Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-04@03:35:47 GMT

ماجرای چای‌های 2 میلیون تومانی یک قهوه خانه (+عکس)

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۷۰۹۴۰

ماجرای چای‌های 2 میلیون تومانی یک قهوه خانه (+عکس)

پول‌نیوز - کوچکترین قهوه خانه دنیا، لقبی است که به قهوه خانه "درویش" داده شده است. در اینجا، عده‌ای حاضر هستند بابت خوردن یک استکان چای، مبالغ میلیونی پرداخت کنند تا شاید با این کار سهمی در امور خیر داشته باشند.
 
مقصد؛ کوچکترین و یکی از معروف‌ترین قهوه خانه‌های کشور است.

قهوه خانه‌ای که آوازه اش این روز‌ها جهانی شده و توریست‌های زیادی برای دیدار با صاحب آن و خوردن یک چای لب سوز و دبش سراغ او می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برای دیدار با حاج کاظم مبهوتیان، صاحب این روز‌های کوچکترین قهوه خانه کشور، وارد بازار تهران می‌شویم. در بازار از هر کدام از کسبه سراغ کوچکترین قهوه خانه را بگیری، نشانی را می‌دهد.
 
در دل بازار و در کنار مسجد "حاج عبدالله"، قهوه خانه اسرار آمیز تهران بنا شده است.

در این قهوه خانه انواع و اقسام چای‌ها به مشتریان داده می‌شود. هر کسی که می‌آید، بسته به ذائقه اش، نوع چای مورد نظر خود را انتخاب می‌کند.

یکی چای زعفرانی سفارش می‌دهد، دیگری چای ترش، یکی طرفدار چای دارچین است، دیگری چای هل دار می‌خواهد.

در قهوه خانه درویش که این روز‌ها حاج کاظم چانشین پدر خود شده، طبق سنت گذشته، کار‌های خیر زیادی انجام می‌شود.

بسیاری از بازاریان به خاطر شناختی که از خانواده مبهوتیان دارند، کمک‌های خود را به این خانواده می‌سپارند تا به دست نیازمندان برسد.
 
شهرت قهوه خانه درویش شاید به دلیل کوچک بودن آن باشد. قهوه خانه‌ای یک و نیم متر مربعی که بار‌ها درباره آن نوشته شده و حتی مستندی نیز از وضعیت این قهوه خانه در قلب بازار تهران ساخته شده است، اما کمتر کسی می‌داند که در این قهوه خانه، صندوقی به نام صندوق "مولا" وجود دارد. صندوقی که مخصوص مشتریان دائم قهوه خانه است.

حاج کاظم مبهوتیان، در این رابطه به خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان می‌گوید: سال ۱۳۴۰، پدرم قهوه خانه را از صاحب اولیه آن می‌گیرد. در سال‌های دور، مساحت قهوه خانه بزرگ‌تر از مساحت فعلی آن بود، اما اکنون قهوه خانه ما یک و نیم متری است.

وی می‌افزاید: دوستان پدر من بابت خوردن چای پولی به پدرم نمی‌دادند بلکه پول چای را در یک صندوق مخصوص می‌انداختند تا صرف امور خیر شود.


صاحب این روز‌های قهوه خانه درویش با اشاره به چگونگی هزینه کرد مبالغ جمع آوری شده می‌گوید: یک مرکز نگهداری از معلولان در منطقه آبسرد دماوند فعالیت می‌کند. هزینه‌های افراد نگهداری شده در این مرکز از طریق صندوق "مولا" قهوه خانه تامین می‌شود.

حاج کاظم می‌افزاید: مشتریان ثابت ما که می‌آیند مستقیم اشاره می‌کنند که پولی که بابت خوردن چای می‌دهند وارد صندوق مولا شود. یکی بابت یک چای هزار تومان می‌دهد و یکی ۲ میلیون تومان و حتی بیشتر. تمام مبالغ دریافتی ثبت شده و در کنار هزینه‌هایی که برای مرکز نگهداری از معلولان می‌شود به دیوار قهوه خانه چسبانده شده تا همه بدانند که مبالغ چه طور هزینه می‌شود.

وی با اشاره به مشتریانی که از سراسر دنیا برای خوردن چای به قهوه خانه اش می‌آیند می‌گوید: اکنون قهوه خانه ما شناخته شده است. مشتریان مختلفی از سراسر دنیا برای خوردن چای به حجره من می‌آیند. هر کدامشان که بخواهند می‌توانند وارد قهوه خانه شده و عکس یادگاری بگیرند.

در میان صحبت هایمان، دائم برایش مشتری می‌آید. در حین راه انداختن مشتریانش، سری هم به تلفن همراهش می‌زند. او می‌گوید که در فضای مجازی نیز یک صفحه راه انداخته تا مردم با فعالیت‌های او در قهوه خانه و اقداماتی که برای امور خیر در این قهوه خانه صورت می‌گیرد آشنا شوند.

در دو قفسه، به طور مرتب استکان‌های یک شکل را چیده است. چندین قوری به روی گاز کوچک مغازه چیده شده و توصیه خودش به مشتریان، خوردن چای مخصوص ترش است.

در قهوه خانه درویش، این روز‌ها نه تنها بوی چای تازه دم کشیده بلکه بوی انسانیت، عشق و معرفت را می‌توان استشمام کرد.

