Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@07:06:25 GMT

عصبانیت ایرانی‌ها ریشه در تقابل سنت و مدرنیته دارد

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۷۰۰۱۰

عصبانیت ایرانی‌ها ریشه در تقابل سنت و مدرنیته دارد

کارشناس‌ آسیب‌های اجتماعی گفت: قرار گرفتن ایران در شرایط گذار از سنتی به مدرنیته باعث سردرگمی و ناکامی مردم در تجربه سبک زندگی مناسب شده که در نهایت منجر به عصبانی شدن مردم کشورمان شده است.

زهرا لاهیجانیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه مؤسسه گالوپ در قالب انجام طرح مطالعاتی ایرانی‌ها را عصبانی‌ترین مردم دنیا معرفی کرده است، اظهار کرد: این تحقیقات با نظر گرفتن تعدادی از معیارهای علمی و بررسی آن‌ها در هر کشور نتیجه‌گیری می‌شود که معیار اصلی در تحقیق مؤسسه گالوپ، «ناکامی» بوده است چراکه ناکامی منجر به ایجاد خشونت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه معیارهای اصلی این تحقیقات علمی است، افزود: باید توجه داشت که در حال حاضر در ایران  از یک‌سو خواسته‌های افراد بسیار بیشتر از قبل شده و از سوی دیگر خواسته‌ها پاسخ داده نمی‌شود.

این آسیب‌شناس اجتماعی با تاکید بر اینکه ایران کشوری در حال گذار از سنتی بودن به مدرنیته شدن است، تصریح کرد: در چنین جامعه‌ای شاهد مردمی هستیم که نه کاملاً سنتی بوده  و نه کامل مدرن و از طرفی می‌خواهند هر دو سبک زندگی را تجربه کنند که این امر باعث متفاوت و ضد و نقیض بودن خواسته‌ها و توقعات افراد و در نهایت افزایش سردرگمی و درگیری می‌شود.

وی گفت: شرایط اقتصادی کشور و تأمین نبودن مردم به این مشکلات دامن می‌زند. اما به‌ طورکلی تغییر نوع خواسته‌های مردم باعث افزایش ناکامی‌ها و در نتیجه خشم انباشته‌ شده در مردم و جامعه می‌شود.

لاهیجانیان تصریح کرد: تشویق و ترغیب شدید تجمل‌گرایی در جامعه از سوی صداوسیما با وجود  مشکلات اقتصادی، الگو شدن و حضور بیش‌ازحد سلبریتی‌ها در متن زندگی مردم و اظهارنظرها و اشتراک لحظات زندگی خصوصی آن‌ها به ‌واسطه صفحات مجازی  باعث تشدید و تسریع تغییرات در سبک زندگی و خواسته‌های مردم شده است.

وی با اشاره به نقش فضای مجازی در شتاب دادن به تغییرات جامعه تأکید کرد: این اتفاقی نیست که قابل‌ پیشگیری باشد و تنها راه مواجهه با آن فرهنگ‌سازی است. اما در حال حاضر مردم نسبت به دولت و سازمان‌های حکومتی بدبین شده و  در مقابل فرهنگ‌سازی دولتی مقاومت کرده و به مرجعی خودمحور تبدیل‌شده‌اند.

این روانشناس با تاکید بر لزوم اصلاح سیاستگذاری‌های کلان کشور افزود: باید توجه داشت که امروز همه مردم منتظر هستند کسی از بالا برای آن‌ها کاری انجام دهد درصورتی‌که اگر افراد را متوجه مسئولیت اجتماعی خود کنیم، این تغییر نگاه جمعی تحول بزرگی در جامعه ایجاد خواهد کرد.

وی گفت: هر چه روحیه خودباوری، احساس مؤثر بودن و نقش داشتن در امور جامعه در افراد تقویت شود احساس ناکامی و ناامیدی در آن‌ها کمتر خواهد بود، اما در حال حاضر نگاه مردم ما به بالا و انتظار برای درست شدن وضعیت از سوی مسئولان  باعث افزایش ناکامی و ناامیدی می‌شود.

لاهیجانیان تصریح کرد: اگرچه مؤسسه گالوپ درزمینهٔ تحقیقات روان‌شناسی و اجتماعی معتبر است اما باید پذیرفت که تمامی این مؤسسات مجبور به رعایت گرایشات سیاسی خاصی هستند، علاوه بر این  در این تحقیق ذکر نشده که مؤلفه‌های سنجش ناکامی و خشم چیست، تنها به بیان این عبارت اکتفا شده که "ناکامی منجر به خشم می‌شود و ایران، عراق و سودان ناکام‌ترین و خشن‌ترین کشورها هستند" و بنابراین ممکن است گروه دیگری با سنجش مؤلفه‌های دیگر و الگوهای دیگر نتیجه متفاوتی به دست آورند.

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۰۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مراسم بزرگداشت مقام و هفته معلم با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، هیئت رئیسه دانشگاه، استادان، کارکنان و دانشجویان با تجلیل از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با محور «زندگی پاک بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا»  در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این مراسم اظهار کرد: حوزه کار با استادان و معلمان، بهترین حوزه فعالیتی و ارتباطی در جامعه است.

وی با بیان اینکه دوران دانشجویی، به‌ویژه دوره کارشناسی، دورانی ویژه، خاطره‌انگیز و متفاوت از همه سال‌های تحصیل است به دانشجویان توصیه کرد: این دوران فرصتی طلایی برای دانشجویان بوده و باید از تجربه و علم استادان نهایت بهره را ببرند. استادان برای دانشجویان، الگو و نماد هستند. بی‌شک تأثیر کلام، لحن گفتار، پوشش، رفتار و اعمال استادان تا سالیان سال بر روح و روان دانشجویان اثرگذار باقی خواهد ماند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به سلسله نیاز‌های انسان ازنظر آبراهام مازلو (نظریه انگیزشی در علم روانشناسی) اضافه کرد: باید تلاش کرد تا دانشگاه در کنار تدریس علوم و دانش، به معنای واقعی محل تربیت و فرهنگ‌سازی در جامعه باشد تا بتوان خودباوری و خودشکوفایی که مبحث رأس این هرم است را به منصه ظهور رساند.

استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد

یکی از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز درباره زندگی پاک با استفاده از غزلی از حافظ بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا با بیان اینکه استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد،‌ گفت:‌ نزدیک به سه دهه است که بیش از گذشته زندگی انسان با مقوله زندگی پاک آمیخته و در شرایط کنونی جهان و وجود هجمه‌های مختلف و ناپاکی‌های بسیار، برگزیدن راه و رسم پاکی در زندگی و ادامه دادن به آن بسیار سخت شده و باید به فردی که در این سلوک زندگی می‌کند، هزاران آفرین گفت.

عباس عاشوری‌نژاد با بیان اینکه ناپاکی‌های بسیار دور تا دور زندگی‌ها را فراگرفته و هیچ جا از گزند آثار مخرب آن در امان نمانده، عنوان کرد: این نفوذ در امور، حتی به نهاد‌های مقدسی همانند مدرسه و دانشگاه نیز رسوخ پیدا کرده و افرادی را که مسیر صحیح زندگی را برای خود برگزیده‌اند را تحت‌فشار قرار داده است. این عیب روزگار کنونی، یک حسن نیز محسوب می‌شود در این فشارها، زمانی که انسان مرحله‌ای از زندگی خود را با همه فشارها با پاکی به پایان می‌رساند، قطعاً حلاوت و رضایت بیشتری در خود احساس خواهد کرد.

وی با قرائت غزلی از حافظ شیرازی عنوان کرد: «لسان‌الغیب» می‌فرماید:«کمتر از ذره نه‌ای پست مشو مهر بورز / تا به خلوتگه خورشید رسی چرخ‌زنان / بر جهان تکیه مکن ور قدحی می‌داری / شادی زهره‌جبینان خور و نازک‌بدنان / پیر پیمانه‌کش من که روانش خوش باد / گفت پرهیز کن از صحبت پیمان‌شکنان / دامن دوست به دست آر و ز دشمن بگسل / مرد یزدان شو و فارغ گذر از اهرمنان» حافظ در این چهار بیت تأکید می‌کند که انسان می‌تواند زندگی زیبا و پاکی داشته باشد به شرط اینکه از نکاتی که از این غزل برداشت می‌شود، بهره‌مند شود.

چهره ماندگار فرهنگی استان بوشهر اضافه کرد:‌ این ابیات بدین معناست که نخست انسان بزرگ است و حق ندارد کوچک فکر کند و شایسته بوده اهداف بلند و ارزشمند انتخاب کند. همچنان که حرکت ذره به سوی خلوتگه خورشید است، مسیر حرکت انسان باید به سوی نور باشد. چنانکه در نظریه امید «اشنایدر» اصالت هدف به خوبی دیده می‌شود.

عاشوری‌نژاد ادامه داد:‌ دوم اینکه یکی از پیش‌فرض‌های روانشناسی مثبت‌گرا این بوده که انسان باید بپذیرد که هیچ چیزی پایدار نیست. حافظ هم می‌گوید: انسان نباید بر جهان گذرا تکیه کند، همه چیز فانی است به جز ذات پروردگار، بنابراین انسان نباید عزت‌نفس و آبروی خود را فدای آرزو‌های خام و ناپخته کند و شایسته بوده تا اگر چیزی دارد آن را با دیگران شریک شود تا زندگی‌اش به شادمانی بگذرد. سوم اینکه حافظ می‌گوید: از همنشینی با بدعهدان و پیمان‌شکنان بپرهیزد، چون اینان امنیت انسان را بر هم می‌زنند و آبروی آدمی را تهدید می‌کنند.

وی افزود:‌ چهارم اینکه روانشانسی مثبت‌گرا بر اهمیت دوستی در تحقق «شادمانی درونی» و «شادکامی پایدار» تأکید دارد، حافظ هم می‌گوید: دوستان واقعی را بیابد و دایره دوستی‌های اصیل را گسترش دهد و در حفظ رابطه دوستی‌ها بکوشد و دشمنان و انسان‌های شیطان‌صفت دوری کند.

به گزارش آنا،‌ در این مراسم با قدردانی از استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در سال گذشته از استادانی که به مرتبه استادیاری و دانشیاری ارتقا یافته بودند، تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • کاهش مشکلات جامعه با تحول در نظام آموزشی امکان‌پذیر است
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • عملیاتی کردن دستاوردهای علمی؛ ریشه پیوند دانشگاه و جامعه است
  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • ریشه پیوند دانشگاه با صنعت و جامعه در نمایش علم توسط دانشگاه است
  • ریشه پیوند دانشگاه با جامعه در عملیاتی کردن دستاوردهای علمی است
  • مد خوب، مد بد!
  • ریشه‌یابی خشونت‌های فیزیکی و کلامی/ جریمه بدون آموزش تاثیری ندارد