Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@22:58:33 GMT

بزرگ‌ترین پارک خطی شرق کشور محروم از هنرهای تجسمی

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۶۰۶۶۱

بزرگ‌ترین پارک خطی شرق کشور محروم از هنرهای تجسمی

عضو کمیسیون زیباسازی شورای شهر کاشمر گفت: متأسفانه در طراحی بلوار سید مرتضی که از آن به عنوان بزرگ‌ترین پارک خطی شرق کشور نام برده می‌شود به هنرهای تجسمی توجهی نشده است.

به گزارش ایسنا، علی علی‌شیر امروز 23 بهمن‌ماه در کمیسیون زیباسازی شورای شهر کاشمر با اشاره به اینکه زیباسازی به مثابه تزئین محیط شهر بدون در نظر گرفتن زبان هنرهای تجسمی است، افزود: متأسفانه در طراحی بلوار سیدمرتضی که مهم‌ترین و بزرگ‌ترین پروژه این شهر محسوب می‌شود به فارغ‌التحصیلان عمران، معماری و هنر توجهی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی عنوان کرد: این بی‌توجهی موجب شده شاهد عدم استفاده از رنگ در طراحی محیطی، استفاده ملال‌آور از ریتم‌های تکراری در تمام طول مسیر بلوار سیدمرتضی، عدم توجه به مفهوم ترکیب‌بندی و استفاده از عناصر غیرمرتبط در ورودی جاده سیدمرتضی، پر کردن و انباشتن تمام مسیر بلوار با گل‌کاری و عدم استفاده از ظرفیت‌های روانی نهفته در فضای خالی، عدم توجه به مفاهیم بصری مختلف در گل‌کاری و عدم استفاده از درخت سرو در تمام مسیر بلوار سید مرتضی باشیم.

عضو کمیسیون زیباسازی شورای شهر کاشمر با بیان اینکه متأسفانه برخی اقدامات و طراحی‌ها موجب خستگی فکری و ذهنی کسانی که وارد این بلوار می‌شوند شده است، افزود: برخی عنصرهایی که در ورودی بلوار برای فضای سازی استفاده شده هیچ‌گونه ارتباطی با یکدیگر ندارند.

وی همچنین به عدم استفاده از ظرفیت‌های هنر زمینی و هنر خاکی در بلوار سیدمرتضی اشاره کرد گفت: هنر خاکی یا هنر زمینی سبکی هنری که از اواخر دهه 196 و دهه 1970 برجسته شده است. این سبک با پرداختن به محیط طبیعی آثاری را با استفاده از مصالحی مانند سنگ، خاک و شاخه درخت می‌سازد. به‌رغم اینکه بلوار سید مرتضی جهت استفاده از این هنر ظرفیت‌های بسیاری دارد اما در طراحی محیطی و شهری غفلت شده است.

وی با بیان اینکه تمام مسیر بلوار فقط  گل‌کاری شده و از ظرفیت‌های روانی نهفته در فضای خالی استفاده‌ای نشده است، عنوان کرد: متأسفانه آرامشی برای نشستن خانواده‌ها در این بلوار دیده نشده در صورتی که باید محل نشستن با عبور و مرور از یکدیگر جدا باشد.

عضو کمیسیون زیباسازی شورای شهر کاشمر در ادامه به انتقاد از عدم استفاده از درخت سرو که نماد کاشمر محسوب می‌شود در تمام مسیر بلوار سیدمرتضی پرداخت و افزود: هرچند در این بلوار درخت کاج بسیار داریم اما از درخت سرو هیچ استفاده‌ای نشده است.

وی در همین خصوص پیشنهاد فعالیت هنرمندان و مهندس معمار در طراحی بخش انتهایی بلوار سید مرتضی با یکدیگر را داد و گفت: تاکنون تعریف زیباسازی در کاشمر، استفاده از المان‌های تزئینی و نه تجسمی بوده است. شاید برخی المان‌ها زیبا باشند اما تنها به جنبه تزئینی اشاره شده و از جنبه‌های تجسمی غفلت شده است.  آن‌قدر مفاهیم جهانی داریم که هراندازه از دید هنرمندان برایشان مجسمه بسازیم بازهم جا برای کار بسیار دارد.

وی در ادامه به نتایج حاصل از غلبه نظریه هنر به مثابه تزیین در بررسی و انتخاب المان‌ها اشاره کرد و گفت: در المان‌های شهری تفسیر تقریبا سطحی از تجلی بصری سنت‌ها شده است.

