Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه > قضایی - اعتمادآنلاین نوشت: یک وکیل دادگستری در واکنش به اظهارات مسئولان قضایی مبنی بر اینکه «کاووس سیدامامی استاد دانشگاه و فعال محیط‌زیست در زندان دست به خودکشی زده است» بر حفظ جان متهمان یا زندانیان تأکید کرد و گفت: «اگر واقعاً خودکشی اتفاق افتاده باشد بالذات می‌توان به دلیل اهمال، مسامحه و سهل‌انگاری مأموران مراقب، سازمان زندان‌ها را به عنوان مسئول مستقیم تحت تعقیب قرار داد و بالعرض می‌توان به خاطر تخلف از مقررات و عدم نظارت کافی بر امور زندانیان به عنوان مسئولیت مدنی دادستانی را تحت تعقیب قضایی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

هوشنگ پوربابایی، وکیل دادگستری با بیان اینکه «قوانین و مقررات سازمان زندان‌ها به عنوان مأمور اجرای حکم و ناظر بر اجرای حکم در دهه 80 مورد تصویب قرار گرفت» اظهار کرد: «تمام متهمانی که تحت قرار بازداشت هستند یا تمام محکومانی که به موجب احکام قطعی محبوس می‌شوند در اختیار سازمان زندان‌ها قرار می‌گیرند؛ از این رو نظارت بر اجرای صحیح مقررات و حقوق متهمان یا محکومان برعهده دادستان مجری حکم است.»

این حقوقدان با تأکید بر اینکه «زمانی که متهم تحت بازداشت قرار می‌گیرد باید از تمام حقوق متهم برخوردار باشد» تصریح کرد: «این حقوق شامل موارد متعددی می‌شود؛ اعم از اینکه بتواند از حقوق اجتماعی خود داخل زندان استفاده کند، از حقوق انسانی برخوردار باشد، حق ارتباط با خانواده‌اش را داشته باشد که این حقوق بدیهی افراد است تا حقوق اصلی متهم که حق حیات است.»

پوربابایی اضافه کرد: «طبیعی است هر متهم و محکومی باید توسط مأمورین سازمان زندان‌ها تحت نظارت قرار گیرد. جلوگیری از هرگونه بی‌نظمی، اخلال، درگیری‌های داخل زندان که ممکن است به خاطر تشنج‌ها بین زندانیان وجود داشته باشد، یا مواظبت‌های بهداشتی و حتی امنیت داخل زندان برعهده سازمان زندان‌ها و برعهده مأمورینی است که تحت نظر دادستان مجری حکم، انجام وظیفه می‌کنند.»

او با اشاره به ادعای خودکشی سیدامامی در زندان گفت: «اولاً باید بررسی شود آیا واقعه‌ای که اتفاق افتاده خودکشی بوده یا تحت تأثیر عوامل دیگری اتفاق افتاده است. ممکن است در اثر عدم برخورداری از شرایط ایمنی و بهداشتی در داخل زندان مریضی دچار اخلال جسمی و در نهایت منجر به مرگ او شود.»

پوربابایی در همین حال تأکید کرد: «حتی به فرض اینکه واقعه خودکشی را بپذیریم باید سؤال کرد چرا مراقبت از وسایل و لوازم امنیتی داخل زندان به وجود نمی‌آید که متهم یا محکوم نتواند خودکشی کند؛ بنابراین در صورت صحت مساله خودکشی نباید مسئولیت دادستانی یا قضات ناظر بر زندان یا مأموران داخل زندان را نادیده گرفت.»

این وکیل دادگستری توضیح داد: «کسانی که تحت بازجویی یا دارای حکم قضایی هستند شرایط روحی عادی ندارند و ممکن است به دلیل تحمل مجازات دست به هر عملی بزنند. دقیقاً این وظیفه مسئولان قضایی و سازمان زندان‌هاست که بر این امور نظارت داشته باشند یا حتی در موارد مشابه با برخورداری از روانشناسان مجرب از آلام آنان بکاهند. درست است شما فردی را به عنوان جرمی تحت قرار گذاشتید یا مجازات می‌کنید اما این مساله نافی سایر حقوق متهم از جمله تماس تلفنی با خانواده تا برخورداری از شرایط ایمنی، بهداشتی و مطالعه نیست. بنابراین مسئولیت سازمان زندان‌ها در این مساله کماکان باقی است.»

47234

کلید واژه‌ها : سازمان زندان ها - دوستداران محیط زیست - خودکشی -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۶۲۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ آنچه در قبال شیوع ویروس کرونا شاهد بودیم، هشداری بود که یک پاندمی چگونه می تواند جغرافیای انسانی و زیستی را پشت سر گذاشته و به بدن همه انسانها در تمامی نقاط دنیا رسوخ کند! در این میان باید به هشدارهای ناظر بر وقوع پاندمی های جدید توجه کرد، حتی اگر این فراگیری شدت و حدت کمتری نسبت به کوید-19 داشته باشد. 

