرات ما حاکم شوند.
معاون سابق برنامه ریزی، بین الملل و امور مجلس سازمان انرژی اتمی خاطر نشان کرد: در ارتباط با برجام هم باید این اصول حاکم باشد و این مسله هیچ گونه تفاوتی نمی کند برجام جزیی از موضع گیری یک ملت و یک نظام در مقابل بیگانگان است، با برجام بایستی بر اساس روحیه انقلابی برخورد کرد همانطور که رهبر انقلاب فرمودند من انقلابی هستم و این به تعبیری استراتژی انقلابی بودن باید در برجام هم تبلور داشته باشد.

کارشناس مسائل سیاسی بیان داشت: با افکار لیبرالی نمی توان انقلابی را ایجاد کرد لیبرال ها در اوایل پیروزی انقلاب افکار و عقایدشان طرد شد، لیبرال هایی که قصدشان این بود انقلاب را گام به گام به سمت امریکا ببرند با یک یورش قهرمانانه نمایندگان این ملت چه در اشغال لانه جاسوسی چه در مقابله با تحریم ها آنها و چه در دفاع مقدس همه به زباله دان تاریخ سپرده شد.

اخوان فرد تاکید کرد: بنابراین ما باید در برخورد با برجام با منطق انقلابی عمل کنیم حتی در شرایطی که به تعبیر برخی مسولین ما موظف به تصمیمی بودیم که برخی از منافع جمهوری اسلامی زیر سوال رفته البته برخی موقتا و برخی به طور دایمی؛ برجام حاکی از این است که امتیازاتی به طور نقد داده شد و در مقابل قرار بود امتیازاتی به طور نسیه گرفته شود.

وی تصریح کرد: ما در شرایطی هستیم که حق اشتباه به طور مکرر را نداریم کسانی که روش های غیراصولی و غیر انقلابی را بارها و بارها آزمودند و نهایت دستاوردی نداشته باید برای همیشه از این روش ها دست بردارند و به دامن انقلاب برگردند و به  استراتژی ترسیم شده از سوی حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری که اصل انقلاب اسلامی است برگردند.

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۵۶۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم

بین الملل تابناک: نشست مشترک خبری رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی کشورمان صبح امروز (سه شنبه) و در حاشیه نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان برگزار شد.

محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در این نشست خبری اظهارداشت: از حضور آقای گروسی در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای تشکر میکنم گفت‌وگوهای سازنده و رو به جلویی را داشتیم.

وی گفت: در اسفند سال گذشته بیانیه مشترکی را منتشر کردیم و اگر چه بدخواهان ایران همواره از تعاملات ایران با آژانس ناخرسند هستند و تلاش می‌کنند با سیاه نمایی و ادبیات مخرب این اقدامات و تصمیمات را کم ارزش جلوه دهند، ولی آقای گروسی و بنده اعتقاد داریم که بیانیه مشترک مبنای خوبی بین ما است.

اسلامی تصریح کرد: ما در این سفر و گفت‌وگوهایی که داشتیم این خط مبنا را به عنوان نقشه راه خود مورد تاکید قرار دادیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: ما در این مذاکرات پیشرفت بیانیه مارس را به عنوان خط مبنای مثبت ارزیابی کردیم و این ملاحظه را هم داشتیم که به دلیل برخی موضوعات حرکات و روند تعاملات دو طرف کُند شده است ولی امروز با مروری که بر بیانیه مشترک داشتیم این امیدواری ایجاد شد که این خط مبنا را ادامه دهیم.

وی بیان کرد: بخش اول صحبت‌های ما موارد گذشته‌ای است که در قالب برجام تحت عنوان پی ام دی بسته شده بود و آغشته با موضوعات سیاسی و پیرامونی هست و همواره با الزامات خودش مورد پیگیری قرار می‌گیرد و نباید به دیگر بخش‌ها تسری پیدا کند. در این بخش موضوع مهم بحث دو مکان باقیمانده است و خوشبختانه دو مکان بسته شده و موضوع ناترازی مواد نیز بسته شده است و دو مکان از چهار مکان باقیمانده است.

اسلامی عنوان کرد: بخش دوم مرتبط با وضعیت موجود است که در چارچوب پادمان و ان پی تی و ملاحظاتی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دارد، برای کاستی ها و انتظاراتی که وجود دارد اقداماتی متقابل و هماهنگ را انجام بدهیم.

