Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل بهداشت و پیشگیری طیور سازمان دامپزشکی با بیان اینکه از خریداری پرندگان شکار شده در بازارهای شمال کشور و مصرف گوشت آنها و حتی خرید آنها برای نگهداری باید به شدت خودداری کرد، گفت: ویروس آنفلوآنزا با پخته شدن از بین می‌رود.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، علیرضا اکبرشاهی ، در مورد آخرین وضعیت شیوع نوع جدید آنفلوانزای پرندگان در کشور گفت: این نوع ویروس فعلاً در حیات وحش منطقه گیلان دیده شده و خوشبختانه هنوز به بخش‌های طیور صنعتی ما نرسیده است اما این را هم نباید فراموش کرد که این ویروس به انسان قابل انتقال است چرا که طبق گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی در سال 2014 در چین 14 مورد آنفلوانزای انسانی گزارش شده که منشأ ویروسی H5N6 داشته است که از این تعداد شش مورد فوت کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: اما هیچ جای نگرانی نیست چرا که مردم فقط باید مراقبت‌های ویژه از جمله نزدیک نشدن به محل‌های تردد پرندگان مهاجر مانند تالاب‌ها را جدی بگیرند و از تماس با باقیمانده مدفوع پرندگان یا مردار آنها به شدت خودداری کنند.

اکبرشاهی همچنین به این نکته اشاره کرد که اکنون 60 کشور دنیا از جمله کشورهای اروپایی، آمریکا، آسیای میانه، کره شمالی و جنوبی، عربستان، عراق، افغانستان، اندونزی درگیر آنفلوآنزای پرندگان از نوع H5N8 و ژاپن، چین و انگلستان درگیر نوع جدید آنفلوآنزا یعنی H5N6 درگیر این نوع ویروس هستند، تا جایی که حتی طیور صنعتی افغانستان نیز با این نوع ویروس درگیری پیدا کرده و این کشور مشغول معدوم‌سازی پرندگان صنعتی خود است.

وی در پاسخ به اینکه چه تدابیری برای جلوگیری از ورود این ویروس و معدوم‌سازی مجدد واحدهای صنعتی طیور و مرغداری‌ها به عمل آورده‌اید، گفت: نکات قرنطینه‌ای را به شدت افزایش دادیم و تذکر داده‌ایم که حتی‌الامکان از ترددهای بی‌مورد که ممکن است عامل انتقال ویروس به داخل مرغداری‌ها شود خودداری کنند اما خوشبختانه هنوز موردی از کانون بیماری ویورس آنفلوانزا در مرغداری‌ها تا این لحظه گزارش نشده است.

مدیرکل بهداشت و پیشگیری طیور سازمان دامپزشکی اطمینان خاطرنشان کرد: افرادی که در خانه پرندگان زینتی نگهداری می‌‌کنند نگران ابتلا به ویروس آنفلوانزای پرندگان نباشند اما از نگهداری پرندگان مهاجر ناشناس در منزل خودداری کنند و همچنین از تماس پرندگان زینتی خود با پرندگان آزاد پرواز جلوگیری به عمل آورند.

اکبرشاهی همچنین گفت که از خریداری پرندگان شکار شده در بازارهای شمال کشور و مصرف گوشت آنها و حتی خرید آنها برای نگهداری باید به شدت خودداری کرد اما در نهایت این را هم گفت که ویروس آنفلوانزای با پخته شدن از بین می‌رود و مردم نگرانی نداشته باشند.

 از 17 بهمن‌ماه اولین ابتلا به سویه جدید ویروس آنفلوانزای پرندگان در کیاشهر گیلان در بین پرندگان وحشی مشاهده شد که تدابیر احتمالی برای جلوگیری از شیوع آن توسط سازمان‌های دامپزشکی و حفاظت از محیط زیست در حال انجام است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۴۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است

ایسنا/خراسان شمالی رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل محیط زیست خراسان شمالی از میزبانی این استان از پرندگان مهاجر عبوری خبر داد.

محمد تقدیسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: پرندگان مهاجر در راه بازگشت به عرض‌های شمالی کره زمین، مهمان شهرستان گرمه شدند. پرنده‌های مهاجر در آبگیرهای این شهرستان برای استراحت کوتاه و تجدید قوا فرود آمدند و ساکنان گرمه، با تماشای آنها، لحظاتی به‌یادماندنی را تجربه کردند.

وی ادامه داد: بارندگی‌های اخیر موجب شده بیشتر آب‌بندهای طبیعی و بندهای خاکی شهرستان میزبان گونه‌هایی مانند فلامینگو، باکلان، چنگر، اردک سرسبز، اردک سرحنائی، اکراس سیاه، خوتکا، اگرت، ابیا، فالاروپ گردن سرخ، کاکائی صورتی، چوب پا، آبچلیک پاسرخ، حواصیل، پاشلک، گاوچرانک، بوتیمار، سلیم طوقی کوچک باشند.

وی بیان کرد: در این مدت، کشاورزان و دوستداران حیات وحش چند گونه از پرندگانی را که به‌دلیل خستگی یا وزش باد شدید در استخرهای کشاورزی گیر کرده بودند، به این اداره تحویل دادند و آنها بعد از تیمار و نگهداری، در طبیعت رهاسازی شدند.

تقدیسی از کاهش تعداد گونه‌های پرندگان مهاجر در این استان خبر داد و گفت: به علت سرمای شدید در منطقه سیبری و آسیای میانه، هر سال تعداد زیادی از پرندگان آبزی و کنار آبزی به مناطق گرمسیرتر در عرض‌های جنوبی مهاجرت می‌کنند که یکی از این مناطق ایران است.

وی ادامه داد: خراسان شمالی به علت موقعیت ویژه زیستی و جغرافیایی، یکی از مکان‌هایی است که در پاییز و زمستان میزبان این پرندگان است. تعدادی از این پرنده‌ها زمستان‌گذران هستند و تمام دوره سرما را در این استان سپری می‌کنند و بعد از پایان سرما، وقتی شرایط برای ادامه حیات فراهم شد، به سرزمین اصلی خود باز می‌گردند.

وی بیان کرد: تعدادی از این پرنده‌ها عبوری‌اند و یک دوره ۱۰ تا ۱۵ روزه را در زیستگاه‌های این استان سپری می‌کنند و بعد از اینکه تجدید قوا کردند به سرزمین‌های دیگر مهاجرت می‌کنند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل محیط زیست خراسان شمالی اظهار کرد: در سرشماری سال ۱۴۰۱ در ۱۰ سایت این استان ۲۳ گونه با جمعیت ۵۵۴۱ قطعه شناسایی شدند. بیشترین فراوانی در گونه اردک سرسبز، باکلان کوچک، خوتکا، چنگر معمولی دیده شد. کمترین گونه مشاهده‌شده در سال گذشته آنقوت، بوتیمار، لک‌لک سیاه بود.

وی با اشاره به اینکه تعداد گونه‌های مشاهده‌شده در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کمتر بود، گفت: در دو سال گذشته ۲۵ گونه با ۶۰۰۰ قطعه پرنده مهاجر در این استان دیده شده‌اند.

وی تاکید کرد: خشکسالی، نبود مدیریت صحیح منابع آبی، ورود سموم کشاورزی به منابع آبی و تغییر اقلیم دلایل اصلی کاهش گونه‌های این پرنده‌ها بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قتل فرزند کوچک‌تر جلوی چشم مادر!/ عکس
  • پرندگان مهاجر در آب‌گیرهای گرمه فرود آمدند
  • فیلم| فرود پرندگان مهاجر در گرمه خراسان
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • حاتمی: آخر بازی تمرکز نداشتیم/ به خطاهای آسیب زننده اعتراض کردیم
  • عفو موردی ۱۴۹ زندانی در کامیاران
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • چگونه آنفلوآنزای اسپانیایی ۱۹۱۸ جهان را دگرگون کرد
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است