Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای با تاکید بر اینکه آموزش مهارتی باید مطابق با فناوری و تکنولوژی‌های نوظهور تغییر کند، گفت: ما استراتژی و برنامه ملی در عرصه آموزش به طور مطلوبی نداریم. به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابراهیم صالحی‌عمران، سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای کنگره ملی آموزش عالی مهارت، فناوری و اشتغال که در دانشگاه تهران در حال برگزاری است، گفت: نگاه تاریخی و تحلیلی به نظام آموزش عالی کشور می‌تواند کمک زیادی به سیاست گذاری در این موضوع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در دوره‌ای پدیده‌ای به نام گسترش آموزش عالی در کشور را شاهد بودیم که باید در این دوره رشد کمی خواسته‌ها و ریشه‌های پدیده را بررسی کنیم. اوج رشد کمی در آموزش عالی و به نوعی در آموزش مهارتی به دوران پس از جنگ مربوط می‌شود دوره‌ای که ما آن را بازسازی می‌نامیم و فکر کردیم که با سرمایه گذاری و توسعه منابع انسانی و تربیت نیرو‌های انسانی متخصص می‌توانیم به توسعه دست پیدا کنیم.

وی افزود: اتفاقا راهی که ما برای توسعه منابع انسانی پیش گرفتیم کشور‌های دیگر هم در پیش گرفتند و در کشور ما نیز بعد از جنگ تحمیلی اتفاق افتاد. در دوران رشد کمی طبیعی بود که بحث تاسیس و شکل گیری آموزش عالی و آموزش مهارتی هدف اصلی باشد چرا که ما به دنبال این بودیم که این مراکز را توسعه بدهیم و مدیریت آموزش مهارتی نیز شکل خاصی داشت، اما ناخودآگاه مدیران آموزشی ما هم سرگرم به تولیدات اداری، تاسیس آزمایشگاه‌ها و تجهیزات و تامین نیروی انسانی مورد نیاز از استاد تا پرسنل دانشگاهی شدند و وقت عمده مدیران ما سرگرم بهبود این نارسایی‌ها و کمبود‌ها شد.

صالحی عمرانی تاکید کرد: متاسفانه مدیریت آموزش عالی ما در آن دوره مدیریت خدماتی بود و مدیریتی بود که سرگرم فراهم کردن حداقل‌های مورد نیاز دانشگاه‌ها بود. خوشبختانه این دوره پشت سر گذاشته شد و حالا به جایی رسیده ایم که جمعیت دانشجویان کشور به چهار و نیم میلیون نفر رسیده، اما بحث اشتغال و بیکاری فارغ التحصیلان به میان آمد و شاخص‌های متعددی هم در دنیا همین چالش را نشان داد. چنانچه ایران از وضعیت مناسبی در human capital برخوردار نیست.

وی با تاکید بر اینکه یکی از شاخص‌های مهم کیفیت آموزشی آثار و مشارکت اقتصادی است، گفت: سیاست گذاری‌های آموزش عالی ما مناسب نیست در حالی که ایران رتبه چهارم در فارغ التحصیلان مهندسی را دارد متاسفانه ما درگیر تقاضای اجتماعی شدیم و تقاضای اجتماعی تبعاتی، چون تمایل ۶۰ درصدی داوطلبان کنکور برای رشته‌های پزشکی را در پی دارد و همین تقاضای اجتماعی نشان می‌دهد که ما استراتژی و برنامه ملی در عرصه آموزش به طور مطلوبی نداریم که البته این مسائل به بازار کار نیز مربوط می‌شود و تا تولید ناخالص ملی کشور افزایش پیدا نکند جذب فارغ التحصیلان با مشکل مواجه می‌شود.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای اظهار داشت: دانشگاه‌ها در شرایط جدید دوره انتقال را طی می‌کنند چرا که دیگر در اکثر دانشگاه‌های دنیا این دانشگاه هاستند که نقش اجرایی را برعهده دارند.

وی با تاکید بر سرمایه گذاری در آموزش مهارتی توضیح داد: برای آنکه بتوانیم مشکل بیکاری را حل کنیم سرمایه گذاری در آموزش مهارتی اهمیت زیادی دارد، اما در این قضیه نباید افزایش بی رویه داشته باشیم باید سازوکار‌های خاصی برای آموزش مهارتی وجود داشته باشد.

صالحی عمرانی گفت: متاسفانه بسیاری از دانش آموختگان دانشگاه فنی و حرفه‌ای و علمی کاربردی نمی‌توانند به راحتی وارد بازار کار شوند چرا که هنوز آموزش‌هایی که در این دانشگاه‌ها ارائه می‌شود بر چسب درجه دوم دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید آموزش‌های مهارتی را مطابق با فناوری و تکنولوژی‌های نوظهور پویا کنیم و آموزش‌هایی که در دانشگاه فنی و حرفه‌ای ارائه می‌شود باید انعطاف پذیری نسبت به بازار کار داشته باشد چرا که این آموزش‌ها مانند دیگر آموزش‌هایی که در دانشگاه‌های کشور ارائه می‌شود، نیست و آموزش‌های مهارتی مستقیما با بازار کار ارتباط دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۵۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ دکتر سیدعلی قاسم‌زاده، رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در نشست بررسی مسائل آموزش عالی استان قزوین که در قالب برنامه موسوم به سفر کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفت، اظهار کرد: قزوین به سبب نزدیکی به تهران زمینه جذب دانشجویان زیادی از تهران و کرج را فراهم آورده است.

وی آمار دانشجویان مشغول تحصیل در این استان را ۴۳هزار نفر بیان کرد و گفت: ۳۹مرکز آموزش عالی و دانشگاهی اعم از دولتی، آزاد و غیرانتفاعی در این استان فعال است و همچنین حدود ۱۰۰۰نفر عضو هیئت‌علمی در استان قزوین مشغول به خدمت هستند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) ارزیابی و نظارت را کاری چالش‌برانگیز و طاقت‌فرسا توصیف کرد و افزود: معمولاً در همه استان‌ها مشکلات و موانعی وجود دارد که امکان ارزیابی و نظارت خوب را از هیأت ارزیابی‌کننده می‌گیرد. در استان قزوین هم مشکلات از این دست از جمله دخالت‌ها و مقاومت‌های بیرونی (خارج از حوزه آموزش عالی) وجود دارد.

قاسم‌زاده با بیان اینکه این دخالت و مقاومت‌های خارج از حوزه آموزش عالی در استان قزوین بارز است، گفت: همین چالش گاهی‌اوقات باعث می‌شود نتوانیم به حد مطلوب کیفیت آموزش عالی را تأمین کنیم و بعضی‌وقت‌ها مجبور می‌شویم رویکردمان در حوزه ارزیابی و نظارت را تعدیل کنیم.

وی ادامه داد: به این شکل وادار می‌شویم که از توقعات‌مان بکاهیم تا کم‌کم بتوانیم زمینه بهتر شدن اوضاع و کیفیت آموزش عالی را فراهم کنیم. با این حال در بین مراکز دانشگاهی استان قزوین وفاق و همگرایی خوبی برای بهبود کیفیت آموزش عالی و تصمیم‌گیری‌ها در این حوزه وجود دارد.

نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با اشاره به موضوع انحلال برخی مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی گفت: بعضی از این مؤسسات به حدی نظر کارشناسی حوزه نظارت و ارزیابی وزارت علوم را قبول داشتند که داوطلبانه به سمت انحلال رفتند. چرا که عمدتاً مقاومتی در چنین مؤسسه‌هایی وجود دارد، اما خوشبختانه این اتفاق اینجا به آرام‌ترین شکل افتاد.

قاسم‌زاده ابراز امیدواری کرد با حمایت‌ها و کمک‌های وزارت علوم نظام آموزش عالی در استان قزوین به یک الگو برای کل کشور تبدیل شود.

وی اضافه کرد: زمانی که مسئولیت دانشگاه را به عهده بگیریم، یکی از گلایه‌های جدی این بود که نظارت بر آموزش عالی در استان قزوین جایگاه ندارد و جایگاه و نیروی انسانی در این حوزه وجود ندارد. به همین دلیل چند نیروی کارآمد به این حوزه اضافه کردیم تا حداقل‌های این حوزه تأمین شود و نظارت که وظیفه ذاتی ماست، محقق شود.

قاسم‌زاده ادامه داد: خوشبختانه این اتفاق افتاد و حوزه راکد ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در استان قزوین فعال شده و گزارش‌های هیأت‌های ارزیاب به وزارت علوم می‌رسد، حاصل تلاش شورای ارزیابی و نظارت دانشگاهی در استان قزوین است.

روح‌الله رازینی، رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم هم در این نشست گفت: تعدد مراکز نظارتی در حوزه وزارت علوم ‌مطلوب نیست و تضمین‌کننده کیفیت بالای آموزشی و علمی در دانشگاه‌های ما نخواهد بود.

وی اضافه کرد: تسلسل در نظارت کیفیت آموزشی خوب را ضمانت نمی‌کند و حتی در مواردی از بازوهای نظارتی سلب مسئولیت می‌کند، اما به هر حال می‌شود با تقسیم نقش‌ها و وظایف این تسلسل را تا حدودی توجیه کرد. با این حال اصل کار ما توجه به هدف غایی ارزیابی و نظارت در حوزه علمی و دانشگاهی است.

همچنین در حاشیه این نشست رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم و هیات همراه از تالار قزوین شناسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) بازدید کردند.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900193

دیگر خبرها

  • آموزش‌های مهارتی راهکار رفع بیکاری است
  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • تصویب سند هوش مصنوعی در کشور به کجا رسید؟
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • ۲۰ هزار جوان قمی عضو جمعیت هلال‌احمر هستند
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد