Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه تولید برنج نسبت به گندم به مراتب راحت تر است، گفت: ایران نیارمند ۳میلیون تن برنج است و حرکت خودکفایی درباره برنج به مراتب راحت تر از ‌گندم است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از 8دی ، علیرضا شعبان نژاد صبح امروز در نشست رونمایی از طرح مطلوب سازی برنج با بیان اینکه استان گیلان دارای استعداد خدادای در زمینه کشاورزی است، اظهار کرد: آب سد ارزان و در دسترس، زمین خاصلخیز، مردم خوش فکر و پر تلاش ظرفیت بالای کشاورزی گیلان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تنها ۱۳درصد زمین های گیلان مختص امور شهری است و ۸۷درصد زمین های کشاورزی، باغات، مراتع و... است، گفت: با این ثروتی که در گیلان داریم نباید فقیری در گیلان وجود داشته باشد و مسئولین با وجود این امکانات طبیعی باید درباره فقر مردم گیلان پاسخ گو باشند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه تولید برنج نسبت به گندم به مراتب راحت تر است، گفت: ایران نیارمند ۳میلیون تن برنج است و حرکت خودکفایی درباره برنج به مراتب راحت تر از ‌گندم است.

شعبان نژاد تصریح کرد: برنج تنها در 2 و 3 استان کشور تولید می شود و آب تامین کننده آن موجود و در دسترس است ولی گندم در بیش از ۲۰ استان کشت می شود که با آب باران تامین می شود.

وی با بیان اینکه کشور در آینده دچار کمبود برنج است، بیان کرد: براساس آمار در آینده با وجود پول، بازهم برنجی در بازار وجود نخواهد نداشت به همین دلیل می بایست برای این بحران پیشاپیش اقداماتی انجام شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه یکی از اهداف ما در این طرح کشت دوم و سوم و جایگزین قراردادن برخی محصولات است با اشاره به فقر حاکم در گیلان، اضافه کرد: هرجا آمار اشتغال بیشتر از درآمد باشد نشان دهنده فقر آن منطقه است و در گیلان ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار با ۳۰۰ هزار بهره بردار وجود دارد.

شعبان نژاد با اشاره به سختی کار کشاورزی در گیلان بیان داشت: کشاورزی گیلان به دلیل یدی بودن کار سختی است و به همین دلیل اولین کار ما حذف کار سخت و دستی و استفاده از ماشین آلات است.

وی برای حل مشکل سنتی بودن کشاورزی در گیلان، گفت: برای حل این مسئله تاکنون ۹۰ هزار هکتار زمین تجهیز و نوسازی شده است و بدنبال راه اندازی زه کش های سطحی، توزیع ماشین آلات کشاورزی، ۱۳۰هزار هکتار نشاء با ماشین، ایجاد بیش از ۷۰ بانک‌نشاء، اصلاح بذر و... بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر حضور مردم در حل مشکلات و پیشبرد اهداف، بیان کرد: ما نباید کاری کنیم که مردم به ما وابسته شوند بلکه باید همراه با ما باشند و ما فقط برای حل مشکلات وارد شویم و بستر لازم را برای ایجاد تحول آماده کنیم.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۵۹۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: اقدامات نظارتی در زمینه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی مازندران به ویژه دشت هراز به طور مستمر انجام می‌شود و در همین راستا بیش از یک‌هزار پرونده مرتبط با چاه‌های کشاورزی حوضه آبریز هراز طی کمتر از ۲ هفته تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره‌برداری شد.

سید محمد موسوی با بیان این‌که برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی در مازندران به مرز هشدار رسیده است، افزود: بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز مصارف کشاورزی در مازندران از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود که ضرورت نظارت بر چاه‌های استان را بیشتر می‌کند و این نظارت در دشت هراز که بزرگ‌ترین دشت کشت برنج کشور است با توجه به تعداد چاه‌ها با جدیت و دقت انجام می‌شود.

وی افزود: حدود نیمی از برنج تولیدی مازندران در دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز کشت می‌شود و بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز کشاورزان این دشت نیز در حال حاضر باید از چاه‌ها برداشت شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که ۴۴ هزار و ۷۷۶ حلقه چاه مجاز در دشت هراز وجود دارد، گفت: از این تعداد ۴۳ هزار و ۴۲۶ چاه مربوط به تأمین آب بخش کشاورزی است. حدود ۳۳ هزار حلقه چاه نیز در این دشت فاقد پروانه هستند.

به گفته موسوی نیاز آب کشاورزی دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز که محدوده حدفاصل بابلرود تا آلش‌رود را در بر می‌گیرد سالانه یک میلیارد و ۲۶ میلیون متر مکعب است که ۳۵۶ میلیون متر مکعب از این میزان نیاز آبی کشتزار‌های دشت هراز از چاه‌ها و مابقی از منابع آب‌های سطحی تأمین می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که نظارت بر برداشت آب از چاه‌ها به طور مستمر انجام می‌شود، گفت: به منظور جلوگیری از برداشت بی‌ضابطه از چاه‌ها، رسیدگی به پرونده‌های مربوط به تعیین تکلیف چاه‌های آمل و محمودآباد و بابل با قید فوریت در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای مازندران قرار گرفت که در روز‌های پایانی سال گذشته طی کمتر از ۲ هفته افزون بر یک‌هزار پرونده مربوط به متقاضیان برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی این حوضه آبریز تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره برداری شد.

وی با بیان این‌که حدود یک هزار چاه کشاورزی در مازندران برای ضابطه‌مند شدن میزان برداشت آب به کنتور حجمی نیز تجهیز شده‌اند، اظهار کرد: ۱۷۰ دستگاه از این یک‌هزار کنتور حجمی روی چاه‌های دشت هراز نصب شده است.

موسوی به ابلاغ شیوه‌نامه توامان مصرف آب و برق به همه شرکت‌های آب منطقه‌ای و توزیع برق استان‌ها از سوی وزارت نیرو در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: طبق این دستورالعمل مشترکانی که مصرف آب مازاد داشته باشند اگر اضافه برداشت‌شان محرز شود، برق‌شان در طول سال محدود و مشترکانی که فاقد پروانه هستند و از برق استفاده می‌کنند مشمول محدودسازی یا تغییر تعرفه برق می‌شوند.

دیگر خبرها

  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران
  • (تصاویر) نشاکاری برنج در گیلان
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • شهرستان شدن«چمستان» مطالبه مردمی است
  • رهاسازی آب سد سفیدرود
  • شالیکاران امسال با قیمت مناسب برنج را به فروش خواهند رساند
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور
  • عکس/ نشاء برنج در گیلان