Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛آیت الله غیاث الدین طه محمدی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان در گفت وگویی اختصاصی با بیان این مطلب که یکی از احکام بسیار زنده و حیات بخش دین میبن اسلام مساله وقف است اظهار داشت : وقف به عنوان یک صدقه جاریه و به مثابه یک جویبار زلال همیشگی در تمام اعصار در راستای خدمت رسانی دائمی به آحاد مردم جاری وساری بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله غیاث الدین طه محمدی با اشاره به فلسفه دائمی بودن اجرای نیات واقفین اظهار داشت : حتی با وجود این موضوع که ممکن است شخص واقف در سالهای بسیار دور از دنیا رفته باشد ؛ ولی نیات آنها همیشگی و زنده و پا برجا است و براساس وقف نامه ها ؛ اعمال خیر بسیاری در سطح جامعه صورت پذیرفته و ثواب آن عاید روح واقفین خواهد شد .

نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به احکام فقهی لحاظ شده در وقف نامه ها عنوان کرد: اصل اولیه در این موضوع این نکته است که براساس احکام شرعی نمی توان هیچگونه خرید و فروش و یا مواردی از این دست را در مورد اصل وقف انجام داد و اجرای نیات واقفین اصلی ترین موضوعی است که باید مورد لحاظ واقع شود .

طه محمدی با اشاره به موضوع تبدیل به احسن موقوفات در احکام فقهی عنوان کرد: در حالات اضطراری می توان به لحاظ این مساله که امکان استفاده درست از اصل موقوفه وجود ندارد با گرفتن اذن و حکم مقام معظم رهبری به اجرای تبدیل به احسن موقوفات دست زد ، ولی باید توجه داشت که ولی امر مسلمین این مجوز را به لحاظ اهمیت اصل زنده ماندن همیشگی موقوفه و نیات مرتبط با آن صادر می نمایند و به هیچ وجه نباید مبلغ حاصل شده در این زمینه کمتر از رقم واقعی اصل موقوفه باشد .

نماینده ولی فقیه در استان همدان با اشاره به ضرورت رعایت دقیق احکام شرعی در مبحث تبدیل به احسن موقوفات ، اضافه کرد: مساله اصلی در این موضوع این است که این امر باید به صورتی انجام پذیرد که نیت واقف مورد خد شه قرار نگرفته و از بهای به دست آمده در این زمینه در جهت خریداری یک مکان بهتر استفاده شده تا نیت اصلی واقف به صورت عملی اجرا گردد .

این استاد سطح عالی حوزه علمیه با اشاره به اینکه متاسفانه دیده می شود افرادی که هیچ گونه اشرافیتی در زمینه مسایل فقهی و شرعی مترتب به وقف را ندارند در این زمینه به اظهار نظر می پردازند ، گفت: هر کس نمی تواند براساس سلیقه خود و در جهت رضایت سایر افراد در این موضوعات به اظهار نظر پرداخته و بر طبق احکام شرعی ؛ تمامی افرادی که در موقوفات به عنوان بهره بردار و یا مستاجر آن ساکن هستند و قصد پرداخت وجه در حوزه تبدیل به احسن را دارند نمی توانند ذره ای کمتر از قیمت واقعی اصل موقوفه را پرداخت نمایند و اگر این موضوع صورت پذیرد ، دیگر نمی توان عنوان تبدیل به احسن را به این رویداد اطلاق داشته و تمامی دست اندرکاران تا قیامت مدیون واقف بوده و حق الناس بر گردن دارند .

نماینده ولی فقیه در استان همدان با اشاره به حدیثی از امام حسین(ع) مبنی بر اینکه « الناس عبید الدنیا ؛ مردم بنده دنیا هستند» ، تصریح کرد: برخی از اشخاص در جهت منافع دنیایی خود و جلب نظر و توجه مردم سعی می نمایند با ایجاد شبهات و بهانه سازی های بی مورد به اصل وقف اشکال وارد سازند ؛ ولی به این نکته توجهی ندارند که تمامی آن مواردی که وقف آن روی داده است و دارای وقف نامه است ، همه متولیان آن اعم از سازمان اوقاف ، موظف هستند در دفاع از حقوق موقوفه بالاترین احتیاطات شرعی را انجام دهند .

امام جمعه همدان با مطرح ساختن این نکته که هرگونه تعرض به حقوق موقوفات باعث عقوبت شدید الهی خواهد شد ،خاطرنشان ساخت: هرگونه تعرض به حقوق شرعی بیان شده در زمینه موقوفات مانند غصب نمودن اموال دیگران بوده و تا روز قیامت بر ذمه افراد بی توجه به این مسایل ؛ حق الناس قرار خواهد گرفت و عدم توجه به این نکات عقوبت شدید الهی را متوجه افراد متعرض خواهد داشت و در اعمال این افراد ، گناه بزرگ جاریه ای نوشته خواهد شد که به هیچ وجه قابل بخشش نیست .

آیت الله غیاث الدین طه محمدی با ذکرآیه 10، سوره مبارکه نساء که خداوند متعال می‌فرماید:«إِنَّ الَّذِينَ يَأْكُلُونَ أَمْوَالَ الْيَتَامَى ظُلْمًا إِنَّمَا يَأْكُلُونَ فِي بُطُونِهِمْ نَارًا وَسَيَصْلَوْنَ سَعِيرًا ، آنان که اموال یتیمان را به ستمگری می خورند ، در حقیقت آنها در شکم خود آتش جهنّم فرو می برند و به زودی در آتش فروزان خواهند افتاد» اظهار کرد: برخی از موارد گناه به اتمام می رسد ولی اگر افرادی در جهت مضمحل نمودن اصل وقف براساس سلیقه شخصی خود اعمالی را انجام دهند ممکن است به صورت ظاهری در دنیا به موفقیت دست یابند و منفعتی حاصل این دسته از انسان ها شود ؛ ولی متوجه این نکته نیستند که براساس آیات و روایات ؛ آتش دوزخ الهی را برای جان خود به صورت ابدی خریداری کرده اند.

انتهای پیام/

تعرض به حقوق موقوفات باعث عقوبت شدید الهی است

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۵۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری

به گزارش خبرنگار مهر، نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف و امور خیریه با محوریت معرفی دستاوردهای شرکت‌های خلاق و دانش بنیان مورد حمایت این سازمان از پنجم اردیبهشت در هتل ارم تهران آغاز به کار کرده و پذیرای بازدیدکنندگان است.

حجت الاسلام سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ظهر شنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران استان البرز از این نمایشگاه در جمع اصحاب رسانه بر شفاف سازی موقوفات در اختیار سازمان و اقداماتی که در آنها انجام می‌شود تاکید کرد و گفت: مردم باید بدانند در این موقوفات چه اتفاقی می‌افتد.

وی مولدسازی را یکی از مواردی که در گزاره‌های مأموریت‌های این سازمان است برشمرد و بیان کرد: ما در بحث مولد سازی می‌توانیم به سراغ ساختمان سازی یا حتی احداث مراکز تجاری و پاساژ هم برویم اما علاوه بر این موارد باید درصدی از این مولدسازی ها به علم و دانش و پیشرفت کشور تعلق گیرد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور افزود: صد درصد یا سهم اقلی از شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه وقف هستند اما اکثر سهام برخی از آنها متعلق به دانش بنیان‌ها و سهام اقل متعلق به اوقاف است. در واقع این مجموعه‌ها طرحی را ارائه داده‌اند که پس از برگزاری جلسات متعدد و بررسی در کمیسیون بهره وری تصمیم گیری ها انجام شده است.

