Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@10:50:42 GMT

رهاسازی هشت گونی لاشه مرغ تلف شده در گلپایگان

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۶۸۳۱۱

رهاسازی هشت گونی لاشه مرغ تلف شده در گلپایگان

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: رها سازی لاشه های تلف شده در بیابان ها، قنات ها، کانال ها و ... که حیوانات وحشی مستقر در محیط زیست به آن می توانند دسترسی پیدا کنند یکی از معضلات مهم دامپزشکی در راستای کنترل و پیشگیری از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است.

به گزارش ایسنا، به نقل از ادراه‌کل دامپزشکی استان اصفهان، محمد کشتکار اظهار کرد: در پی گزارش مردمی و بررسی شبکه دامپزشکی شهرستان گلپایگان تعداد هشت گونی لاشه مرغ تلف شده از نوع طیور پرورشی تخمگذار در محل کنار رودخانه زیر پل آجری فقستان توسط فرد ناشناس رها سازی شده بود، شناسایی و ضمن نمونه برداری به شکل مناسب معدوم سازی و ضدعفونی انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: با توجه به محل رهاسازی شده و همجواری آن با استان مرکزی، شناسایی فرد یا افراد متخلف بسیار مشکل است، ولی با این وجود با طرح شکایت در مراجع قضایی، اقدامات لازم در خصوص پیگیری و شناسایی متخلفین در دستور کار شبکه دامپزشکی شهرستان گلپایگان قرار گرفته است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، تصریح کرد: مراکز غیر مجاز با نگهداری عوامل بیماری زا در طیور پرورشی خود و با رشد و افزایش میزان تعداد عامل بیمای زا، سبب گسترش این عوامل در محیط و به تبع بالا رفتن تعداد عوامل بیماری زا در محیط می‌شوند، هم چنین به راحتی موجب شکسته شدن سد قرنطینه‌ای- بهداشتی مراکز مجاز شده و باعث بروز بیماری می‌شوند که با برنامه ریزی مدون و همکاری دستگاه‌های مرتبط برخورد مناسبی با این واحدها صورت خواهد گرفت.

کشتکار با تاکید بر خطر دیگر یعنی رها سازی لاشه‌های طیور تلف شده در محیط زیست، ادامه داد: با توجه به هوای سرد زمستان و کاهش منابع غذایی حیوانات، این لاشه‌های رها شده در طبیعت توسط حیوانات وحشی مصرف شده و این حیوانات مخزن نگهداری و پخش کننده عامل بیمای زا در محیط اطراف می‌شوند.

وی با تاکید بر خطر بالقوه رهاسازی لاشه‌ها در محیط زیست، خاطر نشان کرد: رهاسازی لاشه‌ها در محیط و گسترش عوامل بیماری زا در محیط زیست توسط حیوانات مصرف کننده در شکسته شدن سد قرنطینه‌ای- بهداشتی مراکز پرورش طیور، بروز بیماری و به خطر افتادن اقتصاد صنعت پرورش طیور در استان بسیار مهم است.

هم چنین رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان گلپایگان در خصوص معدوم سازی این لاشه ها، گفت: پس از نمونه برداری از لاشه‌ها، با حفر گودال با عمق مناسب، آهک پاشی روی لاشه‌ها نیز صورت گرفت، هم چنین محل ریخته شدن لاشه و اطراف آن به وسیله شعله افکن کاملا سوزانده و ضدعفونی مناسب نیز در خصوص آن صورت گرفت.

غفاری با اشاره به مثبت شدن نتیجه و تایید تلف شدن این طیور به علت بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، تصریح کرد: تمام مراکز پرورش اطراف این محل شناسایی شده و پایش و مراقبت در خصوص آن صورت گرفت تا در صورت مشاهده موارد مشکوک اقدامات لازم در خصوص آن صورت پذیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۶۸۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام

الهام جم زاده معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام اظهار کرد: بیماری آبله گوسفندی یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در گوسفندان به شمار می‌آید در صورتی که این بیماری به موقع درمان نشود می‌تواند خیلی ساده کل گله را درگیر کند.

وی ادامه داد و گفت: آبله در گوسفندان یک بیماری پوستی می‌باشد که خود را با ضایعات سرتاسری در تمام بدن گوسفندان نشان می‌دهد. این بیماری گوسفند و بز را مبتلا می‌کند و گزارشاتی از وقوع انسانی آن نیز وجود دارد.

جم زاده با توجه به اینکه وجود انواع بیماری در گوسفندان همیشه باعث خسارات زیادی به دامداران می‌شود، گفت: اداره کل دامپزشکی استان ایلام براساس ابلاغ سازمان دامپزشکی کشور و به منظور کنترل و پیشگیری از بروز بیماری آبله و حفظ سرمایه دامی استان همزمان با کل کشور در سال ۱۴۰۲ واکسیناسیون آبله را در سطح استان با هدف پوشش کامل جمعیت دامی مورد انتظار بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نوبت سر انجام داده است.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۱ ما ۳۸ کانون بیماری آبله داشته‌ایم خوشبختانه واکسیناسیون گسترده و مانیتورینگ دقیق سبب کاهش تعداد کانون بیماری به ۶کانون در سال ۱۴۰۲ شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • ۱۳۰۰۰ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری در استان واکسینه شدند