دانشمندان هشدار دادند «آنفلوانزا» عامل بیماری‌زایی است که به احتمال زیاد در آینده نزدیک باعث ایجاد یک بیماری همه‌گیر جدید خواهد شد.به نوشته وبسایت گاردین،‌ یک نظرسنجی بین‌المللی که قرار است آخر هفته آینده منتشر شود، نشان می‌دهد ۵۷ درصد از متخصصان احتمال می‌دهند یک سویه از ویروس آنفلوانزا علت شیوع بعدی بیماری‌های عفونی مرگبار در سطح جهان خواهد بود.جان سلمانتون گارسیا از دانشگاه کلن که این مطالعه را انجام داده است، تاکید کرد:‌ «این باور که آنفلوانزا بزرگترین تهدید همه‌گیری در سطح جهان است بر اساس تحقیقات طولانی‌مدتی به دست آمده که نشان می‌دهد این ویروس به طور مداوم در حال تکامل و جهش است.»

آنچه ماجرا را جدی تر می سازد، معطوف به تکامل و جهش ویروس آنفلانزاست. اگرچه هربار تلاش می‌شود با سویه‌های مختلف آنفلوانزا به اندازه کافی مقابله شود و آنها فعلا در حد خطرناک ارزیابی نمی‌شوند،‌ این موضوع لزوما برای همیشه صادق نخواهد بود.»

بنا بر اطلاعات منتشرشده از این پژوهش،‌ ۲۱ درصد از کارشناسانی که در این مطالعه شرکت کردند،‌ اعتقاد دارند که محتمل‌ترین عامل بعدی همه‌گیری، پس از آنفولانزا، احتمالا ویروسی است به نام بیماری ایکس X که هنوز برای علم ناشناخته است. آنها درباره بیماری ایکس بر این باورند که همه‌گیری بعدی ممکن است از سوی میکروارگانیسمی که هنوز شناسایی نشده است ایجاد شود درست همانطور که ویروس عامل کووید-۱۹ پیدا شد و در سال ۲۰۱۹ همه‌گیری جهانی را شکل داد. در واقع، برخی از دانشمندان هنوز بر این باورند که سارس کوو-۲ Sars-CoV-2 (عامل کووید – ۱۹) همچنان یک تهدید محسوب می‌شود به طوری که ۱۵ درصد از دانشمندان این مطالعه، آن را محتمل‌ترین علت همه‌گیری در آینده نزدیک ارزیابی می‌کنند.وجه مشترک این تحقیق این است که آنفلوانزا تهدید شماره یک از نظر احتمال همه‌گیری از سوی بیشتر دانشمندان جهان معرفی می‌شود.

این نتایج در حالی ارائه خواهد شد که هفته گذشته نیز سازمان جهانی بهداشت نسبت به شیوع آنفلوانزای پرندگان ( سویه اچ۵ان۱ H5N1) که باعث میلیون‌ها مورد ابتلا در سراسر جهان شده است، ابراز نگرانی کرد. شیوع این بیماری در سال ۲۰۲۰ آغاز و تاکنون منجر به مرگ یا تلف شدن ده‌ها میلیون طیور و نابودی میلیون‌ها پرنده وحشی شده است.این ویروس به تازگی به گونه‌های پستانداران نیز گسترش یافته است به طوری که گزارش شده گاوهای اهلی در ۱۲ ایالت آمریکا آلوده شده‌اند و نگرانی‌ها در مورد خطرات این بیماری برای انسان بیش از پیش افزایش یافته است.این موارد مطالعاتی، هشدارهایی هستند که تصور نکنیم دوران شیوع پاندمی های فراگیر و خطرناک به پایان رسیده و پیش بینی ها و اقدامات لازم را در این خصوص صورت دهیم. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باند سازمان یافته قاچاق سوخت در کرمان منهدم شد
  • نقش پررنگ سینما در آزادسازی زندانیان جرائم غیرعمد
  • سینما باید مسیر درست جامعه را نشان دهد
  • یک حقوقدان: دستفروشی جرم نیست، بلکه صرفاً رفتاری غیرمجاز محسوب می شود
  • شگرد عجیب کلاهبرداری مرد جوان از داخل زندان
  • واکنش یک حقوقدان به اظهارات جنجالی کریمی قدوسی: بنزین به آتش ایران‌هراسی نریزید
  • قالیباف: تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو رفع شد | این سه دستگاه مسئولند
  • استفاده از پهپاد برای سمپاشی در قم ۵۰ درصد افزایش یافت
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • مفت بازی سرخ؛ ۴‌سهل‌انگاری نابخشودنی پرسپولیس