منبع: میزان


منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۰۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت

 به گزارش تابناک، حتما قرار است که «پدر قهوه» ساخته شود، اما از نظر ساترا، مهران مدیری هنوز برای تولید سریال خاصی اقدام نکرده و اخبار منتشرشده در فضای مجازی با موضوع تولید سریال «پدر قهوه» توسط مهران مدیری صرفا گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در فضای مجازی است. شنیده شده که سریال «پدر قهوه» قصه مردی را روایت می‌کند که مافیای قهوه در ایران است.

خبر رسیده که این سریال جدید در مراحل پایانی پیش‌تولید قرار دارد و این در حالی است که ساترا می‌گوید هیچ مجوزی برای سریال صادر نشده.

یکی از پلتفرم‌ها سرمایه‌گذار اصلی سریال است و این سریال بعد از پایان کار در فیلم‌نت پخش می‌شود. مدیری مانند دیگر سریال‌هایش، در کار جدیدش بازی می‌کند و گفته می‌شود ژاله صامتی و سام درخشانی هم از دیگر بازیگران سریال هستند. عنوان «پدر قهوه» یکی دیگر از سریال‌های مدیری با عنوان «قهوه تلخ» را به یاد مخاطبان می‌اندازد، سریالی که در زمان پخش با استقبال مخاطبان روبه‌رو شد. ظاهرا این سریال هم طنز است. به‌احتمال زیاد خود کارگردان هم در این سریال مانند دیگر آثارش بازی خواهد کرد. این روز‌ها «اسکار» مهران مدیری بیننده زیاد دارد و توانسته از رئالیتی‌شو‌های محبوب شبکه نمایش خانگی باشد.

از «قهوه تلخ» تا «پدر قهوه»

اواخر دهه ۸۰ وقتی مهران مدیری با تلویزیون به بن‌بست رسید، سریال «قهوه تلخ» را برای شبکه نمایش خانگی ساخت. سال‌های ۸۹ و ۹۰ اوج داستان فروش سی‌دی‌های فیلم و سریال در سوپرمارکت‌ها بود و «قهوه تلخ» پرمشتری‌ترین محصول فرهنگی‌ای بود که در سوپرمارکت‌ها ارائه می‌شد، سریالی که بسیار دیده شد، ولی ناتمام ماندنش به‌دلیل اختلاف مدیری با سرمایه‌گذار، ضربه‌ای کاری به اعتماد مخاطب وارد کرد. پس از «قهوه تلخ» مدیری سریال‌های دیگری برای شبکه نمایش خانگی ساخت، سریال‌هایی، چون «ویلای من» که هیچ‌کدام نتوانستند موفقیت «قهوه تلخ» را تکرار کنند. دهه ۹۰ دهه بازگشت مدیری به تلویزیون بود و در این سال‌ها او را بیشتر به‌عنوان برنامه‌ساز دیدیم تا کارگردان سریال. البته مدیری در میانه‌های دهه ۹۰، فیلم سینمایی «ساعت پنج عصر» را هم کارگردانی کرد. او که سال‌ها با «دورهمی» میهمان خانه‌های مردم بود، حالا برنامه «اسکار» را در شبکه نمایش خانگی در حال پخش دارد و در تدارک سریال «پدر قهوه» است که هنوز مجوز ساترا را برای تولید نگرفته.

افتتاح کافه برای زدن بانک

سریال «پدر قهوه» که گفته می‌شود، اقتباسی از یک کمدی هالیوودی است ماجرای گروهی است که با تصور گران شدن قهوه، به قصد سرمایه‌گذاری و کسب سود، همه دار و ندار خود را صرف خریدن قهوه می‌کنند. در این میان امضای قراردادی میان ایران و کنیا، قیمت قهوه را به‌شدت پایین می‌آورد. راه‌حل انتخابی برای جبران مافات، زدن بانک است. به همین منظور مغازه کناری یک بانک انتخاب شده و به‌صورت صوری کافه‌ای تاسیس می‌شود؛ کافه‌ای که گردانندگانش، چون دغدغه کافه‌داری ندارند با مشتریان بدرفتاری می‌کنند؛ اتفاقی که باعث شهرت کافه در تهران می‌شود و حالا خیلی‌ها می‌خواهند به کافه‌ای بروند که در آن خبری از تکریم مشتری نیست. به این ترتیب کافه‌ای که برای زدن بانک راه‌اندازی شده، به شلوغ‌ترین کافه پایتخت تبدیل می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین
 

دیگر خبرها

  • ماجرای جنگ شهاب حسینی و پارسا پیروزفر مقابل جواد عزتی و الناز حبیبی
  • ماجرای تلخ حبس طاقت‌فرسا زن زباله‌گـرد در میان دیوارهای ساختمان متروک | تصاویر
  • ماجرای مالیات بر عایدی سرمایه چیست؟/ ببینید وقتی قانون تصویب شود چقدر باید مالیات بدهید؟ (فیلم)
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت
  • فوت‌وفن پخت املت قهوه‌خانه‌های دربند
  • (ویدئو) فوت‌وفن پخت املت به سبک قهوه‌خانه‌های دربند
  • چرا برخی مادران باردار مُهر می‌خورند؟
  • ماجرای پاکت قهوه‌ای پول چیست؟/ دارودسته باعث پیشرفت آدم‌ها است!
  • اسم جدیدترین سریال مهران مدیری لو رفت!
  • ماجرای قتل غزاله و اعدام آرمان؛ رابطه‌ای بی فرجام