معاون رئیس جمهور کشورمان گفت: بخش سوم گام‌های آینده و انتظارات متقابل و نقشی که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دارد است که می‌تواند برای برداشتن موانعی که عمدتا سیاسی است تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: توافق کردیم برای تهیه پیش نویس این سه بخش معاونین دو طرف بر روی زمانبدی‌ها و آیتم‌های این سه بخش گفت‌وگو داشته باشند؛ این آغاز یک فرایند است.

اسلامی گفت: موضوع مهم دیگر این است که مراقب باشیم اقدامات خصمانه‌ای که علیه برنامه هسته‌ای پایه گذاری شده و منشا آن صهیونیست‌ها هستند در تعاملات میان دو طرف تاثیرگذار نباشد.

اظهارات و مواضع رژیم صهیونیستی نباید ملاک آژانس علیه ایران قرار بگیرد

وی ادامه داد: این موضوع خیلی مهم است چرا که رژیم صهیونیستی سردمدار این القائات مطرح شده در رسانه‌هاست. در این مقطع زمانیکه که ماهیت این رژیم بیشتر از پیش بر جهانیان ثابت شده و در سراسر جهان اعتراضاتی صورت میگرد باید به این نکته توجه کنیم که این رژیم مخرب پشت سر اقدامات علیه ایران بوده و نباید دیگر پس از این اظهارات و مواضع رژیم صهیونیستی ملاک آژانس علیه ایران قرار بگیرد. 

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: به همین دلیل ما توافق کردیم که این موارد را هم تفکیک می‌کنیم، گذشته، حال و آینده و هماهنگ و پر تعامل به سوی آینده ‌ای روشن گام برخواهیم داشت.

اسلامی افزود: از سال گذشته سند راهبردی جامع ببست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم و مبنای اقدامات ما محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: یکی از محورهای مهم این سند یکی ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در کشور است که حدود ۲۲ درصد برق کشور را تامین می‌کند و مهمترین هدف گذاری که در جهان شده برای سال ۲۰۵۰ صفر شدن کربن و سه برابر شدن ظرفیت نیروگاه‌های هسته‌ای است که ما نیز بر این اساس حرکت خواهیم کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: تولید رادیوداروها گام مثبتی برای بخش سلامت است و بخش دیگر هم بخش پرتودهی است که کمک می‌کند باقیمانده آفات و سموم از مواد کشاورزی زدوده شود.

اسلامی گفت: حضور آقای گروسی در ایران در امتداد تعاملات جاری دو طرف در قالب پادمان و ان پی تی است، جمهوری اسلامی ایران از برجام خارج نشده است، آمریکا خارج شده و به تعهداتش عمل نکرده و اجازه نداده دیگران هم به تعهداتشان عمل کنند و سه کشور اروپایی هم به طریق اولی اینطور کردند.

وی افزود: ایران با حُسن نیت در این معاهده مانده و به تعهداتش یکطرفه عمل کرده و اکنون نیز تعهداتش را به استناد ماده ۲۶ برجام کاهش داده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها مبنای اقدامات ما است و این ملاحظات و چارجوب را آقای گروسی مطلع است و گفتند که چهارچوب تعاملات ما قانون اقدام راهبردی پادمان و ان پی تی است.

اسلامی گفت: شخص آقای گروسی هم به لحاظ جایگاه حقوقی و هم به لحاظ شخصیتی که دارد می‌تواند نقش خوبی را در این مسیر ایفا کند.

نشست‌های مهم گروسی در ایران

در ادامه این نشست خبری هم رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اظهار داشت: طی دو روز حضورم در ایران نشست‌های خیلی مهمی را با مذاکره کننده ارشد و وزیر امورخارجه ایران داشتم و در خصوص شروع و تقویت روابط دو طرف را تبادل نظر کردیم.

وی گفت: شب گذشته هم رایزنی‌های فشرده و خوبی را برای اتخاذ تصمیماتی برای گام‌های متقبال داشتیم.

گروسی تصریح کرد: همانطور که آقای اسلامی گفتند سال قبل توافق کردیم بر صدور بیانیه‌ای که بتوانیم مسیر آینده را بدانیم و در خصوص سطح همکاری‌های ایران و آژانس در حوزه نظارتی و پادمانی اشاره می‌کند و البته حل مسائل باقیمانده هم نیازمند تلاش‌ها و گام‌های جدی دو طرف است. 

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: علی رغم کاستی‌ها و پستی بلندی‌های موجود ولی این روند تعامل وجود داشته است و پیشنهادی را ارائه کردم که گام‌های عملیاتی است که مسیر آینده را روشن می‌کند و تیم‌های دو طرف در حال حاضر در گفت‌وگو با یکدیگر برای ترسیم مسیر آینده هستند.

گروسی اظهارداشت: قصد ما این نیست که سند جدیدی داشته باشیم بلکه همان سند مارس را برای همکاری‌ها و تعاملات بین دو طرف داشته باشیم و این سند از این ظرفیت برخوردار است که مسائل باقیمانده دو طرف را حل و فصل کند که اینها نیز در چارچوب ان پی تی و پادمان است.

وی افزود: امروز هم  بر روی برداشته شدن گام‌های جدی و عملیاتی در راستای تحقق این موضوع تاکید کردیم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص نگرانی ایران از نقش مخرب اسرائیل در برنامه هسته‌ای خود، تصریح کرد: ما به بازیگران خارجی توجه نداریم و مخاطب ما ایران است و نقش ایران را در نظر می‌گیریم. برای ما منافع و امنیت منطقه‌ای مهم است و به آن توجه داریم. تلاش می‌کنیم با انجام اقداماتی هرگونه شک و شبهه‌ای از برنامه هسته‌ای ایران زدوده شود و در مسیر صحیحی با ایران پیش خواهیم رفت.

گروسی بیان کرد: ما باید با ایران همکاری کنیم تا به مسیر قبلی برگردیم و شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم و می‌دانیم که چه اقداماتی باید در این زمینه انجام شود.

سند جدیدی در کار نیست

گروسی اظهارداشت: قصد ما این نیست که سند جدیدی داشته باشیم بلکه همان سند مارس را برای همکاری‌ها و تعاملات بین دو طرف داشته باشیم و این سند از این ظرفیت برخوردار است که مسائل باقیمانده دو طرف را حل و فصل کند که اینها نیز در چارچوب ان پی تی و پادمان است.

وی افزود: امروز هم  بر روی برداشته شدن گام‌های جدی و عملیاتی در راستای تحقق این موضوع تاکید کردیم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در خصوص نگرانی ایران از نقش مخرب اسرائیل در برنامه هسته‌ای خود، تصریح کرد: ما به بازیگران خارجی توجه نداریم و مخاطب ما ایران است و نقش ایران را در نظر می‌گیریم. برای ما منافع و امنیت منطقه‌ای مهم است و به آن توجه داریم. تلاش می‌کنیم با انجام اقداماتی هرگونه شک و شبهه‌ای از برنامه هسته‌ای ایران زدوده شود و در مسیر صحیحی با ایران پیش خواهیم رفت.

گروسی بیان کرد: ما باید با ایران همکاری کنیم تا به مسیر قبلی برگردیم و شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم و می‌دانیم که چه اقداماتی باید در این زمینه انجام شود.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در پاسخ به سوالی در خصوص رفتار آمریکا در خروج از برجام و شرایط به وجود آمده بیان کرد: این چیزی است که داریم روی آن کار می‌کنیم. ما باید همکاری کنیم تا به مسیر قبلی برگردیم و احیای برجام و یا هرسند دیگری را که ایران تمایل داشته باشد به آن وارد شود، تسهیل کنیم. ما اکنون می دانیم چه اقداماتی باید انجام شود و در حال هماهنگی هستیم.

دیگر خبرها

  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • تشکر مجدد رهبر انقلاب از فعالیت‌های دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی
  • اما و اگرهای قانون سربازی؛ پاسخ به شبهات اصلی خانواده‌ها
  • آغاز برخورد پلیس با لایوهای مستهجن، تولید محتوای مبتذل و مدلینگ
  • پلیس فتا با محتواهای مبتذل در فضای مجازی برخورد می‌کند
  • طرح عملیاتی پلیس برای برخورد با تولیدکنندگان محتوای مبتذل
  • جزئیات اجرای طرح عملیاتی پلیس برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل
  • طرح عملیاتی پلیس برای برخورد با تولید کنندگان محتوای مبتذل
  • طرح پلیس فتا برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل
  • اجرای طرح عملیاتی پلیس فتا برای برخورد با لایوهای مستهجن و محتوای مبتذل در فضای مجازی