Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@23:33:10 GMT

شارژ کردن گوشی با حرکات انگشتان!+عکس

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۵۸۲۶۰

شارژ کردن گوشی با حرکات انگشتان!+عکس

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروزه تقریبا همه چیز به گوشی هوشمند وابسته است و گاهی ناگهان متوجه می‌شوید که باتری گوشی همراهتان در حال اتمام است. آنگاه اگر یک دستگاه شارژر قابل حمل نداشته باشید، باید خود را به نزدیکترین پریز برق برسانید تا تلفن‌تان در حد قابل قبولی شارژ شود.

یک گروه متشکل از مهندسان برق و نانوتکنسین‌ها می‌خواهند این سناریو را تغییر دهند و مطمئن شوند که این اتفاق هرگز تکرار نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"کیائوکیانگ گن" استادیار مهندسی برق در دانشگاه "بوفالو" و سرپرست این پژوهش گفت: در صورت وجود راه دوم، هیچ کس دوست ندارد که به یک منبع برق وابسته باشد یا از یک شارژر قابل حمل استفاده کند.

وی افزود: بدن انسان یک منبع انرژی است. ما فکر کردیم که چرا از این ویژگی برای تولید قدرت استفاده نکنیم.

این تیم برای رسیدن به هدف خود، یک اثر به نام اثر "برق‌مالشی"(الکتریسیته تماسی) را به کار گرفت.

شارژ تماسی الکتریکی زمانی اتفاق می‌افتد که یک ماده با مواد مختلف تماس برقرار کند. این باعث از دست دادن و تبادل الکترون‌ها می‌شود و در واقع ماده باردار می‌شود. اکثر افراد اثر برق مالشی را در زندگی خود تجربه کرده‌اند، مثلا الکتریسیته ساکن رایج‌ترین نمونه آن است.

مهندسین دانشگاه "بوفالو" و "موسسه نیمه‌رساناها"(IoP) در "آکادمی چینی علوم"(CAS) به منظور بهره‌برداری از اثر برق‌مالشی، به جای استفاده از مقادیر زیادی از الکتریسیته تماسی، به مقیاس نانو روی آوردند.

این دستگاه مثل یک بانداژ ضخیم به نظر می‌رسد که روی انگشت قرار گرفته است، اما در واقع این دستگاه دارای دو لایه نازک از طلا همراه با یک پلیمر سیلیکونی موسوم به "پلی‌دیمتیل سیلوکسان"(PDMS) است.

"PDMS" در لنزهای تماسی و سایر محصولات رایج نیز دیده می‌شود.

هر زمان که کاربر، انگشت خود را در حالی که از نانوژنراتور استفاده می‌کند، خم کند، یک لایه از طلا کش می‌آید و سپس پس از صاف شدن انگشت اصطکاک با "PDMS" شکل می‌گیرد.

"یون زو" یکی دیگر از محققان می‌گوید: این کار موجب می‌شود که الکترونها بین لایه‌های طلا به عقب و جلو بروند. هرچه اصطکاک بیشتر شود، قدرت بیشتری تولید می‌شود.

با توجه به مطالعه، این نوار فوق‌العاده کوچک است و فقط حدود 1.5 سانتیمتر طول و یک سانتیمتر عرض دارد که در حداکثر ظرفیت خود، 124 ولت با حداکثر جریان 10 میکروآمپ تولید می‌کند.

تراکم قدرت حداکثر آن طبق مطالعه 0.22 میلی‌وات بر سانتی‌متر مربع است. با وجود اینکه این ظرفیت شارژ برای تلفن همراه کافی نیست، اما همانطور که در پژوهش انجام شد، می‌تواند به طور همزمان 48 چراغ LED را تامین کند.

اما بزرگترین مشکل نانوژنراتور ابداعی این گروه چیست؟ تولید آن فوق‌العاده دشوار است و اکثر آنها مقرون به صرفه نیستند. پس فعلا برای آن که بتوانید گوشی خود را فقط با حرکات انگشتان‌تان شارژ کنید برنامه‌ریزی نکنید.

بیشتر بخوانید: بهترین روش برای شارژ کردن گوشی‌های هوشمند چیست؟

با این وجود محققان هنوز تسلیم نشده‌اند. آنها در حال حاضر بر روی یک باتری قابل حمل دیگر کار می‌کنند تا انرژی تولید شده توسط اثر برق‌مالشی را ذخیره کند.

آنها همچنین به دنبال این هستند که چگونه قطعه‌های بزرگتر طلا بر میزان تولید برق تاثیر می‌گذارد و انتظار می‌رود که هر چه لایه طلا بزرگتر باشد، برق بیشتری می‌توان تولید کرد.

