Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، چندی پیش از سوی فرهاد نظری (مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی کشور) اعلام شد «خانه نیما یوشیج در کمیته میراث فرهنگی تهران مطرح و در کمیته ملی ثبت شد.» این در حالی است که سپیده سیروس‌نیا (معاون میراث فرهنگی استان تهران) به ایلنا می‌گوید: پرونده‌ی خانه‌ی نیما، در شورای ثبت و حریم سازمان میراث فرهنگی مطرح شده و با ثبت مجدد آن موافقت کرده‌اند ولی هنوز خبری مبنی بر ثبت مجدد آن به ما اعلام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا شماره‌ی ثبت خانه هم صادر نشود، این خانه به فهرست آثار ملی کشور بازنمی‌‌گردد.

 مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی کشور نیز این‌طور می‌گوید در حال حاضر، معاونت حقوقی میراث در حال بررسی پرونده‌ی خانه نیماست و دارد آن را دنبال می‌کند. ممکن است به این نتیجه برسند که این خانه در فهرست آثار ملی بماند. ما منتظر نتایج بخش حقوقی هستیم. فعلاً هنوز خبری مبنی بر ثبت مجدد این خانه به ما داده نشده و منتظریم که معاونت حقوقی بر سر این موضوع به نتیجه برسد.

گفتنی است؛ پس از انتشار خبر خروج از ثبت خانه نیما، تنها بر پایه‌ی یک‌سری گمانه‌زنی‌ها راجع‌‌به کاربری‌ِ آینده این خانه، از سفره‌خانه تا پاتوقی برای دوستاران کتاب یا مرکزی برای جایزه شعر نیمایی که هنوز وجود خارجی ندارد و ...، مطالبی از سوی افراد مختلف منتشر شد.

در تمام این مدت؛ گویی نظر اولین مالک خانه و سپس صاحب فعلی خانه که آن را از ثبت ملی نیز خارج کرده، اهمیت نداشت. حتی مسئولان میراث فرهنگی در پیِ برقراری یک گفتگو‌ با صاحب خانه نبوده‌اند. با پیگیری‌های خبرنگار ایلنا برای یافتن شماره تلفنی از خانواده‌ی شریف‌نیا، معلوم شد که هیچ‌کس نه در دفتر حقوقی میراث فرهنگی استان تهران و نه در اداره‌کل سازمان شماره تماسی از این خانواده را ندارد. از گفته‌های مسئولان نیز اینگونه برمی‌آید که حداقل تا امروز به دنبال برقراریِ یک مکالمه کوتاه بر سر آینده‌ی این خانه نبوده‌اند. 

سیروس‌نیا در همین‌باره به ایلنا می‌گوید: هنوز میراث فرهنگی وارد هیچ‌گونه گفتگویی با صاحبخانه نشده است و درباره‌ی کاربری‌ آن نیز صحبتی درنگرفته ولی ما ترجیح می‌دهیم یک کاربری‌ فرهنگی به آن داده شود. ما مکاتبات‌مان را با شهرداری انجام داده‌ایم مبنی بر اینکه از صدور هرگونه مجوز ساختمانی پرهیز کند.

فرهاد نظری نیز در واکنش به این بحث اظهار می‌کند: این گفته‌ی درستی است که میراث باید با این خانواده وارد گفتگو شود؛ چراکه آن‌ها نیز یک طرف قضیه‌اند اما این کار ابتدا باید از طرف میراث استان تهران صورت بگیرد. فرضاً اگر یک خانه‌ای در چابهار یک چنین وضعیتی برایش پیش بیاید، آیا من به عنوان مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی باید اطلاع داشته باشم؟ اداره کل استان نماینده‌ی سازمان میراث فرهنگی است. قاعده به همین منوال است. در ابتدای امر که نباید ما مستقیماً مداخله کنیم. اداره کل هر استان نماینده تمام فعالیت‌های سازمان مرکزی است.

وی اظهارنطر خود را چننی به پایان می‌برد: اگر از دفتر حقوقی به نتیجه رسیدیم و این خانه مجدداً به ثبت رسید، احتمالاً میراث فرهنگی و شهرداری نیز اقداماتی درخصوص معرفی، مرمت، و سامان‌دهی این خانه برای حفظ آن انجام خواهند داد و قدم‌هایی برداشته خواهد شد.

گفتنی است؛ خانه دزاشیب نیمایوشیج در تاریخ 15 آبان سال جاری به دستور دیوان عدالت اداری و با پیگیری‌های مالک خانه (شریف‌نیا) از فهرست آثار ملی کشور خارج شد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۶۸۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شگرد جدید صهیونیست‌ها برای کودک‌کشی در غزه

ارتش رژیم صهیونیستی اینبار شگرد جدیدی را برای ریختن خون انسان‌های بی‌گناه و در راس آنها کودکان درپیش گرفته و با جاگذاری مواد منفجره در داخل قوطی‌های کنسرو به قتل و کشتار در این باریکه ادامه می‌دهد.

به گزارش مشرق، منابع رسانه‌ای گزارش دادند نظامیان رژیم صهیونیستی در خانه‌های رها شده در نوار غزه قوطی‌های مواد غذایی جاگذاری می‌کنند که داخل آنها مواد منفجره قرار دارد. کودکان و زنان و مردان گرسنه زمانیکه به خانه‌های مخروبه‌شان باز می‌گردند و این قوطی‌ها را می‌بینند به گمان اینکه مواد غذایی است، آنها را باز می‌کنند و یکباره منفجر می‌شوند.

طبق گزارش خبرگزاری سما، دفتر اطلاع‌رسانی دولتی نوار غزه در بیانیه‌ای در این باره فاش کرد که ارتش رژیم صهیونیستی عمدا مواد منفجره را در خانه‌های اهالی نوار غزه جاگذاری می‌کند تا تعداد شهدای حملات وحشیانه خود را بیشتر کند.

در این بیانیه آمده است: ما نسبت به وقوع مکرر انفجار مواد منفجره به جا مانده از ارتش رژیم اشغالگر در منازل شهروندان به ویژه آنهایی که به شکل قوطی‌های کنسرو هستند، هشدار می‌دهیم.

این دفتر از مجروح شدن چند تن از اهالی غزه در نتیجه منفجر شدن این قوطی‌ها خبر داد و اعلام کرد که آخرین مورد آنها «محمد یاسر سمور» ۱۴ ساله بود که در نتیجه انفجار یک قوطی منفجره در منطقه «الزنه» در «خان‌یونس» به شدت مجروح شد.

طبق این بیانیه، سمور در حال جستجوی وسایل شخصی خود در داخل خانه بمباران شده‌شان بود و قوطی‌ مواد غذایی را پیدا و آن را باز کرد و در نتیجه انفجار این قوطی دچار قطع عضو شد.

دفتر اطلاع رسانی دولتی نوار غزه در ادامه اقدام رژیم صهیونیستی برای جاگذاری مواد منفجره در قالب قوطی‌های کنسرو در خانه‌های فلسطینی‌ها در این باریکه را محکوم کرد.

در ادامه این بیانیه اعلام شده است: اشغالگران گویی راضی به کشتار مردم ما با بمباران مستقیم نبودند و به همین دلیل از فریب کنسروهای حاوی بمب برای افزایش تعداد شهدا و مجروحان به ویژه کودکانی که نمی‌توانند این مواد منفجره را تشخیص دهند، استفاده می‌کند. بر اساس برآوردهای سازمان ملل، حدود ۱۰ درصد از گلوله‌ها و بمب‌های پرتاب شده توسط ارتش رژیم اشغالگر که بیش از ۷۵ هزار تن مواد منفجره تخمین زده می‌شود، منفجر نشده‌اند.

این دفتر همچنین اعلام کرد: این بدان معنا است که حدود هفت هزار و ۵۰۰ تُن گلوله و بمب در خیابان‌ها، زمین‌ها و منازل شهروندان، در میان آوار و زیر آوار وجود دارد.

این دفتر همچنین از جامعه جهانی خواست تا تیم های مهندسی تخصصی و کارشناسان مواد منفجره را وارد نوار غزه کنند و به مقامات ذیصلاح محلی در این بخش توانایی‌های فنی لازم را برای مقابله با این مواد منفجره به جا مانده و رفع خطر آنها ارائه دهند.

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ که رژیم صهیونیستی حملات ویرانگر خود علیه نوار غزه را با حمایت آمریکا آغاز کرد، ده‌ها هزار فلسطینی که بیشترشان زن و کودک بودند، در این حملات شهید و زخمی شدند و زیرساخت‌های نوار غزه به شکل گسترده‌ای ویران شده و فاجعه انسانی بی‌سابقه‌ای در این منطقه رقم خورده است.

در نتیجه این حملات و محدودیت‌هایی که این رژیم اعمال کرده و در پی کمبود شدید غذا، آب، دارو و سوخت ساکنان نوار غزه به‌ویژه شمال غزه در آستانه خطر قحطی قرار داشته و جان کودکان و سالخوردگان در این منطقه به خطر افتاده است.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • فعالیت ٦١ دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در کردستان
  • نخست‌وزیر سابق اسرائیل به خانه وزیر خارجه امارات رفت + عکس
  • مالک استقلال در خانه کشتی رؤیت شد
  • عکس| مالک استقلال در خانه کشتی رؤیت شد
  • مالک استقلال در خانه کشتی رویت شد (عکس)
  • معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی از خانه انصاری ارومیه بازدید کرد
  • بازدید معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی از پروژه جداره‌سازی خانه گردشگری ارومیه
  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • شگرد جدید صهیونیست‌ها برای کودک‌کشی در غزه
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت