Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@09:30:00 GMT

تعلقات دنیوی، مانع هجرت معنوی

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۷۰۰۲۵

حجت‌الاسلام سید محمد صادق ابطحی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، اظهار کرد: آیات فراوانی مبنی بر هجرت در قرآن موجود است که هم معنای هجرت در بعد معنوی و هم جغرافیایی را مدنظر دارد.
وی افزود: در قرآن آمده« لَمْ تَکُنْ أَرْضُ اللَّهِ واسِعَةً فَتُهاجِرُوا فيها؛ مگر زمین خدا وسیع نبود که در آن هجرت کنید».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نبی مکرم اسلام(ص) زمانی که در مکه با شرایط سختی مواجه شدند، به مدینه هجرت کردند و یا دستور هجرت مسلمانان را به سمت حبشه دادند.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: وقتی محیط آلوده و شرایط مناسبی نداشته باشد، دستور به هجرت داریم. از بعد معنوی هم دوری از شرایطی که گناه و معصیت در آن وجود دارد، هجرت به محیط سالم‌تر مورد توجه است.
ابطحی ادامه داد: کلیت هجرت، سیر و سلوک نیست، بلکه هجرت مقدمه‌ای برای سیر و سلوک است، یعنی اگر چنانچه انسان در محیط آلوده‌ای باشد، به سیر و سلوک موردنظر نمی‌رسد، تا از آنجا هجرت کند. سیر و سلوک مراتب بالایی دارد که اولین قسمت آن هجرت و پس از آن مراقبه، توبه و... است.
وی گفت: هرچه انسان بتواند از تعلقات کم کند، هجرت برایش آسان‌تر می‌شود. مردم مکه که همراه پیغمبر هجرت کردند، وابسته به اموال و ظواهر زندگی نبودند و خانه و اموالشان را رها کرده و به همراه پیغمبر(ص) هجرت کردند، در واقع آنچه مانع هجرت می‌شود، تعلقات است. هرچه وابستگی‌ها برای انسان کمتر شود، زمینه هجرت و فاصله گرفتن از آن شرایط بیشتر می‌شود.
وی تصریح کرد: امیرمومنان(ع) در نهج‌البلاغه و در خطبه42 می‌فرمایند: هواپرستی و آرزوهای طولانی، عمده‌ترین خطر برای انسان است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۰۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسداران بیانات رهبری را برای خود حجت شرعی می‌دانند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالرحیم نجفقلی زاده سرایی شامگاه چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن هفته عقیدتی سیاسی، با بیان اینکه هم اکنون سپاه مقتدر در کنار سایر نیروهای مسلح ایران اسلامی در نبرد ناشناخته با دشمن قرار دارد، اظهار کرد: به دلیل اعتقادات عمیق دینی، ایمان و تقوا و همچنین برخورداری از توان رزمی و روحی بالا امروز شاهد شکست پی در پی دشمنان در این عرصه هستیم.

وی یکی از ویژگی‌های مهم پاسداران را عمل به رهنمودهای رهبری دانست و با بیان اینکه این نیروهای شجاع و دلاور بیانات رهبری را برای خود حجت شرعی می‌دانند، افزود: عملیات وعده صادق نمونه روشن از این خصوصیت است که تمام جهان را تحت تأثیر قرار داد و موشک باران سرزمین‌های اشغالی به تیتر اصلی اخبار رسانه‌ها جهان تبدیل شد که این همان اثرگذاری ناشی از تعبد و تدین است.

نجفقلی زاده سرایی انتقام از اسرائیل غاصب را نشانه‌ای از عزم و اراده راسخ ملت ایران در دفاع از مردم مظلوم فلسطین دانست و ادامه داد: این امر تعمیق عنصر ایمان در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که برای دشمنان همچون خاری در چشم می‌ماند.

وی برگزاری آموزش‌های مختلف عقیدتی و سیاسی، دوره‌های معنوی و انس با قرآن از سوی عقیدتی سیاسی سپاه را یکی از دلایل مهم در تعمیق باورهای دینی و عشق به وطن و دفاع از آب و خاک کشور دانست و یادآور شد: با وجود نیروهای مسلح جان بر کف، ولایی و مؤمن امروز هیچ کشوری جرأت نگاه چپ به ایران اسلامی را ندارد.

نجفقلی زاده سرایی به برنامه‌های گوناگون سپاه عاشورا در هفته عقیدتی سیاسی از هشت تا ۱۴ اردیبهشت اشاره و اعلام کرد: برگزاری نشست‌های بصیرتی، سیاسی و بصیرت افزایی، گفتمان‌های دانشجویی و کرسی‌های آزاد اندیشی در دانشگاه‌ها، تجلیل از حلقه‌های صالحین در رده‌های مختلف، بسیج اقشار، غبارروبی از مزار شهدا، نشست‌های تخصصی سیاسی و عقیدتی در حوزه‌های مقاومت و حوزه‌های علمیه، تبیین آثار شهید مطهری در مدارس و دانشگاه‌ها و نواخته شدن زنگ سپاه معلم از جمله برنامه‌های این هفته در آذربایجان شرقی است.

وی تجلیل از هادیان سیاسی و معلمان نمونه و نیز دیدار با علمای شاخص در شهرستان‌های مختلف را از دیگر برنامه‌های هفته عقیدتی سیاسی در استان برشمرد و افزود: هادیان سیاسی از جمله نیروهای بسیار مجرب و زبده سپاه در مسیر آموزش‌های عقیدتی و فرهنگی هستند که بدون منت و با تفکرات بسیجی و انقلابی برای پیشبرد اهداف معنوی این مجموعه تلاش می‌کنند.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا آشنایی با مبانی دینی، تعمیق باورهای دینی، افزایش عزم و اراده ملی، تقویت ایمان، تقوا و طهارت روحی و معنوی را از اهداف اصلی فعالیت‌های سازمان عقیدتی سیاسی در سپاه عاشورا بیان کرد.

کد خبر 6088208

دیگر خبرها

  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • لزوم تقویت برنامه‌های فرهنگی و معنوی در بنیاد شهید استان ایلام
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی
  • ۵۷ سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال ۱۴۰۳
  • روحانیون کاروان‌های حج مشعل داران معارف و مناسک هستند
  • بارش رحمت الهی در صحن و سرای پربرکت رضوی
  • پاسداران بیانات رهبری را برای خود حجت شرعی می‌دانند
  • شمس‌‍آذر هم جریمه مالی شد و هم معنوی
  • نقش مهم شبکه خانواده در حل بسیاری از مسائل جامعه
  • روایت عشق و فلسفه در شبکه چهار