محققان امیدوارند که بتوانند همراه با کاهش هزینه‌ها، یک سیستم کامل ایجاد کنند تا به تولید انبوه آن برسند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

تامین نیروی وسایل کوچک الکترونیکی از حرکت انگشت

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۵۸۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مرکز پژوهش‌های مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ به دولت در مورد سهمیه‌بندی بنزین پیشنهادی ارائه کرد که بر اساس آن دولت باید از خردادماه سال آینده به سرپرست خانوارهای فاقد خودرو به ازای هر نفر، ماهانه ۱۵ لیتر سهمیه بنزین اعطا کند که این سهمیه از محل حذف سهمیه خانوارهای دارای سه خودرو و بیشتر تامین می‌شود.

ایلنا نوشت: فریدون عباسی در ارزیابی این پیشنهاد اظهار داشت: بنده کلا نسبت به طرح‌ها نظر مثبتی ندارم. بنزین ماده‌ای است که در خودرو استفاده می‌شود، چرا باید به افراد بنزین داده شود؟ در هیچ جای دنیا مشکلی بنزین ندارند، سوخت در جایگاه‌ها وجود دارد و مردم مصرف می‌کنند، چون هزینه‌ها در کشورهای دیگر واقعی است سوخت هم مثل بقیه کالاها است در کشور ما بیش از حد به این موضوع پرداخته می‌شود، بنزین نباید ابزاری برای بهم زدن آرامش مردم شود.

وی با بیان اینکه تخصیص بنزین به افراد به جای خودرو در راستای اعطای یارانه بیشتر به اقشار کم‌درآمد نیست، افزود: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که شاید کسی نمی‌خواهد خودرو داشته باشد یا گواهینامه ندارد و یا ترجیح می‌دهد از وسیله نقلیه عمومی استفاده کند، بنابراین لزومی ندارد سوخت به افراد اختصاص داده شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: بهتر است به اصلاح نظام حقوق و دستمزد بپردازیم و ارجح‌تر است که ارزش پول ملی را حفظ و تورم را کنترل کنیم و نسبت به افزایش درآمد کسانی که درآمد ثابت دارند و حقوق‌بگیر هستند اقدام کنیم تا میزان حقوق دریافتی این افراد با تورم سازگار باشد نه اینکه هر سال کمتر از میزان تورم افزایش دستمزد داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مشکل کشور در سهمیه‌بندی بنزین نیست، بنزین نباید سهمیه‌بندی شود جز در موارد بحران مثل زمان جنگ آشکار؛ اکنون در جنگ اقتصادی هستیم و بنزین با کارت سوخت در اختیار مردم قرار می‌گیرد، ما باید همین شیوه تخصیص بنزین با کارت را درست اجرا کنیم یعنی هر شخصی با کارت شخصی سوخت را دریافت کند، قیمت هم مشخص باشد و اگر کسی بخواهد بنزین بیشتری مصرف کند باتوجه به اینکه کشور امکان تولید بنزین به میزان تقاضا را ندارد بنزین را با نرخ وارداتی دریافت کند.

عباسی خاطرنشان کرد: واردات بنزین ارزبر است بنابراین هر شخصی بخواهد بنزین بیشتری به مصرف برساند باید قیمت وارداتی یعنی هزینه واردات، حمل نقل و هزینه جایگاه باید در این نرخ گنجانده شده و قمیت واقعی را پرداخت کند و کسی هم مصرف کمتری دارد بنزین تولید داخل را با نرخ یارانه‌ای که دولت در نظر گرفته دریافت کند.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902069

دیگر خبرها

  • اطلاعات جدید از آیفون ۱۶ و چیدمان جدید دوربین‌ها
  • تصاویر ماکت آیفون ۱۶، آرایه جدید لنز‌ها را نشان می‌دهد
  • روایت مدیر تیم سپاهان از بانوان هوادار پرسپولیس؛ پرتاب سنگ و آب جوش، فحاشی و حرکات بسیار ناشایست
  • درمان دردهای عضلانی و مفصلی با حرکات اصلاحی ورزشی +تصاویر
  • ظاهر آیفون۱۶ لو رفت/ چیدمان جدید دوربین‌ها/ عکس
  • شارژ ۱۹ میلیارد دلاری صندوق توسعه/ تزریق ۱۰۰ همت به مسکن در ۱۴۰۳
  • واردات ۲ هزار اتوبوس برقی برای تهران در دست اقدام است
  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