Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@10:13:03 GMT

اغلب آسیایی ها دچار پای پرانتزی هستند

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۷۵۰۳۹

اغلب آسیایی ها دچار پای پرانتزی هستند

 

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، امین مرادی عضو هیئت مدیره انجمن جراحی زانو،آرتروسکوپی و آسیب های ورزشی  در پنجمین کنگره بین المللی دو سالانه انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیب های ورزشی گفت: «هدف اصلی این کنگره جراحان ارتوپدی، متخصصان پزشکی ورزشی و متخصصان مرتبط با پزشکی ورزشی از جمله متخصصان توانبخشی، فیزیوتراپیست ها و سایر کارکنان مرتبط پزشکی خواهند بود تا در زمینه جراحی زانو و آرتروسکوپی مفاصل و تمام جوانب آسیب های ورزشی، همچنین در زمینه روش های درمانی محافظه کارانه و تکنیک های جراحی و مداخلات درمانی با کمترین میزان تهاجمی، دانش خود را گسترش داده و مهارت های جراحی خود را ارتقا بخشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی ادامه داد : «میلیون ها نفر در سراسر جهان به استئوآرتریت زانو مبتلا هستند که یکی از شایع‌ترین دلایل ناتوانی عضلانی اسکلتی محسوب می شود.مدیریت موفق استئوآرتریت زانو به شناخت نشانه های اولیه، تشخیص دقیق و درمان مناسب بستگی دارد. »

این متخصص خاطرنشان کرد: «آرتروز زانو درحقیقت تخریب و فرسایش مزمن غضروف مفصلی زانو است. غضروف مفصلی  روی استخوان های مفصل زانو (پشت کشک زانو، پایین استخوان ران و بالای استخوان درشت نی) را می پوشاند. این غضروف در زمان بروز آرتروز زانو دستخوش تغییراتی تدریجی می شود: خاصیت کشسانی خود را از دست می دهد، به مرور سخت و سفت می شود، ترک بر می دارد و حین انجام فعالیت یا در اثر ضربه راحت تر از پیش آسیب می بیند و فرسوده می شود. بنابراین چون استخوان ها نمی توانند به سهولت روی غضروف ناهموار حرکت کنند. استخوان تحریک می شود و باعث زانو درد می گردد.»

دکتر مرادی بیان کرد: «در صورتی که تخریب  غضروف مفاصل که بافت زنده‌ای هستند بیشتر از میزان بازسازی آن باشد ، زانو دچار آرتروز شده و به صورت آبشاری تخریب صورت می‌گیرد.»

عضو هیت مدیره انجمن حراحی زانو،آرتروسکپی و آسیب های ورزشی  اظهار داشت:  «در صورتی که تخریب غضروف در مرحله اولیه باشد امکان درمان آرتروز زانو وجود دارد اما وقتی میزان تخریب بیشتر از حد باشد ، آرتروز دیگر درمان ندارد و فقط باید پیشگیری کرد یا  مانع از گسترش آن شد که حداقل فرد بتواند به زندگی روزمره خود ادامه دهد.»

وی عنوان کرد : در مراحل اولیه آرتروز ،حرکات ناگهانی و نادرست در مفصل زانو باعث بروز درد و تورم در زانو می شود که اگر  با دارو های ضد التهابی و یک دوره درمان غیر جراحی و فیزیوتراپی  2 الی 3 ماهه می‌توان مشکل را حل کرد. دکتر مرادی خاطرنشان کرد : «بیشتر مراجعات جوان ها به پزشک، بیماری کندرو مالاسی یا  نرم شدگی و ساییدگی غضروف کشکک زانو می‌باشد که با خم کردن زانو، صدای خش خش صدا از زانو شنیده می شود که پیش زمینه آرتروز است و با تغییر شیوه زندگی و ورزش مناسب و یا درست گرم کردن بدن و روی نیاوردن سریع به برخی از ورزش ها می‌توان این نوع مشکل زانو را برطرف کرد . فیزیو تراپی وآب درمانی زیر نظر پزشک متخصص نیز در این امر تاثیرگذار است.»

 عضو هیت مدیره انجمن حراحی زانو،آرتروسکپی و آسیب های ورزشی در پاسخ به این پرسش که  چه راهکاری برای پیشگیری از آرتروز زانو وجود دارد ، بیان کرد : «برای پیشگیری از زانو باید از خم کردن طولانی مدت زانو، بالا و پایین رفتن زیاد از پله مخصوصا پله بلندتر از حد استاندارد ،بالا و پایین رفتن زیاد  در مسیرهای دارای سراشیبی و به طور کلی هر حرکتی که در زانو فشار زیاد و درد ایجاد کند باید پرهیز کرد .دکتر مرادی افزود : عضله چهار سر زانو را که در حقیقت مثل بالشتک زانو است باید تقویت شود تا نیرو ی کمتری وارد غضروف زانو شود و از وارد آمدن نیروهای ناگهانی به زانو خودداری گردد. هر چند عضله چهار سرزانو تقویت شود احتمال بروز آرتروز کمتر می گردد.»

متخصص ارتوپدی اظهار کرد : «انحراف پا پرانتزی به دلیل اینکه وزن بدن از وسط زانو رد نمی شود در درازمدت  ممکن است باعث ایجاد آرتروز در فرد شود.  . البته همه افراد دارای پای پرانتزی نیاز به درمان ندارند، مگر اینکه  باعث ایجاد درد یا مشکل شود. در این صورت فرد باید به پزشک متخصص مراجعه  کند تا درمان های لازم صورت گیرد.»

عضو هیئت‌مدیره انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیب‌های ورزشی در مورد ارتباط چاقی با آرتروز زانو عنوان کرد : «افزایش وزن با وارد آوردن نیروی زیاد به مفصل زانو موجب ایجاد آرتروز می‌شود که با کاهش مصرف مواد غذایی و ایجاد تحرک لازم و  انجام ورزشهای مناسب می توان به وزن ایده آل رسید .»

وی عنوان کرد : «متاسفانه تعداد کسانی که به مطب متخصص زانو مراجعه می‌کنند بیشتر شده است. شاید یکی از علل آن شیوه زندگی نامناسب باشد که موجب بالارفتن وزن و ضعف عضلات  اطراف مفصل زانو  و در نهایت موجب باعث تخریب غضروف زانو می شود . اگر می‌خواهید  از آرتروز پیشگیری کنید  با شروع درد در ناحیه زانو حتما به متخصص مراجعه کنند زیرا در مرحله ابتدایی می توان تا حدودی جلوی تخریب مفصل را گرفت و مشکل را برطرف کرد . همچنین درصورت احساس قفل شدن و یا بی ثباتی در زانو و نیز وجود انحراف در اندام داشتید به پزشک  متخصص مراجعه کنید . در درازمدت  انجام ورزش هوازی و شنا می تواند به درمان  آرتروز کمک کند.»

گفتنی است ؛ پنجمین کنگره بین المللی دو سالانه انجمن جراحی زانو ، آرتروسکوپی و آسیب های ورزشی  25تا ۲۸ بهمن 96 در مرکز همایش های بین المللی جزیره کیش با حضور متخصصان جراحی زانو از ۵ قاره جهان برگزار می شود.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۵۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون

محققان دانشگاه دوک (Duke) آمریکا با یک آزمایش خون جدید و با کمک هوش مصنوعی توانستند تا هشت سال زودتر از تشخیص آسیب ساختاری توسط اشعه ایکس، تعیین کنند که آیا فرد به آرتروز زانو مبتلا می‌شود یا خیر. محققان دقت این آزمایش را حدود ۷۷ درصد محاسبه کردند که نسبت به روش‌های دیگر، رقم خوبی محسوب می‌شود.

به گزارش دیجیاتو،  محققان می‌گویند با آزمایش خون می‌توان آرتروز زانو را در افرادی که هنوز علائمی در آن‌ها ایجاد نشده است و تا هشت سال قبل از اینکه اشعه ایکس قادر به تشخیص تغییرات در استخوان‌های آن‌ها باشد، شناسایی کرد. در این پژوهش، محققان خون ۲۰۰ فرد را که در اولین نمونه‌گیری از خونشان هیچ علامتی از آرتروز نداشتند، تجزیه‌وتحلیل کردند.

تشخیص زودهنگام آرتروز با استفاده از آزمایش خون

استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده به آن مبتلا هستند. این بیماری در ابتدا به‌عنوان یک بیماری «ساییدگی» شناخته می‌شد؛ زیرا زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل یک مفصل (معمولاً در دست‌ها و زانوها) از بین می‌رود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین در طول زمان تغییر کند و منجر به درد، سفتی و تورم شود.

بااین‌حال، اکنون شواهد نشان می‌دهد که نوعی التهاب می‌تواند محرک اصلی آسیب مفصلی در آرتروز باشد. این بدان معناست که نوعی «بیومارکر» (زیست‌نشانگر) یا علامت قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارد که می‌تواند نشان دهد که این بیماری مدت‌ها قبل از اینکه آسیب ساختاری قابل تشخیص باشد، شروع می‌شود.

محققان در این پژوهش از مجموعه خون ۲۰۰ فرد استفاده کردند؛ این افراد درواقع از سال ۱۹۸۹ به‌صورت سالانه از نظر استئوآرتریت مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند. حدوداً ده سال بعد، نیمی از این افراد به آرتروز مبتلا شدند. به همین دلیل می‌توان بیومارکر‌های این افراد را طی سال‌های مختلف سنجید.

محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون افراد شناسایی کردند که نشان می‌دهد فرد به استئوآرتریت مبتلا می‌شود یا خیر. این پروتئین‌ها هشت یا چهار سال قبل از تشخیص با پرتو ایکس، در خون آن‌ها مشاهده شده بود.

با تشخیص این پروتئین‌ها، می‌توان با دقت ۷۷ درصد تشخیص داد که آیا فرد در آینده به آرتروز مبتلا می‌شود یا خیر. این روش در مقایسه با دقت حدود ۵۰ درصدی روش‌های مبتنی بر وزن و سن و همچنین دقت ۵۷ درصدی روش‌های مبتنی بر درد زانو، رقم خوبی محسوب می‌شود.

دیگر خبرها

  • موافقت با خواهرخواندگی بندرعباس با پنج شهر آسیایی
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان
  • دلیل مهم خشکی زانو پس از مدتی نشستن
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • التهاب عامل کلیدی در پیشرفت آرتروز زانو
  • دلجویی معاون استاندار کردستان از کارگران آسیب‌دیده سنندج
  • اوجاقی:به سمت برگزاری مسابقات ورزشی پایتخت‌های آسیایی می رویم
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • فرهنگ کار در کشور دچار آسیب شده است