عضو کمیسیون زیباسازی شورای شهر کاشمر تأکید بر جنبه‌های تزیینی آثار، عدم در نظر گرفتن زبان هنرهای تجسمی، شتاب‌زدگی در بررسی آثار و پایین نگه داشتن ذوق بصری اجتماع را از جمله ایرادات در بررسی المان‌ها دانست و افزود: همان‌گونه که تفکر و فرهنگ جامعه به ذوق بصری مردم شکل می‌دهد آثار بصری نیز بر روی تفکر و فرهنگ اجتماع تأثیر دارد.

وی در ادامه در زمینه نقاشی دیواری پیشنهاد داد: به جای استفاده از نقاشی دیواری که فضای اصیل در آن‌ها به کار نرفته از میراث نقاشی ایران استفاده شود.

علی‌شیر با بیان اینکه هرچند در هر ماه در آمریکا 20 تا 30 مقاله در خصوص نگارگری ایران نوشته می‌شود اما خود ما این هنر را کنار گذاشته‌ایم و از نقاشی‌هایی استفاده می‌شود که بازخوردی ندارند، از دوره کمال‌الدین بهزاد تا دوره معاصر، به منظور آگاهی مردم از فرهنگ و هنر ایران به عنوان شاهکارهای میراث نقاشی ایران نام برد.

 وی همچنین به مشکلات نیمکت‌های شهری در بلوار سیدمرتضی اشاره کرد و گفت: متأسفانه عدم توجه به جنبه‌های زیباشناختی، ارگونومی مخصوص کودکان و گریز از زندگی جمعی در نیمکت‌های بلوار سیدمرتضی از جمله مشکلات موجود است.

عضو کمیسیون زیباسازی شورای شهر کاشمر با تأکید بر اینکه باید نگاه به نیمکت نگاه تجسمی باشد، پیشنهاد ساخت نیمکت‌هایی به عنوان مجسمه کاربردی با استفاده از ظرفیت‌های بصری موجود در هندسه‌ خط کوفی معقلی را داد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۶۰۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور

ایسنا/خراسان شمالی معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و علوم پزشکی از توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور در سال گذشته خبر داد.

دکتر سعید کریمی در آیین افتتاح و کلنگ زنی پروژه‌های درمانی که با حضور مدیران ارشد خراسان شمالی امروز، ۸ اردیبهشت ماه انجام شد، رویکرد کنونی دولت را توسعه عدالت در سلامت ذکر و عنوان کرد: کاهش فاصله مناطق محروم و برخوردار از رویکردهای وزارت بهداشت است و بدین منظور تدابیر مهمی را در حوزه رشد شاخص های بهداشتی مناطق محروم اتخاذ کرده است.

وی افزود: استان خراسان شمالی در تعالی نظام سلامت و توسعه عدالت در این حوزه به خوبی عمل کرده و بررسی رشد شاخص‌های مبین این موضوع است.

کریمی با اشاره به استراتژی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت افزایش ماندگاری پزشکان در مناطق کمتر برخوردار، عنوان کرد: یکسان سازی تعرفه بخش دولتی و بخش خصوصی، پرداخت حق مقیمی به پزشکان، برداشتن سقف کارکرد پزشکان، اصلاح طرح قاصدک، کاهش مالیات پزشکان از جمله اقداماتی است که برای جان گیری بخش دولتی و رفع مشکلات مناطق محروم از جمله خراسان شمالی انجام شده است.

وی نیاز دست یافتن به توسعه یافتگی را داشتن برنامه و کارنامه ذکر و بیان کرد: در حوزه تجهیزات پزشکی در دولت سیزدهم انقلاب بزرگی رخ داده است و در حوزه نیروی انسانی نیز عملکرد بسیار خوبی به ثبت رسیده به نحوی که سال گذشته ۲۰۰۰ پزشک عمومی و تعداد قابل توجهی پزشک متخصص و فوق تخصص در کشور توزیع شده است.

کریمی همه اقدامات انجام شده را ارزشمند خواند و گفت: اقدامات و دستاوردهای این حوزه در راستای تحقق رویکرد نظام سلامت بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توزیع ۲۰۰۰ پزشک عمومی در کشور
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • اوکراین سربازان فراری را از خدمات کنسولی محروم می‌کند
  • محرومیت قطعی است؛ دو ستاره استقلال و پرسپولیس محروم از بازی های بزرگ فصل
  • ‌زورخانه بزرگ مرکزی شیراز احداث می‌شود
  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • باغ جنت به یک باغ پارک بزرگ ورزشی تبدیل می شود
  • مطالبات ساکنین پایین‌دست سد سیمره پرداخت شود
  • محروم‌ ترین و برخوردارترین استان‌ های کشور کدامند؟
  • از بزرگترین پارک آبی کشور در شهر شیراز چه می‌دانید؟