Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-27@21:29:41 GMT

یارانه خوراک پتروشیمی‌در جیب ترک‌ها

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۶۰۹۱۸

یارانه خوراک پتروشیمی‌در جیب ترک‌ها

باران ایمانی– پول نیوز| بنگاه های تولیدی یکی پس از دیگری ورشکسته می شوند و بازار را به رقبایشان واگذار می‌کنند. دیگر نه تنها در بازارهای صادراتی حرفی برای گفتن ندارند بلکه دیگر در بازار داخل هم قادر به عرضه محصولات خود نیستند. بیوک صحاف رییس انجمن پلاستیک و لوله پروفیل با بیان اینکه فضای کسب و کار در ایران نه به نفع تولید کننده بلکه به نفع دلال و واردکننده است، به پول نیوز می‌گوید: از سال 90 نوعی خود تحریمی‌در ایران آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مواد اولیه را گران‌تر از فوب خلیج فارس به واحدهای تولیدی می‌فروشیم، طلبش را پرداخت نمی‌کنیم، قوانین دست و پا گیر سر راهش قرار می‌دهیم و بعد هم انتظار داریم که بتوانند با رقبای خود در بازارهای خارجی رقابت هم کند.

بازارمان را خیلی راحت به ترک‌ها واگذار کردیم
"مزیت نسبی تولید پلاستیک در ایران خوراک گاز ارزان است که آن هم در اختیار پتروشیمی‌ها قرار گرفته است." رییس انجمن پلاستیک می‌گوید: قرار بود که پتروشیمی‌ها خوراک پلیمری را با قیمت مناسب در اختیار صنایع تکمیلی قرار دهند، اما این اتفاق نه تنها هیچ گاه رخ نداد بلکه واحدهای فعال در این صنف پلیمر را 10 تا 30 درصد بالاتر از فوب خلیج فارس دریافت می‌کنند.

او که معتقد است به راحتی بازارمان را به ترک‌ها واگذار کردیم، می‌گوید: یارانه دولت برای خوراک پتروشیمی‌ها به جیب ترک‌ها می‌رود . با وجود اینکه حمل و نقل لوله به دلیل حجیم بودنش قیمت تمام شده صادرات را به شدت افزایش می‌دهد، اما تولید کنندگان ترک مواد اولیه را به قدری ارزان دریافت می‌کنند که با وجود پرداخت هزینه‌های حمل، بازهم قیمت آنها در بازار ایران کمتر از قیمت تولیدات ماست. آنگونه که این فعال صنعت پلاستیک و پلیمر اعلام کرده میزان صادرات لوله به کشورهای آسیای میانه در سال 93 نزدیک به 150 میلیون دلار بود اما این رقم با وجود افزایش قیمت ارز هم اکنون کمتر از 15 میلیون دلار است.

نقدی خرید می‌کنیم قسطی می‌فروشیم
نحوه محاسبه قیمت محصولات پتروشیمی‌برای صنایع پایین دست، کمبود عرضه و حبس نقدینگی از جمله عواملی است که به اذعان این فعال بخش خصوصی تولید لوله در ایران را غیر اقتصادی ساخته است. آنگونه که او توضیح می‌دهد: محصولات پتروشیمی‌بر اساس فوب خلیج فارس و به قیمت ارز آزاد در اختیار واحدهای پایین دست قرار می‌دهد. در چنین شرایطی 5 درصد بالا و پایین شدن دلار قیمت تمام شده تولید در ایران را تا چندین برابر افزایش می‌دهد.

به گفته صحاف، واحدهای تولیدی در ماه‌های گذشته به دلیل افزایش دلار متحمل زیان سنگینی شده اند.

اما کمبود نقدینگی از دیگر بحران‌های مورد اشاره این فعال بخش خصوصی است که در رابطه با آن می‌گوید: در حالی خرید مواد اولیه ما از واحدهای پتروشیمی‌به صورت اعتباری صورت می‌گیرد که ما ناچار هستیم فروش ما به واحدهای دولتی اعتباری است و آنها تنها 25 درصد پول جنس را به ما می‌دهند.

تقاضا از عرضه سبقت گرفت
اما همه مشکل به همین جا ختم نمی‌شود. صحاف با اشاره به کمبود عرضه، توضیح داد: به عنوان مثال پتروشیمی‌ایلام 2 هزار تن مواد لوله تولید می‌کند در حالیکه بیش از 24 هزار مشتری برای این محصول وجود دارد. طبیعی است که وقتی تقاضا 10 برابر عرضه باشد ، محصول هم 10 تا 15 درصد بالاتر از قیمت واقعی آن عرضه شوند.

 رییس انجمن پلاسیک ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فروش 2 میلیون 400 هزار تنی سال گذشته، از احتمال افزایش این میزان به 3 میلیون تن خبر داد و افزود: در حال حاضر هر تن لوله به قیمت 1300 تا 1400 دلار به فروش می‌رسد که اگر این میزان را در حجم تولید سالانه ضرب کنیم ، متوجه گردش مالی 4.2 میلیارد دلاری این صنعت می‌شویم .

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۶۰۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، مدیر کل بهبود تغذیه و جایگاه دام وزارت جهادکشاورزی در حاشیه بازدیدی که از شرکت دامداران شهرستان نیشابور با اشاره به  استفاده از  بقایای بخش کشاورزی و حتی خانگی در کارخانجاتی تبدیل به خوراک دام گفت:پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است و اکنون جنگ علوفه بصورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده است و کشت گیاهان کم آب طلب مانند سورگوم بجای ذرت علوفه‌ای اهمیتی بالاتر از بقایا وبازماند‌های این بخش دارد.

سید احمد رضا سید علیان افزود: در کشور ۸ سایت تبدیل بقایا به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است.

 معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور درهم دراین بازدید با بیان اینکه شهرستان نیشابور از شهرستان‌های پیشرو در زمینه دام در خراسان رضوی است گفت: این شهرستان با بیش از ۶۱ هزار راس دام سنگین و تولید شیری حدود ۲۶ هزار تن در سال در استان در رتبه اول و در تولید گوشت با ۷ هزار و ۵۰۰ تن در سال، رتبه دوم استانی را دارد.

علی مبارکی افزود: در بخش کشاورزی بیش از ۳۰ درصد بقایا داریم و قسمت عمده آن یا سوزانده ویا به دور ریخته می‌شود که باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی می‌شود و از طرفی نیاز شدید به واردات نهاده‌های خام دامی از خارج کشور صدور مجوز‌ها و تسهیلات لازم برای بازگرداندن این پسماند‌ها به چرخه خوراک دامضروری است.

وی گفت: شرکت تعاونی دامداران با داشتن زنجیره‌ای کامل از شیر خام، کارخانه تولید خوراک دام و تاسیس کارخانه تولید خوراک دام از بقایا و پسماند‌های بخش کشاورزی و ارائه مشاوره‌های آموزشی به دامداران، از شرکت‌های نمونه کشوری و استانی در شهرستان می‌باشد.

دیگر خبرها

  • استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • جنگ علوفه شروع شده است
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • مشعل‌های گازی واحدهای پتروشیمی جمع آوری می شوند
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • جمع‌آوری مشعل‌های گازی مجتمع‌های پتروشیمی
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • مشعل‌های گازی مجتمع‌های پتروشیمی جمع‌آوری می‌شوند