حجت الاسلام خاموشی بیان کرد: سهام بسیاری از این شرکت‌ها مانند شرکت‌های نفتی و پزشکی پس از مساعدت سازمان اوقاف و تجاری سازی خوبی که اتفاق افتاده است قیمت دار شده‌اند. وقف، بودجه دولتی و منابع عمومی دولت یا بانک و عوارض نیست، هر موقوفه شخصیت حقوقی مستقل یا تولیت دارد و اصطلاحاً موقوفه غیر متصرفی نامیده می‌شود. برخی هم که فاقد تولیت هستند در اختیار سازمان اوقاف قرار دارند.

وی حفظ این موقوفات، افزایش منافع یا مولدسازی و اجرای نیت را سه گزاره سازمان اوقاف عنوان و مطرح کرد: طی سال گذشته ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اجرای نیت کردیم که به نظر قدرت خوبی است. در زمینه مولدسازی یک نمونه از دانش بنیان‌ها را نمایش دادیم و در حال توسعه آن هستیم که به امید خدا سال آینده اخبار توسعه آن به سمع و نظر مردم می‌رسد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به اقدامات انجام شده توسط این مجموعه در زمینه ثبت، کاداستر و GIS اذعان کرد: طی دو سال اخیر دو و نیم برابر عمر وقف، موفق به ثبت با سند برابر شده‌ایم و مفهوم آن این است که سند موقوفات را تک برگی و کاداستر اخذ کرده‌ایم و GIS نیز انجام می‌شود.

حجت الاسلام خاموشی عنوان کرد: در صورت تکمیل و توسعه این روند ثبت دعاوی در سامانه‌های سازمان اسناد و املاک به شدت فروکش می‌کند زیرا در برخی موارد مشاهده می‌شود که فرد ملکی را خریداری کرده اما پس از استعلام متوجه موقوفه بودن آن می‌شود، بنابراین کاهش دعاوی از همان مراحل اولیه حتمی است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در ادامه با اشاره به اذعان سازمان ثبت و قوه قضائیه به کاهش اختلاف‌های این چنینی به بیش از ۷۰ درصد اظهار کرد: تلاش می‌کنیم تا انتهای سال جاری تمام اسناد را تک برگی و کاداستر کنیم، البته حدنگاری آنها چند سال طول می‌کشد اما این کار را انجام می‌دهیم.

وی با تاکید بر اهمیت اهداف دنبال شده در زمینه خدمات درمانی مطرح کرد: موقوفات متعدد و متکثری به نیت درمان داریم و تصمیم گرفتیم تولید تجهیزات پزشکی ارزان قیمت که پیش از این وارداتی بوده‌اند را در دستور کار قرار دهیم و بدین ترتیب علاوه بر خودکفایی، صرفه جویی ارزی خوبی را در کشور رقم بزنیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اشاره به پیشرفت‌های خوبی که در زمینه درمان سرطان کسب شده عنوان کرد: در حال پیگیری الکترو کروموتراپی یا جریان ام آر ان ای هستیم زیرا پزشکی آینده در این لبه‌ها در حال حرکت است. تلاش می‌کنیم ماژول های درمان را کاهش دهیم تا هزینه‌ها کاهش یابد و در حد توان مردم باشد.

حجت الاسلام خاموشی با اشاره به بومی سازی جریان سنج مطرح کرد: واردات دام‌های مولد اصیل هزینه سنگینی را به دولت تحمیل می‌کند که شرکت‌های دانش بنیان با انتقال جنین دام سنگین، در داخل کشور اقدام به تولید دام می‌کنند و هزینه‌ها را کاهش می‌دهند.

کد خبر 6090240

دیگر خبرها

  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • علیرضا بیگی : پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود / تا زمانی که شایعات در این باره وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • کم‌کاری و عملکرد بدِ ۳۲ سازمان مسؤل در زمینه حجاب و عفاف
  • معافیت مردم شهرستان محمودآباد از پرداخت پذیره اولیه موقوفات
  • مصباحی مقدم: آمریکا بدنبال تدابیر جدید برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی است
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود
  • طرح قرآنی «حیات طیبه» برگزار می‌شود
  • احیای گلابگیری باغ دولت‌آباد یزد برای تأمین گلاب حرم رضوی